runner Odesláno 20. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 před 2 minutami, Micey napsal: @runner Ale tak jasne ze je to “jen” uchovani energie, coz ale neni uplne malo, zvlast v porovnani s baterkama. Jasne, treba ten tlak na elektricky baterkovy auta mi prijde kapku nekoncepcni, ale jinak obecne GD beru za dobrou vec. A znova, jak bys to tedy lip resil? Ok,a my máme takové přebytky energie aby je bylo potřeba takto uchovávat? Myslím koncepčně jako ČR. A když už,tak vodík i baterky maji své místo, záleží na dalším užití. Určitě to není v pozici buďto baterky nebo vodík. Znova,GD ano, ale ne takhle to lámat přes koleno. Na te pařížské dohodě schválili 2050 zero emission co2 jako heslo,bez hlubšího smyslu. Troufnu si tvrdit, že nikdo z přítomných zdaleka neviděl dál než na pár let, možná... Až pak zacali zjišťovat,co to bude obnášet. Na všech konferencich co jsem, řekněme za poslední rok, navštívil, se řeší všechno až za vstupy. Ale kde se ta zelená energie vezme (když pominu Němce a Skandinávce), o tom se nikde moc nemluví. Takže green energy,CCS/CCU... Jenom hesla bez globálního významu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. prosince 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Jsem pevně přesvědčen o tom, že v případě realizace GD to platí dvojnásob. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 20. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 (upraveno) @runnerJestli je potreba pro CR mit co nejlepsi/nejekologictejsi zpusob uchovani energie..? Nojo, myslim ze jo. Nicmene zase jsi neodpovedel..:) Upraveno 20. prosince 2022 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 20. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 před 12 minutami, tmx napsal: CO2 je potravou vegetace.... tak co treba zasadit triprdele stromu na kazdym koutu tyhle kulaty planety? A kdyz budeme sazet, tak treba zasadit dalsi ctyriprdele zelene a zazelenat pouste? Pak dalsich petprdeli stromu... a ten napad dam vsem klidne zadarmo, nebudu chtit zadny vypalny za napad roku a nobelovku taky nechci. Ostatni dodaji dalsi napady, treba jak vyresit ty kravy co porad prdeji metan Tak, fotosyntéza se učí, tuším, už na ZŠ. Koloběh uhlíku. Když mě nekdo hodně sejří ohledně spotřeby celkového oře,tak říkám, že krmim okolní zeleň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 20. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 před 2 minutami, Micey napsal: @runnerJestli je potreba pro CR mit co nejlepsi/nejekologictejsi zpusob uchovani energie..? Nojo, myslim ze jo. Nicmene zase jsi neodpovedel..:) Na co jsem neodpověděl,jak to řešit? Hlavní je levný nebo co nejlevnější a ekologický zdroj energie, což je zatím jádro. Vyřešit distribuci a jako doplňkový (velmi podstatné) zdroj pak OZE. Vodík nebo baterky pak třeba jako jedna z forem uchování energie ve špičkách (v zavislosti na dalším použití). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 20. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2022 Aktuálně je v podmínkách ČR nejvýhodnější úložiště na energii pouze přečerpávací elektrárna. Nic lepšího tu zatím nemáme a vodík to rozhodně není a o jeho budoucnosti mám dost pochyb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Pochvala od tohohle zeleného vola mluví za vše České předsednictví jedním z nejúspěšnějších za dlouhá léta. Zvládlo těžká vyjednávání o klimatických normách. Po skončení posledního ministerského zasedání pod českým vedením to dnes prohlásil místopředseda Evropské komise Frans Timmermans. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Uz jsem s tim asi trapnej, ale to je zas reakce.. vyjadrim se, az skonci horka faze kampane.. cili az dopece? :-))) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Jestli bych na něco vsadil jako na tutovku, tak že absolvent vojenské VŠ bude umět matiku. A Pánek neví, kolik je 2 + 2 * 3. To už je moc tohleto. To je opravdu výkvět národa, jeden lepší, než druhej.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 před 15 hodinami, Micey napsal: Presne tak! Nasim detem to tady mozna jeste vydrzi a dalsi at dou do hajzlu, hlavne ze si to tady ete uzijem. No ovšem, naši vnuci budou plavat ve žhavý lávě, hotovej South Park. Já vidím problém naší hodný planety jednoduše v tom, že lidí je jak s.aček. A většinou jsou úplně na nic. Ne, nejsem povýšenej, sebe samého považuju za jednoho z nich. Takže mám prostej recept: přestat se nadále rozmnožovat. Bez výjimky a s okamžitou platností. A teď méně provokativním tónem, Mně hodně se.e, že většina věcí, který koupím je šunt, který končí rychle na skládce. Naprosto šílený plýtvání zdroji, surovinami i energiemi. To považuji za mnohem závažnější než bydlet v nezateplený chalupě a topit dřívím. Ovšem byznys si žádá své, včetně toho "zelenýho". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parnistroj Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 před 6 minutami, Americkej napsal: ... Já vidím problém naší hodný planety jednoduše v tom, že lidí je jak s.aček. A většinou jsou úplně na nic. Ne, nejsem povýšenej, sebe samého považuju za jednoho z nich. Takže mám prostej recept: přestat se nadále rozmnožovat. Bez výjimky a s okamžitou platností. Nejlepsi je, ze reseni prelidneni je vlastne nejak zakodovano ve vyvoji spolecnosti. Jakmile se dosahne urciteho stupne vyvoje, tak se lidi prestavaji nekontrolovane mnozit. Ale to by nesmeli existovat vsichni tihle dobrose.ove, co chteji nechat Afriku&spol. zaostalou a navzdy zavislou na pomoci zvenci. Stokrat jim muzete rikat, ze reseni je uz zname tisice let - je treba je naucit ryby chytat a ne jim ty ryby vozit, ale z ceho by pak ruzne "dobro"cinne organizace zili, ze? Takze zcela "logicky" pak v ramci "zachrany nasi budoucnosti" dovezeme do Evropy cizorode nesnasenlive kultury, ktere "zachrani" nas populacni vyvoj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 jak teď všude visí plakáty “prezidentka danuše”, tak na ně koukám, a snažím se nalézt nějakej náznak tý pohlednosti.. marně.. asi sem už starej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Pri 10 mld lidi na planete se to ma otocit.. ona nase zemekoule shodou okolnosti asi ani vice neuzivi..Starsi clanek.. nedavno jsem to videl i v aktualnim, ale ted ho nedohledam..https://www.google.com/amp/s/www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-az-bude-na-zemi-temer-10-miliard-lidi-svetova-populace-zacne-klesat-40330872%3famp=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 jak teď všude visí plakáty “prezidentka danuše”, tak na ně koukám, a snažím se nalézt nějakej náznak tý pohlednosti.. marně.. asi sem už starejCim starsi tim bys mel mit nizsi naroky v tomto smyslu.. :-))) ja za mlada myslel, ze se neozenim, dokud me nepozada minimalne Cindy Crawford.. a dnes bych... byl tolerantnejsi.. :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 (upraveno) před 10 minutami, petr_cha napsal: před 32 minutami, montemar napsal: jak teď všude visí plakáty “prezidentka danuše”, tak na ně koukám, a snažím se nalézt nějakej náznak tý pohlednosti.. marně.. asi sem už starej Cim starsi tim bys mel mit nizsi naroky v tomto smyslu.. :-))) ja za mlada myslel, ze se neozenim, dokud me nepozada minimalne Cindy Crawford.. a dnes bych... byl tolerantnejsi.. :-)) tak já to mám přesně naopak .. vzpomínám na jednu z mládí, řek jsem jí něco jako ‘jsi hezká’ a vona ‘vím o tom’ … v tu chvíli bylo po akci Upraveno 21. prosince 2022 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 před 18 hodinami, tmx napsal: CO2 je potravou vegetace.... tak co treba zasadit triprdele stromu na kazdym koutu tyhle kulaty planety? A kdyz budeme sazet, tak treba zasadit dalsi ctyriprdele zelene a zazelenat pouste? Pak dalsich petprdeli stromu... a ten napad dam vsem klidne zadarmo, nebudu chtit zadny vypalny za napad roku a nobelovku taky nechci. Ostatni dodaji dalsi napady, treba jak vyresit ty kravy co porad prdeji metan Hm to je pekna myslenka, akorat, ze potrebujes 21 mld stromu abys negoval dopady CR na produlci co2, coz je 300 000 ha lesa cca, to je fakt uplne nerealne.... stromy a regulace tech nesmyslne velkech poli je supr a souvisi to spis s ochranou fauny, vody atd... Ale ty emise je treba vyrazne snizit bez toho to nepujde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 On 12/16/2022 at 10:00 AM, pato31681 said: Este si ich chvilu nechajte. Situacia u nas je sice kriticka, ale nie vazna. Az ich budeme naozaj potrebovat, dame Vam vediet nemal by si davat bratom plane nadeje. situacia, ze na Slovensku je nedostatok kokotov a pic, je surrealna fikcia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Jako kdyz sem ted videl tu komedii s Matovicem a podivam se na preference Fica tak jo, musim se priznat ze sem mel chvilku takovou skodolibou, ze na tom tady jeste nejsme tak hrozne:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. prosince 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Dej odkaz prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 21. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2022 Nevim na co presne odkaz myslis, ale minulej tejden se to resilo dost.. zaklad tady https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/igor-matovic-slovenska-vlada-eduard-heger-demise-neduvera-vlady_2212152143_ula A pak podcasty se slovenskejma politologama/novinarema/sociologama, treba - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se