Jump to content

Recommended Posts

Posted
Před hodinou, Lou napsal:

Artróza zápěstí: mamce 70 let dle RTG ortoped diagnostikoval artrózu.

Máte nějakej tip, co funguje alespoň jako zmírnění obtíží/částečná náprava? 
Nebo aspoň co nefunguje?

Díky všem za tipy🙂

Alavis.

Posted
před 17 hodinami, Lou napsal:

Nebo aspoň co nefunguje?

Díky všem za tipy🙂

táta si chválil https://masazni-pripravky.heureka.cz/viprosal-b-masazni-pripravek-50-g/#prehled/

Posted

Tak se mi rozvinul tzv. tenisovy loket. Resil jste to nekdo?

Udelal jsem si to loni touhle dobou, kdyz jsem pravacku pretizil praci na zahrade v dobe, kdy jsem mel levou zlomenou a potreboval jsem strihat stromy. Behem roku jsem delal vse bez omezeni, vc. posilovani, jen to obcas zabolelo. Vubec jsem to neresil az ted o vikendu jsem tomu opet nalozil na chate moc - kombinace kopani krumpacem, ryti a pak jeste 3h strihani stromu to nakopla moc, takze uz to boli par dni a donutilo me se o to zacit zajimat - vlastne az ted jsem si to diagnostikoval takto.

Zatim jsem koupil nejaky krem Flector (na zanet a na bolest), zvazuju nasadit Wobenzym. Omezim namahave aktivity a zkusim soucasne nejakou ortezu.

Navsteva ortopeda me asi nemine - nemate nekdo tip na nejakeho slusneho, ktery by vzal ne za x tydnu?

Posted
před 13 minutami, odjinud napsal:

Tak se mi rozvinul tzv. tenisovy loket. Resil jste to nekdo?

Udelal jsem si to loni touhle dobou, kdyz jsem pravacku pretizil praci na zahrade v dobe, kdy jsem mel levou zlomenou a potreboval jsem strihat stromy. Behem roku jsem delal vse bez omezeni, vc. posilovani, jen to obcas zabolelo. Vubec jsem to neresil az ted o vikendu jsem tomu opet nalozil na chate moc - kombinace kopani krumpacem, ryti a pak jeste 3h strihani stromu to nakopla moc, takze uz to boli par dni a donutilo me se o to zacit zajimat - vlastne az ted jsem si to diagnostikoval takto.

Zatim jsem koupil nejaky krem Flector (na zanet a na bolest), zvazuju nasadit Wobenzym. Omezim namahave aktivity a zkusim soucasne nejakou ortezu.

Navsteva ortopeda me asi nemine - nemate nekdo tip na nejakeho slusneho, ktery by vzal ne za x tydnu?

Mě maximálně pomohly "DD proudy" při rehabilitaci. Už po třetí seanci to bylo OK. 

Posted

Mě na tenisový loket nepomohlo nic. Časem to odeznělo samo. Ze začátku jsem to mazal Voltarenem a podobnými krémy. Koupil jsem si stahovací obinadlo nejprve v Decathlonu, pak speciální s tlakovými body v lékárně. Vše bylo k ničemu, stejně jako rehabilitace. Do dnešního dne mi nebyl nikdo z doktorů schopen vysvětlit, co se v ruce přesně odehrává, když ji při rehabilitaci strčím do cívky, která vytváří magnetické pole.....

Na všechno jsem se vysral a po čase to přešlo (časem je myšleno několik měsíců).

Posted (edited)
V 12. 3. 2024 v 16:52, Lou napsal:

Nebo aspoň co nefunguje?

Díky všem za tipy🙂

Diclofenac mast

https://www.drmax.cz/dr-max-diclofenac-10-mg-g-gel-100-g?gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW-G8W6fWlt5LCqBK6nWniAXetHFK8OKJQELaD_G0xsD8mx-acKCAmcaApCVEALw_wcB

A pokud možno s tím pravidelně hýbat/kroutit, zachová si hybnost kloubu, námaha pokud možno minimální

@odjinud Měl jsem před lety a nyní opět mám a jen čekám, až se dostanu na fyzio, protože zcela upřímně Ti pomůže jen rázová vlna, pro úlevu od tlaku/bolesti je dobrý si v lékárně koupit epikondylární pásku, třeba tohle:

https://www.alza.cz/sport/tennis-elbow-strap-adjustable-d3028707.htm?gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW8j5ibNhAyDFaqJnLunEWdw-CZ4XIQiRXthnM_TNRIgi5sMpNeW1PAaAqG8EALw_wcB&kampan=adwsp_sport_pla_all_sport-css_fitness_bandaze-a-ortezy_eCPC_c__SPT2246_1003760_~76761294706~

Edited by Moty
Posted

Ta rázová vlna uz je na pojistovnu? Co jsem starsi diskuze, tak ji nehradila.

Pro tuhle ortézu dneska jdu. Nebo lip nejakou, co obepíná i celý loket?

Ta ortéza se nosí pořád kdyz to bolí nebo jen kdyz hrozi nejaka námaha?

Posted
V 12. 3. 2024 v 16:52, Lou napsal:

Nebo aspoň co nefunguje?

Díky všem za tipy🙂

Především záleží v jaké stupni je ta Artróza. Pokud I. a II. tak ty potravinové doplnky mohou pomoci.

Sám mám artrózu kolen I. stupně a pomáhá mi ten Alavis, ale zjistil jsem, že k tomu je dobrá i kyselina Hyaluronová - ta zajišťuje tu tekutinu mezi klouby. Mezi Alavisem používám Geloren Active, ten tu kyselinu obsahuje a hlavně je velice chutný, ale dražší než Alavis. Mě to pomáhá dost.

Guest Zmizík
Posted

Mýmu tatíkoj na artrózu v koleni úplně zázračně zabraly 20% CBD kapky. Neužívá je vnitřně, maže si to přímo na koleno.

Posted
před 2 hodinami, odjinud napsal:

Ta rázová vlna uz je na pojistovnu? Co jsem starsi diskuze, tak ji nehradila.

Pro tuhle ortézu dneska jdu. Nebo lip nejakou, co obepíná i celý loket?

Ta ortéza se nosí pořád kdyz to bolí nebo jen kdyz hrozi nejaka námaha?

Platíš si to sám, vypatí se hledat, u nás na vesnici je rozdíl od 250,- až po 800,- za jedno sezení, kdysi jsem potřebovat 7 na jednu ruku, to to bylo za 400,-

Já tu epikondylární pásku nosil když mě to bolelo, na noc sem jí sundaval

Posted

máme rázovku doma cca 2 měsíce,investice asi za 5t,ale funguje na všechno,skoro jak slivovica ...😀

ženu zlobila patní ostruha a říká,že jí to dost pomohlo 👍

Posted

no,tak nějak,my jsme zvolili skromnější variantu dle obrázku,ale výběr velký

zkoušel jsem to na svém rozbitém kolenu a asi po týdnu bouchání rázovkou to zmizelo,zatím ....

1364784648_max.jpg

Posted

nejsem doktor,v podstatě to do Tebe tluče jako do řízku 😀,

ale asi nebude problém si o tom něco najít i s komentáři lékařů

drahá polovička s tím chodila do nějaké ambulance,ale čekačka 3 měsíce a mašinka prý podobná ...

Posted

Tenisový loket jsem měl před pár lety tak, že mi dělalo problém udržet v ruce menší kladivo. Mazal jsem vším možným, používal nějaké ty stahovací pomůcky a nic. Pomohl mi až laser, myslím, že asi deset "aplikací". Nevím už to přesně, ale tak týden po ukončení pořád nic a říkal jsem si, že to bylo k ničemu. A další týden najednou jak když utne a bolest byla pryč. A od té doby klid, musím to hned někde zaťukat. 🙂