Dokusan Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 Já si prostě myslím, zr teplo z podlahovky je neprirozeny a v důsledku není zdravý. Jsem kacíř, ale nechť. Termoregulace člověka je nějak daná a je proti přírodě, že od nohou je nejtepleji. Nemám to ničím podložený, jen selskej rozum (jsem z Hané). No flame Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 Nemám to ničím podložený, jen selskej rozum (jsem z Hané).To je jasné, člověk se ohřívá zevnitř, slivovicou, né od noh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 Vsak ja se nezlobim ani neurazim. A mas pravdu, ze kuchyn se bude presouvat zhruba se stejnou pravdepodobnosti, s jakou se to ostatni presouvat nebude . Ale uz je to stejne zality, takze debata je ciste akademicka.hele nic ve zlým ..... máme taky kamna pod nábytkem, ale jenom díky našemu lemplovství který je spojený s lemplovstvím montérů ..... prostě to považuju za zbytečný mrhání energií ....... topit pod nábytkem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 Já si prostě myslím, zr teplo z podlahovky je neprirozeny a v důsledku není zdravý. Jsem kacíř, ale nechť. Termoregulace člověka je nějak daná a je proti přírodě, že od nohou je nejtepleji. Nemám to ničím podložený, jen selskej rozum (jsem z Hané). No flame Tak s radiátormi si tiež moc v tomto smere nepomôžeš Najprirodzenejšie je teplo zo slnko, takže buď infrapanely alebo akumulačná pec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 Nejnepříjemnější je ovšem napruzená manželka protože je jí proadd zima od noh, ať v kamnech, nebo radiátoru topíš sebevíc. Deset let rodinného domu s přímotopama a kamnama stačilo. Spokojená žena je totiž nejvíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 díky za postřehy. dnes jsem se pro změnu bavil s člověkem co dělá hlavně plechové střechy a ten samozřejmě na plechu nevidí nic špatného a má to samá pozitiva. tak se nakonec asi rozhodnu hlavně podle ceny.ta hladká taška už vypadá celkem dobře, pokud to nebude drastický rozdíl proti plechu... uvidím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 ... a je proti přírodě, že od nohou je nejtepleji.Nieje. Nemas sancu poznat ze kuri podlaha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 (upraveno) Přesně. Podlaha v novostavbách, které nejsou úplně odfláknuté, prostě není teplá. Jenom není studená. Ten rozdíl, když v technické místnosti stoupnu na místo, kde není podlahovka, je šokantní, hotové 19. století. A při tom při běžném pohybu tam, kde podlahovka je, ji vlastně vůbec neregistruji. Doplňuji, ze podlahy máme dřevěné. Upraveno 14. října 2019 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 díky, hlavní moucha bude to vytápění...vše ostatní je proveditelnéGusto pochop, že pokud jste ještě ani nekopli, tak je to jen muška zlatá :-) pokud dáš na radu většiny tady, tak prostě jen pověřené osobě řekneš, že chceš podlahovku i nahoře. Tečka :-) Přeji hodně zdaru při stavění . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 14. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2019 máte někdo na novostavbě jako krytinu falcový plech?my jsme teď měli schůzku s tesařem ohledně krovu, a když jsme zabrousili na krytinu, doporučoval nám tašku, že je trvanlivější. že na novostavby dává skoro jen tašky, plechy že jen na levnější rekonstrukce... já jsem to do teď hlouběji nezkoumal, plech jsme měli v studii i projektu a celkově se nám ten dům s plechovou střechou líbil, ten plech působil tak nějak lehčeji. ony ty jednopodlažní domy se sedlovou střechou přikryté taškou na mě působí tak nějak zašláple... teď teda procházím nějaké výrobce plechových krytin a dozvídám se takové věci, jako že životnost střechy je třeba 50-60 let? je to relevantní, nebo si do té doby stejně dům nějakou rekonstrukci vyžádá? cenově (na první pohled) se to až tak dramaticky neliší, ale tašky mají relativně málo barev. chtěli jsme nějaký plech v odstínu šedé... nevím, jestli máme zůstat u plechu, nebo se ta taška vyplatí? možným rozhodujícím kritériem je i to, že tašku zvládneme položit svépomocí. plechy už jsem na jednu menší střechu dával a na celý barák bych si netroufnul...Já řešil tenkrát podobný dilema a ´´náš´´ pokrývač nás od plechu odrazoval, ten co jsem chtěl s granulovaným povrchem prý navíc trpí na řasy a houby, a spoustu další řečí :-)Nenechal jsem se zvyklat a rozhodl jsem se pro plechovou profilovanou střešní krytinu od Gerardu, kde měli velký výběr různých profilů a barev. Z toho už se dalo vybrat.Výhody co mě přesvědčili- možnost nízkého sklonu střechy (náš má 25°)- nízká váha, díky které jsme ušetřili na krovu a mohli dát sbíjené vazníky oproti projektu- odolnost proti větru, je to přibitý na latích a dá se po tom s opatrností chodit- v případě nutnosti je rozebíratelná- a nakonec to i pěkně vypadá ;-)Doplňky jako prostupy (větrání, ..) jsou ze spec. plastu a docela ranec, ale těch jsme neměli tolik.Nakonec pokrývač prošel krátkým zaškolením od zástupce, dostal zapůjčené potřebné nářadí (nůžky, ohýbačku,..) a ke konci si to i pochvaloval jak to jde ...Takže co se týká instalace svépomocí, tak to nevypadalo nijak komplikovaně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 no nase strecha ma nejakych 28°pro tasky to uz je sklon kde se musi delad dodatecna opatreni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Anela: pri sklone 28° nemusíš robiť žiadne opatrenia. Napr. Bramac do sklonu 22° požaduje plné debnenie. Od 22° vyššie nie je treba dávať nič, ale plné debnenie je odporúčané, záleží na investorovi či to dá alebo nie. Tie dosky (alebo tatranský profil) predsa len niečo stoja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 15. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Taky myslím, že netřeba dělat žádné opatření. My máme 30° a žádné opatření jsme nedělali. Krytina Roben piemont tobago. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Panove potrebuji trosku poradit.Resim v planovane rekonstrukci jestli dodelat podlahove vytapeni v mistnostech kde neni nebo ne.Aktualne je podlahovka v koupelne, chodbe a kuchyni. Podlahu zvedat nemuzu, max 2cm pro elektriku, ale mam na otop plyn (kondenzacni kotel) a kombinace el+plyn se mi nechce. Reseni: 1. nechat to jak to je a nekde proste na podlaze netopit.Nebo2. Reseni od realizacni firmy, zrusit v dome plyn, odmontovat radiatory a udelat vsude topny kabel pro vytapeni celeho rd elektrikou. RD: starsi 60cm stena + 10cm zatepleni..Momentalne platim za ohrev vody+topeni rocne cca 20tis Diky za rady, nemuzu se rozhodnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Na toto by som sa osobne vykašlal. Ak už máš plyn a radiátory tak načo špekulovať s odporovým drôtom. Ušetril by si vôbec niečo? Za tie peniaze by som radšej pomenil rozvody, zasekal ich do steny alebo podlahy a dal nové radiátory (ak už ich nemáš). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 O usetreni tady neni vubec rec, to si myslim, ze v rocni platbe bych byl urcite drazsi..Spis jde o komfort teple podlahy.. Radiatory "nove 10let" a trubky zasekane.. jen me prekvapil navrh realizacni firmy o elektrice.. tak sem chtel vedet co si o tom mysli nekdo dalsi.Zene se to samozrejmne libi. Tepla podlaha a perfektni regulovatelnost tepla Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 To je podla mna kravina, naklady vybehnu nasobne. Ak to funguje a maa slusne naklady tak by som to neriesil a kupil si za usetrene prachy rolexy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi_d Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Panove potrebuji trosku poradit.Resim v planovane rekonstrukci jestli dodelat podlahove vytapeni v mistnostech kde neni nebo ne.Aktualne je podlahovka v koupelne, chodbe a kuchyni. Podlahu zvedat nemuzu, max 2cm pro elektriku, ale mam na otop plyn (kondenzacni kotel) a kombinace el+plyn se mi nechce. Reseni:1. nechat to jak to je a nekde proste na podlaze netopit.Nebo2. Reseni od realizacni firmy, zrusit v dome plyn, odmontovat radiatory a udelat vsude topny kabel pro vytapeni celeho rd elektrikou. RD: starsi 60cm stena + 10cm zatepleni..Momentalne platim za ohrev vody+topeni rocne cca 20tis Diky za rady, nemuzu se rozhodnout.Odhliadnúc od debaty plyn/elektrina, by som bol pri alternatíve elektrická podlahovka v tvojom prípade opatrný, ak som teda pochopil dobre, že máš priestor len 20 mm... tento priestor totižto stačí len pre káble malých výkonov, čo pri rekonštrukcii asi nehrozí... tu by som uvažoval nad elektrickými fóliami... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 To je podla mna kravina, naklady vybehnu nasobne. Ak to funguje a maa slusne naklady tak by som to neriesil a kupil si za usetrene prachy rolexy.Yep. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Taky nepíšeš nic o tom, jak je izolovaná ta podlaha, kterou bys chtěl topit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se