Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Vanila,poriadne si pozri zmluvu. Tú si uzavrel s predávajúcim, nie s realitnou kanceláriou. Ak si si v zmluve vymienil energetický certifikát, ktorý tá nehnuteľnosť nemá, môže ísť o vadu predmetu kúpy, na ktorú si nebol upozornený. To by mohlo zakladať aj možnosť odstúpenia od zmluvy. Realitná kancelária nemá zmluvný vzťah s tebou, ale s predávajúcim. Z toho vyplýva, že s nimi jednať nepotrebuješ. Predávajúci sa na druhú stranu nemôže tváriť, že sa nič nedeje. On je zodpovedný za stav predmetu kúpy. Z jeho správania vyplýva, že si je vedomý toho, že si v práve a ide naťahovať čas. Ide aj o čas a o to, či si si vadu uplatnil riadne a včas.

V prípade realitného makléra prichádza do úvahy trestnoprávna zodpovednosť. Treba ale brať do úvahy že trestné právo je prostriedkom ultima ratio, teda posledná možnosť v prípade, ak sa nedá uplatniť civilné právo. Ak máš niekde uloženú komunikáciu s realitným maklérom, vyhľadaj si advokáta, ktorý Ťa určite s radosťou bude zastupovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď už chceš elektrikou len prikurovať na radiátory a elektrokotol by som sa vykašlal a radšej dal infrapanely. Samozrejme všetko záleží na cene daného riešenia.

Do starého domu riešiť podlahovku je troška komplikované. Ja by som síce podlahovku chcel, ale vyhádzať všetok poter z domu je troška cenovo aj časovo náročné, takže sa musím spokojiť s radiátormi.

o infrapanelech uvažuji. Jak je to s poměrem ceny výkon. Sežere to hodně elektriky? Nechci radiátory, takže přichází v úvahu snad jen tohle
Odkaz ke komentáři

o infrapanelech uvažuji. Jak je to s poměrem ceny výkon. Sežere to hodně elektriky? Nechci radiátory, takže přichází v úvahu snad jen tohle

Tu máš vyúčtovanie pre dom s infrarohožami. Prejdi si celý blog, je tam popísané ako má presne riešené kúrenie, vetranie a TUV. Oproti klasickej podlahovke je to lacnejšia varianta na realizáciu.

Odkaz ke komentáři

Tu máš vyúčtovanie pre dom s infrarohožami. Prejdi si celý blog, je tam popísané ako má presne riešené kúrenie, vetranie a TUV. Oproti klasickej podlahovke je to lacnejšia varianta na realizáciu.

V takovy zime by moje devcata nefungovala, topim na 24°C vod podzima do jara :D

Odkaz ke komentáři

U nás je to stejné. Taky 24. Žena pořád trpí norskou schízou, že ráno vystrčí nos z peřin, v baráku je 17 a v koupelně 15. Má z toho pořád špatné sny a pod 24 to roste nesmí klesnout. Jednou teď v létě, když pršelo, tak řekla, že je jí nepříjemně a k tely si vezme deku. Bylo tam 23. Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Teplota sama o sobe jako parametr neznamena nic. Nic nerikajici cislo. Neda se to porovnat.

Bydlel jsem v byte, tam nastaveni teploty neslo nikdy pod 24C. Zena mene nesnesla. Kdyz jsem ji rikal, ze v baraku bude mene, tak hnef ultimatum, ze pokud nebude 24, tak tam se mnou nepude.

Uz jsme v baraku 8 let, a netopime vic jak 21 (pokud vubec topime). A zene to prijde uplne stejna teplota jak 24 a vic v byte.

Rozhodujici je konstrukce, druh vytapeni, salava slozka, .. pro pocitovou teplotu.

Meril jsem treba povrchovou teplotu sten a pri 21 vzduchu nesla teplota sten pod 20, v zime.

Btw, topim temi foliemi, co tady myslim nekdo zminil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ja zas tvrdim, ze odvolavat se na topeni tim/onim a spotrebu je irelevantni, pokud nereknu, na kolik topim. Ja mam 120m2 obytnou cast, garaz 40m2, ale tam nemam tech 24, topny kabely v podlaze, platim ca 5. tis mesicne elektriku, plyn nemam. Kdybych topil na 21, budu platit min, ale pak tu budu bydlet sam :D

To myslim v souvislosti s clankem Diablo1st

Odkaz ke komentáři

My jsme doposavad topili na 21-22 stupnu, v mistnostech na spani tak na 18 :). Topili jsme pred rekonstrukci staryma debilnima radiatorama ze stocenejch trubek a plechu kolem (odhaduju nekdy z 80. let). Manzelka je sice celkem zimomriva, ale jak to slo na spani nad 19, tak uz brblala, ze je to moc a blbe se spi :). Ted delame teplovodni podlahovy topeni, tak jsem na to zvedavej. Cekam teplo od nohou (chodim doma jen v ponozkach) a tim padem spokojenost vsech v domacnosti (decka jsou zatim celkem maly, takze travi pri zemi pri hrani dost casu).

Odkaz ke komentáři

Pánové nějaká osobní zkušenost se Stiebel eltron? Konkrétně s nimi řeším tepelné čerpadlo země/voda a rekuperaci. Na netu se toho dočtete spousty, ale já takhle nikomu moc nevěřím. Tady mám z toho takový lepší pocit, přece jen už to tady chvilku čtu a tak mám nějaké představy než když jen vidím na TZB nick honza píše....

Odkaz ke komentáři

Stiebel Eltron mám já, země voda, WPF 04. Už dvakrát měněný třícestný ventil, ale vše zatím na záruku. Servis dobrej, ale chtějí povinnou roční revizi, aby byla delší záruka, takže tak dvojka ročně. Jinak zatím jede. Měl těžkej start, dával se v únoru do mokré novostavby, ve vodě hodně manganu, takže úsady, to mohlo mít vliv na ten ventil. Na rozdíl od Nibe dovolili instalační firmě po konzultaci vlést to řídící jednotky a udělat mírnou úpravu podle mého projektu na topení a teplou vodu, což bylo fajn.

Odkaz ke komentáři

Díky za reakci, my zvažujeme wpc 04. Servis nám řekli, že stačí jeden servis za dva roky. A potom si můžeme za 10tis. prodloužit záruku na dalších 5 let. Nibe dáva 10 let na kompresor standardně. Na druhou stranu pokud je na kompresoru něco špatně z výroby, asi by se to ukázalo nejpozději v prvních dvou topných sezónách. Mám ve finálním výběru právě Nibe a Stiebel. Mě se víc líbi Nibe, ale cena zase u Stibelu :-D

Odkaz ke komentáři

do budoucna koukám po zahradním domku "zděném". Našel jsem tuhlo firmu http://www.modernigaraze.cz/montovane-zahradni-domky/ máte někdo zkušenost? Popřípadě jiný prověřený tip? Zas aby to nevyšlo na raketu....Rozměry bych viděl tak 3 x 3,5m max. 

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Díky za reakci, my zvažujeme wpc 04. Servis nám řekli, že stačí jeden servis za dva roky. A potom si můžeme za 10tis. prodloužit záruku na dalších 5 let. Nibe dáva 10 let na kompresor standardně. Na druhou stranu pokud je na kompresoru něco špatně z výroby, asi by se to ukázalo nejpozději v prvních dvou topných sezónách. Mám ve finálním výběru právě Nibe a Stiebel. Mě se víc líbi Nibe, ale cena zase u Stibelu :-D

Dělá mi to topnou vodu i teplou vodu, takže mě jede kompresor celý rok. Já měl projekt původně taky na Nibe, ale instalační firma mi to změnila kvůliva tomu přístupu do řídící jednotky. Kvalitativně myslím, že ta horní pětka na tom bude plus mínus stejně. Důležitý je návrh celého systému, aby to moc necyklovalo v přechodných obdobích a aby to bylo výkonnostně tak akorát; ne moc silné, aby se to nemělo moc krátkou dobu chodu po každém sepnutí a ne moc slabé, aby bylo dost teplé i topné vody. Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Naši to maj a já si to do baráku nedal. Nelituji. U našich se to používá jednou snad za sto let. Je to stejná bykarna jako masážní vana nahoře v patře, kde je každý líný vylézt...

A když už sem píšu, tak jeden z hezčích pohledů na barák sem šoupnu..

post-13450-0-17941700-1565378240_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

Skalis - centralny vysavac je podla mna prezitok z 90. rokov a dnes uplna ptakovina. MOZNO to ma zmysel ak ti niekto chodi pratat a nechces v dome prach, ale ta hadica je nespratna a manipuluje sa s tym blbo. Mame to v rodine a podla mna to je rovnaka otrava ako klasicky vysavac. Dnes uz tazko nieco nahradi slusneho robota + vykonny tycovy vysavac na baterky pre nejake tazsie miesta ci lokalne povysavanie rozsypanych orechov. Ale najlepsie je si to ist k niekomu skusit, realne si s tym povysavat 2 miestnosti, mozno to niekomu moze vyhovovat. Ja si myslim ze vysavanie tak ako umyvanie riadov ci pranie alebo susenie pradla uz v dnesnej dobe ma robit stroj a nie clovek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...