Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 581
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dantechno : tak mě to jako radikální nepřijde. Řekni sám, proč vymýšlet takovou hovadinu,jako je rotor k akumulátorovém strojku,když to jde vyřešit i bez pohyblivých částí. Zkrátka tento systém je už pěknou řádku let překonaný. Nevím jak je Kinetic starý,ale myslím, že byl překonaný už v době vzniku. A od té doby, co mi kamarád poslal mechaniky na dlažbu a spadl rotor, tak kde není potřeba ho nechci vidět.

Odesláno

Jak rikam, hovadina :D Vsechno ma sve pro a proti.

+ Rezerva chodu proti mechanikam

+ Presnost proti mechanikam

+ Ukazatel rezervy

- Nachylnost pri padu ( ale mrskni si s normalnim quartzem , asi ti uleti prinejmensim rucky )

Urcite to neni zadna laskomina pro fajnsmekry ale kdyz si bezny uzivatel porizuje hodinky, tak se mu treba libi, ze se muze podivat dynkem na rotor - ze se tam neco hybe.

Pokud mas takovy nazor na kinetic tak verim , ze jsi takhle zasadovy i u Spring Drive. Je to tvoje vec , kazdopadne tim prichazis o prijemny pocit u spousty Grand Seiko modelu.

Odesláno

Promiň,ale Kinetic v těhle hodinkách nemá žádná pro. Jednak je to quartz, takže je pro něj konkurence třeba Solar nebo Eco drive a ne automaty. V porovnání s konkurencí je v nevýhodě. Protože konkurence má stejnou rezervu nátahu, často i ukazatel rezervy no a přesnost taky takovou+ještě nabízí seřízení rádiovým signálem a ikdyž je nebudeš nosit, můžou se nabíjet. Není zrovna moc kinetiků s proskleným dýnkem. Co to píšeš o tom pádu?! Mechaniky kamarádovi sklouzly z ruky z 1 metru na dlažbu,žádné švihnutí. Ručkám se nic nestalo. Nebavím se o šviháním o zem. Zkrátka normální pád, který tě může potkat ani nevíš jak. To prostě neokecáš, quartz by fungoval dál bez potřebného servisního zásahu. Takle bylo potřeba nasadit zpátky rotor a to samé by se stalu u kinetiku.

Springdrajf je mechanika, kde je trochu elektriky, kdežto kinetic není nic jiného než kvarc a místo pohánění třeba slunkem je tam rotor. To je na hlavu. No a neboj, o příjemný pocit z GS přicházím tak jako tak. Tolik peněz za hodinky nikdy nedám.

Odesláno

Pro me je Kinetic jednou z variant pohonu - nezatracuju ho. To, ze tobe sm.di rotory za to nemuzu :D

Dokonce ted premyslim, ze bych si koupil SKA511P2 - ty se mi opravdu libi.

Asi se neshodneme - proto bych to timto uzavrel at se tu nezhadame :) peace

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já nosím SKA371P1 prakticky nepřetržitě od listopadu a nemůžu si stěžovat. Koupu se s nimi, na noc nesundavám, nemusím se bát, že s nimi někde praštím (už se párkrát stalo :)). Velikost akorát, příjemně sedí na ruce, dobře svítí, přesnost 2 vteřiny za měsíc. A líbí se mi díry na stěžejky skrz, výhoda až budu v létě nasazovat gumu. Kinetic mi vůbec nepřijde jako zastaralá technologie, naopak vidím jen výhody.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

A Dane mysli na mě, kdybys někde objevil ty GMT Arctury. :D

Odesláno

Slyšel jsem, že existuje více verzí Kinetic, s tím, že ta jedna z těch verzí šetří el. zdroj v okamžiku, kdy jsou hodinky v klidu. Umí zastavit pohyb ručiček, ale čas běží dál. Jakmile se rozpohybují a začnou dobíjet, ručičky se dají opět do pohybu. Nevíte někdo, zda v těch Seiko Kinetic SKA 427 P2 je tato verze kalibru. Bohužel, nevím přesné označení kalibru, který to umí. A ty Arctury jsou moc pěkné, také bych o nich uvažoval.

Odesláno

Tak trošku si pohrávám s myšlenkou přehodit černý cifr z frankenmonster do černých monster. Jednak jsou ručky monster delší a taky líp svítí. Ale něco těm hodinkám chybí :-( Další foto je z wus,modrá verze, to jenom pro představu.

PS: s tou fotomontáží jsem se moc nehrál,ale taky pro představu. Třeba minutová ručka by nezasahovala tolik,možná vůbec do minutových indexů, prostě jsem to blbě vycentroval.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Vážení individualizátoři, mohl bych poprosit o nějaký odkaz na historii (příběh) FFF modifikace. Nikde nic nemohu najít. Díky

Odesláno (upraveno)

Vážení individualizátoři, mohl bych poprosit o nějaký odkaz na historii (příběh) FFF modifikace. Nikde nic nemohu najít. Díky

Edit: další dotaz do SZ, tak to dám sem:

Informací je tu dost, kdysi jsem to pro někoho sesumíroval, přeposílám.

Limitek už proběhlo několik. Polská Fifty four:

http://forum.chronom...post__p__577447

WUS fifty five gold: http://forum.chronom...post__p__585779

Tady popisuju vzniklé varianty bez plastických indexů(to vlákno si projdi celý):

http://forum.chronom...post__p__586393

Pak s plastickými indexy (Ty co mám momentálně já zlaté bez data, pak jsou stříbrné s datem na 4:30 - http://forum.chronom...homs-seiko-mod/ - tento ciferník by ještě sehnat šel a pak jsou modré, ty ještě nejsou vyrobené, ale všechny jsou zamluvené.

Všechno se dělalo 100 ks série celosvětově, od některých je tu na fóru jeden kus, některých cca 5 -10 (nejvíc je těch s datem na 4:30). Kromě zmíněných už se ciferníky nedají sehnat. Všechny limitky dělal Jake Burdeau pro členy hodinkářských fór (WUS, polské, španělské)

No a pak jsou ty co máš ty, vyráběl to Yobokies.com (má i safír - 48 USD a ručky 28 USD), jsou ve třech provedeních (stříbrná bez data, zlatá nodate a zlatá s datem). Nejedná se o limitku, zatím jich je dost a mě se nelíbí jako ty předchozí. Yoboies měl i stříbrné s datem na trojce, ty už taky nejsou.

No a kromě ciferníků (ruček a safíru) právě teď vzniká limitka dýnka (2 provedení, gravírované a embosované) a luneta ve stylu FF (lumi a bez lumi)

Tolik ve stručnosti

Kdybys potřeboval něco doplnit, napiš

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Na kinetic se můžeš dívat jako třeba Patrik - spojuje nevýhody mechaiky a quartz - nejsou mechanicky tak odolné jako quartz a nemají mechanické srdce.

Nebo třeba tak jako já - že spojuje výhody obou systémů - rotor se točí a ozubená kolečka do sebe zapadají (trocha té mechaniky pro potěchu oka) a hodinky jsou jako quartz přesné, dostatečně odolné, mají rezervu chodu 6 měsíců:-)))

Měl jsem Seiko Kinetic GMT s průhledem, kromě korunky (ta mi moc nevoněla) byli cajk. Viděl jsem je pak na webu i v PVD a mít po ruce zbytečné prachy jsou doma... Jediné co mě rozčilovalo alyb skákající quartzová vteřinovka, holt chce došetřit na springdrive

Odesláno

Našel jsem i fotky. Teď s nima myslím dělá fešáka Grga.

Odesláno (upraveno)

Právě proto, že mají rotor a mechanické převody neporovnával bych je s Eco nebo Solar technologií, to je holý quatz. Bez mechaniky. Absenci radiového řízení bych neviděl tragicky, k Eco nebo Solar patří, ale tady? Tady podle mě Seiko právě hraje na strunu vyznavačům mechaniky:-)

Já to mám v hlavě nastavené takhle - na štípání dřeva Géčka (nekopromisní funkčnost), na běžné nošení do práce a tak všelijak Kinetic (líbí se to, funguje to, případné zničení tolik nebolí) a jako doplněk večerní róby nebo při posezení s blízkými, prostě pro ten pocit, mít doma mechanické hodinky (mě se střídáním mechanik s Géčkama zvyšuje po opětovném nasazení mechank na ruku jejich vyjímečnost a kouzlo). Blbý je jenom to, že teď žádný kinetiky nemám... líbí se mi Premier s moonphase a kalendářem.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno (upraveno)

Vim, ze je mel snad harold kolem dvou stovek (taky komplet hodinky), ale bez toho napisu Seiko myslim ... ten bych tam prave chtel ... Jeste pockam, jestli nekdo neporadi, kde sehnat a pripadne zkusim haroldovi primo napsat ...

BTW: za ty prachy bych uz radeji koupil zlutoucky sumíčka :D :D

edit: tak harold je ma teda komplet sestaveny monstra bez toho napisu seiko na cifru za 265

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno

Vim, ze je mel snad harold kolem dvou stovek (taky komplet hodinky), ale bez toho napisu Seiko myslim ... ten bych tam prave chtel ... Jeste pockam, jestli nekdo neporadi, kde sehnat a pripadne zkusim haroldovi primo napsat ...

BTW: za ty prachy bych uz radeji koupil zlutoucky sumíčka :D :D

edit: tak harold je ma teda komplet sestaveny monstra bez toho napisu seiko na cifru za 265

Origo Seiko asi neseženeš (na 99%, jediná možnost je ukecat servisní zastoupení), Harold má bilý cifr na monstra jen bez loga za 38USD

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...