Přejít na obsah

Unicef anebo české děti?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na tohle tema charit je celkem zajimavy TED talk, mluvi se tam o rozdilech mezi neziskovym a ziskovym sektorem, prave pomeru mezi naklady a tim, co fakt utrati za to, co rikaji, jak to lide vnimaji... Je tam hodne zajimavych myslenek.

https://www.ted.com/talks/dan_pallotta_the_way_we_think_about_charity_is_dead_wrong

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OSN je úplně v piči, stejně tak UNICEF. Zkorumpovní úředníci v centru, lokální organizace, co podporujou hlavně sami sebe a např. v dávkách pro Palesitinu jsou i důchody pro teroroisty. Špína prostě. Léta jsem podporoval Lékaře bez hranic a z prodejů na ebay i " čistou vodu" pro africký děti. A dneska ani nemukneš a jsi hned za rasistu a nácka. Srát na to. Našel bych si nejbližší dětskej domov a domluvil se s ředitelem na nákupu konkrétní věci.

Odkaz ke komentáři

Dobrý, muklové ať makají ve chlévě a chcát chodí ke stromu a páni, co sedí v křeslech u čítačů, musí mít 20 hajzlů ve zlatě na patře...Super názor, pak to tady tak vypadá...No to je jedno.

Za mě bych nikdy nedal peníze těmto obrovským ziskovkám, ale vybral někoho konkrétně, jak psal třeba Afrika a udělá to 100% službu, co má.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že základní otázkou je, zdali-li bezpracný příjem motivuje k čemukoliv. A je jedno, jestli příjem bez jakéhokoliv přičinění je ve formě peněz, stravy, vzdělání, zdravotní péče a stejně tak jedno je, jestli je to u nás, nebo v Africe.
Jedno vím jistě. Když jsem chodil na ZDŠ, bylo v Africe 300 mil. obyvatel. Dnes je to 1,3 mld. A to nejsem tak starej. Něco je špatně...
Jo a já osobně přispívám na jeden domov důchodců...

Odkaz ke komentáři

Podporuji mistni domovy ...... a vidim kam co konkretne jde.....

Jestli myslíš dětské, tak tam si to chce samozřejmě také zjistit situaci, protože pokud je jen trochu schopné vedení, tak jsou finančně úplně v pohodě. Kamarád jednomu šéfuje a říkal, že na dotacích, fondech dostávají velký peníze. Děcka mají první poslední, až nadstandardní služby a věci aby prašule udávili a příští rok mohli žádat znovu. Samozřejmě ne každý dětský domov je na tom stejně, ale většina co on říká je v pohodě. Takže pozor na to do jakého....Každý by měl mít k dispozici výroční zprávy a tam jsou ty miliony z EU také vidět :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Před lety se vybírali peníze na studny pro Afriku. Chtěl jsem jim poslat krumpáče a lopaty, ať si to vykopou sami, ale to prý nejde.

Ta srdceryvná reklama s hubeným černým dítětem - v Africe bylo normální, že žena porodila 10 dětí a 7 jich umřelo před dosažením dospělosti. Pak se do toho začali srát dobrodinci z Evropy a Ameriky a najednou je přelidněno.

Až pochopí(nebo jim někdo konečně vysvětlí), že by měli mít jen tolik dětí, kolik uživí, začne mít pomoc tam smysl.

Charitu konám v okolí 30km od baráku, cíleně a s rozmyslem.

Odkaz ke komentáři

Vadí mi jak UNICEF hraje na čirý, manipuluje a ten čas v tv taky musí někdo zaplatit ne? Není možný, že příspěvky jdou jen na marketing? A tím tedy do jiných společností?

Myslí že podporují UNICEF, ale cpou peníze televizním společnostem. Nebo se pletu?

Odkaz ke komentáři

UNICEF - asi 3 % vlastní provoz, asi 9 % fundraising a asi 88 centů z kazdeho dolaru jde tam, kam bylo zamýšleno. Některé argumenty jsou tu jak od Okamury. Taky platím adresněji, než zrovna UNICEF, ale vymýšlet si nich hovadiny zase nemusím.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

nerozumím třeba hospodaření www.c4c.cz  jestli je tady někdo ekonom nebo účetní, klidně se mi to pokuste vysvětlit, vše je z obchodního rejstříku v tisících

výkaz zisků a ztráty za 2014

Přijaté příspěvky(dary) - 3.208

roční přepočtený počet zaměstnanců - 2

z toho řídící orgány - 1

osobní náklady na zaměstnance -  1.242

z toho řídící orgány - 888

je tohle ještě charita?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

Ehm, prosím přečtěte si toto, teda jestli chcete:https://www.unicef.cz/odkazove_zdroje_textove_materialy/vyrocni_zpravy/vyrocni-zprava-2016-vh-15-6.pdf Doporučuji stranu 16 zvlášť. 

Charita jako jakékoli lidské konání se může dělat dobře i blbě, poctivě i nepoctivě. Pranýřujme tedy ty charitní organizace nebo pobočky, které nejednají ve prospěch potřebných a nerozlišujme, kdo si zaslouží pomoc víc. Tokádrování je k ničemu.

Longův povzdech, že u nás jsou bědná děcka,  spíš mluví o tom, že stát, který je na 22. místě v žebříčku kvality života na světě, nezvládne sociální programy tak,  aby nemusely vznikat aktivity jako Obědy pro děti

http://www.obedyprodeti.cz. V tomhle státě se rozkradou a projebou miliardy a lidi se skládají na jídlo pro děcka. To by mě čert vzal. . 

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník

nerozumím třeba hospodaření www.c4c.cz  jestli je tady někdo ekonom nebo účetní, klidně se mi to pokuste vysvětlit, vše je z obchodního rejstříku v tisících

výkaz zisků a ztráty za 2014

Přijaté příspěvky(dary) - 3.208

roční přepočtený počet zaměstnanců - 2

z toho řídící orgány - 1

osobní náklady na zaměstnance -  1.242

z toho řídící orgány - 888

je tohle ještě charita?

těžko říct, nezveřejňují výroční zprávu, protože nejsou k ní povinni, audit zveřejněný za rok 2014 na základě dokladů, nedal bych jim nic

Odkaz ke komentáři

Ehm, prosím přečtěte si toto, teda jestli chcete:https://www.unicef.cz/odkazove_zdroje_textove_materialy/vyrocni_zpravy/vyrocni-zprava-2016-vh-15-6.pdf Doporučuji stranu 16 zvlášť. 

Charita jako jakékoli lidské konání se může dělat dobře i blbě, poctivě i nepoctivě. Pranýřujme tedy ty charitní organizace nebo pobočky, které nejednají ve prospěch potřebných a nerozlišujme, kdo si zaslouží pomoc víc. Tokádrování je k ničemu.

Longův povzdech, že u nás jsou bědná děcka,  spíš mluví o tom, že stát, který je na 22. místě v žebříčku kvality života na světě, nezvládne sociální programy tak,  aby nemusely vznikat aktivity jako Obědy pro děti

http://www.obedyprodeti.cz. V tomhle státě se rozkradou a projebou miliardy a lidi se skládají na jídlo pro děcka. To by mě čert vzal. . 

Ano. Máš Romane přesně pravdu. Tam jsem mířil. Česko a přehledně rozdělené peníze třeba na obědy pro děti, které žijí v tak fajn zemi, že nemají ani na jídlo.

Mám tedy popravdě trvalý příkaz i na Anděla a to se mi zdá snad ještě lepší. 300 kč měsíčně je jeden oběd a konkrétním lidem to může hodně pomoci.

Děkuji za Tvé osvětlení

Odkaz ke komentáři

UNICEF - asi 3 % vlastní provoz, asi 9 % fundraising a asi 88 centů z kazdeho dolaru jde tam, kam bylo zamýšleno. 

Zrovna vás dva považuju za lidi se solidním rozhledem, proto si dovolím to trošku rozvinout.

Čerpáte z obrázkových annual reportů co se rozdávají jako propagační leták, ono toho moc

dostupného není, ale dá se najít budget za 2010-13 a plán na 2014-17 zde 

nalistujte stranu 7, plán na 2014-17 nechme stranou, reálná čísla za předchozí období jsou

asi jediné co se dá amatérsky dohledat, zdroje 15,4 mld. dolarů, z toho na programy jde 11,6.

tady vidíte důvod mého postoje, protože si hrají s čísly, do annual reportu jde že skoro 90% 

je použito  - nejde mi o těch pár procent rozdílu, skutečně neznám do detailu co je možno uznat

za náklad na provoz a co je náklad na fundraising a co jde do programu.

Peníze co jdou do jednotlivých programů jsou prezentovány jako celek který jde potřebným,

ale každý ten program (tuším jich je celkem 110?) má své náklady na provoz. A tyhle provozní

náklady jsou nedohledatelné kolik činí a jak jsou rozděleny.

Ještě dodám - když tady vidím některé příspěvky - aby nedošlo k nepochopení.

V podstatě když si to po sobě čtu tak to zní jako že bych rád, aby se zaplatil humanitární materiál

na kamiónu ale řidič a nafta a dispečer už ne, tak to není, nejsem hloupý :) vadí mi moloch, kde

by peníze měly být věc veřejná, ale jsou skryté a navenek se prezentuje jen to co se hodí.

Odkaz ke komentáři

@tommas4 +1 ! K tomu není co dodat. Chválabohu, ještě si můžeme rozhodnout, na jakou charitu pošleme peníze. Šmahem vše odsoudit jako okamurovinu a hovadinu mi přijde unfér...

@Roman I. ad Obědy pro děti - naprostý souhlas, ale na druhou stranu - co s tím? Je to smutné, je to k zblití, ale rezignovat se mi nechce. Holt si pomůžeme, my obyčejní lidé, navzájem. Vezměte si ty akce, které (v pozitivním smyslu) rozmáznou noviny a TV. Robotická ruka, rodina které vyhořel barák, nemocné děcka atd. a lidi jsou schopni jim ty prachy poslat do pár dnů. Vždyť je to skvělé ! Nebo z dávnější doby - děda s vnukem dávali tuším v Brně do cajku lavičky v parku. Je to už pár let, ale furt na to vzpomínám, tyhle příběhy mne hodně nabíjí a vždycky si je připomenu, jak slyším dnes populární sebemrskačské názory, že jsme národ udavačů, lemplů a vychcánků.  

Odkaz ke komentáři

Návštěvník

@Tommas4 - máš pravdu,  abychom měli jednoznačný obrázek, musel by být známý nějaký hloubkový audit a pak posuzovat. UNICEF určitě je "globální firma" a má větší provozní náklady než v dobrém slova smyslu "garážová " neziskovka nebo přímé darování. To nezpochybňuji. Má však daleko větší vliv, vyjednávací pozici vůči státním správám,  místním úřadům, pracuje s velkými sponzory, má rozsáhlé logistické možnosti atd. myslím, že na takové Haiti po uragánu by bez nich pomoc prostě nedorazila nebo by byla rozkradena. No a že to stojí prachy navíc, je jasné. U mě to je blbý, že já jsem prostě nastavený na takovou víru v to lepší v lidech, lidem věřím a naseru se, když mě zklamou. Lehčí je, když to někdo má obráceně. Nevěří nikomu a pak je mile překvapený.

@wizard-ov - je přeci jasné, že charita má svoje místo. Posiluje občanskou společnost a měla by být ještě víc podporována. Znám se s jednou spisovatelkou velmi činnou v charitativních projektech, a ta mi jednoznačně deklarovala, že Češi na charitu slyší a pomáhají, výborně. Vnímám to i jako velmi pozitivní prvek pro další generace. Nicméně se stejnou vervou by ta samá společnost měla šlapat po státní správě, aby fungovala správně. Pokud například ve vnímání žebříčku korupce je na čele žebříčku Dánsko s 90 body a Česká republika na 47. místě s 55 body, máme prostě v té zemičce bordel. Vybral jsem jen jeden parametr.  A v tom bordelu je tolik černých děr, že by jeden nestačil zírat. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...