Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, petr_cha napsal:

Meli bychom mit nejaka ferova kriteria vzdy na noveho prezidenta:

* vek 55-57 ...mladsi jsou blby a starsi jsou dementi

* mel by denně ujit 10 km nebo zaplavat 3 km...Churchill chodil jeste vic..

* mel by umet pit.. aby vydrzel vsechny recepce a pritom nemel druhy den chripecku u klenotu

* mel by ukazat zakovskou z prvni tridy.. samy jednicky ne, idealne 2 az tri dvojky..sprta nikdo nechce...a pozdejsi vysvedceni se nepocitaj, to uz stejne pomahali rodice, google, kamaradi, strana, marketeri anebo jina umelohmotna inteligence..

P.s.Vzdy je to volba z aktualnich kandidatu... nejit vubec a pak rikat, ze je vse na hovno, muze jen ten, kdo bude priste sam kandidovat :-))

A nebyla svýho času v první třídě jen jedna známka? Nejsem si jistej, v pololetí určitě jen jedna, ale nevím na konci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Prochy68 napsal:

A nebyla svýho času v první třídě jen jedna známka? Nejsem si jistej, v pololetí určitě jen jedna, ale nevím na konci.

Prostě si již jen nepamatuješ, protože si starej. 🙂 a bude to tím tím, žes všechny ty radosti zažil. Ty radosti co nám tady dělali ty rudé komunistické svině.

Jsou to stejní lidé kterým je nyní osmdesát, mají obrovskou moc, obrovské majetky a stále škodí.

Je mí padesát osm a tu dobu si velice dobře pamatují. 

Musel jsem nejdříve vyučit a kuchař číšník to tedy nebyl, i když to by můj velký sen, protože za prvé děda z tátovi strany, nepřítel státu a taky táta co dával v roce 1968 u rozhlasu autotransfuzi a já bych mohl jako kuchař číšník přijít do styku se zahraničními turisty. Zkoušky v hotelu internacional jsem úspěšně složil, dobře komisi uvařil a když jsme čekali na vyhlášení, tak přišel pán v baloňáku, zavolal si tátu stranou a řekl mu že můžeme jit domu a na tuto školu, že se nehodím.

Pak tady byl ještě děda z máminy strany. V roce 1944/5 ještě před oficiálním koncem války je vyhnalo NKVD z Ukrajiny, jelikož děda byl Polák a babička ( Volyňská Češka). To tedy přišli díky těm rudým sviním o všechno poprvé. Ano mohli zůstat, ale v Gulagu. To byla tenkrát fajn nabídka. Za čtyři roky v Československu v Želči u Žatce si děda s babičkou  vybudovali velice slušnou sedláckou pozici a  pěstovali chmel ( opravdu hodně) a taky měli koně a býky na tahání atd atd. No v roce 1949 po čtyřech letech jim to vše znovu sebraly ty rudé kurvy podruhé. To se prý děda už hodně změnil, uzavřel do sebe, odstěhovali se do Rymáně, vedle Mníšku pod Brdy  pracoval v hrudkovnách a tavil Vanád ( vanadium) což mu zničilo zdraví.

Moře ? Táta s vysokou školou makal u Konstruktivy na stavbě, tak že prachy relativně byly, ale..... No jasně, mohli jsme jet,  ale jen k Baltu ! Kurva já znal Sasnitz a Rujanu lépe než Němci. A to vykládání auta na celnici v Cínovci si také dobře pamatuji. Když si šel táta zažádat o takzvanou výjezdní doložku do Jugoslávie, řekl mu pan v Baloňáku ať tam také už nikdy nechodi, že je to zbytečné.

Chatu jsme si postavili hezkou ! Ale ty vole osm let bez elektřiny? Když šel táta někdy v roce 1983  naposledy žádat o elektřinu, Ti slušní lidé v Benešově vyrozuměli předem STB a ta kurva fízlovská řekla mému tátovi, že jestli pojede žádat ještě jednou a nabízet navíc, že koupí vlastní transformátor a daruje jej obci tak tátu rovnou ho seberou.

Kluci, co tady nadáváte na současnou demokracii v Č.R., která dle Vás není a tleskáte Rusku či u nás Zemanovi, Babišovi, či dokonce KSČM proberte se.

V prezidentských volbách mezi Andym a panem prezidentem Pavlem minulý rok, jsme se jen o malý krůček vyhnuli průseru, kterému se bohužel nevyhneme v dalších  " premierských " volbách za dva roky, díky ( bohužel) nulové komunikaci vlády a jejich nepřipravenosti. A víte koho tam budete mít ? Předseda vlády bude Andy a nemalou měrou tu bude vše řidit Alča selka z Malhostovic a bývalý superministr Havlíček, který pohřbil nejen všechny společnosti v kterých působil, ale pohřbí i Vaše sny a hlavně tato další vláda Andreje Babiše pohřbí sny a přání Vašich dětí a to na hodně dlouho dobu. A to svojí populistickou politikou a zlodějnami.  Kdo jste z Brna znáte vliv Alči  a Faltýnka, který nejen, že přetrvává, ale naopak posiluje.

Jinak je to stejné jako ve filmech a pohádkách.  Dejte si velký pozor, na to, co si přejete a píšete nejen tady. Mohlo  by se Vám to totiž vše splnit 🙂

Neberte prosím toto jako nějaké stěžování, jsem velice spokojenej a štastnej parchant, ale dobu komunistického temna si prostě na rozdíl od mnoha zdejších členů pamatuji tak nějak intenzivněji.

p.s. To co máte a nikdo Vám nesebere je Vaše jméno a tak to tedy rudé svině dědovi také sebrali. Jmenoval se Gotak a  jednoho dne mu na MNV řekli, že to nezní dobře a špatně se to pamatuje a vyslovuje a tak se tedy bude jmenovat Lhoták.  ( Rodný list dědy tak jako nařízenou změnu jména, tedy příjmení mohu přiložit 😞  )

Odkaz ke komentáři

Já "svoje" policajty znal jménem a dodnes si je pamatuju, byli jsme jako rodina, doprovázeli mě do práce, z práce, jezdili za námi na chalupu, stáli u nás před barákem (hlídali mi auto a proto jsem měl občas třeba cihlu v okně), jednou přišli i ke mně na návštěvu a poklidili nám ve skříních, párkrát jsem zase u nich já přespal (v "Kachlíkárně"), často mi i volali, kde je třeba moje budoucí manželka a co dělá, prostě príma vztah. Pak si třeba pamatuju, že přejet v noci Prahu znamenalo podrobit se tak minimálně dvěma kontrolám, včetně předložení zaplacený složenky za rádio v autě, ukázky kufru, fouknutí do balónku a odpovídání na řadu pitomejch otázek, výhodou bylo snad, že mezi kontrolama jsem jí mohl po desátý hodině mrskat kolik jsem chtěl, protože nebyl rychlostní limit😎

Odkaz ke komentáři

Taky nechci, aby se vrátila doba hlubokého míru, nicméně paradoxem je, že pán, co moc chtěl baloňák, dneska sedí na hradě. Jen ho nějak nestihl nafasovat, protože revoluce. A v baloňáku by chodil po prohnilém a imperialistickém západu, aby se tu soudruzi cítili bezpečněji.

A můj táta, jako učitel nesouhlasil v roce 1968 se vstupem spřátelených vojsk, takže od té doby mohl učit jen na základce v malé vesnici na konci okresu a první auto si naši koupili až po revoluci (Škoda 105🤣).

Odkaz ke komentáři

@JR_2010 @eloga @long @Kupa54 a další. 

HLAVNĚ VŠECHNY TYTO VZPOMÍNKY NA MINULÝ REŽIM A RODINNÉ UDÁLOSTI PŘEDÁVEJTE SVÝM DĚTEM POPŘ. VNOUČATŮM OD ÚTLÉHO VĚKU. JE TO DŮLEŽITÉ!

Moji rodiče a prarodiče o tom moc nemluvili, a je to chyba. Část jsem jako teenager pobral kolem restitucí, když babce vraceli pole, statek, ale nemluvilo se o všem. Až později, když jsme s tátou dělali rodokmen tak jsem se dozvídal rodinné peripetie, ale už bylo pozdě, někteří aktéři už nežili abych se mohl zeptat. Dodnes mě to mrzí.

Odkaz ke komentáři

No, problém je v tom, že tyhle zprostředkovaný zážitky už nemají takovou váhu, protože, v kontextu toho luxusu, ve kterým si dnes žijeme, si to hlava trochu modifikuje a interpretuje v trochu přívětivější podobě. je to paralelně stejný třeba s různými průsery ve světě, který notabene máme možnost sledovat v podstatě online, koukáme na to s párkem a pivem v teple u televize, řekneme si "tyjo, to je strašný", ale v našem bezpečným prostředí tu faktickou hrůzu a utrpení konkrétních lidí neumíme my vnitřně prožít a proto to občas i zlehčujeme. 

Odkaz ke komentáři

Jasan, přece stačilo přijít v parádní uniformě na bránu jakékoliv vojenské základny NATO, říct: Dobrý den, já jsem kapitán Pavel z vojenské rozvědky ČSLA a potřeboval bych informace o vaší výzbroji, strategii a plánech. No a hned by ho odvedli k veliteli základny, kde by všechno dostal🤣🤣🤣

Doplnění, není to dehonestace PP, vztahuje se na všechny příslušníky VZS.

Upraveno uživatelem Fester
Doplnění
Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Fester napsal:

Jasan, přece stačilo přijít na bránu jakékoliv vojenské základny NATO, říct: Dobrý den, já jsem kapitán Pavel ...

Přesně jak píšeš oni si toho zaprodance ,rozvědčíka, 007, krtka nebo jak tomu v té knížce od toho Suvorova píšou,

do toho NATO pustili aby jim tam pár let řádil ve vysoké funkci  🤣🤣🤣

Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, Kotlick napsal:

@JR_2010 @eloga @long @Kupa54 a další. 

HLAVNĚ VŠECHNY TYTO VZPOMÍNKY NA MINULÝ REŽIM A RODINNÉ UDÁLOSTI PŘEDÁVEJTE SVÝM DĚTEM POPŘ. VNOUČATŮM OD ÚTLÉHO VĚKU. JE TO DŮLEŽITÉ!

Ano, osvety je treba. Potom mozna nebudeme mit ve vysokych funkcich a na hrade prevlecene kabaty, kteri pochazeji z rodin vysoce postavenych komunistu a byli vychovani v duchu teto ideologie. 

Odkaz ke komentáři

A když se nad tím tedy logicky zamyslíš, tak si musíš uvědomit, že to prostředí, společnost a tu ideologii tvořili lidi s určitým intelektem, charakterovými vlastnostmi a technologickými možnostmi, který se ve svý podstatě nijak moc neliší od té dnešní společnosti, až na trochu odlišnou ideologii a mnohem lepší technologie, které jim ale zase dávají strašlivou moc Tím chci říct, že to nálepkování nemá až takovou váhu, protože se za takovou nálepkou nemusí skrývat ani to negativní a ani to pozitivní. Pokud se například podíváš na disent tehdejší doby, tak tam byla řada chytrejch lidí, ale taky řada problémovejch vožralů, který dělali jenom bordel a rebelovali by ať by vládnul kdokoli, ale nakonec zapadli do té skupiny s nálepkou hrdinů. A úplně stejný je to dneska, všude je plno chytrejch lidí, stejně tak hloupejch, zlejch, vyčůranejch, nemakačenků a to napříč stranama, nestranama a bez ohledu na to, s kým sympatizují. Proto si taky osobně myslím, že je lepší tahle dnešní pluralitní vláda, než silná "strana" řízená jedním vychcanem.

Odkaz ke komentáři

@JR_2010 Krásně jsi to napsal. A k tomu zmiňování ohledně rozvědky......... Každá vojenská rozvědka někdy pracuje na hranici, spíš za hranicí zákona, aby získala informace. Je jedno o jaký režim jde. A je jedno o jakou zemi jde........ 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Chronař napsal:

@Fester

Úplně jasně si představuju, jak Pavel pobíhá v baloňáku po západním Německu a zastrašuje Němce, bije je, zakazuje jejich dětem studovat a cestovat a nevímco ještě, aby mu vyzradili vojenské tajemství Bundeswehru...

Ty změň indikaci léků a nebo sem přestaň psát nahulenej koksem. 
Jakej rozvedcik a jakej Bundeswehr ?. 

Že si vemeno a blb věděli doteď jen tvoji kamarádi a rodina . 
Teď už to ví část Chronomagu, která si tenhle tvůj blábol přečetla 😂👌👌👌

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, ATOM napsal:

... kteri pochazeji z rodin vysoce postavenych komunistu a byli vychovani v duchu teto ideologie. 

Já bych do té "osvěty", šoupnul i děti komoušů, a taky děti jejich dětí.., to víš morální čistota.

Už vím proč má mouřenín na kofile modrý ksicht, protože lidem jebe.

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, JR_2010 napsal:

A když se nad tím tedy logicky zamyslíš, tak si musíš uvědomit, že to prostředí, společnost a tu ideologii tvořili lidi s určitým intelektem, charakterovými vlastnostmi a technologickými možnostmi, který se ve svý podstatě nijak moc neliší od té dnešní společnosti, až na trochu odlišnou ideologii a mnohem lepší technologie, které jim ale zase dávají strašlivou moc Tím chci říct, že to nálepkování nemá až takovou váhu, protože se za takovou nálepkou nemusí skrývat ani to negativní a ani to pozitivní. Pokud se například podíváš na disent tehdejší doby, tak tam byla řada chytrejch lidí, ale taky řada problémovejch vožralů, který dělali jenom bordel a rebelovali by ať by vládnul kdokoli, ale nakonec zapadli do té skupiny s nálepkou hrdinů. A úplně stejný je to dneska, všude je plno chytrejch lidí, stejně tak hloupejch, zlejch, vyčůranejch, nemakačenků a to napříč stranama, nestranama a bez ohledu na to, s kým sympatizují. Proto si taky osobně myslím, že je lepší tahle dnešní pluralitní vláda, než silná "strana" řízená jedním vychcanem.

+1

Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, ATOM napsal:

Ano, osvety je treba. Potom mozna nebudeme mit ve vysokych funkcich a na hrade prevlecene kabaty, kteri pochazeji z rodin vysoce postavenych komunistu a byli vychovani v duchu teto ideologie. 

Já to nemyslel jako všeobecnou osvětu, ale jako předávání v rámci rodiny, aby ty děti věděli odkud pochází a co má jejich rodina za sebou. Myslím, že se pak budou schopny na některé věci dívat jinak a v souvislostech.

Mě třeba strašně ovlivnilo, když jsem se dozvěděl někdy ve 13-14 letech kolik toho rodině na obou stranách  zabavili. Já jsem ty pole, lesy a statek znal, hrál jsem si tam jako dítě, ale vždy se říkalo že to patří JZD. Pak mě táta začal brát na různá místa a ukazoval mi co všechno patřilo ke statku, že půlka JZD patřila pradědovi a babička vyprávěla jak jim to přišli vzít, kam vyvezli její sestry atd. atp. Dodnes si to pamatuju, jak jsem byl nasraný. To samé s pár fotkama co sehnal táta po příbuzných jak vypadal pradědův statek, a já věděl jaký je tam bordel v době kdy jsem si tam chodil hrát.....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...