long Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 13 hodinami, papen napsal: To myslis dotace na Kontext kde jiz 18 let nefiguruje? Pokud ano tak to chce prvne overit veskera fakta a ne jen verit parlamentnim listum a podobnym zdrojum…kde vyvazenost je hanlive slovo Kamaráde máš samozřejmě pravdu. Člen jménem @Kapo rád mele nesmysly a to v různých vláknech od Prim až sem. On je na každé platformě i v každé skupině, nějaký takový exot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Jsem si precetl ten Zemanuv proslov. Boha jeho to je picus. Ok dava si zasluhy za veci co neudelal, chova se jako kreten. Ale tvl on se povazuje ekonoma a nema absolutne elementarni znalosti. Inflace, hdp, to je fakt jen k smichu. Doprdele jak muze mit export podil 80% na HDP. Jak muze repo sazba zvysovat inflaci. Normalne clovek ze stredni ekonomicke musi mit lepsi znalost nez on. On proste do hajzlu netusi co je hdp. Jakoze wtf wtf.. expert posranec... Zlaty Klaus. Kdyby tam byl v 90. jen tenhle kreten, tak jsme v haji.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Se nudíš, viď? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted December 27, 2022 Author Report Share Posted December 27, 2022 No do hajzlu. Z Vojty se na stará kolena stal flagelant Chlapče neblbni, to je, jako kdybych já četl Nový zákon .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Nevím jestli flagelant (já ten projev čistě z fascinace četl taky), ale slova "Zlatý Klaus" jsem od Vojty fakt nečekal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 3 minutami, martar napsal: Nevím jestli flagelant (já ten projev čistě z fascinace četl taky), ale slova "Zlatý Klaus" jsem od Vojty fakt nečekal Hele to by ses fakt divil. Vy mě tady máte někteří za progresivistu. Já jsem čistý pravičák. Jen to to vnimám odděleně na ekomomicky otázky a otázky svobody a jiných věcí například v nějakých společenských otázkách u mě dokonce s věkem vítězí společnost nad jednotlivcem V tomhle mě Klaus štve, podle mě by měl udělat svůj slovník slov, kde vy v závorce bylo pravicové x levicové ale to je to černobílé vidění světa. Ty devadesátky zvládl fakt skvěle, respektive na dobu a okolnosti. I ve srovnání s regionem. Pak to začalo jít spíš dolů po něm a to hodně. A s tou Lisabonskou například bych byl raději kdyby nepodepsal. Ty jejich přípomínky byly objektivní. Posledních 15 let nekomentuju ono když člověk dosáhne nějakého věku, obklopí se zvláštními lidmi.... no řekněme, že si myslím, že by mu nebylo problém prodat nějaké hrnce nebo vysavač. No ale to HDP a inflace, vždyť to je horší jak ten Babiš s planetama atd.. fakt neuvěřitelné. Tady možná vysvětlení pro neekonomy. Ono HDP je součet přidaných hodnot, prostě se tím měří výkon ekonomiky. Takže když součet českého exportu dosahuje výše 80%hdp, tak se na něm zdaleka na tolik nepodílí. Jde tam o výrobní náklady (dovoz, energie atd..). To je jako obrat firmy vydávat za zisk, je to úplný ale úplný nesmysl. No a on to jednou řekl už kdysi, ale to jsem si říkal ok, se uřekl. Ale tohle je psaný připravený projev. On to prostě neví... to je fakt peklo. Inflace dtto... Jo a k flagelanství, jsem byl včera běhat se zlomeným palcem. Tak se to fakt stalo asi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 35 minutami, Bert napsal: ... jako kdybych já četl Nový zákon .... @Bert: Rozšířilo by ti to obzory Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Klaus a mafiánská ODS bylo v devadesátkách opravdu to nejlepší co Českou republiku mohlo potkat.... halda lidí si konečně mohla vydělat na své vysněné první Rolexky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 3 minutami, African napsal: Klaus a mafiánská ODS bylo v devadesátkách opravdu to nejlepší co Českou republiku mohlo potkat.... halda lidí si konečně mohla vydělat na své vysněné první Rolexky Vidis Afri a tohle je proste za me ciste emocionalni nazor. Vysoka mira korupce u techto prechodu proste je. Dulezite je udelat dulezite reformy a udelat je rychle. A tam to dopadlo ze vsech tech postkomunistickych zemi fakt dobre. Asi nejlip na svete. No a pak nas pritahl prave on do Nato a EU. Na to se taky zapomina. Tu svoji roli sehral dobre. Urcite se na tom podilelo vice lidi, ale on byl "kapitan" a to je dulezity.... privatizace fajn a vlastne bych ji dotahl. Ja myslim, ze za 30-40 let se o nem bude mluvit mnohem pozitivneji. O Zemanovi si to fakt nedokazu predstavit. Udelali velmi efektivni prevod do trzni ekonomiky za vlastne velmi nizkych nakladu... ta predstava jak to tady tomu statu ukradli a proto neco...nebo ze bychom si ty skodovky vyrabeli sami je dost naivni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Tak vona by ta privatizace byla jeste rychlejsi.. kdyby se na chvili proste jen zhaslo.. :-)VK jsem fandil do roku 1996... do ty doby to melo aspon nejakej drajv..pak to slo z kopce..az do opo smluv a podobne.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 (edited) Nelíbí se mi Klausův výrok není to přesná citace ale obsah ano Transformace / nebo privatizace?/ nemůže čekat na legislativu. Stejně jako Vojtův Vysoka mira korupce u techto prechodu proste je. Edited December 27, 2022 by Conrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 To rikal myslim Tomas Jezek, ze vzdycky ho odstavili s tim, ze ekonomove nemohou cekat na pravniky..A hele, tady se k tomu u vraci... :-)https://ekonom.cz/c1-59623710-klaus-me-oznacoval-za-zradce-tomas-jezek-odpovidal-v-on-line-rozhovoru-ekonomuNakonec ta veta byla zas trochu jinak.. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 7 minutami, petr_cha napsal: Tak vona by ta privatizace byla jeste rychlejsi.. kdyby se na chvili proste jen zhaslo.. VK jsem fandil do roku 1996... do ty doby to melo aspon nejakej drajv..pak to slo z kopce..az do opo smluv a podobne.. No jasne, ale tak prave ta kuponovka napriklad mi prijde skvela. Muzes prodavat proste postupne zahranicnim. Korupci se nevyhnes a spousta toho se uplne rozpadne. Muzes delat nejake management dealy, jenze v te situaci absolutne nepredstavitelne. Za me dobry kompromis a v tom mnozstvi s tou administrativou a komunistama vsude v uplne novem systemu. No za me dobry. Jakoze fakt jsem za to vdecny. Rikam, neni to cernobile, ja jsem s tim v pohode. Melo se toho vic dotahnout. No a pak duchody, skolstvi, zdravotnictvi, ale to jde az dal. Jo a jasne @petr_cha s Jezkem jsem toho par cetl. A ja myslim, ze ta rychlost byla dost klicova. Tady jsem prave rad za ty jejich rozhodnuti. To uz se nedozvime... to muzeme nekdy u piva, tohle je na dyl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 7 minutami, vojta1 napsal: No jasne, ale tak prave ta kuponovka napriklad mi prijde skvela. Muzes prodavat proste postupne zahranicnim. Korupci se nevyhnes a spousta toho se uplne rozpadne. Muzes delat nejake management dealy, jenze v te situaci absolutne nepredstavitelne. Za me dobry kompromis a v tom mnozstvi s tou administrativou a komunistama vsude v uplne novem systemu. No za me dobry. Jakoze fakt jsem za to vdecny. Rikam, neni to cernobile, ja jsem s tim v pohode. Melo se toho vic dotahnout. No a pak duchody, skolstvi, zdravotnictvi, ale to jde az dal. Jo a jasne @petr_cha s Jezkem jsem toho par cetl. A ja myslim, ze ta rychlost byla dost klicova. Tady jsem prave rad za ty jejich rozhodnuti. To uz se nedozvime... to muzeme nekdy u piva, tohle je na dyl. Vojto promiň ale mě to připadá jako. Pacientovi jsme uřízli nohu protože jsme nechtěli čekat zda zabere konzervativní léčba a teď se prsime jaci jsme kabrňaci,že pacient to vcelku přežil, otázka je zda to nemohl přežít s oběma nohama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted December 27, 2022 Author Report Share Posted December 27, 2022 Tady stojím za Vojtou. Celé to bylo o tom, udělat privatizaci rychle. Škody by byly jinak mnohem větší. Takže: pacientovi jsme uřízli dnes nohu, abychom to zítra nemuseli řezat u krku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 před 10 minutami, Bert napsal: Tady stojím za Vojtou. Celé to bylo o tom, udělat privatizaci rychle. Škody by byly jinak mnohem větší. Takže: pacientovi jsme uřízli dnes nohu, abychom to zítra nemuseli řezat u krku. Nejsem ekonom ale nějak nevidím Periculum in mora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted December 27, 2022 Author Report Share Posted December 27, 2022 To je jednoduché. Myšlenkově se vrať do "devadesátek". Dřív než v souladu s nedokonalou legislativou připravíš jednu hyperkorektní privatizaci mlékárny v Horní Dolní, tak Ti šedá sféra dalších deset mlékáren ukradne. Takže kuponovka. Rychlé, jasné, všichni stejná startovní čára. Nikdo nikoho přece nenutil, vrhnout se do náruče jistoty desetinásobku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papen Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Právě teď, Bert napsal: To je jednoduché. Myšlenkově se vrať do "devadesátek". Dřív než v souladu s nedokonalou legislativou připravíš jednu hyperkorektní privatizaci mlékárny v Horní Dolní, tak Ti šedá sféra dalších deset mlékáren ukradne. Takže kuponovka. Rychlé, jasné, všichni stejná startovní čára. Nikdo nikoho přece nenutil, vrhnout se do náruče jistoty desetinásobku. A jeste jeden hodne dulezity aspekt, ktery tu nepadl. Kdyby nebyla privatizace nastavena skrze kuponovku tak vetsinu majetku skoupi zahranicni kapital, protoze (az na vyjimky ala ulite sede penize viz pracovnici exportu statnich podniku, elita ksc, a par “zelinaru”) tady nebyl cesky kapital. Tou privatizaci se mnoho podniku a drobnych sluzeb dostalo k ceskym lidem. Za mne s Vojtou take souhlasim. I kdyz do NATO nas vice dostal Havel nez Klaus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 No predstav si, ze ze dne na den se zmeni prostredi. A najednou jsi v situaci, kdy vse patri statu, ridi to nekompetentni lidi. Nikdo moc nevi co bude. Hlavmi trh v odberu uplne zmizel a prichazi konkurence a to mozna mnohem lepsi. To je proste neuriditelne. Ten narodni kapital je navic celkem dulezity. Mam moc rad serial BBC Muzi kteri vybudovali ameriku. To je fakt dobry. Tam to bylo mnohem divocejsi i tim jak to bylo mnohem driv. Kdyz se podivam na Polsko, Slovensko, Lotyssko a nedej boze Rusko, tak to ta vlada zvladla fakt dobre. Navic to neni tak, ze by tady korupce vznikla v 90. Ta tady byla obrovska, obecne ty nedemokraticke rezimi jsou korupci prolezle. Cisla ted davam z hlavy ale v Rusku ovlada 500. nejbohatsich lidi pres 60% HDP v USA jsou to jednotky procent. Co lidi zapominaji, ze jsme tu porad meli vojska Warsavske smlouvy. Moc fakticky porad drzeli komanci a bylo treba je od ni odstavit. Pravni stat neexistoval. A muj prastryc je Oskar Krejci mimochodem, a je mi uplne jasne co to bylo za ultimatni zmrdy. Bylo toho potreba resit strasne moc. Ted jsem jinak kricel na jeho zenu na rodine oslave stran Ukrajiny. Mimochodem v bankach naprosto zadne risk modely, to tu zacal delat skvele napriklad Kellner atd.. rikam, ja si myslim, ze min.ze zacatku 90. jsme vysli opravdu dobre. Je to nazor a vzdycky k diskuzi. Nakonec asi vse jde udelat lip, ale spatne to v ramci srovnani cisel nebylo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Klid, Vojto - Teď na Primě Max skončila pohádka. Ruská. Moderní. Kostěj Nesmrtelný, Finist Jasný Sokol, čarodějové i čarodějky, draci, obří hlava, ruská princezna... a v hlavní roli Ivan. Ten je z moderního světa a do pohádky se dostal kouzlem. Diky jeho zkušenostem ze Specnaz (aspoň je teda explicitně zmiňuje) vše nakonec dobře dopadne.... no tvl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts