Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

U nás jsem policajty na velikonoce potkal jednou, stavěli náklaďák s maltou. A na devadesátce jeli všichni padesát, tak nevím, připadalo mi to nějaký divný...

Jinak jestli můžu otázku na vás, pánové motorkáři:

Chtěl bych si koupit moto. Je to celkem nový model, ojeté se ještě sehnat nedá, takže budu muset koupit nové... Jakou můžu čekat vstřícnost od prodejce, co se snížení ceny týče? Nebo můžu čekat, že by mi prodejce nabídl nějakou výbavu k tomu gratis? Stojí kolem 240tis., což mi připadá celkem dost na to, abych jel domů jenom s motorkou...

Odesláno

Při "vážné návštěvě" nenabídli nic? Jde o to taky, kde kupuješ a co. Já dostal věci asi v hodnotě 2% Mrkni ještě k jinému dealerovi, klidně přes půl republiky. Pokud je mi z okolí známo, spíše než nižší cena lze čekat něco gratis (helma, výbava, doplněk, nějaké hadříky etc.)

Odesláno
Při "vážné návštěvě" nenabídli nic? Jde o to taky, kde kupuješ a co. Já dostal věci asi v hodnotě 2% Mrkni ještě k jinému dealerovi, klidně přes půl republiky. Pokud je mi z okolí známo, spíše než nižší cena lze čekat něco gratis (helma, výbava, doplněk, nějaké hadříky etc.)

No já jsem tam ještě nebyl, takže vůbec netuším, jak to chodí. Jenom mě napadlo, že když kupuju auto z bazaru a oni mi cpou zimní gumy a navigaci k tomu, tak by mohl prodejce taky něco nabídnout. S moto teď po nějakých deseti letech znova začínám, takže nějaká výbava by byla prima, stejně bych musel všechno kupovat. Akorát ty dvě procenta se mi zdají nějak málo. Když mi ve sportu dají 5% a to beru jenom boty...

Odesláno

jenže - motorky jsou hračky. Loni byly ceni nízko, kurz koruny s nimi ale zahýbal. Když budeš u dealera, co prodá 100 motorek za rok (a to už je někdo), tak si může dovolit ukápnout z marží něco na zákazníka jako bonus s tím, že předpokládá, že to pak vydělá na tobě tím, že k němu budeš jezdit na značkový servis.

Otázkou taky je, že když ti dají u bot 5% slevu, tak si dokážu představit, že mají hrubou marži na botách 50% (u oděvů žádný problém). Dealer motorky to takové mít nebude. "Pěkná" sleva u top prodejců Škoda v r. 2007 byla 7% na cenu malého auta (Fabia) pro zákazníka z ulice, co ho chtěli nalomit, protože nechtěl běžet hned k pokladně :). Ale to FII 1.2 51kW Ambiente stála 296 tis. Dneska je to myslím tak o 30tis méně ceníkově, tak i sleva samotného dealera nebude tak pěkná.

Přesto, já osobně, kdybych si kupoval nové moto, bych omrknul ceny i v blízkém pohraničí (D). kamarád má Moto Guzzi Breva 1100, ušetřil oproti CZ ceně v loňském roce 40.000,- Kč. Na garančky jezdí do servisu, který má pro Guzzi dealera z D autorizaci, vše OK.

Odesláno

Hmm, tak s tou marží mě to nenapadlo. Ale stejně si říkám, že nějakou výbavu do deseti tisíc by zas nemuselo být pro prodejce až tak zlé, nehledě na to, že třeba cena lítá po různých místech v ČR až o dvacet tisíc. Já mám spadeno právě taky na guzzinu, konkrétně bellagio. Zahraničí mě nenapadlo, mám kolem sebe polsko a slovensko, tak to zkusím, i když pochybuju. Navíc přímo bellagio se dost blbě shání, aspoň mi to tak připadá...

Odesláno
Hmm, tak s tou marží mě to nenapadlo. Ale stejně si říkám, že nějakou výbavu do deseti tisíc by zas nemuselo být pro prodejce až tak zlé, nehledě na to, že třeba cena lítá po různých místech v ČR až o dvacet tisíc. Já mám spadeno právě taky na guzzinu, konkrétně bellagio. Zahraničí mě nenapadlo, mám kolem sebe polsko a slovensko, tak to zkusím, i když pochybuju. Navíc přímo bellagio se dost blbě shání, aspoň mi to tak připadá...

Máš dobrý vkus, Moto Guzzi jsou všechny pěkné. Já chodím slintat na Yamahu XJR1300. Líbí se mi ta klasika, vyrábí se myslím že 13 let v téměř nezměněné podobě, dostávají mě takové detaily jako klasické budíky nebo zadní tlumič Öhlins.

Odesláno

Thesis => klasika nade vše... Retro miluju, nebyl jsem schopný si v záplavě různých modelů vybrat. Pro mě to je všechno na jedno brdo. Naštěstí pár výjimek se najde, chvála bohu alespoň za ně.

New X-Bob => SZ taky ;)

Návštěvník Rainbow
Odesláno (upraveno)
tak se hlásím do klubu, Suzuki Hayabusa 1300........

Pěkný, seš machr, zvládnout Hayabusu musí být kumšt. Vyprávěj.

Edit chybička se vloudila

Upraveno uživatelem Rainbow
Odesláno

Hele, kamarád si kupoval BMW 1200 a tím, že si ho koupil v Linci, ušetřil přes sto tisíc proti místní ceně.

Odesláno (upraveno)
Hele, kamarád si kupoval BMW 1200 a tím, že si ho koupil v Linci, ušetřil přes sto tisíc proti místní ceně.

U nás je ještě pořád dobrá cena, teď jsem jim volal, mají to za 250 000,-. V německu kolem 11 000,- Euro, takže se to u nás ještě pořád vyplatí...

Edit: akorát teď řeším dilema, jestli vzít za 225 v Praze neautorizované (600km z bydliště), nebo za 250 30km od bydliště v autorizovaném centru...

Upraveno uživatelem luidis
Návštěvník Rainbow
Odesláno

Tyjo, to snad ani není možný :eek: . Jak je vidno nejen na hodinkách je u nás příšerně napálená maže.

Návštěvník Rainbow
Odesláno

Dívali jste se včera na MotoGP ? Japonci snad zkurví úplně všechno, Honda v F1 slabá jako čaj, tým prodají a všechno je jinak. Kawasaki v MotoGP to samý, stáj prodají do soukromých rukou, nastoupí Melandri a vytáhne je nahoru, škoda, že vylítnul z trati, jeho výsledek mohl být velice zajímavý. Už se těším na příští závod v Japonsku.

Taky jsem zvědavý na Sette Gibernaua, vrátil se po dvou letech, pauza byla znát, ale držím mu palce a doufám, že se příště vytáhne.

Odesláno
Pěkný, seš machr, zvládnout Hayabusu musí být kumšt. Vyprávěj.

Edit chybička se vloudila

Mám ji cca 5 let, a zatím jsem ještě zde :headphone:

Jinak max. rychlost co jsem měl na tacho je 321 km/h.Dálnice z Brna na Blavu.

Jediné mínus je spotřeba zadní gumy :gun_bandana: Jde ji zhoblovat za cca 1500 km

Odesláno

Jinak max. rychlost co jsem měl na tacho je 321 km/h.Dálnice z Brna na Blavu.

To je super,předpokládám, žes měl stroj plně pod kontrolou. Ještě, že se Ti tam nepřichomejt nějaký debil, mohl Ti zkazit rekord, :censored: .

Odesláno
Chtěl bych si koupit moto. Je to celkem nový model, ojeté se ještě sehnat nedá, takže budu muset koupit nové... Jakou můžu čekat vstřícnost od prodejce, co se snížení ceny týče? Nebo můžu čekat, že by mi prodejce nabídl nějakou výbavu k tomu gratis? Stojí kolem 240tis., což mi připadá celkem dost na to, abych jel domů jenom s motorkou...

V penězích na mašině se jim moc dolů nechce, koruna šla nahoru, prodeje o cca 25% dolů, konkurence velká. Ale standardně by si měl uhrát 5 - 7% ve zboží (helma, oblečení, boty atd.).

Odesláno
No, a vy v autech myslete na to, že motorkář je křehká nádoba, o počtu vašich nehod ani nemluvím. Za poslední týden mi čtyřikrát nedali přednost v jízdě, z toho dvakrát evidentně schválně.

Chci říct, že je jedno v čem nebo na čem zrovna člověk jede, hlavně nebejt svině.

jo tohle jsem už taky párkrát viděl a vlastně i zažil přesto že mám čtyři kola. No popravdě řečeno, moje auto je skoro jako motorka. Deformační zóny zanedbatelné, nad hlavou hadr nebo v tomhle počasí nebe, elektronické vychytávky žádné, všechno jen ve vlastních rukou. Někteří řidiči si asi potřebujou něco dokazovat, občas se tomu říká syndrom malýho ptáka. Většinou to dělají oktávky a golfy TDI, tohle není žádný můj útok na naftové jehovisty, to je bohužel realita. Nejdřív se mi nalepí na zadek a pak v nejblbějším místě na horizontu předjede. Prostě musí tomu šmejdovi taliánskýmu ukázat zač je toho TDI. Asi jsem s 45 HP důstojným soupeřem :-) No a pak mi v zatáčkách nedokáže ujet.

Odesláno
dokazovat, občas se tomu říká syndrom malýho ptáka. Většinou to dělají oktávky a golfy TDI, tohle není žádný můj útok na naftové jehovisty, to je bohužel

To je vyberovej efekt. Koncernovych naftaku jezdi po nasich silnicich asi nejvic, takze kdyz potkas na silnici vola, tak je dost slusna sance, ze bude kormidlovat Oktavku/Golfa/Passata TDI... A volu na silnicich clovek bohuzel potka taky dost.

Odesláno

to decebal

dálnice byla "relativně" prázdná, nikoho jsem neohrožoval.Přesáhl jsem 300 km/h, a poté ihned zaklapl.

Pokud máš problém s motorkáři, tak sem nelez, a máš klid.

bye

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...