Kid_A Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 Před hodinou, dabelM napsal: @Kid_A Přesně tak to nějak vymyslíme až bude nový vydání na trhu ja myslim, ze jsme domluveni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 V 9. 10. 2023 v 9:05, bluman napsal: Kedze vidis inu sadzbu DPH ako ja, mala by to byt sadzba pre CR a u mna pre SR. V takom pripade, by si uz nemal platit nic ine, preclenie vybavi a DPH za teba odvedie predajca. Aj ked, ak dam do kosika toho vyrazne viac ako 150€, stale mi to ukazuje 10%, co by teda uz malo byt 0% + povinnost preclenia u nas. Tak som z toho jelen. Asi by bolo treba vidiet, co bude uz vo finalnom kroku checkoutu, ked zadas konkretnu adresu dorucenia. V kazdom pripade by to malo byt: 1. zakladna cena (bez dph) + dph a doma uz neplatis nic (preclenie a odvod dph vybavuje predajca) alebo 2. zakladna cena (bez dph) a doma platis clo+dph+poplatok za vybavenie preclenia (preclievas pri doruceni sam resp. za teba kurierska spolocnost) Realita implementacie spravneho automatickeho uctovania DPH vsak byva na roznych veboch dost zufala. Tu 0% DPH na knihy by ste mali mat v CR zrejme az od 1.1.2024, aktualne by to malo byt 10%. Tak je to doma, nakoupeno z Anglie BOOKS etc. Vzal jsem to nadvakrát, nejprve Flightmaster Only. Cena se vším 2700czk. ( poplatky hradí prodejce, pošta gratis, platba v czk) Pak jsem vzal Moonwatch Only. Cena se vším 3950czk ( vzal jsem to z jejich starých stránek, kde se nakupuje bez daně, ale s dopravou, platba v librách) DPH na knihy je v ČR 10%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 Ja mam dotaz na to, jak je to s prodejem hodinek za hranice EU... Treba Svycari musi platit pri nakupu zbozi DPH, ale jak je to treba s USA? Plati kupujici z USA nejake VAT nebo nejaky "Customs fee"? Plus jak je to s dalsimi zememi? Neni to nekde prehledne sepsany? Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 @brownwld tak obecně při dovozu zboží platíš clo a DPH, nezávisle na zemi. Clo na daný HS kód do dané země najdeš volně na internetu, stejně jako sazby DPH. Customs fee myslíš asi celní poplatky za proces vyclení, ty se budou lišit v závislosti na brokerovi (přepravci). Bavím se o standardním režimu, nikoliv zasílání "dárku", který může a nemusí vyjít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 13. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2023 Prosím o radu. Chtěl bych koupit hodinky na ebay z USA. Prodejce ale mimo USA neposílá. Ale nevadí, mám v USA známého a ten mi je koupí. Jsou to starší hodinky bez papírů. Teď otázka jak je dostat do ČR. Ani já, ani známý nikam nepoletí, takže jedině balík. Dá se to nějak udělat, abych to nemusel danit a platit clo. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2023 (upraveno) @tarmi Brownwld se ale nepta na to jak to chodí v CZ, ale v zahraničí. Upraveno 14. listopadu 2023 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 14. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2023 @xbraj19 Však moje odpověď se netýká pouze importu do CZ. Popisoval jsem postup obecně pro import v jakékoliv zemi. To schéma je plus mínus stejné všude, proto tam píšu "nezávisle na zemi". Ano, jsou pak specifika konkrétních zemí (např. Clo ve Švýcarsku počítané z hmotnosti, nikoliv hodnoty, atd.), ale na to už se nedá odpovědět takto obecně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beginner Odesláno 19. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2023 Zdarec, mám dotaz- nákup hodinek v Japonsku na Chrono24.com, jaké máte zkušenosti a jak DPH+CLO ? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 21. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2023 Už to tady proběhlo několikrát. Nákup v pohodě (ale jistá úroveň rizika nebo nějakých nepříjemností, co se dají přes chrono24 dořešit je vždy). Clo se z JPN neplatí, DPH doplatíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 21. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2023 Z JPN, hlavne pozor pri remienkoch z croco/aligator prip. inej vzacnej koze (podla regulacie CITES) tie ti z japonska neposlu, t.j. pridu ti len hodinky bez remienka. Teda, pokial nejde o uplne nove hodinky, tam by to myslim problem nemal byt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beginner Odesláno 21. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2023 Dekuji panove.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 27. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2023 Lze při dopravě DHL nějak jednoduše on-line vyřídit celní řízení, abych neplatil poplatek za zpracování DHL? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 Jak to bude s knihami? Když si v zahraničí objednám knížku, tedy od 1. 1. s nulovou DPH, budu platit celní zpracování nebo mi to rovnou pustí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 V 16. 9. 2023 v 17:26, paya01 napsal: No o to mi jde. Letecky do Vídně, z Vídně domů autem. Clím tedy ve Vídni dle rakouské DPH i přesto, že hodinky skončí v ČR? Podivné... Pokiaľ by ma na letisku k tomu nikto vyslovene nevyzval, tak by som neclil vôbec a mazal domov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patprom Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 Asi bych se k tomu postavil stejně. Za pár dnů mi mají dojít kaučuky z USA a jsem zvědavý, kolik mi vyměří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 Já vyměkl a nakonec nekoupil. Takže celnice byla v klidu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2023 (upraveno) On 11/27/2023 at 6:30 AM, sodekcz said: Lze při dopravě DHL nějak jednoduše on-line vyřídit celní řízení, abych neplatil poplatek za zpracování DHL? Na Slovensku nie, v CR to bude pravdepodobne tak isto. I ked si chces odbavenie zasielky na colnici vybavit sam, vyuctuju si 12 EUR za (citujem z cennika DHL): Poskytnutie údajov na preclenie Na žiadosť zákazníka, spoločnosť DHL poskytne potrebné doklady zákazníkovi alebo ním určenému sprostredkovateľovi, aby vykonal preclenie a po dokončení preclenia zabezpečí doručenie do konečného miesta určenia. DHL nezodpovedá za včasnosť predloženia dokumentov colným orgánom alebo za prepustenie zásielky. Upraveno 28. prosince 2023 uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2024 Máte někdo aktuální zkušenost se zastoupením Českou poštou? Už mám týden vyřízeno celní řízení a hodinky nikde. Na celnici už jsou déle, než jak dlouho letěly z Číny a to asi podle trackingu nejspíš daly trasu 2x Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2024 Záleží v jaké sezóně zboží zrovna dorazí, a jaká je to přejímací pošta, většinou klasika 120. Dobrá zpráva, že zatím vždy došly, i když z Číny jsem ještě hodinky nebral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2024 Já bral i hodinky z Číny. Přišel doporučený dopis (už jen to že jsem ho musel vyzvednout na poště byl zážitek), kde mi pošta nabízela vyřízení za sumu, která mi přišla neadekvátní. Jel jsem na celnici (Praha) kde jsem vystál frontu na celnici, zaplatil clo a DPH pak další fronta na poště o dvě místnosti dál další poplatek poště. Celkem asi hodina ", zábavy". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se