Přejít na obsah

Auta na alternativní pohon

Josef01

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Teď jsem zkoušel hledat. Uvádí se, že jeden panel vyrobí 160 kWh ročně. Tady je deset panelů, vyrobí to tedy 1600 kWh ročně, tedy 4,4 kWh denně (v průměru). To je tak na 20 km.

Za 5 dní celodenního parkování to tedy nabije 100 km..

Kdybych bral 1 kWh za 2 Kč (noční proud), tak mi to vydělá 8,80 Kč denně, 3212 Kč ročně. Má to cenu?

Jsou to zprůměrované hodnoty a trochu se bojím, že v našich podmínkách je ten uvedený výkon solárního panelu mírně přehnaný.

Jistě tu někdo solární panely doma má. Kolik vám to vyrobí elektřiny denně?

Návštěvník YPO
Odesláno

celý tohle vlákno je demence .... Josef je prostě trochu dětina .... von se i diví, že mu nikdo nechce zaplatit za nehotovou věc .... ale tak oukej .... všichni sme rádi na světě

Odesláno

Záleží na panelu, jeho účinnosti a stáří, dá se říci obecně že 200W na 1 panel, takže je potřeba na slušný příkon 10 panelů vyrobí 2kW, což by mělo být na tom solárním přístřešku. Při jasném letním dni by to mohlo nabít z poloviny již jmenovaný e-Golf.

Ještě dodám, není to o tom, že by na tom měl člověk ušetřit, ale je to zajímavá verze přístřešku pro auto a když bude nabíjet, tak to je fajn, ale nezaplatí se to při současných cenách nikdy, ale o tom jsem už psal, jak je ekonomické si koupit Audi A8 nebo BMW 7 apod. Proti tomu je ten přístřešek spotřební elektronika za pár korun.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

To monstrum vypada skladaci, tak to za sebou muze borec vlacet. Hit sezony 2040.

Odesláno

Tak pak poreferuj jakej to ma dojezd.

Ta multifunkcni garaz je zajimava picovinka :-)), zajimavej napad, ale trochu stale polotovar.

Odesláno

Dnes jsem najel pouhých 45 km (mimo město 20 km), na začátku to ukazovalo odhadovaný dojezd 192 km, teď to ukazuje 141 km, průměrná spotřeba město/mimo 12.2 kW/100km. Uvidíme po delším nájezdu. Co se týká zrychlení auta naprosto v pohodě, na rozjezdu 0-50 km/h samozřejmě mnohem lepší než běžné auto s vyšším výkonem a to i přesto, že mám model s baterií 24kW (nový model má 36 kW a o 21 koní vyšší výkon). Rekuperace (lze nastavit 3 stupně) je hodně znát, např. Z Tuchomeřic na Letnou těch 15km to jelo za 8 kW/10 km díky té Evropské z kopce dolů. Jel jsem v režimu Normal, další režim je EKO a EKO+.

Odesláno

To není nic tajného, už jsem to sem dával, 10 tis. měsíčně bez DPH včetně nabíjecího čipu PRE na neomezené nabíjení. Nájezd je max 2000 km měsíčně, samozřejmě při pronájmu na více měsíce lze s kilometry pracovat. Samozřejmě lze nabíjet i jinde kde je Mennekes nebo CHAdeMO. Nabíjet lze i doma z klasické záuvky 16A, pak nabíjení trvá cca 7-8 hod. záleží jakou má kdo sazbu, já sníženou na 2,50 Kč za kW (pak vyjde 1km na 30 haléřů)

https://www.premobilita.cz/cs/elektromobily/pronajem-elektromobilu/

Odesláno

Jen na měsíc a déle, zajímavé, že to měli připravené za pár dní a funglovku, která měla číslo 49, takže jim to asi frčí. Asi se dá půjčit i jinde, ale určitě ne takto výhodně (330 Kč na den).

Návštěvník YPO
Odesláno

Co když tomu někde dojde šťáva?

tak si jí koupíš u rákosníka na rohu .... no ... 330 korun denně je celkem dost pro soukromou osobu která jezdí třeba 3x v tejdnu na nákup do kauflandu .... výhodný by to bylo na rozvoz picy .... třetí by už byla zadarmo .... dávat 10 litrů bez dph a proudu za auto, který vypadá vod roku 74 furt stejně chce velkej nadhled

Odesláno

Jen na měsíc a déle, zajímavé, že to měli připravené za pár dní a funglovku, která měla číslo 49, takže jim to asi frčí. Asi se dá půjčit i jinde, ale určitě ne takto výhodně (330 Kč na den).

Super, díky za info. Blbě jsem tu druhou půlku věty napsal, mělo to být, jestli to jde i jen na jeden měsíc...že by to člověk zkusil, jestli to bude vyhovovat a případně to protáhl na dýl...

Odesláno

Josefe a to je jenom elektromobil? Co když tomu někde dojde šťáva?

Ano je to jen elektro. Když tomu dojde šťáva, dá se to nabít buď pojízdnou nabíječkou, nebo např.  přenosným generátorem 2kW., nebo odtah, to je jasné. Stejné jako když mi dojde klasické palivo, já zásadně nejezdím na rezervu, ale jsou tací.

12_schrack_mobil_rychlo_04.jpg

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Mě to tak napadlo. U běžnýho auta přivezeš kanystr. Ale jinak jasně, že je to mezní situace. Nicméně musí bejt asi člověk důslednější, než u benzínu/nafty, přecejenom u elektroauta je menší (malej) dojezd a síť dobíjení řídší, takže si člověk asi nemůže říct "tam ještě dojedu".

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...