instant Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna 14 hours ago, Kotlick said: Osekávat regulace, EKO daně, dotace, asi větší federalizace, nejspíš zrušit právo veta (nejsem si tím jistý, ale dost to blokuje rozhodování). Ale to se nestane. 15 hours ago, koveras said: Asi iba to, aby už sa prestali vymýšľať zjednodušenia, ktoré v konečnom dôsledku prinesú ďalšie komplikácie. lebo zatial len hundrete a nadavate ake to je na picu, a podla toho ako ste sa vyjadrovali az po odpoved na priamu otazku by som povedal, ze ste antieuropski pacienti.. ale takymto negativizmom sa predsa nikde a nikdy ziadna zmena nedosiahne. len sa pomaha tym, co to chcu rozdrbat. pritom si zelate v zasade to iste co ja - aby to fungovalo inac a lepsie. 1
Kotlick Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna před 3 hodinami, instant napsal: lebo zatial len hundrete a nadavate ake to je na picu, a podla toho ako ste sa vyjadrovali az po odpoved na priamu otazku by som povedal, ze ste antieuropski pacienti.. ale takymto negativizmom sa predsa nikde a nikdy ziadna zmena nedosiahne. len sa pomaha tym, co to chcu rozdrbat. pritom si zelate v zasade to iste co ja - aby to fungovalo inac a lepsie. Já nemám nic proti EU jako takové. Zažil jsem přejezdy hranic za totáče. Před vstupem do EU už jsem dělal zahraniční obchod, před Schengenem taky, stejně jako dneska. Chápu ty výhody i v byznysu, ale to co řešíme dnes je mnohem větší papírová pakárna, než když jsme jezdili s papírovýma fakturama. Mě štve ta neefektivita, regulace, byrokracie, dotace, neschopnost rychlé akce atd. A pokud si myslíš, že když se o tom nebudeme bavit tak to zmizí, nebo zmizí i ti nekonstruktivní kritici a uřvanci. Tak nezmizí. Je třeba na to poukazovat, volit podle toho politiky. Volil jsem SPOLU minule i loni včetně voleb do EP. Kroužkoval jsem... Co jsem dostal? Schválení ETS2. Nebudu kvůli tomu volit Babiše ani Motorky a SPD, příště budu kroužkovat jinak. Dole máš jak to vidí Draghiho zpráva, kterou nechala vypracovat EK. Neříkám nic jiného. Odhadované ekvivalenty cel (Tariff Equivalents) na základě Draghiho zprávy. Výtah od ChatGPT. Podle těchto analýz dosahují mimocelní bariéry (NTBs) v rámci jednotného trhu EU následujících hodnot: Kategorie Ekvivalent cla (v %) Srovnání (USA) Zboží (průmyslová výroba) 44 % ~ 15 % Služby 110 % — Detailní pohled na sektory: Zemědělství a potravinářství: Zde bariéry dosahují až 70 % (kvůli rozdílným hygienickým a značícím normám). Textilní průmysl: Odhady mluví dokonce o bariérách ve výši 120 %. Energetika a digitální služby: Tyto sektory Draghi označuje za nejvíce roztříštěné, což brání vzniku evropských "šampionů", kteří by mohli konkurovat firmám z USA nebo Číny. Proč jsou ta čísla tak vysoká? Draghiho zpráva zdůrazňuje, že Evropa "uvalila clo sama na sebe" skrze extrémní regulaci. Nejde o peníze, které byste zaplatili na hranici, ale o náklady na: Regulační fragmentaci: Každý stát má mírně odlišná pravidla pro stejnou věc. Pokud chce firma prodávat ve 27 zemích, musí řešit 27 různých administrativních procesů. Gold-plating: Členské státy si k unijním směrnicím často přidávají vlastní, ještě přísnější vnitrostátní požadavky. Absenci jednotného kapitálového trhu: Firmy mají problém s přeshraničním financováním, což zvyšuje jejich náklady na kapitál oproti americkým konkurentům 1 1
Ajaj Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna To je sice pravda, ale není to chyba EU jako centrální síly. Pokud tě sere 27 regulací v 27 zemích, tak: a) buď tlač na konkrétní zem, aby ty regulace zrušila nebo adaptovala/sjednotila ty, kde je silný přeliv zahraničního obchodu (např Německo/Čechy) b) nebo tlač na všech 27, aby EU měla větší pravomoce sorry, ale plno ptákovin si vymýšlejí samotné země, aby si ochránili svůj trh/svoje voliče. 1 2
instant Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna no ja si nemyslim ze sa nemame bavit o problemoch. tych diskusii je nekonecne vela. Ja len hovorim ze je extremne dolezite sa bavit o rieseniach. Co kompletne postradam. A tu je dolezite zopakovat, ze problemom europy nie je EU, ale europania samotni. Co sa prejavuje v konani EU exekutivy, aj v tom co spomina @Ajaj . Uz sme pomaly ako Sovietsky zvaz - o tom tusim Kissinger povedal, ze Rusi urobia spravnu vec, az ked minu vsetky ostatne moznosti. Aj ked teda, nadavaniu a hundraniu by som sa branit nemal, nechal som sa uniest a zabudol som ze sme v zumpe, no
Jehlan Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna před 23 minutami, Ajaj napsal: To je sice pravda, ale není to chyba EU jako centrální síly. Pokud tě sere 27 regulací v 27 zemích, tak: a) buď tlač na konkrétní zem, aby ty regulace zrušila nebo adaptovala/sjednotila ty, kde je silný přeliv zahraničního obchodu (např Německo/Čechy) b) nebo tlač na všech 27, aby EU měla větší pravomoce sorry, ale plno ptákovin si vymýšlejí samotné země, aby si ochránili svůj trh/svoje voliče. viz. zemědělství nemusí umět hospodařit - musí umět pobírat dotace
Kotlick Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna @Ajaj @instant Chlapi oba máte částečně pravdu. EU ale měla být projektem volného pohybu zboží, služeb a lidí. Tudíž bych čekal, že toto bude prosazovat, což se neděje. Viz. Draghiho zpráva jak jsem psal výše: Draghiho zpráva zdůrazňuje, že Evropa "uvalila clo sama na sebe" skrze extrémní regulaci. Nejde o peníze, které byste zaplatili na hranici, ale o náklady na: Regulační fragmentaci: Každý stát má mírně odlišná pravidla pro stejnou věc. Pokud chce firma prodávat ve 27 zemích, musí řešit 27 různých administrativních procesů. Gold-plating: Členské státy si k unijním směrnicím často přidávají vlastní, ještě přísnější vnitrostátní požadavky. Absenci jednotného kapitálového trhu: Firmy mají problém s přeshraničním financováním, což zvyšuje jejich náklady na kapitál oproti americkým konkurentů. Celé to tady vzniklo kvůli toho, že jsem reagoval na Uršulu a její kecy. Takže znova, Draghiho zprávu, kterou si objednala má přes rok, nestalo se nic. Nestane se nic ani s tím co kecala v Davosu.
koveras Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna Ja ti @instant nerozumiem. Čo po mne vlastne chceš, aké riešenie. Ja tu nie som od vymýšľania riešení. Ja som ti dal konkrétny príklad toho, čo ma v reakcii na Uršulu plesklo do čela. Že tá baba kecá zase niečo o zjednodušení a ja tomu neverím. A ty chceš po mne riešenia, vtipné.
Ajaj Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna (upraveno) @Kotlick - ty mi pořád nerozumíš. Konkrétní příklad: pracuji u velký telekomunikační firmy v Německu. Už delší dobu je trend nahrazovat lokální instalační firmy dodavateli z východní Evropy. Kluci co lezou po věžích potřebuji certifikaci na lezení ve výškách. Jestli lezeš tady nebo u vás, tak máš pořád stejnou metodiku, abys nesletěl dolů. Zabezpečovací zařízení/vybavení je téměř identické, protože to dodává jen pár firem. Nikdo jim nebyl schopen říci, zda česká certifikace bude uznána inspektorem na německé věži. Výsledek - uděláš si certifikaci v Německu. Přesuneš ty stejný lidi do Španělska a můžeš si dělat certifikaci znova. A takhle můžeš jít obor po oboru…Malíř pokojů v Čechách na živnosťák potřebuje učňák. No comment. To ve zkratce k pohybu servisu. Fakt si myslíš, že za to může nějaké imaginární EU? Nebo Ursula von der Leyen? A ne ty, co si tam volíme/-te? Kdy český výsledky dlouhodobě je přehlídka exotů s jen pár normálníma politikama. A česká vláda (kdokoli) na to sere, když se něco projednává v EU parlamentu a dokáže jen brečet hned co se to schválí…. Upraveno 22. ledna uživatelem Ajaj 2
Dzos Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-cesko-dostalo-pozvanku-do-trumpovy-rady-miru-297093 A teď jsem zvědavý, jak AB zareaguje. Obávám se, že to bude klasická vyčekávaná jako u "podpory" Grónska ... https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/gronsko-je-nedilnou-soucasti-danska-rekl-babis-a-odmitl-pochvalna-slova-lavrova.A260122_101034_domaci_hejj 1
petr_cha Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna Dobrej moment.. co s tim.. dame trumpetovi 1 mld usd ? Je to takticke, je to spravne? Priznam se, ze sam nevim.. prvni reakce je se tomu vysmat, ale fakt nevim.... ale asi to bude blbarna, ne.. ten jeho klub vyvolenych... zaplatit vypalne, abychom meli klid.. asi ne..Z diskuse na idnes.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
instant Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna (upraveno) 4 hours ago, koveras said: Ja ti @instant nerozumiem. Čo po mne vlastne chceš, aké riešenie. Ja tu nie som od vymýšľania riešení. Ja som ti dal konkrétny príklad toho, čo ma v reakcii na Uršulu plesklo do čela. Že tá baba kecá zase niečo o zjednodušení a ja tomu neverím. A ty chceš po mne riešenia, vtipné. ja od teba riesenia nechcem. ja od teba chcem pristup, kedy sa budes zaujimat viac o riesenia nez o nadavanie na ursulu. ale pochopil som, ze chcem nemozne. tak si picuj do rukava dalej, si v tom spravnom vomitariu. Upraveno 22. ledna uživatelem instant
instant Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna 1 hour ago, petr_cha said: Dobrej moment.. co s tim.. dame trumpetovi 1 mld usd ? Je to takticke, je to spravne? Priznam se, ze sam nevim.. prvni reakce je se tomu vysmat, ale fakt nevim.... ale asi to bude blbarna, ne.. ten jeho klub vyvolenych... zaplatit vypalne, abychom meli klid.. asi ne.. Z diskuse na idnes.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. prve tri roky su vraj zadara, potom mu skonci volebne obdobie. miliardu plati len staly clen po troch rokoch. myslim ze takto to myslia aj Madari aj Bulhari. Ked Trump doprezidentuje, povedia ze uz nemaju zaujem lebo bez Donnieho to uz nie je ono. A miliarda doma, to sa pocita.
petr_cha Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna Nema bejt dozivotni predseda? USA necha Vancovi a sam bude moudry ded vseved pro celou zemekouli...
Conrad Odesláno 22. ledna Nahlásit Odesláno 22. ledna Právě teď, petr_cha napsal: Nema bejt dozivotni predseda? Asi jo a s právem veta
Kotlick Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna před 16 hodinami, Ajaj napsal: @Kotlick - ty mi pořád nerozumíš. Konkrétní příklad: pracuji u velký telekomunikační firmy v Německu. Už delší dobu je trend nahrazovat lokální instalační firmy dodavateli z východní Evropy. Kluci co lezou po věžích potřebuji certifikaci na lezení ve výškách. Jestli lezeš tady nebo u vás, tak máš pořád stejnou metodiku, abys nesletěl dolů. Zabezpečovací zařízení/vybavení je téměř identické, protože to dodává jen pár firem. Nikdo jim nebyl schopen říci, zda česká certifikace bude uznána inspektorem na německé věži. Výsledek - uděláš si certifikaci v Německu. Přesuneš ty stejný lidi do Španělska a můžeš si dělat certifikaci znova. A takhle můžeš jít obor po oboru…Malíř pokojů v Čechách na živnosťák potřebuje učňák. No comment. To ve zkratce k pohybu servisu. Fakt si myslíš, že za to může nějaké imaginární EU? Nebo Ursula von der Leyen? A ne ty, co si tam volíme/-te? Kdy český výsledky dlouhodobě je přehlídka exotů s jen pár normálníma politikama. A česká vláda (kdokoli) na to sere, když se něco projednává v EU parlamentu a dokáže jen brečet hned co se to schválí…. Naopak, já myslím že jsme ve shodě. 1) Naši politici na to srali hodně dlouho za všech vlád, vůbec se neobtěžovali řešit důsledky pro ČR, nebo naopak navrhovat cokoliv dovnitř EU. Nehledali spojence pro své záměry apod. Pak přijeli domů a říkali zlá EU. Poslední zářez byl Fitfor30/40/50 a ETS2. Ti ministři vůbec nevěděli o čem hlasují. To už je snad probudilo, protože to reálně zasahuje peněženky v ČR. 2)EK má ale také svůj podíl, prosazovala nereálné cíle a legislativu zhoršující byrokracii na základě zkreslených dopadových studií nebo dokonce úplně bez nich či jakéhokoliv rácia a EP jim to schvaloval jak na běžícím páse. Na druhou stranu, EK má možnost zadržovat dotace, udělovat pokuty apod. Mohla tlačit na jednotné normy/legislativu atd. A znovu opakuji, moje primární reakce byla na kecy Uršuly v Davosu a jejich reálné plnění. Hele já řeším podobné sračky jako jsi psal výše jen v jiném oboru. A např. ve Španělsku je pohled na moje problémy různý podle toho na jakém pobřeží se celník/úředník vyskytuje. Bilbao vs. Alicante.. 1 1
petr_cha Odesláno 24. ledna Nahlásit Odesláno 24. ledna .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
petr_cha Odesláno 25. ledna Nahlásit Odesláno 25. ledna .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
JR_2010 Odesláno 25. ledna Nahlásit Odesláno 25. ledna Normální vražda, tohle přeci nemůže procházet do nekonečna. 4 2
vzduch Odesláno 25. ledna Nahlásit Odesláno 25. ledna Ten zákrok už je zcela mimo. Co mají za výcvik? Jak na Divokém západě.
Gustaf Odesláno 25. ledna Nahlásit Odesláno 25. ledna https://x.com/i/status/2015087940125208731 Typco
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se