Jump to content

Recommended Posts

Basta ma docela uz extremni nazory.. i na prezidentske pravomoci a je silne prorusky..Screenshot_20230101_090559_Twitter.thumb.jpg.6e912b5e123749d8c8e295ee98ff14ba.jpg

.. nerikam, ze kazdy musi souhlasit s fialovo vladou.. ale predstava, ze se necham zvolit prezidentem a prvni, co udelam, ze odvolam vladu zvolenou parlamentem, je detska.. respektive dosti protiustavni.. a jeho vyjadreni k valce jsou z podobneho ranku..

Zima. Nevím o něm nic ,ale onehdy jsem ho poslouchal v autě měl asi 30 minut a to co říkal mělo docela hlavu a patu

Mě už docela štve ta favorizovaná trojka, kterou média (a průzkumy) prezentují jako jedinou možnou variantu pod heslem "vyberte si menší zlo". Takže @vraby + další fanoušci: co ten Hilšer? Jeho CV jsem si přečetl, o másle na hlavě nevím, ale zároveň mi přijde, že dlouhodobě nemá jako politik tah na branku a schopnost prosadit si mezi politickými štikami svoje vize. A pokud jde o jeho názory na těsnější srůstání s EU a migrační vstřícnost vůči neintegrovatelným kulturám, nemám pocit, že by uměl fungovat jako pojistka resp. brzda vůči případné extra progresivní vládě. Prosím, zkuste to nějak vyargumentovat, třeba víte víc než já. Minimálně v prvním kole nemám chuť volit z mediálně předvybrané trojice. Druhé kolo bude holt pravděpodobně opět trapně v "antibabiš" duchu.

Edited by martar

Tohle je dobre tema.. predvolebni pruzkumy a favorizovani tech vepredu.. nebylo by lepsi pruzkumy skoro povinne neuvadet? A jit volit jakoze naslepo, ale opravdu jen podle vlastniho presvedceni.. :-) maximalne volebni kalkulacky, kde si clovek potvrdi shodu s nazory dotycneho..

Dokonce i Kalousek dneska napsal, ze namisto Fisera, ktereho dlouhodobe podporoval, bude volit Nerudovou, protoze Fiser nema sanci.. to je skoro az srabacke... :-)

Ale tady nešlo primárně o Hilšera,spíš o to že se tady řeší jen ta mediální trojka a většina tady na ní skočila a  to jsem přesvědčený,že tady je plno chytrých a vzdelanejsich lidi než jsem já.. 

Mě jsou třeba průzkumy a předvolební novináři (ti obzvlášť) úplně u pr...  Třeba o generálovi z minulosti (porevoluční teda) něco vím. O Zimovi třeba taky. O Nerudové nic moc... Ale nehodlám to dohánět podle posledních titulků novinářů a průzkumů. No a třeba Hilšer, Fišer... Co ti pánové dělali pět let (vědouce, že budou kandidovat), že zas mají tak nuzná procenta?

A jako předvolební kalkulačka? To jako fakt, vážně? Tvl, pak z toho leze: "vyšel mi ve volební kalkulačce a neměl jsem čas jej důkladně lustrovat. " No to ne...

Ad Bašta souhlasím s Frantikem.

Edit: Tohle je politika (správa věcí veřejných), tam se měří primárně podle zásluh a viditelnosti ve veřejném prostoru. Ať v dobrém nebo špatném slova smyslu.

Edited by geometr

před 2 hodinami, geometr napsal:

No a třeba Hilšer, Fišer... Co ti pánové dělali pět let (vědouce, že budou kandidovat), že zas mají tak nuzná procenta?

Souhlas. Ovšem stejnou otázku si lze položit i u Nerudové a Pavla. Když odhlédnu od zviditelňovaní formou komentářů v mediích, které na mě moc nefunguje, co udělali za poslední řekněme 4 roky Pavel a Nerudová? Pavel od 2018 ve výslužbě, dle wiki se věnoval kromě sebeprezentace i aktivní pomoci při řesení koronavirové krize. Ok. Nerudová ty čtyři roky strávila managementem Mendelovy Univerzity, kde za doby jejiho působení docházelo k porušování zákona, nařízení vlády i vlastních předpisů (viz nález Akreditačního úřadu). Tak nevím...

Někdy si řikám, že nám média předvybrala kandidáty, se kterými v budoucnu může být ještě sranda (=mediální profit) :) Zároveň jde o kandidáty, kteří s médii i v minulosti poměrně intenzivně spolupracovali a dělali jim sledovanost.