Ivan Lelák Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Horhe - na hraní? S GS si vyhraješ ažaž. Teda v dílně asi ne, ale na silnici i mimo ni určitě, je ovladatelné jako fichtl a odvezeš na tom celou domácnost. A když si lehne, to je teprve zábava při zvedání, což není asi Prorokův problém:-). A vzpomínám, když jsem byl ještě mladý a divoký (teď už jen mladý), jak jsme jednou závodili přes Makov s nějakými cizími kluky na sportovních cesťákách. Dva jsem nedal ale tři jo, kamarád na 1100 GS předjel i toho, na kterého jsem neměl, nahoře jsme zastavili, ti kluci přišli a říkali, že by nikdy neřekli, že jim to nandají endura. Pak jeden vytřeštil oči a říká druhému "Ty vole, voni nás dali na špalkách!". No, třeba neuměli moc jezdit. Je ale fakt, že když mi občas ruplo v bedně a jel jsem v zatáčkách rychle, tak nejraději na špalkách. Drží skoro jako silniční gumy a jak se ve vysoké rychlosti v zatáčce špalky odstředivou silou deformují (ohýbají), vyvolává to pocit smyku a v tu chvíli jsem věděl, že to je hranice, za kterou nesmím jít. Na druhou stranu, dokud jsem tuhle signalizaci necítil, věděl jsem, že mohu zrychlovat a protože na silničních gumách jsem jezdíval (a jezdí většina lidí) s rezervou, tak jsem byl na špalkách dost rychlý. .Ať to Tomovi jezdí, Drákula vzkazuje, že ho ráda (s motorkou!) zase uvidí. No, jestli bude servisovat u Cyrila, tak se budeme nejspíš potkávat i na akcích klubu Boxer Morava. A třeba vezme i paní Prorokovou, GS je odveze oba. Drákula už čeká až bude připravená tahle kráska. Kdysi ji měla ve verzi 850, to jsem jí nestíhal, tak mne asi čekají divočejší časy...
Prorok Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Nádherná motorka, moc jí to přeji Snad se nějaký sraz povede...
TLD Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Ivane, moc pekna ,,vosicka´´. Porad uvazuji, ze si na delsi cesty poridim ,,erko´´, 1150 nebo 1200. Krasnej kousek klasicky motorky.tl
instant Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Na 1150r som dal desiatky tisic km.. kua to su spomienky.
Pavelpu27 Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Pročítám tady to BMW vlákno a mám skoro pocit, jako by neexistovaly jiné motorky. Tak přihodím jednu, která určiitě není bez chyby, dokonce se o ní jednou něěkdo vyjádřil, že je to nejhorší motorka, na který kdy jel. Ale jakmile jí uvidíte, anebo nedejbože na ní naskočíte, tak už nikdy nebudete vnímat svět stejnýma očima.O čem mluvím? O Moto Guzzi Griso. Já jí kupoval v roce 2007, tedy jako poměrně neznámou novinku, a co se týče povědomí a exkluzivity, tak se vlastně od té doby nic nezměnilo. Můžu křižovat půlku Evropy po týdny, než potkám nějakou další.Jak se na ní jezdí? Specificky. Pozice na motorce je poměrně pohodlná, řídítka krásně široká a vlastně jediné, co by mohlo být lepší, je příliš zalomená pozice nohou. Co se týče jízdy, tak já mám motor 850 cc, což je ta méně obvyklá varianta. Většinou jsou vidět 1100, které ale paradoxně nejedou o nic víc, než moje 850, která je o hodně točivější. Motorka je celkově poměrně těžká a dlouhá, ale váha je celkem dole (ale ne, jako to mají Hondy), takže se s motorkou poměrně snadno manipuluje. Kdo přezedne z japonce, tak má pocit, že ta mrcha nezatáčí. Je to asi dáno tou délkou, ale fakt se musí do zatáčky "přemlouvat" aktivní prací s pozicí těla. Prostě se musí vysednou na půl zadku. Brzdy jsou OK, komplet Bremba s opancéřovanýma hadicema, takže tohle je v pořádku. Já mám navíc páčky od PP Tuningu, které mají lepší tvar a tím mnohem lepší dávkování účinku.Na motorce není vůbec žádné odkládací místo. A když říkám vůbec žádné, tak myslím VŮBEC žádné. Ani na lékárníčku, ani na peněženku, na nic. Jen malé nářadí je přímo na spodku sedla.Navíc, jako každá Italka, je trošku svéhlavá, když stojí venku, tak se jí nechce po nastartování udržet volnoběh, po 14 dnech v garáži je baterka prázdná, ať dělám, co dělám, tak furt někde nacházím kapičky oleje.Kdo dočetl až sem, tak se asi bude ptát - proč jí ten jouda má, když je to taková potvora? No, asi proto, že je TAK KRÁSNÁ! Když zastavím někde, kde jsou lidi, tak se seběhne hrozen obdivovatelů vč. důchodců a důchodkyň. Nekecám. Stál jsem v Plzni na náměstí kousek od Ferrari F355 a u Guzziny bylo tak 10 lidí, u Ferrari 3. A taky proto, že je tak jedinečná. Už jsem se s ní naučil žít a vychutnávat si to, co mi nabízí. A je toho celkem dost.
xjr1 Odesláno 10. července 2015 Nahlásit Odesláno 10. července 2015 Krásná Guzina.. A co se "neduhů" týká, to máš jak s kofolou..když ji miluješ, není co řešit;-)
Návštěvník Strocek Odesláno 11. července 2015 Nahlásit Odesláno 11. července 2015 jo Guziny maj taky svý charizma , ale nechápu současný designéry, co na motorky obecně, dávají takový trombony vejfuky, to je něco hroznýho. Jak se tam pak hodí nějakej laďáček, jaká je to pak paráda .
Ivan Lelák Odesláno 11. července 2015 Nahlásit Odesláno 11. července 2015 Tak nám Kristýna roste. Před pár lety jsme čekali až bude moci jezdit na tandemu, procestovala s námi Rumunsko, Alpy či Pobaltí. Před rokem udělala ŘP na skůtr a prohání Yuki 50. Před pár dny rozšířila papíry na 125 ccm a v garáži zaparkovala Honda 125 Varadero. Ovladatelná kočka, na které se sedí snad komfortněji než na BMW GS, jede 120 km/h, nevibruje, brzdy průměrné ale jinak nemá chybu. Podařilo se sehnat skvělý kousek z r.2012, koupený v ČR, s nájezdem 16000 km. Jezdila na něm menší holka, takže má kratší zadní tlumič, ale originál jsme dostali, takže motorku časem zvýšíme a přibudou i chrániče rukojetí a vyšší plexi.
Cyril Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 (upraveno) Je vidět, že je léto a že se jezdí! Žije to tu! Guzzina pěkná. (Ivanovi jsem už motorky pochválil...) S tím olejem mi to trochu připomíná nekonečnej boj u starších Land Roverů. Taky si pod sebou pořád značkují teritorium.No a abych neporušil BMW vlnu, tak se přidám. Po dlouhý době jsem vytáhl Adventure. "Endurovíkend Mrsklesy 2015" neměl chybu. Upraveno 12. července 2015 uživatelem Cyril
Horhe Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Tak nová hračka v baráku. Zatím jenom 40 km na seznámení a je s tím fakt sranda. Akorát zrovna objednám jiný zrcátka, páč tyhle stojej za prd, asi páčky a lauf.
TLD Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Pohodovejch 300km okolo vody pres Orlik a Slapy.tl
bocko Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Dneska to bola veľká paráda na Šturci, prekazili to iba dvaja chlpatý na motorkách a bolo po zábave...
Americkej Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 To by mě zajímalo, za co tam poliši mohli prudit? Celý je to mimo obec, rychlost by tam měřili jen horko-těžko...Já tam jezdíval leta z Prahy jen na víkend, ten kopec miluju:-)
bocko Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Ak tam jazdí priveľa riderov na "hrane" väčšinov dávajú hlásenia vodiči áut aby tam prišli porobiť poriadky. Ono tam stačí ich prítomnosť tak na hoďku a je po zábave. Teoreticky ti však nemôžu nič, je to skôr z toho psychologického hľadiska. Však v podstate aj oni sú motorkári, len z blbým nápisom...
Horhe Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Hele kluci, byl by velkej problém, kdybych dal na předek gumu jinýho výrobce, než mám na zadku? Vzadu mám dvousměsovou mišelinku, ale v potřebnym rozměru jí na předek nemůžu sehnat. Zato jsem našel levnou Pirelli, kterou jsem měl na Hondě a byl jsem s ní spokojenej...
bocko Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 To myslíš vážne? To by som si asi nedal ani na pioniera. Neblázni, na takú mašinu dať rôzne značky pneu, to neveští nič dobré.
Horhe Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Právě nevim, momentálně tam je Bridgestone battlax a nějakej zásadní problém s ovladatelností nemám. Akorát má jinej profil než je v techničáku, tak jsem ani nezkoušel dělat dneska technickou, jenom evidenčku. Musím tam dát správnej rozměr, ale tu mišelinku nikde nemaj skladem. Já koupim tu pirellku kvůli technický a budu shánět dál. On to pak někdo koupí.
instant Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 To myslíš vážne? To by som si asi nedal ani na pioniera. Neblázni, na takú mašinu dať rôzne značky pneu, to neveští nič dobré.To akoze ked sa nahodou predna dunlópka dozvie ze zadna je miselinka, tak prestane lepit, hej? de vy na toto chodite...
luidis Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Odesláno 14. července 2015 Rozdílné značky můžou být o hubu nebo taky ne. Ber v úvahu směs (rychlost zahřívání a "lepivost"), profil gumy (v zatáčkách to může být znát), chování na vodě apod. Nejvíce bych měl strach ze tvrdé gumy vepředu a měkké vzadu, naopak by to mohlo být ok. Samozřejmě vše záleží na stylu jízdy.
Kairos Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Odesláno 14. července 2015 Jestli máš nazutý neschválený rozměr a jezdí to "dobře", tak rozdílný směsi řešit nemusíš, to je v tomto případě jedno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se