Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 56 minutami, dykmore napsal:

Když tady čtu některé názory, tak jsem si představil, jak třeba někdo na letišti přeskočí zábrany ve frontě, vyhne se rámům a zaběhne přes letištní plochu rovnou do letadla. Přece přemýšlí a nemusí se podřizovat nějakým nesmyslným nařízením. Není tupý a ví, že u sebe nemá nic nebezpečného, ve frontě by se nudil, rámy se ho netýkají a jen by si zbytečně sundával pásek a hodinky, na ploše se rozhlídne a vidí, že žádné letadlo zrovna nepojíždí ani nevzlétá, nikdo ho nemusí kontrolovat, protože lístek si přece koupil a pas má u sebe, protože přece přemýšlí.. ten styl argumentace já, já, já mi přijde absurdní.

Presne tak. Stopro tohle nekdo nazve demagogii, ale jde naopak o princip. Selektivne si vybirat ktery narizeni budu dodrzovat a ktery ne... Souhlasim i s geometrem, ze by se zmena mela delat trochu jinou cestou

Upraveno uživatelem H-B
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy

ne tak úplně, třeba na D11 v úseku cca 15 km kolem Poděbrad na Hradec se jinak jet ani nedá, tankodrom v pravém pruhu rozmydlený díky kvalitní stavbě a jejímu flikování "údržbářů děr na silnicích" není můj obor, takže to beru rovnou do levého. Pravda pokud tam není provoz, když je musím na 150 ale to jde v klidu. Žena spí, takže radši dám hladký pruh než jí vzbudit a mít pokus pro dva v cockpitu. 🙂

Ovšem jinak souhlas. 👍

Upraveno uživatelem eloga
ed
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, AndyAaron napsal:

Idioti jsou ti, kteri jedou levym pruhem s tim, ze je pravy pruh volny. Proste predjedu auto a zase se zaradim do praveho. Az dojedu dalsi auto pred sebou, tak se premistim do leveho, predjedu a zase se zaradim. Co je na tom tezkeho?

Ti "idioti v pravem pruhu" co predjizdi si kolikrat jen drzi svoji rychlost ve svem pruhu aniz by umyslne predjizdeli/podjizdeli. Akorat dojedou idioty, kteri si zuby nehty drzi levy pruh. 

Vidím to naprosto stejně.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, AndyAaron napsal:

Idioti jsou ti, kteri jedou levym pruhem s tim, ze je pravy pruh volny. Proste predjedu auto a zase se zaradim do praveho. Az dojedu dalsi auto pred sebou, tak se premistim do leveho, predjedu a zase se zaradim. Co je na tom tezkeho?

Ti "idioti v pravem pruhu" co predjizdi si kolikrat jen drzi svoji rychlost ve svem pruhu aniz by umyslne predjizdeli/podjizdeli. Akorat dojedou idioty, kteri si zuby nehty drzi levy pruh. 

Sorry, ale to zdaleka neni vzdycky pravda. D1 typicky, jedu 140 v levym (dva pruhy), vpravo kamiony v takovym rozestupu, ze bych se po zarazeni behem doslova par vterin zase radil doleva. Coz by mnohdy slo blbe, takze nutnost zpomalit na rychlost kamionu a cekat. Jen proto, ze chce nekdo zkusit jet rychlejs? (Umyslne rikam zkusit, protoze je ten levej pruh tak busy, ze blto stejne nejde)

Jinak souhlas, ja tohle taky nemam rad a vylozene me to sere na trech pruzich, kdy nekdo truni uprostred a vpravo je volno. Ale lepsi se to 

Odkaz ke komentáři

Psal jsem to hned na zacatku: Idioti jsou ti, kteri jedou levym pruhem s tim, ze je pravy pruh volny."

Je to hodne individualni, kdazdopadne kdyz kamiony jedou 100 kmh a maji blbe rozestupy treba co 200m od sebe, tak asi bude rozdil, pokud ja jedu 110 kmh, tim padem neni problem se zaradit a pustit dalsi auta za mnou, protoze nez dojedu dalsi kamion, tak me jich spousta predjede. Samozrejme, ze kdyz ja letim 150 kmh a nikoho nezdrzuju, tak je to zase jina story. 

Ja nejezdim nejak rychle, ale proste levo a stredo proudari me vytaci. 

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, tmx napsal:

Mám občas silný vnitřní nesoulad s aparátem, který maluje plné a přerušované čáry na silnici. Tam, kde je přerušovaná čára, bych nepředjížděl ani se supersportem, prostě tam nevidím. A jinde je všechno v dohledu a předjet nesmím bo plná čára. Takže čáry beru s rezervou a řídím se primárně bezpečným výhledem na všechny strany.

A tohle mi přijde taky důležitej bod, podle kterého je vidět, že pravidla silničního provozu jsou spíš o tom jak donutit lidi aby se nějak chovali a ne o tom aby to bylo bezpečné.

Kdyby někomu totiž šlo o bezpečnost, tak nenamaluje na celou rovinku (kde je vidět) plnou čáru a jen se člověk dostane do zatáček, kde není vidět vůbec nic, tak nezačne přerušovaná čára. To je jak obří fakáč do obličeje všech řidičů. Mnohem raději bych byl, kdyby to bylo opravdu namalované za účelem vyšší bezpečnosti a plná byla všude, kde to není bezpečné předjíždět. Jenže reálně to je spíš za účelem "Tady by ti prevíti mohli předjíždět, tak tam jim dáme plnou.....ták a tady není nic vidět, tady předjíždět nejde, tam bude stačit přerušovaná." Demence....

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, AndyAaron napsal:

Jsi to nepochopil, já myslel když je silný provoz a levý pruh je plný od Prahy až do Hradce, prostě před tebou 50 aut, které jedou okolo 130 km/h, v pravém kamiony....myslím, že to nedává smysl se pak zařazovat do pravého nebo?

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Tři pruhy u nás, to je kapitola sama pro sebe. A policajti tohle neřešej, kamer všude jak nasráno.... To samý rozestupy (lepení na zadek), fakt miluju, když to udělá kamion nebo ještě líp autobusák s plnym busem. Jako já nemam problém uhnout doprava, ale když je přede mnou v levým stejně dodávka, přes kterou fakt nevidim, tak si od ní nechávám odstup a toho vola za mnou to dráždí (chápu, že s kamionem nebo busem vidí i přes tu dodávku, já fakt ne, ale taky vidí, že je to přede mnou plný). Takže co... když uhnu (třeba mezi pomalejší auta v pravym - klidně si zpomalim páč nemusím bejt na sračky, když se něco semele), tak mě předjede a až se to uklidní, tak ho stejně nakonec do kilometru předjížím a nakonec je za mnou. Nepochopim a už vůbec ne od těch "profíků".

Odkaz ke komentáři

Afri, ja to pochopil. Ale proc je levy pruh plny? 

Zakon 361/2000 Sb. o provozu na pozemnich komunikacich a taky prvni vec, co se uci v autoskole:

§ 11

Směr a způsob jízdy

(1) Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak.

Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, AndyAaron napsal:

Tak mohlo by to být třeba proto, že je velká hustota provozu a tím se vytvoří dva souvislé proudy. Ono úplně stačí, aby někdo začal předjíždět ve 130 několik kamionů, které jedou těsně za sebou. Během chvíle se za ním vytvoří dlouhá šňůra těch, co jedou víc jak 130. A že jich není zrovna málo 🙂 

Já třeba nemám problém zpomalit, než abych začal předjíždět a vjel do levého někomu, kdo je podstatně rychlejší než já. Ale spoustě řidičů je to úplně jedno. Na druhou stranu když předjíždím několik kamionů za sebou, nevidím důvod zrychlit na 150 jen proto, že se za mě zavěsí blb, který je nervní, problikává a gestikuluje. Rozhodně se nebudu cpát do malé mezery mezi kamiony. Zkrátka až je předjedu, uhnu zas do pravého.

Odkaz ke komentáři

před 52 minutami, AndyAaron napsal:

Zakon 361/2000 Sb. o provozu na pozemnich komunikacich a taky prvni vec, co se uci v autoskole:

§ 11

Směr a způsob jízdy

(1) Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak.

Jj, kdysi v autoškole jsem si taky říkal, co je tak složitého na jízdě v pruzich. Postupem času jsem zjistil, že je to pro kupu soferu je slušný oříšek.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, AndyAaron napsal:

§ 11

Směr a způsob jízdy

Ale v tom nemusíš vůbec nic hledat, jedná se o klasický velmi hustý provoz, který se tvoří před víkendy, o prázdninových turnusech atd. Já jel stejně tak teď kolem Salzburgu v levém pruhu asi hodinu, protože byl úplně plný a pravý o trochu pomalejší auta. Prostě je moc aut a dálnice to kolikrát nezvládají, ale v tom Rakousku se nenašel jedinej dement za celou tu dobu co by mě předjel pravým pruhem, u nás tě jich přejede několik. Další věc rozestupy mezi auty, to je pro nás úplně španělská vesnice....pak slyšíš na D1 do sebe nabouralo deset aut, fakt? To je ale divný 😆

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, geometr napsal:

Já nevim, mně ty předpisy ani rychlost nějek problémy nedělaj.

Hlavně pozornost (věnovat se řízení), ohleduplnost a tolerance a bude to dobrý, takhle strašně jednoduchý to je 🙂

Zdá se mi ale, že nedebatujeme předpisy ani rychlost. Debatujeme přeci následky, zbytečný represe a stíhání, odebírání řidičáků na roky atd.

K tý druhý větě - souhlasím, že to je jednoduchý, ale vymáhá to někdo, nebo ještě lépe prosazuje to někdo (mám na mysli příslušný orgány) ? Tresty jsou drakonický a lidi jen naserou a doženou do skepse, než by je poučily.

Odkaz ke komentáři

Šel jsem takhle v šestnácti na diskošku. Podmínka, v jedenáct doma a žádnej chlast. Přibatolil jsem se o půl druhý a nacamranej jak prvnička. Křik, výhrůžky, zákaz všeho, zaracha až do vánoc. Zpětně koukám, že ta matka byla pěkná hydra, takhle mě pak zotročit. Došel jsem domů, z mostu jsem nespadl, poblít jsem se stihl ještě venku a otrávenej jsem byl hlavně z toho zaracha. Dyť se vlastně nic nestalo. Strašný ty matky, srát se do nebohejch děcek, který samy nejlíp ví, co je pro ně dobrý, to by jim šlo, ale že by druhej den udělaly vývárek a vychladily piviště, to ne...

Odkaz ke komentáři

@Chronař Tak ty následky jsou obecně důsledkem nějakého chování. Ony ty následky mohou být také zmrzačení, smrt... nejen zbytečný represe a odebírání řidičáků na roky atd.

Pozornost, ohleduplnost a toleranci vymáhat? Některý věci se vymáhat prostě nedaj a zdaleka všechno se nedá řešit sebepodrobnějším právním předpisem (který zrovna může být nevymahatelný). Musíš k tomu být vychován. Rodiči, dobrým příkladem okolní společnosti, zkušenostmi, mnohdy poučením se z chyb svých nebo jiných. Na to konto souhlasím, že nepřiměřený trest nebo represe nemusí být zrovna výchovným prostředkem, samozřejmě.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, redd napsal:

Geometr - pokud jsi na dalnici v osobaku v levym pruhu a na zadek se ti lepi kamion nebo autobus, neco delas spatne…

I kdyby, tak ten řidič za mnou je prostě idiot. A i kdybych byl blbej já, nemusí se v tom po mně opičit, co říkáš?

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, African napsal:

Ale v tom nemusíš vůbec nic hledat, jedná se o klasický velmi hustý provoz, který se tvoří před víkendy, o prázdninových turnusech atd. Já jel stejně tak teď kolem Salzburgu v levém pruhu asi hodinu, protože byl úplně plný a pravý o trochu pomalejší auta. Prostě je moc aut a dálnice to kolikrát nezvládají, ale v tom Rakousku se nenašel jedinej dement za celou tu dobu co by mě předjel pravým pruhem, u nás tě jich přejede několik. Další věc rozestupy mezi auty, to je pro nás úplně španělská vesnice....pak slyšíš na D1 do sebe nabouralo deset aut, fakt? To je ale divný 😆

Tak jestli jedes 130 a spousta aut jak jsi psal je schopna te podjet pravym, tak ten provoz asi tak hustej nebude. Zkratka visis nesmyslne v levym a mel bys uhnout doprava. Na tom neni co vymyslet. Kdyby tam bylo tak nahusteno kamiony, tak by te asi nedokazali podjet, urcite ne ve vetsim poctu. Otazka maximalni tychlosti tady neni zcela relevantni.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, tommasini napsal:

Tak jestli jedes 130 a spousta aut jak jsi psal je schopna te podjet pravym, tak ten provoz asi tak hustej nebude. Zkratka visis nesmyslne v levym a mel bys uhnout doprava. Na tom neni co vymyslet. Kdyby tam bylo tak nahusteno kamiony, tak by te asi nedokazali podjet, urcite ne ve vetsim poctu. Otazka maximalni tychlosti tady neni zcela relevantni.

Ach jo a jak píšu, pár idiotů co bude podjíždět pravým, aby si ušetřilo tři, čtyři minuty na konci dálnice se vždycky najde 😅

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...