Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Viceprezident státní ruské společnosti Transněfť Andrej Badalov zemřel po pádu z okna svého bytu v Moskvě.

Kdybych byl v Rusku na vysoké manažerské pozici trval bych na luxusním suterénním bytě.😀 Ono to jde jistě i jinak, ale vypadá to, že techniku okno mají nacvičenou.

• Kandidát závislosti
  •  

Upraveno uživatelem Conrad
  • Like 1
  • Haha 2
Odesláno
před 25 minutami, Conrad napsal:

Viceprezident státní ruské společnosti Transněfť Andrej Badalov zemřel po pádu z okna svého bytu v Moskvě.

Kdybych byl v Rusku na vysoké manažerské pozici trval bych na luxusním suterénním bytě.😀 Ono to jde jistě i jinak, ale vypadá to, že techniku okno mají nacvičenou.

• Kandidát závislosti
  •  

"Pád z okna" je v Rusku zřejmě sportovní disciplína pro nepohodlné. Z hlediska kriminalistiky se špatně prokazuje cizí zavinění, pokud tam vůbec je vůle něco dokazovat.

Odesláno
před 5 hodinami, Conrad napsal:

pak by byla zpráva: Viceprezident.......se utopil ve vodě z prasklého vodovodního potrubí

Odesláno

Jeden se brutálně pobodal na břiše při holení a druhý si nešťastnou náhodou uřízl hlavu když si česal vlasy. 

Odesláno

Aniž bych chtěl zpochybňovat, že  nemalá část těch pádů z okna je v něčí režii, musím zmínit svou zkušenost s rusákama. V opilosti, což je u nich permanentní nebo velmi častý stav, skutečně předvádějí i bez cizí pomoci věci, že jsem vždycky žasnul. Jako by měli těžiště ve výši ramen. Pády z okna přizemní chatky, pády přes plot, pády z korby náklaďáku, pády z terasy s metrovou zídkou... to jsem fakt u jiných národů neviděl...

• Dát hlas 1
Odesláno
před 4 minutami, martar napsal:

Aniž bych chtěl zpochybňovat, že  nemalá část těch pádů z okna je v něčí režii, musím zmínit svou zkušenost s rusákama. V opilosti, což je u nich permanentní nebo velmi častý stav, skutečně předvádějí i bez cizí pomoci věci, že jsem vždycky žasnul. Jako by měli těžiště ve výši ramen. Pády z okna přizemní chatky, pády přes plot, pády z korby náklaďáku, pády z terasy s metrovou zídkou... to jsem fakt u jiných národů neviděl...

Taky jsem jich pár poznal a u té bohatší třídy jsem takovou míru alkoholismu o jaké asi píšeš nezaznamenal, kvalitní vína a šampaňské ano, ale vždy s mírou.

Odesláno

CZ Army si stěžuje, že nemá dostatek odborníků. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/odbornici-vlade-se-darilo-v-modernizaci-armady-neuspela-v-naborech/2695092

Má recentní osobní zkušenost je taková, že se nemají čemu divit. Byl jsem osloven, zda bych k nim nešel. Čili já se o místo neucházel, ale oni o mě. Už jen platová nabídka pro doktora s 3 atestacemi a 25 lety praxe je nesrovnatelná s tím, co nabídnou v běžné státní nemocnici (bavíme se o řádově desítkách % dolů). Slibovaná možnost dorovnání příjmu a udržení erudice nějakou DPČ mimo Army až cca. po půl roce, když se náčelnictvo a jakýsi státní tajemník (nezabíhám raději příliš do historie, kdo se tímhle označoval) uvolí to oštemplovat. Když k tomu připočtu "náborový příspěvek", který je definovaný "až do výše 450t při závazku 7 let" a další "benefity", tak se fakt nedivím. A to ponechme stranou prostředí a způsob jednání v zařízeních, zvaných Rekrutační středisko.

• Dát hlas 1
Odesláno
22 hours ago, Conrad said:

Kdybych byl v Rusku na vysoké manažerské pozici trval bych na luxusním suterénním bytě.😀 Ono to jde jistě i jinak, ale vypadá to, že techniku okno mají nacvičenou.Kandidát závislosti

•  

by si cumel ako vysoko su v Rusku sutereny..

• Haha 1
Odesláno

Pravda, na měknoucím sibiřským permafrostu musí být i ten "suterén" vysoko nad terénem - a protože ani tak už to občas nestačí, bere to tamní ruská svoloč jako důvod proč si uzurpovat kvalitní cizí zem na západě... :yucky:

Odesláno
před 12 hodinami, paro napsal:

CZ Army si stěžuje, že nemá dostatek odborníků. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/odbornici-vlade-se-darilo-v-modernizaci-armady-neuspela-v-naborech/2695092

Má recentní osobní zkušenost je taková, že se nemají čemu divit. Byl jsem osloven, zda bych k nim nešel. Čili já se o místo neucházel, ale oni o mě. Už jen platová nabídka pro doktora s 3 atestacemi a 25 lety praxe je nesrovnatelná s tím, co nabídnou v běžné státní nemocnici (bavíme se o řádově desítkách % dolů). Slibovaná možnost dorovnání příjmu a udržení erudice nějakou DPČ mimo Army až cca. po půl roce, když se náčelnictvo a jakýsi státní tajemník (nezabíhám raději příliš do historie, kdo se tímhle označoval) uvolí to oštemplovat. Když k tomu připočtu "náborový příspěvek", který je definovaný "až do výše 450t při závazku 7 let" a další "benefity", tak se fakt nedivím. A to ponechme stranou prostředí a způsob jednání v zařízeních, zvaných Rekrutační středisko.

Asi myslíš rekrutační pracoviště - můžu jen ze zvědavosti vědět jaké konkrétní máš na mysli? Na to ostatní Ti nemá smysl reagovat, ale to zařízení mě zajímá. A taky kdo konkrétně Tě oslovil, klidně můžeš do SZ, ale když už jsi začal tu, tak nevidim problem tu pokračovat. :)  

Odesláno (upraveno)
V 10. 4. 2025 v 12:28, martar napsal:

Když už jsi nakousl ty volby, popravdě mé středoevropské hlavě nejde na rozum, proč si musí americký volič vybírat v podstatě jen ze dvou možností - woke magorů inklinujících čím dál tim víc doleva a pravičáckých magorů zastydlých v devatenáctém století. Chápu, že bipartijní systém má v USA dlouhou tradici, ale pokud se obě hlavni strany vyprofilují do extrémních poloh, přichází možná čas pro nějakou umírněnou stranu blízko středu, která osloví většinu běžných voličů a stabilizuje trochu situaci. V obou tradičních stranách jsou umírnění jednotlivci i celá křídla, středová strana by nemusela vznikat od nuly. Otázkou je, zda Amíci nejsou na politické přeběhlíky citlivější než třeba my :)

Tak jsem před třemi měsíci přemýšlel nahlas o třetí straně v USA a hele ho, Elona :) Všichni politologové řikaj, že v USA nemá třetí strana šanci uspět, ale já se nechám překvapit...

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Citlivost na politické přeběhlíky v USA? Těmi byli i Reagan, Trump i Musk...Akorát ten poslední se po návratu Dumpa stihl pro obě strany tak zprofanovat, že je spíš otázka nakolik u tamních voličů funguje "vzpomínkový optimismus" :whistle:

image.png.63046303cce6b11810336498616ac2bb.png

Odesláno

Jako evolucne vznikly skarohlid a pesimista, se domnivam ze je to v prvni rade otazkou financniho objemu, ktery je do toho schopny nasypat. A druhak je to mozna dlouhodoby investicni produkt. Pokud ukousne rekneme 10-20% elektoratu, tak co bude cena za vysloveni podpory jedne partaji v pristich volbach.

Sent from my iPad using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Souhlasim ze tendle clanek patri do zumpy. Ona pani Stonjekova, jakozto autorka, ma vubec zajimavy komentare:)

Upraveno uživatelem Micey
  • Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...