Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny na fóru a obracím se na Vás s prosbou o názor a radu. Kamarád uvažuje (výhledově tak za 2 měsíce) o nákupu hodinek. Líbí se mu moje Seika Turtle PADI, ale jelikož by to byly z jeho strany asi hodinky definitivní, tak by rád něco Swiss Made.

Jeho výběr je zatím zúžen na: 1 . Certina DS Action Diver 200 m automatic - modrá varianta na tahu

2. Davosa Ternos Professional 500 m automatic - varianta s černo-modrou lunetou

3. Tissot Seastar 1000 automatic - modrá varianta na tahu

Kritéria: - hodinky v ceně cca 23.000,- Kč

- pouze Swiss Made

- automaty (ETA, Sellita)

- diversky o průměru 42-43 mm na tahu

- na materiálu lunety nezáleží, ale hodinky a tah z oceli

- vodotěsnost 200 až 500 m (ale toto není rozhodující a héliák jako mínus nebere)

- líbí se mu modré dialy a lunety nebo kombinace modré a černé

- obvod zápěstí má 18 cm

- pouze nové hodinky

Budu moc rád, když mi sdělíte osobní zkušenosti s výše uvedenými hodinkami (kvalita zpracování, pohodlnost při nošení, jinak k těm hodinkám Davosa - podobnost s Rolex nevadí, klady i negativa, popř. jiné návrhy, které splňují ta kritéria (malé info - Doxa ho nezaujala).

Díky moc za názory a rady.

post-50561-0-83394600-1486549949_thumb.jpg

post-50561-0-00180100-1486549961_thumb.jpg

post-50561-0-96021000-1486549984_thumb.jpg

Odesláno

Díky na názor Micey, ale těch cca 23k je asi fakt strop, a když chce nové hodinky, tak bude muset asi zůstat o toho svého výběru. Jinak ty Hamiltony a Alpiny jsou právě určite o level výše...a taky o min. 10k výše. Ale děkuju.

Odesláno
Odesláno

Promiň, díky za upozornění... Za tuhle cenu je to hodně zajímavé! Hamilton je určitě víc, než Certina, tak uvidíme, co řekne na to krytku korunky.

Odesláno

Zdravim,

hlavne, at si modely o kterych uvazuje, prubne na ruce. Ja osobne sem byl z Certin dost zklamany. Na ruce mi prisly nemastne neslane, nezajimave. A to se mi vzdycky moc libily a chvili sem je i chtel.

Souhlasim s "kuncakem", na "štajny" bych taky mrknul.

Odesláno

Hezky vyber a tipy od kluku... U tech Hamiltonu mi osobne vadi ta komedie s korunkou.. Jako vazne, proc to tam davali? Neberte to nikdo osobne, ale vypada to hloupe a urcite nebudou zrovna pohodlne na noseni. Uz jsem to tu psal, vim, ze vetsina tehle znacne hodne fandi, ale me jejich produkce uz vubec neoslovuje - ani designem, ani kvalitou.  Squale jsou moc pekny, hodne sportovni, uplne je vidim na ruce potapece...  A v tom je mozna trosku i jejich nevyhoda, pocitove se mi uz nehodi k formalnejsimu obleceni (kosile a takovy oblek uz vubec ne).. Ale jinak skvele "tool atch" !  :flex:

Tento model od Tissotu jde uplne mimo me, mozna kdybych ho videl nazivo, tak bych zmenil nazor, ale v dane cenove relaci bych volil jinou znacku, jiny model :)

Davosa vs Certina.. Certina ma rozhodne vetsi MI mezi laiky, velice kvalitne zpracovana, designove se povedla! Paradoxne se mi ale vice libi jejich model v quartzu, u automatu me subjektive trosku stve hranaty tvar lunety, ale to muze byt pro jineho naopak plus :) Take pozor na tu barvu, ta modra patri mezi vyraznejsi, nutno videt nazivo... Urcite zvaz i cernou variantu. 

No a konecne Davosy.. Asi jen malo lidi Ti Davosy doporuci, pac to je prece "kopirka". Inspirace je samozrejme  (podobne jako u mnoha jinych firem) jasna, nicmene rozdily najdes. Navic 42mm vidim jako ideal, elegantni potapky skoto pro kazdou prilezitost. Co se tyce kvality, tak nemusis mit rozhodne obavy, ta je na vynikajici urovni  ^_^   

Je to tezke rozhodovani, za sebe bych voli mezi poslednimi dvema znackami, na Squale to chce mit pak koule, pripadne kaslat na konvence a okoli  :cheers:

Odesláno

Ještě bych kamaráda upozornil, že ta modrá se alespoň mně, rychle okoukala ( měl jsem ty Tissoty a tam byla na mne přímo brutální a nosil jsem je jen v létě ). U těch certin bych naopak uvítal tu jejich "nenápadnost" na denní nošení, ale v jiné barevné kombinaci ( zkoušel jsem je v černé ).

Každopádně- vyzkoušet je základ.

Odesláno

Škoda, že jsi minul akci na výprodej tridentů od Chr.Ward. Já o nich uvažoval, nakonec jsem vzal oblekovky, který unosím víc.

Aktuálně ten "nový" model (nové logo)  myslím s modrým cifrem nemají.

post-44633-0-72811900-1486554613_thumb.jpg

Odesláno

Moc vám všem děkuji za dosavadní tipy, názory i rady - všechny si samozřejmě přečte kamarád, a pak už to bude na něm - vyzkoušet, přehodnotit, vybrat a koupit. Sám jsem zvědav, jak se rozhodne - myslím si, že něco z té německé  produkce by nemuselo být vůbec špatné. Viz můj případ - chtěl jsem swiss a mám japan :lol2: :lol2:. Něco bude i na té modré barvě - někdy je méně více a tím myslím černou barvu versus barevnost. Já věděl, že nás v tom nenecháte samotné - díky!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...