Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už 3 dny jsem v Alpách. Přibližovacích 450 na pohodičku, a teď každý den nějaká známá trasa, ale s mašinou, která je spíše na dlouhý a rovný. Musím ale říct, že Street Glajda to zvládá moc hezky. Akorát po návratu budu mít plotny tak poloviční 🙂

• Like 2
  • Dát hlas 2
  • Odpovědi 14,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
5 hours ago, marty87 said:

Hele kdyby si chtěl všechno pintlich, tak si koupíš Hondu, ale té chybí zase ta živočišnost.

Já nepotřebuju všechno pintlich, ale zrovna třeba ty ztuhlý/bolavý nohy jsou poměrně pádnej protiargument :D.

Odesláno

A jaký je pocitově kardan? V některých recenzích jsem četl, že může trošku škubat. A palivoměr to má? Jeho absence mě dost překvapila u V7.

Odesláno
12 hours ago, Dez123 said:

A jaký je pocitově kardan? V některých recenzích jsem četl, že může trošku škubat. A palivoměr to má? Jeho absence mě dost překvapila u V7.

Upřímně jsem nevnímal dramatickej rozdíl, jen je znát "přímej" a pocitově nepružnej spoj. Když necitlivě podřadíš, může cuknout zadní kolo, ale spojka je jak máslo (jemná), navíc anti-hopping, takže se mi to "povedlo" jen dvakrát při pokusu na krev, jinak bez problémů. Není absolutně žádná potíž řadit sametově hladce a rychle zároveň.

Palivoměr to má - digitální displej je velkej, takže obsahuje všechno. I venkovní teplotu, teplotu motoru, režim, dojezd, ikonku stojánku, TPMS, tempomat atd.

• Like 1
Odesláno

Lov na nástupce Scouta pokračuje... furt se motám kolem toho samýho - chci charakter, zábavnost, obratnost, odlišnost oproti Scrambleru (abych měl důvod stroje střídat) a především se mi mašina musí líbit, což výběr dost zužuje. Dneska rychlovýlet do Budějic ke Smrž moto, jehož osazenstvo mi učarovalo dva roky nazad, když jsem se tam tehdy zastavil při vybírání první motorky. Paní na krámě tenhle dojem znovu oživila - nadmíru milá, znalá a pochválila mi parfém :D (Ganymede).

Demo stroj nemaj, ale mohl jsem bez omezení hopsat na týhle klasice a třít si o ní třísla. Prolezl jsem to odpředu dozadu a nic jsem nevynechal. Kawa je krasavice k pohledání, ale přesto se najde pár maličkostí, který nechápu. Např. na chladiči jsou čtyři naprosto ohyzdný plechový výstupky pro instalaci krytu chladiče. Hadice chlazení je vyp*čená zcela nepochopitelnym stylem, to fakt nešla nijak schovat nebo vést nějak elegantně? Totéž olejovej filtr za svodama - trčí do prostoru jak nějakej vřed. Zadní boční odrazky taky nejsou nic moc a zadní světlo je spíš bludička. V zásadě maličkosti, ja vím...

I přesto se mi Kawa líbí - oproti Guzzi je to prostě klasika, navíc se čtyřválcem. Sedělo se na ní dobře, úhel nohou OK a pocitově mi přišla výrazně lehčí než právě Guzzi. Těžiště je tady o trošku níž. Proti Italce je ovšem taková víc... normální. Ani ten čtyřválec nejspíš super charakterem nezaujme. Ale zase bude super spolehlivá :D.

Zítra jedu do Budějic zas - Mach a Triumph Demo Days. Chci zkusit ještě Tridenta 800. Poměrně intenzivně jsem řešil ještě BMW R12 NineT, ale podle všeho jsem na něj moc velkej.

Inu... Třeba nakonec zjistim, že vlastně druhou mašinu vůbec nepotřebuju a to taky nebude špatný řešení :D.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

V SE si ji jednou koupim, ale zatim jsem do toho nedorostl. Uz jsem mel 2x Bonnevilla T120 (jednou potunenyho), ted mam CB1100EX a prodavam ji, protoze je mi lito ji nechat stat 10-20let, nez do ni dorostu 😄 

• Like 1
Odesláno

Další část spamu z dneška. Triumph Demo Days v Budějicích OK. Akorát se mi nedostaly do ruky T120 ani Bobber, které byly v plánu (Jeden spadnul a druhý podle mě dealer nechtěl obětovat z vlastní flotily na demo; Je to fuk.). Takže jsem zkusil identickýho Scramblera, co mám, Speed Twin 1200 RS a Trident 800. Jestli se někdo diví, proč jsem chtěl zkusit 2026 verzi XE, tak jen proto, abych si ověřil, jak demo mašina řadí a jestli je moje převodovka hlučnější, jak si myslím. Výsledek - není hlučnější, takže ji přestávám řešit.

Speed Twin znám, jel jsem na něm před 2 lety. Navíc stejnej motor jako Scrambler (jen s jiným laděním), takže žádný velký překvapení. Pořád mi nijak extra nevyhovuje, především posezem. Na verzi E5+ má furt skvělej zvuk, síly dost a pořád je to velmi schopná megastylovka. Štval mě jen elektronickej a lacině působící budík, kterej je navíc mimo střed vidlí - nechápu, že to takhle někdo schválil. To přece musí štvát i člověka bez OCD...

No a Trident 800? Kde začít...

Je to taková správně nakrklá vosa. Lehoučkej a obratnej stroj. Všechno je na něm pocitově tuhý, těsný a krátký. Řadička i brzda jsou blízko rámu, takže je potřeba mít špičky nohou lehce vtočený dovnitř. Posez je ale poměrně vzpřímenej a nohy nejsou nijak extra zalomený. Po hodině jsem z toho slejzal úplně v pohodě i přes mejch 187 cm a dlouhý hnáty.

Motor má lehkej chod, takže otáčky lítají rychlostí blesku (pamatujte, že srovnávám se Scramblerem a Indianem). Dole nemá extra krouťák, ale je schopnej jet ve městě na pětku padesát, aniž by se zakuckával. Nechápejte špatně - pořád velmi svižně zrychluje i v nízkejch otáčkách, ale to největší nas*ání přichází nad hranicí 6 tisíc. Pak táhne jak splašenej a paradoxně se jeho hmota pocitově uklidní a zastabilizuje. Jako by ztěžkla. Rychlost nabírá zběsile, není potíž bez mrknutí oka letět 170-180 po okresce. Quickshifter funguje hladce až v rozmezí posledních čtyř tisíc. Jinak vcelku kope.

Do zatáček padá na mrknutí oka a podvozek je překvapivě velmi pohodlnej. Žádnej kostitřas. Pojížďky po městě a přes kanály úplně v pohodě, není nijak nervózní nebo uskákanej. Běžný manévry v provozu jsou hračka, oproti velkýmu Scramblerovi je to prostě agilní prcek. Dovedu si představit, že na tom klidně ujedu 150-200 km bez jakýhokoli problému - bez křeče, bolavejch zad atd.

Nakonec se dá říct, že mě bavil moc. Sice žádnej extra wow efekt s endorfinem prýštícím z uší, ale přijel jsem veselej a nadšenej. Navíc se mi motorka vizuálně líbí.

Jedinou potíž mám se zvukem. Nejsem zvyklej na jekot tříválce a vytrvalý bzučení, který evokuje vysavač nebo vosí hnízdo, mě fakt těžce nebavilo. Aftermarket tlumiče to extra nevyřeší, leda komplet laufy od hlavy až dozadu.

No a pak je tu fakt, že ačkoli nejezdím rychle a pořád se trochu bojim, s tímhle strojem moje vrozená připosranost lehounce pokulhává a člověka Trident svádí k rychlejším nájezdům do zatáček, k rychlejším výjezdům anebo prostě jen k průletu po dlouhý rovince pod plnym plynem. Jinými slovy - říkám si, že bych se na tom zhruba do tejdne někde přizabil.

Pokusím se ještě dostat na tu Kawu. Ta by mohla bejt takovej kus akorát mezi tím vším. Pokud mi v K2 vezme někdo konečně telefon... :D 

• Like 4
  • Dát hlas 1
Odesláno

A co zkusit Mayers motors v Modricich, je to importér, tak by mohli mít novinářskou.

A co Ducati scrambler Nightshift? V té zelené je boží a s Termignoni výfukem udělá pěkný divadlo😉

před 2 hodinami, KFL napsal:

Pokusím se ještě dostat na tu Kawu. Ta by mohla bejt takovej kus akorát mezi tím vším. Pokud mi v K2 vezme někdo konečně telefon

Odesláno
3 minutes ago, marty87 said:

A co zkusit Mayers motors v Modricich, je to importér, tak by mohli mít novinářskou.

A co Ducati scrambler Nightshift? V té zelené je boží a s Termignoni výfukem udělá pěkný divadlo😉

Ducati Scrambler je malej. Jakože fakt malej. Zábavnej, to jo, ale malej :D.

V K2 by dle všeho měla jedna Z900RS jezdit, ve čtvrtek mi to holčina na showroomu říkala (pokud nemyslela teda Z900). Tak mám naději, že se třeba zejtra dovolám a domluvim něco na pondělí/úterý.

Odesláno

Ladime "formu" na dalsi mesicni projizdku do Afriky na pristi rok. Jeste pribude pridavna nadrz/kanystr na konec sedla. A 25l vodotesny batoh si na presuny muzu hodit za sebe. Upravovat jeste budu riditka, stupacky, ochrany plech motoru, padaky,..... No, jeste to bude beh na dlouhou trat...

• Like 7
Odesláno

Jednak, jses borec a kdybych mel klobouk jako nosis ty, tak bych ho hluboce smeknul.

Co se mi libi, je ten maly, nenapadny kontrast, kdy vse je totalne vodotesne, a pak sedis na te ovci. Bomba 👍🙃

Odesláno
před 7 hodinami, Murphy97 napsal:

Jednak, jses borec a kdybych mel klobouk jako nosis ty, tak bych ho hluboce smeknul.

Co se mi libi, je ten maly, nenapadny kontrast, kdy vse je totalne vodotesne, a pak sedis na te ovci. Bomba 👍🙃

Co vodotesny trenky k tomu? 🙂

Odesláno
před 19 hodinami, KFL napsal:

Ducati Scrambler je malej. Jakože fakt malej. Zábavnej, to jo, ale malej :D.

V K2 by dle všeho měla jedna Z900RS jezdit, ve čtvrtek mi to holčina na showroomu říkala (pokud nemyslela teda Z900). Tak mám naději, že se třeba zejtra dovolám a domluvim něco na pondělí/úterý.

To bys mohl zkusit kouknout ještě na CB650R, vždy mi to přišlo jako takové kombinace Tridenta a té Kawy. 

Odesláno

Myslím, že KFL kouká na podobný segment, jako teď já.
Doporučuju kouknout/počkat ještě na šíbí sen eFu = CB1000F. A nejlepší nakonec stejně je XSR900 - táhne níž, než tříhrnky od Triumphu. A třeba Bonneville, jakkoli nádhernej, je proti ní zheblej kus jílu. Jeasně XSR nemá ty retro kule jako T120 nebo Z900R...

Odesláno

CB1000F se mi hrozně líbila, když vylezly první fotky, ale teď mi přijde neuvěřitelně sterilní už jen na pohled.

XSR700/900 samozřejmě znám - za mě strašlivě hnusnej stroj :). Pojede určitě skvěle (v recenzi s Kawou byla popisovaná jako ta divočejší a hrubší), ale to bych si mohl v garáži zaparkovat třeba mikrovlnku a vyšlo by to nastejno :).

Zítra testovací jízda na Kawě... a pak se uvidí!

Odesláno

Proti gustu žádnej dišputát. Hrubší ale rozhodně ne. Síla není vždy hrubost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...