Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 417
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ses si jisty? Z wiki:

Zákon o kontrole zbraní (Gun Control Act)[editovat | editovat zdroj]

Tento zákon, přijatý 22. října 1968, zakazuje určitým lidem, jako například osobám odsouzeným za požívání návykových látek, za domácí násilí atp., držet a nosit zbraně.

To je pravda, ale prodej mezi soukromými osobami regulovaný není, zákon jen říká, že zbraň nesmíš prodat osobě o které víš, že není k držení oprávněna. Pokud kupujícího neznáš a neřekne ti to, tak to prostě vědět nemůžeš.

Odesláno

Spíš tak, že dnes zloděj leze do baráku s vědomím, že má skoro větší práva jak majitel nemovitosti, protože on je přece sociálně vyloučenej chudáček a za to kde je beztak můžou ti bohatí, co okrádá. On měl jen hlad.... Je tak připravenej kdykoliv začít zdrhat, protože pak se mu nic nestane. Bouchačku tu každej nemá a když už jo, tak má bobky ji použít právě z toho důvodu, že u případnýho soudu bude tahat za kratší konec, zvlášť pokud by zloděje trefil do zad...

Pokud by se situace obrátila, tak chodit krást budou hlavně magoři, co počítají, že tu kulku do palice můžou chytnout, protože majiteli nemovitosti za to nic nebude hrozit. A takový tam polezou sami s kvérem a budou spíš připravení ho použít....

Odesláno (upraveno)

To je určitě pravda, v USA každý zloděj počítá s tím, že domácí má zbraň a nebude vůbec váhat ji použít, takže zloděj tu zbraň má taky a výsledkem bude určitě více mrtvých. U nás je výhoda, že člověk co nemá čistý rejstřík se k legální zbrani nedostane, kdežto v usa ji koupí na řidičák na každém rohu.

Jenomže jako oběti, nebo blízkému oběti, potažmo komukoliv myslícímu, je mi jedno, jestli střílí legální, nebo nelegální zbraň. Výsledek co do následků je stejný (právně asi ne, ale to je jenom hra po tom). Stejně tak zpřísnění podmínek pro držení nezabrání tomu, aby si vyšinutý/nemocný/... zbraň pořídil a použil, když bude chtít. Ano, nebude to snadné, ale nemožné ne. Kdežto pro "slušné", co jdou vždy pouze v mezích zákona, to problém být může a pak se nemůžou bránit, ani kdyby chtěli i navzdory možným následkům již zde podsaným. Upraveno uživatelem swenak
Odesláno

To je určitě pravda, v USA každý zloděj počítá s tím, že domácí má zbraň a nebude vůbec váhat ji použít, takže zloděj tu zbraň má taky a výsledkem bude určitě více mrtvých. U nás je výhoda, že člověk co nemá čistý rejstřík se k legální zbrani nedostane, kdežto v usa ji koupí na řidičák na každém rohu.

Zbraňová amnestie se v Česku konala už počtvrté, předtím jich lidé mohli využít v letech 1996, 2002 a 2009. Při té poslední odevzdali  v  celé republice podle ČTK lidé při loňské zbraňové amnestii odevzdali 5 744 nelegálně držených zbraní a přes 468 tisíc kusů střeliva.

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/lide-odevzdali-v-olomouckem-kraji-pri-zbranove-amnestii-i-strilejici-tuzku-a-valecny-kanon-gxz-/olomouc-zpravy.aspx?c=A150116_165834_olomouc-zpravy_stk

Mno... takže kdo chtěl, nelegální zbraň držel za fašounů, za komoušů i po sametu. Kdo chtěl, ten se mohl beztrestně přiznat -už párkrát- a počty takto legalizovaných zbraní jsou nemalé. Domnívám se, že k takovému kroku se rozhodla asi menší část držitelů neevidovaných zbraní....

Jen Bůh ví, kolik nelegálně držených zbraní na našem území je, a kdo je má. Ti hodní kluci si je pomalu legalizují při každé amnestii.  Ti zlí kluci si s nedovoleným ozbrojováním žádné problémy nedělají. 

Odesláno

To je pravda, ale prodej mezi soukromými osobami regulovaný není, zákon jen říká, že zbraň nesmíš prodat osobě o které víš, že není k držení oprávněna. Pokud kupujícího neznáš a neřekne ti to, tak to prostě vědět nemůžeš.

Kdybych vlastnil kvér, tak se ho nebudu bát použít ani dneska, pokud ho potřebuji. Je mýtus, že se musíš bát.

Nejvíc medializovaný byl ten mentál, co se cvičil a pak střílel na ujíždějící cikorky, které ani nic nenesly a jednoho z nich zabil zády k němu, když nastupoval do auta. Kuší do hlavy.

Chápu tu beznaděj, ale ten frajer se dlouhodobě choval jako krypl a jeho společenská nebezpečnost byla podle mého ještě vyšší.

Mentál, co celý dny poskakuje kolem baráku v maskáčích, kupuje si zbraně, veřejně se chvástá, že se těší, až někoho zabije, sám několikrát trestaný, zlomil ruku dítěti, co mu pilovalo šrotový kolo.

Nepomatuji si detaily, ale přišlo mi fér, že ho zavřeli.

Takový člověk je nebezpečný pro kohokoliv z nás. Střílet na lidi, kteří ti jdou po neoploceném pozemku kdesi v říti u lesa. To bych zastřelil tolik běžkařů na chatě při týhle logice.

Přehráním, ale základní myšlenka je myslím jasná.

Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk

Odesláno

Pokud by se situace obrátila, tak chodit krást budou hlavně magoři, co počítají, že tu kulku do palice můžou chytnout, protože majiteli nemovitosti za to nic nebude hrozit. A takový tam polezou sami s kvérem a budou spíš připravení ho použít....

No- krádež bez železa v kapse je krádež. Krádež se železem v kapse je loupež a chytrý státní zástupce z toho může udělat i pokus o braní rukojmí.... Trestní sazbou se to dost liší.  Plus nedovolené ozbrojování... tohle vypadá, že - narozdíl od běžné krádeže ve sklepě- takový chlápek, když ho chytí se zbraní nebo mu ji dokážou, už jen tak z krymu nevyleze... do toho z těch ubohých duševních mrzáčků opravdu nepůjde skoro žádnej. Nemají na to koule.

Odesláno

Houhou, no nevím, ale co si pamatuju, tak tomu borcovi několikrát vykradla tahle partička stavbu, proto mu začalo jebat v kouli...ten případ dokonce ČT zařadila do série rozsudky. To že šel bručet je asi v pořádku, ale tak jednoznačný to taky imho nebylo....

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10702670652-rozsudek/415235100181003-vystrel-z-kuse/

Nicméně tyhle kecy dawovi nepomůžou, takže se toho raději zdržím a přeju ať se aspoň něco najde a na tu svini se voda co nejrychleji dovaří....

Odesláno (upraveno)

Houhou, no nevím, ale co si pamatuju, tak tomu borcovi několikrát vykradla tahle partička stavbu, proto mu začalo jebat v kouli...ten případ dokonce ČT zařadila do série rozsudky. To že šel bručet je asi v pořádku, ale tak jednoznačný to taky imho nebylo....

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10702670652-rozsudek/415235100181003-vystrel-z-kuse/

Nicméně tyhle kecy dawovi nepomůžou, takže se toho raději zdržím a přeju ať se aspoň něco najde a na tu svini se voda co nejrychleji dovaří....

Já se jich ani nezastával. Jen říkám, že bych si radši nechal sebrat sekačku, než prostřelit hlavu kuší.

Plus chápu, k čemu tohle vlákno/fórum slouží, ale když už to tu začalo... Já to neodpálil.

Zrovna sedím v přípravě na státnice z trestního práva a tohle fórum jsem objevil jako motivační faktor, jinak by mi mrdlo. Odměna za případné úspěšné státnice bude jasná (inspiroval jsi mě) a udržet se bez komentáře jsem neuměl... Tak sorry, chápu že to oběti nepomůže.

Btw. nevím jestli jsi třeba někdy byl u trestního soudu delší dobu. V rámci seminářů jsem strávil několik dnů u těchhle soudů a člověk vůbec nechápe. Frajeři šlohnou jedničkovou oktávu a stroj v kufru v hodnotě míč a půl odvezou do sběrných surovin.

Všechny pachatele ale spojovalo jedno - perník, nebo jinej deep shit a naprostá mentální zaostalost.

Sám si pomatuju, jak jsem na gymplu vydělal na PDA nočníma směnama v jednom obchodě a pak mi ho v noci lohnul člověk, kterému jsem pomáhal v nouzi. Bylo to materiálně moje všechno.

Ale každou takovou svini spravedlnost dožene ještě víc, než jen tak, že se stal lidským odpadem, závislým na nějaký sračce a asociálním ubožákem bez budoucnosti.

Tím v tomhle vláknu končím. A omlouvám se všem, co to četli.

Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Houhou
Odesláno (upraveno)

Ano, taky se mi líbí, jenomže to chce, jak jen to napsat, snad "vyváženost"? Protože pokud bude mít ksindl "své jisté", bude chodit k těm slušnějším "nakupovat" jako do krámu. Vždyt si radši nechají sebrat sekačku, než se bránit, že ano.

Zatím jsem neměl doma návštěvu, ale v autě 2x a 1x vzali i auto. To nejhorší ale bylo pak jednání s PČR a pojišťovnou. On mě ksindl obere, člověk je zlomen a čeká "účast", ale pak mě jěště tyhle instituce ošu...í:( Někdy mám i pocit, že být ksindlem by bylo lepší:(

Upraveno uživatelem swenak
Odesláno

Houhou: ja si myslim ze oddelani kazdyho takovyhleho recidivisty je sluzba spolecnosti a podle toho by to mely soudy hodnotit, k cemu je takovej lidskej zivot, stejne se fetu nevzda. Proste uspora nakladu statu za veznice

Odesláno

Houhou: ja si myslim ze oddelani kazdyho takovyhleho recidivisty je sluzba spolecnosti a podle toho by to mely soudy hodnotit, k cemu je takovej lidskej zivot, stejne se fetu nevzda. Proste uspora nakladu statu za veznice

Snáď si to nemyslel tak, ako si to napísal. Opakovaná krádež = trest smrti?

Súhlasím s tým, že keď niekto "nájde" v svojom obydlí "nepozvaného hosťa" a cíti sa ním ohrozený /je možné, aby sa necítil???/ tak by mal mať právo  brániť sa všetkými dostupnými prostriedkami, aj keď možno na prvý pohľad neprimeranými.

Odesláno (upraveno)

Náš angličtinář kdysi na hodině rozšafně prohlásil: "No... velkej zločin to není - ale věšet by se za to mělo."

Už ani nevím jestli to bylo na téma zrady Marie Stewartovny a nebo nějaké gramatické chyby - ale asi je to jedno, protože "práh bolesti" máme každý jinde.

Stejně tak je relativní i zdejší teoretizování na téma "co s pachatelem ve vybíleném kvartýru" - protože při "štěstí" na podobné setkání bychom každý reagovali úplně jinak. Přes 200 let známou pruskou armádní statistikou: 9 z 10 civilů by ve stresu buď uteklo pro pomoc, nebo se s nějakým blbým dotazem typu "co tady děláš?!" prsili v rohu a čekali až dotyčný sám zdrhne - a i kdyby nahmatali zbraň (a neměli nadrilovaný postup), buď by jim selhala, vzpříčili se s ní ve dveřích, rozstříleli s ní všechno kolem a nebo ublížili sami sobě. Polovinu ze zbytku by pak zavřeli za nepřiměřenou obranu, protože by si zásah dotyčného šípem kuše do palice veřejně vychutnala - a teprve druhá polovina by byli šťastlivci kterým by soud uvěřil nepříčetnost a nebo je pro nedostatek důkazů zprostil. Já před 25 lety podobné překvápko zažil a kdyby ten šmejd u ještě nevypáčených dveří šťastnou náhodou neuskočil před vrženým balvanem ze skalky a nezdrhl do tmy, advokátská embrya typu Houhou by se nad mými odvoláními možná dodnes pohoršovala v semestrálkách - zatímco dneska už bych ten šutr nejspíš ani nezvednul. Život holt nejsou exaktní paragrafy a judikáty, jen štěstí a statistika...   -_-

Jediný konstruktivní přístup k už dokonané věci tu asi hned na začátku popsal Dawe009 - bez ohledu na "vyšetřování" zveřejnit dokumentaci ukradených cenností a doufat že při zpeněžování někdo z těch zmetků bude netrpělivý a "udělá chybu". A pokud nebude hnutí s pojišťovnou, nabídnout (i neoficiálními kanály) nálezné dost zajímavé na to, aby se dotyčným (a nebo policajtům) aspoň část lupu nezpeněženého vyplatilo "šťastně nalézt a vrátit majiteli"... Známému takhle před lety u hospody štípli novej Mercedes a kdyby spolíhal jen na uniformované štemplovače formulářů, zpátky by bez (překvapivě nízkého) "všimného" letícího východním směrem nedostal ani prd. Akorát ho pak nějaký čas popotahovali pro podezření na pojišťovací podvod, protože při pokusu o nastartování vytrhaného zapalování ve "šťastně nalezeném" autě na benzínce prý vypadal tak podezřele, že na něj pumpař upozornil pomahače co k němu večer chodívali na kafe  :ph34r:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Zabránit vykradení nejde. Jde jen snížit riziko. Spoléhat na PČR je naivní. Co ale jde, je dobře vyladit pojistku. Taky jsem bohužel chytrý až ex post. Pojišťovna má pojištěnce jako soupeře, kterému nedá bez boje ani halíř. Mimochodem, pokud zloděj otevře dveře bez násilí (a ani expertiza neprokáže použití třeba planžety), pojišťovna nedá nic. Takže, než zavoláte PČR, rozlomte si fabku - jak mi poradili....

Odesláno

Taky jsem bohužel chytrý až ex post.

Ani si nemyslím, že by to bylo "o chytrosti ex post". Důvodem je to, že v tomto případě (Dawe) bys musel mít hodinky stejně někde v trezoru. Já jsem si pojišťoval domácnost před třemi lety u Kooperativy, kde toto byla vyloženě podmínka. Takže pokud by došlo na "lámání chleba", stejně by pojistka na hodinky "v šuplíku" byla málo platná. Já mám trezor, do kterého jsem řádně investoval - viz kluci výše, ale hodinky mám zpravidla v bankovním sejfu, je to vopruz tam pořád jezdit, ale jsem v klidu. Pojistka by v tomto případě (Dawe) byla uznánana pouze tehdy, pokud by se někdo násilně dostal do trezoru (alespoň v případě Kooperativy).

Jetě k tomu použití zbraně, když už se to tady zvrtlo. Sám o tom něco vím, tak snad můžu posoudit. Kluci, kdybyste měli použít zbraň v bytě, tak to stejně nakonec udělá zanedbatelné procento. Nedovedu si představit a ani ji z praxe nepoznám, že když se zloděj vloupá do obydlí a majitel spí, tak zloděj má výrazně navrch - je připraven, je bdělý a dává si pozor. Majitel, kterého probudí nějaký ruch nebo šramocení je v určité nevýhodě, než se zorientuje ze spánku může být zle, protože ten, který je připraven nebude na nic čekat a nebo v lepším případě zdrhne. Dovedete si představit takovou situaci, že vás něco vzbudí a než se nadějete co se vlastně děje, dostanete se do trezůrku u postele a tasíte zbraň pro případnou obranu? Uplyne dost času. Co teprve když je v bytě/domě více členů rodiny? Co kdyby se šel někdo "po tmě" napít nebo na toaletu? Tak na něj vlítnete se zbraní? :D Blbost. Tohle jsou jen řečičky, ve skutečnosti než se spící člověk uprostřed noci vzpamatuje, tak už je zloděj pryč. Nalejme si "čistého vína", tohle je situace na kterou opravdu pomůže jen pes, ideálně dva.

Odesláno

Vyladit pojistku = vědět přesně, co mi kryje, na to co kryje, mít doklady, fotodokumentaci a to co nekryje, mít v trezoru či bance. Lze pojistit i sbírku, pak dodržet podmínky (trezor, EZS...). Ale hlavně uzavření pojistky věnovat opravdu velkou péči! 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...