Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)

Doporučené příspěvky

Jak pečujete o boty z broušené kůže? Jedny jsem si pořídil a zatím jsem použil jen impregnaci ve spreji a přijde mi to málo. Klasickej krém je zde asi mimo co?

Krém zadnej, jen speciální kartáček, občas vlhkej hadrik a impre. Bud rad, jsou to bezudrzbovy boty. Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Liqid: Jak píše Frantik. V rámci běžné údržby použiji impregnaci Collonil na velur/nubuk, po zaschnutí pryžový kartáček. Dělám to tak léta letoucí u mnoha párů. Když se mi stane, že boty zašpiním příliš (např. bláto), pod odstranění hrubých nečistot (v případě zaschlých nečistot přetáhnu i lehce běžným čistým kartáčem na boty) vyčistím vlhkým hadříkem, nechám volně vyschnout, poté naimpregnuji. Dostupné jsou i speciální přípravky na čištění. Krém určitě nepoužívej žádný, ani bezbarvý (kdysi jsem měl jedny hnědé kotníčkové botky z broušené kůže, které jsem v závěru jejich životnosti přetřel krémem na boty stejné barvy, poté doleštil indulonou; no, nevypadaly úplně zle, ale po několikerém opakování zmíněné procedury už drobně působily podobně jako botky spíše z pololesklé kůže, jaksi "hladce"; sice  zároveň doznaly jisté zvýšené odolnosti proti vodě...; každopádně na novou obuv bych to nezkoušel). Nějaké obecné rady najdeš i zde (výběrem):

http://hobby.idnes.cz/jednoduche-triky-jak-udrzet-semis-jako-novy-fzm-/hobby-domov.aspx?c=A090205_134306_hobby-domov_mce

http://www.pravygentleman.cz/cistit-semisove-boty/

Odkaz ke komentáři

Dobry, jak je hodnotis?

Bite my shiny metal *** with Tapa

Prvý krát na nohe.. uvidime.. rozmýšľam ci to dat podlepit (guma) alebo nechať tak.. úplne hore sú tvrdé ale to dúfam povolí nakoľko je potom problém ísť po schodoch..
Odkaz ke komentáři

Lidi dejte mi prosím tip na jarní bundu která by se hodila k černým koženým botám Clarks a jeanům, dlouho něco rozumného sháním a nějak nemám představivost.0ffb098f6c48f1e3e0ac29cc04a0942d.jpg

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...