geometr Odesláno 17. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu Myslíš práci politiků, že jo. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 17. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu Nás všech. A samozřejmě politici mohou ovlivnit, zdali v zemi budou vznikat montovny nebo vývojová centra. A vem si jednu věc - na příkladu Číny je vidět, jak sdílená vize politiků a kapitalistů v automobilovém průmyslu slaví celosvětové úspěchy. A to Evropa nemá. A to je dlouhodobý problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Zrovna poslouchám při práci nový díl mého oblíbeného YT kanálu ColdFusion. Na téma "Chudá generace Z". Existuje více definicí této generace, často se používá pro označení lidí narozených po 1997. Jinak také označovaná jako internetová generace, zoomeři, atd. Zaujalo mě, jak špatně na tom tahle generace je v USA. Pročítal jsem si různé komentáře, atd. Jaký máte názor na ekonomickou situaci této generace u nás? Alespoň v mé sociální bublině mi přijde, že naopak mají dveře otevřené tak, jako moje generace rozhodně neměla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) mladý si stěžujdou, že mají holej zadek oproti nám starej a chtěli by to bohatství trochu převrstvit? Jak řekl Jordan Peterson “tak si vyber: chceš bejt 90letý miliardář nebo 20letý s holým zadkem”…rozhodně nejde být mladý a bohatý. jinak ta potřeba mít se lépe je přece normální. U každé generace a v jakémkoli věku. Dnešní důchodci by taky nezkousli žít jako důchodce před 50lety Upraveno 19. listopadu uživatelem Ajaj 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Nemyslím, že jde o to být bohatý. Ne že by to nikdo nechtěl, ale jde spíš o to, dokázat si zabezpečit základní potřeby. Vem si příklad. Predstavme si pár, narozený kolem roku 95 který dneska dohromady bere 120 čistého. Celou dobu mají, opravdu nadstandardní příjem, přesto mají holou prdel. Aby takové peníze brali, pravděpodobně musí žít v Praze, jinde na takové peníze úplně nedosáhnou. Řekněme, ze se znaji 5 let a každý rok brali o 10% více, než ten předchozí. Když se seznámili měli tedy dohromady cca 80 čistého. Platí průměrný nájem v 1kk s energirma někde kolem 30 měsíčně na Praze 9 protože ta je nejlevnější, najem jim prodluzuje majitel vzdy o rok, takze nemaji jistotu a najem jim zveda o inflaci. Každý měsíc jim tedy zbyde 90 tisíc na život, mají se fakt dobře. Potože jsou uvedomělí, každý měsíc si odkládali polovinu toho, co jim zbyde a řekneme že jsou dokonce tak zodpovědní, ze ty penize nejak rozumne investují s nejakym rozumným výnosem. Za těch 5 let tedy v tomto hypotetickem příkladě mohli nešetřili něco okolo 2.5 milionu. Po 5 letech jsou již zralí na to, aby si ve 30 založili rodinu. Na to ale potřebují mít jistotu bydlení, protože dosavadní 1kk jim s dítětem stačit nebude. Naštěstí jsou uvedomělí a zvládli si naštěstí na základ hypotéky. Rozhodnou se tedy hledat společně bydlení. Ví, že o jeden příjem dočasně přijdou a zároveň se jim zvýší náklady, protože mají dítě. Přestanou tedy dočasně spořit a pokud ošidí banku, ktera jim doboli spalcet více, nez 45% prijmu, budoz si moci dovolit hypotéku ve výši cca 40 tisíc a náklady na bydlení cca 10 tisíc. Příjem klesne na 70 čistého, nebudou platit nájem, ale zase platí hypotéku, přestávají spořit a v domácím rozpočtu jim zbývá 20 tisíc na život po dobu následujících cca 3 let (dítě do školky totiž dneska nikdo dříve nevezme). Pokud tedy podvědomí banku, mohou si dovolit byt v hodnotě 10mil. což cca odpovídá 70m 3kk v panelaku na Praze 9 a splácet ho budou 30 let. Pokud se jim banku podvést nepodaří, dostanou hypotéku pouze 6.7 milionů, což spolu s tím, co mají nasetreno bude znamenat nemovitost v hodnotě 9.2, splátku 36tis plus náklady na bydlení a na život jim zbyde 25 tisíc. Za tyto peníze si aktuálně pořídí 65 metrů na černém mostě. A tihle lidi, kteří udělali všechno správně, nikdy nic neutratili (protože za těch 5 let moc neměli co utracet), naopak dělali ještě něco navíc, protože mají vysoce nadprůměrný příjem i na pražské poměry (upřímně si řekneme, kolik takových lidí dneska je?) Mají takto složitou cestu k tomu vůbec začít život. Stačí nižší příjem, stačí být o trochu méně zodpovědný a ani na tohleto nedosáhneš. 5 let seděli doma na prdeli, aby vůbec měli to štěstí, ze se můžou zadlužit na dalších 30. A proti nim sedí 70letá bába ve 100metrovem 4+1 v Karlíně, který zprivstizovala v roce 95 za tašku hrušek, které tahle rodina platí důchod, a protože si stěžuje, že si z něj nemůže dovolit ten palác vytápět, tak ji ještě chodi dávky na bydlení. Divíš se těm lidem, že jsou nasraní? To fakt není o avokadovych toustech nebo o tom, že jsou lidi líní. Jejich jediná chyba je, že se narodili o 15 let pozdě. Přitom řešení existuje, je velmi pravicové a vysostně kapitalistické. Popsal ho již Max Weber v díle Protestantská etika a duch kapitalismu. Přenesení daňové zátěže z příjmu na majetek, které dostane na trh majetek, který nevytváří žádnou hodnotu a jen leží ladem. My ale penalizujeme práci, která vytváří hodnoty a naopak podporujeme neproduktivní hromadění majetku, které žádnou přidanou hodnotu nepřináší. 1 1 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M109 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) před 44 minutami, Maro napsal: a protože si stěžuje, že si z něj nemůže dovolit ten palác vytápět, tak ji ještě chodi dávky na bydlení No s týmto výrokom sa dá len súhlasiť, so zvyškom už súhlasiť neviem. Určite nie s tvrdením: Jejich jediná chyba je, že se narodili o 15 let pozdě. Životná úroveň sa neustále zvyšuje, s tým aj kúpna sila obyvateľstva. Schválne, to by mohlo byť zaujímavé cvičenie, rozpísať podobný model/príklad v dobe pred 15 rokmi. Upraveno 19. listopadu uživatelem M109 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu @Maro Souhlasím s tebou, akorát v našich podmínkách by to dopadlo tak, že zdanění práce defakto zůstane a navíc se k tomu přidá zdanění majetku. Pro mě osobně je největší faul to, že existují doplatky na bydlení. Krásný příklad - můj velmi dobrý kamarád, živnostník se třemi dětmi. Velmi šikovný řemeslník. Rekonstrukce bytů, atd. Měl zranění. Byl dva měsíce mimo práci. A dosáhl na dost dávek a příspěvků. I když top vůůůbec nepotřeboval. Ale tohle přece nemá řešit stát, ale má se to řešit komerčním pojistným produktem. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Před hodinou, Maro napsal: Nemyslím, že jde o to být bohatý. Ne že by to nikdo nechtěl, ale jde spíš o to, dokázat si zabezpečit základní potřeby. Vem si příklad. Predstavme si pár, narozený kolem roku 95 který dneska dohromady bere 120 čistého. Celou dobu mají, opravdu nadstandardní příjem, přesto mají holou prdel. Aby takové peníze brali, pravděpodobně musí žít v Praze, jinde na takové peníze úplně nedosáhnou. Řekněme, ze se znaji 5 let a každý rok brali o 10% více, než ten předchozí. Když se seznámili měli tedy dohromady cca 80 čistého. Platí průměrný nájem v 1kk s energirma někde kolem 30 měsíčně na Praze 9 protože ta je nejlevnější, najem jim prodluzuje majitel vzdy o rok, takze nemaji jistotu a najem jim zveda o inflaci. Každý měsíc jim tedy zbyde 90 tisíc na život, mají se fakt dobře. Potože jsou uvedomělí, každý měsíc si odkládali polovinu toho, co jim zbyde a řekneme že jsou dokonce tak zodpovědní, ze ty penize nejak rozumne investují s nejakym rozumným výnosem. Za těch 5 let tedy v tomto hypotetickem příkladě mohli nešetřili něco okolo 2.5 milionu. Po 5 letech jsou již zralí na to, aby si ve 30 založili rodinu. Na to ale potřebují mít jistotu bydlení, protože dosavadní 1kk jim s dítětem stačit nebude. Naštěstí jsou uvedomělí a zvládli si naštěstí na základ hypotéky. Rozhodnou se tedy hledat společně bydlení. Ví, že o jeden příjem dočasně přijdou a zároveň se jim zvýší náklady, protože mají dítě. Přestanou tedy dočasně spořit a pokud ošidí banku, ktera jim doboli spalcet více, nez 45% prijmu, budoz si moci dovolit hypotéku ve výši cca 40 tisíc a náklady na bydlení cca 10 tisíc. Příjem klesne na 70 čistého, nebudou platit nájem, ale zase platí hypotéku, přestávají spořit a v domácím rozpočtu jim zbývá 20 tisíc na život po dobu následujících cca 3 let (dítě do školky totiž dneska nikdo dříve nevezme). Pokud tedy podvědomí banku, mohou si dovolit byt v hodnotě 10mil. což cca odpovídá 70m 3kk v panelaku na Praze 9 a splácet ho budou 30 let. Pokud se jim banku podvést nepodaří, dostanou hypotéku pouze 6.7 milionů, což spolu s tím, co mají nasetreno bude znamenat nemovitost v hodnotě 9.2, splátku 36tis plus náklady na bydlení a na život jim zbyde 25 tisíc. Za tyto peníze si aktuálně pořídí 65 metrů na černém mostě. A tihle lidi, kteří udělali všechno správně, nikdy nic neutratili (protože za těch 5 let moc neměli co utracet), naopak dělali ještě něco navíc, protože mají vysoce nadprůměrný příjem i na pražské poměry (upřímně si řekneme, kolik takových lidí dneska je?) Mají takto složitou cestu k tomu vůbec začít život. Stačí nižší příjem, stačí být o trochu méně zodpovědný a ani na tohleto nedosáhneš. 5 let seděli doma na prdeli, aby vůbec měli to štěstí, ze se můžou zadlužit na dalších 30. A proti nim sedí 70letá bába ve 100metrovem 4+1 v Karlíně, který zprivstizovala v roce 95 za tašku hrušek, které tahle rodina platí důchod, a protože si stěžuje, že si z něj nemůže dovolit ten palác vytápět, tak ji ještě chodi dávky na bydlení. Divíš se těm lidem, že jsou nasraní? To fakt není o avokadovych toustech nebo o tom, že jsou lidi líní. Jejich jediná chyba je, že se narodili o 15 let pozdě. Přitom řešení existuje, je velmi pravicové a vysostně kapitalistické. Popsal ho již Max Weber v díle Protestantská etika a duch kapitalismu. Přenesení daňové zátěže z příjmu na majetek, které dostane na trh majetek, který nevytváří žádnou hodnotu a jen leží ladem. My ale penalizujeme práci, která vytváří hodnoty a naopak podporujeme neproduktivní hromadění majetku, které žádnou přidanou hodnotu nepřináší. A přitom můžou bydlet i v Praglu nebo okolí za 20 litru. To je na každého 10 a z platu třeba 40 čistého každému zbyde 30 Nevim, kde je problém. Znám takovejch lidi dost a bydli pořád na stejném místě. Solidní nájemníky nikdo nevyhazuje. Nemusí kupovat byt za 7 mio. Takhle žije miliony lidi v západním světě. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 9 minutami, Frantik napsal: A přitom můžou bydlet i v Praglu nebo okolí za 20 litru. To je na každého 10 a z platu třeba 40 čistého každému zbyde 30 Nevim, kde je problém. Znám takovejch lidi dost a bydli pořád na stejném místě. Solidní nájemníky nikdo nevyhazuje. Nemusí kupovat byt za 7 mio. Takhle žije miliony lidi v západním světě. Vědět o bydlení v Praze pro rodinu se dvěma dětmi za 20, tak už tam bydlím a svůj byt v Praze pronajímám za 35 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu upřímně tenhle problém byl v Praze vždycky. Ted je asi trochu větší, ale nakonec je to způsobený i samotnými lidmi. Když čtu, že 25 letý z gen. Z brečí, že si nemůže koupit v Praze byt bez zadlužení na celý život, tak se mi chce brečet taky. ja do Praglu přišel v 1997. Pronájem jednoho “pokoje” 3x4m s kámošem napůl a každej platil litr. Můj nástupní plat 10 čistého, v té době Praha byla na 10 hrubého průměr. Pak jsem odjel na montáže na Moravu a vrátil se za 1,5r. Během té doby mi vzrostl plat na 3nasobek průměru v Praze a přesto jsem pak několik let sheroval 3+1 s dalšími lidmi (max byl 6). A když jsem viděl byt co bych si chtěl koupit, tak i se svým příjmem jsem si říkal “jste se asi pos..li” a investoval radši do fondů ale souhlasím, že nájemní trh v Čechách je středověk, který člověka tlačí do koupi cihly. Ale každý se musí rozhodnout o prioritách sám. Mě žena taky tlačila ať něco koupíme (jako všichni naši kámoši), ale teď je mi vděčná, že jsme si na krk neuvázali hypotéku, která by nám svázala nohy a krk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) před 34 minutami, safi napsal: Vědět o bydlení v Praze pro rodinu se dvěma dětmi za 20, tak už tam bydlím a svůj byt v Praze pronajímám za 35 Ve 30 Ti mas nizsi pozadavky nez ve 40, takze Tebou popsanej scenar by nefungoval. Taky souhlasim s potrebou zdanit majetek namisto prace. Jen neverim, ze by na to mohl mit nekdo u nas odvahu. Ale zakladni pruser zpusobujici nedostupnost bydleni je to, ze se nestavi. Velky mesta by se mely zahustovat a developeri by meli mit zavazek budovat i infrastrukturu. Jenze to bychom nesmeli mit stavebni procesy a jejich rychlost, jaky mame. Edit: Ad Praha - je normalni, ze nemovitost v metropoli si nemuzou koupit ani vsichni nadprumerne vydelavajici. Pomohl by funkcni trh s najemnim bydlenim. Upraveno 19. listopadu uživatelem skalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 23 minutami, Frantik napsal: A přitom můžou bydlet i v Praglu nebo okolí za 20 litru. To je na každého 10 a z platu třeba 40 čistého každému zbyde 30 Nevim, kde je problém. Znám takovejch lidi dost a bydli pořád na stejném místě. Solidní nájemníky nikdo nevyhazuje. Nemusí kupovat byt za 7 mio. Takhle žije miliony lidi v západním světě. Slušných najemniku se nezbavuje... pokud teda nemají zvíře, nebo dítě, nebo nepotřebuješ trvale bydliště... nebo bys nedej bože chtěl smlouvu na dobu neurčitou, to zas prr panačku, já jsem vlastník. Hele já bych taky klidně bydlel v nájmu, ale jelikož chci vše z výše uvedeného (což sorry, ale proti tomu nemůže nikdo říct ani půl slova, tomu se nemuze nikdo divit), tak mě ani nepozvou na prohlídku. O tom nájmu za 20 v Praze mi klidně napiš, potřebujeme se přestěhovat, jsme naprosto bezproblemovi, jenom teda nesplnuju podmínky výše. Uznávám, že jsem trochu vybiravy a Stodůlky Luka/Luziny nebo jizak bych asi úplně nevzal, ale jinak fakt nepotrebuju bydlet na Vinohradech a k těm periferiim - mrkni, kolik si jsou schopni říct lidi v mém oblíbeném Brandýse reálná cena sice je 70-80 za metr, ale pozadovana cena je klidně 130 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Dost to zjednodusujes, ne každému kapla do noty privatizace. Jako rodilej Pražák klidne priznam, že jsem si na byt vydělal i s platem pro tebe podprumernym a nebrecel jsem neustále nad tím, že sousedka bydlí sama ve velkometraznim bytě a dostává příspěvky ( naopak to ukazuje, že i tahle slavná generace se stále neodpoutala od malosti- závisti ). Když se chce, tak to jde, holt to bolí, ale když do toho jít nechtěj a fnukaj, tak to mít nebudou nikdy. 1 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Ale kluci, nedelejte tady dramata, ze to nejde. Trochu hledejte a urcite se neco najde. A navic PRaha je i Radotin, Zbraslav, taky Komorany, taky Beroun nebo Brandejs........ https://reality.idnes.cz/s/pronajem/byty/do-20000-za-mesic/praha/?s-qc[subtypeFlat][0]=21&s-qc[subtypeFlat][1]=31 Co Modřany tady https://reality.idnes.cz/detail/pronajem/byt/praha-4-mrackova/6717882263918ddcc00280b7/ nebo tady https://reality.idnes.cz/detail/pronajem/byt/praha-4-u-zastavky/672b19e68cff16e1b30c6521/ Co Brevnov https://reality.idnes.cz/detail/pronajem/byt/praha-6-na-petrinach/673895262a9fb18faa0b5457/ Jako ja chapu, ze chcete pro rodinu 80 metru v Karline, ale tam je to holt za 40. A kdyz jde o to, se trochu uskrovnit, tak pro ne. Ja kdyz prisel do Prahy, tak jsem bydlel na ubytovne a pak v páru se zenou a psem v garsone 20 metru. A pak postupne postupne. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M109 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu Schvalne, nie som ekonom, vyargumentujte mi zdanenie majetku ako pravicoveho a kapitalistickeho pristupu. U mna pravicovy pristup znamena, stat / samosprava poskytuje sluzby, ja platim protihodnotu sluzieb, nazdar. Ked mam na to a rozum (ako spolocnost) dam nieco na socialny rozmer. Rozoberte prosim rozmer spravodlivosti a pravnej istoty. Preco by som siahal na majetok? Aka by bola prakticka realizacia? Na aky majetok? Nehnutelny? Financie a investicie? Hnutelny? Aky? Auto a hodinky? Nabytok v detskej izbe? Mne to zatial nevonia ako pravicovy pristup, naopak, ma to hodne lavicovy puch. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) Frantik-To víš že to jde, ale Lužiny, jiznak, Prosek, Dablice,....... libovolne si dosad, to ne. Radši se bude ukazovat jinam. Radši už nic, nebo se fakt zase nastvu. To je snad lepší nějaká politická debata. Upraveno 19. listopadu uživatelem kuncák7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 31 minutami, skalis napsal: Ale zakladni pruser zpusobujici nedostupnost bydleni je to, ze se nestavi. Velky mesta by se mely zahustovat a developeri by meli mit zavazek budovat i infrastrukturu. Jenze to bychom nesmeli mit stavebni procesy a jejich rychlost, jaky mame. Neni to jen o procesech... Velci developeri maji pripravenych projektu dost, ale soucasna situace jim vyhovuje. Do novin breci ze urady a procesy, ale ve skutecnosti jim vyhovuje prodavat m2 za 160tis v novostavbe na kraji Prahy... Oni nechteji skokove navysit nabidku na trhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 3 minutami, kuncák7 napsal: Frantik-To víš že to jde, ale Lužiny, jiznak, Prosek, Dablice,....... libovolne si dosad, to ne. Radši se bude ukazovat jinam. Radši už nic, nebo se fakt zase nastvu. To je snad lepší nějaká politická debata. Ja třeba bydlím na Strizkove a jsem spokojenej. Dokonce ve zrekonstruovaném paneláku A na Rolády a Pamy taky něco zbyde 40 nebo 50 za podnájem bych nedal, ani kdybych bral 300 měsíčně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu před 38 minutami, skalis napsal: Ve 30 Ti mas nizsi pozadavky nez ve 40, takze Tebou popsanej scenar by nefungoval. Taky souhlasim s potrebou zdanit majetek namisto prace. Jen neverim, ze by na to mohl mit nekdo u nas odvahu. Ale zakladni pruser zpusobujici nedostupnost bydleni je to, ze se nestavi. Velky mesta by se mely zahustovat a developeri by meli mit zavazek budovat i infrastrukturu. Jenze to bychom nesmeli mit stavebni procesy a jejich rychlost, jaky mame. Edit: Ad Praha - je normalni, ze nemovitost v metropoli si nemuzou koupit ani vsichni nadprumerne vydelavajici. Pomohl by funkcni trh s najemnim bydlenim. Skalisi- šel by jsi proti modernímu trendu, který je naopak zklidnění a vytvoření životního prostoru nikoli zahuštění. A nevím, nakolik to v Praze znáš, ale - projekt nákladové nádraží Žižkov ( cca 15 tis.obyvatel ) má už minimálně dva roky zelenou, Projekt Lihovar ( to ma byt trochu menší) není daleko, Nové Malešice ( cca 10 tis. ) jede kolečko. To jen tak co sleduju ( 2x se mě to bude dost týkat). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 19. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu (upraveno) Navic kolobeh zivota je porad podobnej. V mladi holá prdel, ale zahrivala me po garsonkach nejaka buchta nebo flaska ferneta nebo lahvace. K obedu a veceri polevky z pytliku nebo spagety, jedny martensky na 4 roky, jedny dziny, 5 trik, 2 mikiny a jedna bunda. Vsechno ostatni do bydelni a hlavne kaleb. A kdo kalí a prcá vidi svet z toho spravneho uhlu A taky jsem byl dost v praci, skoro porad. Pak umrela babicka, nejaky penize od rodicu, povyseni v praci, nejaka kačka, zaklad na byt + hypo. A tak dale a tak dale. Jasne, ze ceny bytu byly jinde, ale smula no. Vim kolik berou lidi u me v teamu a jak bydli a nikdo nebreci - a i budoucnost vidi ruzove. Proste pocitaji s najmem. A i kdyby byl 30, tak pro 2 to vzdycky jde. Taky sem jako mladej nikdy nebydlel sam, nemohl jsem si to dovolit Upraveno 19. listopadu uživatelem Frantik 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se