Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, marecenator napsal:

Nechovam divoka zvirata v zajeti.

Evropske oklesteni...🙃

"Divoka" zvirata ted. Vybrana domaci zvirata treba zas jindy, kriminalizovat se da vazne cokoli, kdyz kolem toho bude dost hlasite lobbovani a medializace a uzitecni idioti se toho chytnou.

- molossoidni plemena psu by se mohla zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni kvuli exterieru a maji problem s chlazenim ve vedru

- drobna plemena psu by se mela zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni kvuli roztomilenu exterieru a skladnosti a trpi celou radou zdravotnich problemu.

- velká plemena jako dogy by se mela zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni k rozmerum na ktere jejich srdce nestaci, maji zdravotni problemy s klouby a kratky zivot

- a vubec, zvirata by neměla byt chovana pro zabavu, nikdo se jich neptal a porusuje to jejich prava! Kdo je má rad, at si predplati Discovery Channel a kouka na ne tam.

- kocky v interieru zrusit taky, cely zivot trpi deprivaci a ztratou svobody. Kocky v exterieru zrusit protoze vytvari neprijatelny predacni tlak na divoke chranene zpevne ptactvo.

- taky by mel byt vyrazne omezen chov hospodarskych zvirat, jednak i ona nechteji zit nesvobodne a navic prdi metan

Tybrdo to zakazovani je takova parada! Tak honem, co dalsiho nas napadne? :D

Na tohle jsem narazel tou salamovou metodou. Pro dost lidi je zakazovani a potazmo moc (resp moznost buzerovat) vazne ryzim potesenim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To neprojde, musi se to nejak ideove zduvodnit. Treba ze vyroba takove zbytecnosti jako mechanicke hodinky má nesmyslne velkou uhlikovou stopu. Ze noseni drahych hodinek v dobe, kdy migranti zivori v centrech zapadnich mest pod igelitovymi pristresky, je nemoralni. Ze to chudsim spoluobcanum, kteri si to nemuzou dovolit, zpusobuje psychickou ujmu, urazi je to a jasne to deklaruje nedostatek respektu vuci nim. Anebo by se udelal vedecky, granty bohate zasobeny a na kongresy letajici think tank, kde by (do te doby neznami) odbornici dokazali, ze tak velke mnozstvi rotoru v automatech narusuje zemskou rotaci :D

Odkaz ke komentáři

"Divoka" zvirata ted. Vybrana domaci zvirata treba zas jindy, kriminalizovat se da vazne cokoli, kdyz kolem toho bude dost hlasite lobbovani a medializace a uzitecni idioti se toho chytnou.
- molossoidni plemena psu by se mohla zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni kvuli exterieru a maji problem s chlazenim ve vedru
- drobna plemena psu by se mela zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni kvuli roztomilenu exterieru a skladnosti a trpi celou radou zdravotnich problemu.
- velká plemena jako dogy by se mela zrusit kvuli tomu ze chudaci psi byli vyslechteni k rozmerum na ktere jejich srdce nestaci, maji zdravotni problemy s klouby a kratky zivot
- a vubec, zvirata by neměla byt chovana pro zabavu, nikdo se jich neptal a porusuje to jejich prava! Kdo je má rad, at si predplati Discovery Channel a kouka na ne tam.
- kocky v interieru zrusit taky, cely zivot trpi deprivaci a ztratou svobody. Kocky v exterieru zrusit protoze vytvari neprijatelny predacni tlak na divoke chranene zpevne ptactvo.
- taky by mel byt vyrazne omezen chov hospodarskych zvirat, jednak i ona nechteji zit nesvobodne a navic prdi metan
Tybrdo to zakazovani je takova parada! Tak honem, co dalsiho nas napadne?
Na tohle jsem narazel tou salamovou metodou. Pro dost lidi je zakazovani a potazmo moc (resp moznost buzerovat) vazne ryzim potesenim.
Jen bych si dovolil poznamenat, že jedinej logickej zákaz nějakého chovu, kterému bych dal hned hlas, by byl zákaz bojových plemen, nebo spíš nějáké spec. povolení, popřípadě psycho testy(ty by možná vyřešily celou problematiku🫢).Když vidím různý fetky jak se poflakujou sjetý jak sněžky a kolem nich běhá staford nebo vlající 50kg ženská na vodítku za čoklem, kolikrát bez košíku, tak pardon ale to není normální.Od doby co mám děcka, mi to vůbec nedělá dobře a nejradši bych vždy takovému mindráčkovi s čoklem nakopal prdel, když vidím jak to mají puštěný navolno a bez košíku, ale nasraně musím polknout a radši s děckama změním směr, abych tu věc která dokáže zabýt děcko jedním skousnutím, náhodou nenasral pohoršený a dotčený nelibí tón páníčka, protože, zrovna, ten jeho milášek, by neublížil ani mouše, teda do doby neš se to stane, jako že se to většinou stane, tak jako u každého psa, kterej někoho nebo něco, dřív či později pokouše, protože to je pes.A argument, že jezevčík je 100x agresivnější?Jako sorry??Ale když mě nebo děcko pokouše jezevčík, tak jediný co mě nasere je, že musím na tetanovku.A to se nebavím, kolik lidí takový telata chovají v bytech.Tele celej den zavřený v kleci nebo v koupelně, aby nezrušilo celej byt, čeká na pánečka, až přijde z práce,magořiA s tím nikdo nic neudělá, hlavně že se řeší rybičky, píčusové...

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, martar napsal:

To neprojde, musi se to nejak ideove zduvodnit. Treba ze vyroba takove zbytecnosti jako mechanicke hodinky má nesmyslne velkou uhlikovou stopu. Ze noseni drahych hodinek v dobe, kdy migranti zivori v centrech zapadnich mest pod igelitovymi pristresky, je nemoralni. Ze to chudsim spoluobcanum, kteri si to nemuzou dovolit, zpusobuje psychickou ujmu, urazi je to a jasne to deklaruje nedostatek respektu vuci nim. Anebo by se udelal vedecky, granty bohate zasobeny a na kongresy letajici think tank, kde by (do te doby neznami) odbornici dokazali, ze tak velke mnozstvi rotoru v automatech narusuje zemskou rotaci :D

správně, 😀, proto všem primky za čista...,

mosaz pánové...

Odkaz ke komentáři

Takže moje cukrářka Vendula, která chová krutěpřísný bullmastify v bytě a chodí s těma hovadama na dlouhý procházky, kde ty zrůdy by umazlili každýho co potkaj  by byla dost v háji, co   

Proč?Jestli ji nevadí že bydlí v bytě kde je smrad jak v pavilonu opic a když by udělala aspoň nějálý psychotesty nebo zkoušly že toho malinkatýho přítulnýho drobečka umí zvládnout, i když se úplně náhodou nasere, což teda nezvládne většinou ani 120kg chlap s bicákama jak já stehno, tak proč ne??Já tam vidím problém, že když už se něco stane, neumí to zvíře dostatečně rychle odtrhnou, jak od jiného psa, natož od dítěte kde to je záležitost sekund, ani zkušenej chovatel..Boužel, nekompromisně košík, kdekoliv na veřejnosti, což boužel pro paní cukrářku a potažmo boužel pro její pejsky, znamená, většinou bez košíku jen doma v bytě.Parádní psí život.Jen pak otázka jestli ta akutní potřeba vlastnit zrovna tohle plemeno v takových podmínkách, je tak moc akutní, že je nadřazená kvalitě života zvířete, když je všichni chovatelé tak strašně milujou?

Odkaz ke komentáři

Jak vis, ze je v tom byte smrad jak v pavilonu opic? 

A taky si myslim, ze kvalita zivota zvirete neni umerna tomu KDE zije, ale s KYM a v jakych celkovych podminkach. Predevsim casu, ktery chovatel zvireti venuje, jake aktivity s nim provozuje, atd.

Upraveno uživatelem Murphy97
Odkaz ke komentáři

Jak vis, ze je v tom byte smrad jak v pavilonu opic? 
A taky si myslim, ze kvalita zivota zvirete neni umerna tomu KDE zije, ale s KYM a v jakych celkovych podminkach. Predevsim casu, ktery chovatel zvireti venuje, jake aktivity s nim provozuje, atd.

Podle mě je debata o smradu v bytě se psem, natož se dvěma o velikosti telat, asi hodně zbytečná.Kvalita života velkého psa v bytě?Dobře beru zpět, i když bych měl argumenty ale nezajímá mě to, to byla jen doplňková poznámka k chovu bojových plemen...

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, miliusportos napsal:

Podle mě je debata o smradu v bytě se psem, natož se dvěma o velikosti telat, asi hodně zbytečná.Kvalita života velkého psa v bytě?Dobře beru zpět, i když bych měl argumenty ale nezajímá mě to, to byla jen doplňková poznámka k chovu bojových plemen...

Jakekoliv nezvladnuti jakehokoliv plemene je problem, nezvladnute bojove plemeno muze byt vetsi problem, na tom se urcite shodneme.

Odkaz ke komentáři

Jakekoliv nezvladnuti jakehokoliv plemene je problem, nezvladnute bojove plemeno muze byt vetsi problem, na tom se urcite shodneme.
Myslím že těch případů není nejmíň zrovna..

Odkaz ke komentáři

Borci, jsme v Česku. Takže si dovoluji požádat ctěné kynology @miliusportos a @Murphy97 aby nám sem napsali, co jsou to bojová plemena. Tedy jejich taxativní výčet s tím, kdy tento výčet a kým byl uznán. 

Nebo snad v Česku bojová plemena psů nejsou nijak definována? A co na to Jan Tleskač?

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, miliusportos napsal:

Myslím že těch případů není nejmíň zrovna..

Měl jsem připravenou odpověd, ale tahle snůška nesmyslů mi za to nestojí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...