Geodet Posted March 12, 2024 Report Share Posted March 12, 2024 Před hodinou, Lou napsal: Artróza zápěstí: mamce 70 let dle RTG ortoped diagnostikoval artrózu. Máte nějakej tip, co funguje alespoň jako zmírnění obtíží/částečná náprava? Nebo aspoň co nefunguje? Díky všem za tipy Alavis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 13, 2024 Report Share Posted March 13, 2024 před 15 hodinami, Geodet napsal: Alavis. OK, dík za reakci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanderB. Posted March 13, 2024 Report Share Posted March 13, 2024 před 17 hodinami, Lou napsal: Artróza zápěstí: mamce 70 let dle RTG ortoped diagnostikoval artrózu. Máte nějakej tip, co funguje alespoň jako zmírnění obtíží/částečná náprava? Nebo aspoň co nefunguje? Díky všem za tipy táta si chválil https://masazni-pripravky.heureka.cz/viprosal-b-masazni-pripravek-50-g/#prehled/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 13, 2024 Report Share Posted March 13, 2024 Tak se mi rozvinul tzv. tenisovy loket. Resil jste to nekdo? Udelal jsem si to loni touhle dobou, kdyz jsem pravacku pretizil praci na zahrade v dobe, kdy jsem mel levou zlomenou a potreboval jsem strihat stromy. Behem roku jsem delal vse bez omezeni, vc. posilovani, jen to obcas zabolelo. Vubec jsem to neresil az ted o vikendu jsem tomu opet nalozil na chate moc - kombinace kopani krumpacem, ryti a pak jeste 3h strihani stromu to nakopla moc, takze uz to boli par dni a donutilo me se o to zacit zajimat - vlastne az ted jsem si to diagnostikoval takto. Zatim jsem koupil nejaky krem Flector (na zanet a na bolest), zvazuju nasadit Wobenzym. Omezim namahave aktivity a zkusim soucasne nejakou ortezu. Navsteva ortopeda me asi nemine - nemate nekdo tip na nejakeho slusneho, ktery by vzal ne za x tydnu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polifka Posted March 13, 2024 Report Share Posted March 13, 2024 před 13 minutami, odjinud napsal: Tak se mi rozvinul tzv. tenisovy loket. Resil jste to nekdo? Udelal jsem si to loni touhle dobou, kdyz jsem pravacku pretizil praci na zahrade v dobe, kdy jsem mel levou zlomenou a potreboval jsem strihat stromy. Behem roku jsem delal vse bez omezeni, vc. posilovani, jen to obcas zabolelo. Vubec jsem to neresil az ted o vikendu jsem tomu opet nalozil na chate moc - kombinace kopani krumpacem, ryti a pak jeste 3h strihani stromu to nakopla moc, takze uz to boli par dni a donutilo me se o to zacit zajimat - vlastne az ted jsem si to diagnostikoval takto. Zatim jsem koupil nejaky krem Flector (na zanet a na bolest), zvazuju nasadit Wobenzym. Omezim namahave aktivity a zkusim soucasne nejakou ortezu. Navsteva ortopeda me asi nemine - nemate nekdo tip na nejakeho slusneho, ktery by vzal ne za x tydnu? Mě maximálně pomohly "DD proudy" při rehabilitaci. Už po třetí seanci to bylo OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted March 13, 2024 Report Share Posted March 13, 2024 Mě na tenisový loket nepomohlo nic. Časem to odeznělo samo. Ze začátku jsem to mazal Voltarenem a podobnými krémy. Koupil jsem si stahovací obinadlo nejprve v Decathlonu, pak speciální s tlakovými body v lékárně. Vše bylo k ničemu, stejně jako rehabilitace. Do dnešního dne mi nebyl nikdo z doktorů schopen vysvětlit, co se v ruce přesně odehrává, když ji při rehabilitaci strčím do cívky, která vytváří magnetické pole..... Na všechno jsem se vysral a po čase to přešlo (časem je myšleno několik měsíců). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moty Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 (edited) V 12. 3. 2024 v 16:52, Lou napsal: Artróza zápěstí: mamce 70 let dle RTG ortoped diagnostikoval artrózu. Máte nějakej tip, co funguje alespoň jako zmírnění obtíží/částečná náprava? Nebo aspoň co nefunguje? Díky všem za tipy Diclofenac mast https://www.drmax.cz/dr-max-diclofenac-10-mg-g-gel-100-g?gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW-G8W6fWlt5LCqBK6nWniAXetHFK8OKJQELaD_G0xsD8mx-acKCAmcaApCVEALw_wcB A pokud možno s tím pravidelně hýbat/kroutit, zachová si hybnost kloubu, námaha pokud možno minimální @odjinud Měl jsem před lety a nyní opět mám a jen čekám, až se dostanu na fyzio, protože zcela upřímně Ti pomůže jen rázová vlna, pro úlevu od tlaku/bolesti je dobrý si v lékárně koupit epikondylární pásku, třeba tohle: https://www.alza.cz/sport/tennis-elbow-strap-adjustable-d3028707.htm?gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW8j5ibNhAyDFaqJnLunEWdw-CZ4XIQiRXthnM_TNRIgi5sMpNeW1PAaAqG8EALw_wcB&kampan=adwsp_sport_pla_all_sport-css_fitness_bandaze-a-ortezy_eCPC_c__SPT2246_1003760_~76761294706~ Edited March 14, 2024 by Moty Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 Ta rázová vlna uz je na pojistovnu? Co jsem starsi diskuze, tak ji nehradila. Pro tuhle ortézu dneska jdu. Nebo lip nejakou, co obepíná i celý loket? Ta ortéza se nosí pořád kdyz to bolí nebo jen kdyz hrozi nejaka námaha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obrbobr Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 V 12. 3. 2024 v 16:52, Lou napsal: Artróza zápěstí: mamce 70 let dle RTG ortoped diagnostikoval artrózu. Máte nějakej tip, co funguje alespoň jako zmírnění obtíží/částečná náprava? Nebo aspoň co nefunguje? Díky všem za tipy Především záleží v jaké stupni je ta Artróza. Pokud I. a II. tak ty potravinové doplnky mohou pomoci. Sám mám artrózu kolen I. stupně a pomáhá mi ten Alavis, ale zjistil jsem, že k tomu je dobrá i kyselina Hyaluronová - ta zajišťuje tu tekutinu mezi klouby. Mezi Alavisem používám Geloren Active, ten tu kyselinu obsahuje a hlavně je velice chutný, ale dražší než Alavis. Mě to pomáhá dost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zmizík Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 Mýmu tatíkoj na artrózu v koleni úplně zázračně zabraly 20% CBD kapky. Neužívá je vnitřně, maže si to přímo na koleno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moty Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 před 2 hodinami, odjinud napsal: Ta rázová vlna uz je na pojistovnu? Co jsem starsi diskuze, tak ji nehradila. Pro tuhle ortézu dneska jdu. Nebo lip nejakou, co obepíná i celý loket? Ta ortéza se nosí pořád kdyz to bolí nebo jen kdyz hrozi nejaka námaha? Platíš si to sám, vypatí se hledat, u nás na vesnici je rozdíl od 250,- až po 800,- za jedno sezení, kdysi jsem potřebovat 7 na jednu ruku, to to bylo za 400,- Já tu epikondylární pásku nosil když mě to bolelo, na noc sem jí sundaval Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJ Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 máme rázovku doma cca 2 měsíce,investice asi za 5t,ale funguje na všechno,skoro jak slivovica ... ženu zlobila patní ostruha a říká,že jí to dost pomohlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 Pockej, to je nejaka mašina, ze bych si ji mohl koupit domu a pak se tim zivit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJ Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 no,tak nějak,my jsme zvolili skromnější variantu dle obrázku,ale výběr velký zkoušel jsem to na svém rozbitém kolenu a asi po týdnu bouchání rázovkou to zmizelo,zatím .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJ Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 ..a vůbec nechápu ty mimozní ceny,při aplikaci v našem zdravotním systému Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 A jak to jako funguje, co to dělá s tkání? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJ Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 nejsem doktor,v podstatě to do Tebe tluče jako do řízku , ale asi nebude problém si o tom něco najít i s komentáři lékařů drahá polovička s tím chodila do nějaké ambulance,ale čekačka 3 měsíce a mašinka prý podobná ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozorovatel Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 Takže takový dražší robertek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJ Posted March 14, 2024 Report Share Posted March 14, 2024 jo,jo chce to zkusit ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr.S Posted March 15, 2024 Report Share Posted March 15, 2024 Tenisový loket jsem měl před pár lety tak, že mi dělalo problém udržet v ruce menší kladivo. Mazal jsem vším možným, používal nějaké ty stahovací pomůcky a nic. Pomohl mi až laser, myslím, že asi deset "aplikací". Nevím už to přesně, ale tak týden po ukončení pořád nic a říkal jsem si, že to bylo k ničemu. A další týden najednou jak když utne a bolest byla pryč. A od té doby klid, musím to hned někde zaťukat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts