Jone Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 …počkej si rok do voleb @Campino a pak se tu budeš moci směle rozepsat, jak Čechům m.dá 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 58 minutami, Jone napsal: …počkej si rok do voleb @Campino a pak se tu budeš moci směle rozepsat, jak Čechům m.dá to by som nikdy nenapísal..u vás či u nás si bude vždy 1/2 národa idealizovať zkurveného bolševika a s láskou na tie časy spomínať...vy však máte momentálne tú výhodu (na nás) vidieť kam to až môže zájsť...či sa z toho ako národ za ten rok do volieb poučíte je ťažké odhadnúť....držím vám palce aby ste sa poučili... 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 …těžké odhadnout to - bohužel - neníNEPOUČÍME! Na to vsadím "dolar proti fazoli"… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Všem dosavadním vládám v ČR i SR od roku 1989 se dá vyčítat jedna věc: neproběhly takové reformy systému vzdělávání, které by lidi vedly k samostatnému kritickému myšlení. Je jasné, proč - populistický politik potřebuje voliče, kteří mu zbaští každý předvolební slib.... Já už to tady nějak doklepu, ale fakt mám mrazení když si představím, v jakých sračkách budou žít moje děti ... 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 4 hodinami, safi napsal: A jediné, podle čeho volí, je očekávaný budoucí obsah peněženky. Což je pro všechny, kteří nežijí v nadbytku (jako Ty a já) férovej přístup věci. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Reforma vzdělání proběhla a probíhá, ale úplně jiným směrem, než by si přál kdokoliv - https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/genderovy-lingvista-nebinarni-jazyk-cestina-divactvo-rozstrel-vit-kolek.A241030_214411_domaci_vov O oboru genderový lingvista slyším poprvé, ale obávám se, že ne naposledy ( jako o dalších oborech ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Před hodinou, Duke650 napsal: Všem dosavadním vládám v ČR i SR od roku 1989 se dá vyčítat jedna věc: neproběhly takové reformy systému vzdělávání, které by lidi vedly k samostatnému kritickému myšlení. Je jasné, proč - populistický politik potřebuje voliče, kteří mu zbaští každý předvolební slib.... Já už to tady nějak doklepu, ale fakt mám mrazení když si představím, v jakých sračkách budou žít moje děti ... Sry, na rozdíl od středověkého soukromého školství, které preferovalo a rozvíjelo individualitu, vznikl moderní školský systém primárně proto, aby produkoval uniformně vzdělané, zaměnitelné a vyměnitelné jedince použitelné v soukolí moderního státu: proto povinná školní docházka, kontrola, přezkoušení, uniformy…. Osekat, ořezat, zprůměrovat. Kritické myšlení a jeho prosazení do škol je důsledkem radikalismu 60-tých let, ale není součástí genetického kódu zejména těch státních škol, takže spoléhat se na to, že ke kritickému myšlení budou děti vedeni ve školách, je silně naivní. Nicméně primární vzdělávací institucí není škola, ale rodina... 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Před hodinou, lucid napsal: spoléhat se na to, že ke kritickému myšlení budou děti vedeni ve školách, je silně naivní. Nicméně primární vzdělávací institucí není škola, ale rodina... Naprosto souhlasím, v jazyku sociálních sítí obří lajk. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 1 hodinou, Americkej napsal: Což je pro všechny, kteří nežijí v nadbytku (jako Ty a já) férovej přístup věci. Neřekl bych férovej, ale určitě pochopitelnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Máš recht. Cokoli dokážu pochopit, tím pádem se s tím i nějak ztotožnit, nemusí být "fér". Záleží na úhlu pohledu každýho jednotlivce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 2 hodinami, lucid napsal: Sry, na rozdíl od středověkého soukromého školství, které preferovalo a rozvíjelo individualitu, vznikl moderní školský systém primárně proto, aby produkoval uniformně vzdělané, zaměnitelné a vyměnitelné jedince použitelné v soukolí moderního státu: proto povinná školní docházka, kontrola, přezkoušení, uniformy…. Osekat, ořezat, zprůměrovat. Kritické myšlení a jeho prosazení do škol je důsledkem radikalismu 60-tých let, ale není součástí genetického kódu zejména těch státních škol, takže spoléhat se na to, že ke kritickému myšlení budou děti vedeni ve školách, je silně naivní. Nicméně primární vzdělávací institucí není škola, ale rodina... To si úplně nemyslím, rodina utváří spíš ten hodnotovej systém a se společností, jako celkem, může akcelerovat, nebo potlačovat vzdělávací mobilitu, ale primární institucí co se vzdělání týká, je, až na výjimky, škola. 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 V 26. 10. 2024 v 20:02, Conrad napsal: Pokud mu to poradil marketingový taky odborník jako Nutellu musí to být Babišův agent. Taky to tak cítím a jeho jméno je Václav Smolka, mluvčí vlády, kdyby se někdo ptal. Tenhle matla na sebe v Mediálním cirkusu prozradil, že tu Nutellu vymysleli a výsledné video se jim zdálo dobré tak ho pustili ven. Tvl. jak moc musíš být odtržený od reality, aby ti to video přišlo dobré? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 3 hodinami, Americkej napsal: Což je pro všechny, kteří nežijí v nadbytku (jako Ty a já) férovej přístup věci. Pokud si odmyslím chronicky nemocné lidi, rodiny, které potkala tragédie, nebo kteří musí o někoho pečovat a podobné situace, tak život v nedostatku nebo na jeho hraně je vždy otázkou jejich osobní volby, malé snahy, malé odbornosti, atd. Zejména v dnešní době, kdy lidé nejsou. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 před 49 minutami, JR_2010 napsal: To si úplně nemyslím, rodina utváří spíš ten hodnotovej systém a se společností, jako celkem, může akcelerovat, nebo potlačovat vzdělávací mobilitu, ale primární institucí co se vzdělání týká, je, až na výjimky, škola. Vzdělávání není jen formální, ale i neformální a informální. Jeho základy proto nevznikají až ve škole, ale primárně v prostředí, do kterého se dítě narodí. A záleží právě na tom, jaké to prostředí je. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Před hodinou, lucid napsal: Vzdělávání není jen formální, ale i neformální a informální. Jeho základy proto nevznikají až ve škole, ale primárně v prostředí, do kterého se dítě narodí. A záleží právě na tom, jaké to prostředí je. Vzdělání nekončí po maturitě, nebo VŠE. Průběžné vzdělávání je součástí okamžiku, kdy mládě nastoupí poprvé do pracovního procesu. A dle mně hodně záleží na průběhu výběrka, onboarding procesu, buddym nebo mentorovi, jak namotivuje juniora pro potřebu celoživotního intenzivního vzdělávání. Pokud se nevzdělává, tak i ve 40 jsi v i v pražském IT nepoužitelný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Před hodinou, lucid napsal: Vzdělávání není jen formální, ale i neformální a informální. Jeho základy proto nevznikají až ve škole, ale primárně v prostředí, do kterého se dítě narodí. A záleží právě na tom, jaké to prostředí je. To já nijak nezpochybňuju, jen jsem reagoval na to, že by rodina měla být "primární institucí vzdělání", to si prostě nemyslím, zejména v dnešní době, kdy jak děti, tak i jejich rodiče spolu v podstatě jen bydlí, ale současně, i když jsou doma, tak jsou často každý v úplně jiném prostředí s jinou skupinou lidí. Nakonec tady jsme toho taky příkladem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 Musím říci, že mě mi začíná být nejasná hranice toho, co lze považovat za projev nenávisti a co ne. Můžete mi v tom někdo udělat pořádek? https://www.novinky.cz/clanek/krimi-je-treba-palestince-rozdrtit-na-prach-napsal-na-sit-x-projev-nenavisti-rekl-soud-a-ulozil-pokutu-10-tisic-40495336 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 (upraveno) …no, hranice je tenká a nezřetelná, tak zkusím "průzkum bojem": Rusy je potřeba na Ukrajině rozdrtit (na prach samosebou) a Putina pohnat svinským krokem do Haagu; schválně jak na to zareaguje prokurátor… Jestli půjdu do tepláků, třeba budu na cele s @Bert a budu mít s kým kecat… P.s. Svět se v lejno obrací… Upraveno 31. října 2024 uživatelem Jone 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 (upraveno) Já do určité míry chápu, že by se nemělo zobecňovat. Na druhou stranu je vidět na mnoha videích z října minulého roku i z předchozích událostí, jak velkou podporu u obyvatelstva napříč věkem i pohlavím mají násilné akce Hamásu oproti civilnímu obyvatelstvu včetně vláčení nahých těl znásilněných a zabitých dívek ulicemi... A pokud jsem dobře prostudoval články z oficiálních mediálních zdrojů v ČR, tak v Palestině nežije moc osob, které by si mohly dovolit být neutrální nebo dokonce v opozici oproti Hamásu, protože .. většinou nežijí moc dlouho.. A když si do toho člověk doplní opět z respektovaných novin příběhy o Evropanech, kteří s autem z Izraelské půjčovny omylem zabloudili do palestinské vesnice.... a co pak následovalo. Tak ta míra podpory H. mezi obyvatelstvem je velmi vysoká. Upraveno 31. října 2024 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 31. října 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2024 (upraveno) Před hodinou, safi napsal: Musím říci, že mě mi začíná být nejasná hranice toho, co lze považovat za projev nenávisti a co ne. Můžete mi v tom někdo udělat pořádek? https://www.novinky.cz/clanek/krimi-je-treba-palestince-rozdrtit-na-prach-napsal-na-sit-x-projev-nenavisti-rekl-soud-a-ulozil-pokutu-10-tisic-40495336 …nicméně k věci: soudu zjevně vadilo to zevšeobecnění: zatracovat "všechny" Palestince (soud rozumí např. včetně kojenců, seniorů a třeba různých diaspor) je nepřípustné, to by bylo uplatňování principu kolektivní viny a v důsledku podněcování ke genocidě (byť si někdo může myslet, že jde tak jako tak o teroristy - ve vyjmenovaných příkladech jen budoucí/bývalé/latentní; to ale bez důkazů nelze tvrdit). Takže v odsudcích je třeba být adresný a do horoucích pekel posílat pokud možno jmenovitě - pak to budou soudit jako ochranu osobnosti, nikoliv jako nabádání k nenávisti Což je názor prvoinstančního soudu; já osobn té zkratce rozumím, ale uvidíme, co odvolací… Upraveno 31. října 2024 uživatelem Jone 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se