Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem rád, že sand všichni tu řekli, že WR100 na plavání a nějaké lehké potápění stačí, moc nechápu tu panickou hrůzu některých, že to nestačí, když do vody s hodinkama stejně vlezou jednou za rok a ve výsledku se potopí asi tak metr pod hladinu. Já měl WR100 několikrát a přiznám se, že mi to na začátku taky přišlo málo, ale to je akorát paranoia, stačí to. Jediné co, tak pokud ty hodinky budeš mít delší dobu (myšleno více let), tak bych si akorát nechal udělat zkoušku vodotěsnosti pro klid v duši, přece jen těsnění nevydrží věčně.

Co se týče SKX007/9, tak tam chybu neuděláš, momentálně je mám již po čtvrté a zase mě baví, jsou to takové jednoduché potápky za pár šupů, o které se člověk ani nemusí bát. Vyměníš na nich cokoliv, kdykoliv, dostupnost náhradních dílů je opravdu široká a díky úpravcům, jako je zde již zmiňovaný Yobokies a pak třeba Dagaz si z nich můžeš udělat hodinky podle svého gusta. Ty mé teď taky čeká přestavba a už v minulosti jsem měl SKX upravované k obrazu svému.

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na tve cachtani bohate wr 100 m staci. Na tohle tema je zde uz plno stejnych dotazu, staci prolistovat a neco precist, nez zakladat dalsi a naprosto zbytecnej dotaz.

To vravis ty, ktory do vane potrebuje potapky s wr min. 200m??  :lol2: 

• po měsíci...
Odesláno

WR100 samozřejmě dostačuje. Ideální stav je, když mají ještě šroubovací korunku.

já mám chrona jsou vodotěsné do 100 m mají šroubovací korunku ale bojím se že mi tam nateče ostatními 2 čudlíky co s tím ? :D

Odesláno

Smířit se s tím, že tam nenateče, je to nemožné. Já s hodinkami WR 100 chodím i do sauny, mám na to jedny o které se nebojím a vydrží všechno. Když jsem v cca deseti letech dostal Prim Sport 2 s WR 50, tak jsem to bral že je to prostě vodotěsný a normál jsem s nimi plaval a potápěl se, mám je už dvacet let a nic jim není(teď už tu vodotěsnost samozřejmě asi nemaj).

Odesláno

děkuji vím že šroubovací korunka je tak trochu jistota ale trápí mě čudlíky stopek no :D a takto to májí řešeny třeba i tag heur které mají wr 200m a mají šroubovací jenom hlavní korunku a ostatní čudlíky ne :D tak nevím :D 

Odesláno

Panove, mam dotaz: co znamena system korunky D3-System? To je tripl tesneni, nebo... Diky

Odesláno

S nešroubovací korunkou mám ve vodě neustále nutkání kontrolovat, jestli je zatlačená. Nikdy se mi nestalo, že by nebyla, ale to nutkání je takový, že už jen se šroubovací. Tu zkontroluju jednou a hotovka.

Mám stejný problém :D

Odesláno

Mám stejný problém :D

Taky jsem měl. Od té doby co u Seiko 5 ta korunka byla každou chvíli vytažená od rukávu košile, bundy apod. Pak už člověk chodil jak pako a neustále ji kontroloval. Naštěstí jsem u vody přešel na solár/quartz s WR200, kde je korunka šroubovací :)

Odesláno

Panove, mam dotaz: co znamena system korunky D3-System? To je tripl tesneni, nebo... Diky

Je to těsnící systém korunky od Sinnu. Trojitého tam pokud vím nic není. Jde jen o to, že Sinn používá specifické uložení hřídele korunky a toho čepu (nevím, jak se mu přesně říká) - bez trubičky. Místo toho to mají uložené přímo v perfektně opracovaném pouzdru.

Viz stránky Sinn

Nevím o tom, že by to dělal ještě někdo.

Odesláno

Fortis má normálně wr 200 m a nešroubovatelnou korunku. Momentálně se s žádnejma svejma hodinkama do vody nebojím.

Tano- koukáš po certinách? Budeš kupovat něco nového? 

Odesláno

Hlavně by bylo dobré zvýraznit fakt, že šroubovací korunka sama o těsnosti nic neříká! Těsní těsnění mezi pouzdrem a hřídelkou, případně korunkou. Tak bacha na to. Neznamená ,když mají hodinky šroubovací korunku, že automaticky mají vyšší WR. Klasickým příkladem jsou Fortisky. Ani číslo u WR neznačí, jak jsou hodinky těsněné. Klasickým příkladem je Seiko, které i u 300m dává jeden o-kroužek a přitom jiní výrobci na 100m používají 3 (Damasko).

Odesláno

Taky dobry zminit, ze tenhle D3 system pouziva Sinn vyhradne u modelu bez sroubovaci korunky. Vono je to celkem logicky, maj rozum, narozdil prave od toho breitlingu, kde se musi menit cely pouzdro, jak jsem se tu docet.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...