Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

hele nevím jak se ptát... kdybych to věděl, tak to dělám... každopádně sdílím názor tuším Finance, že AD jsou všeobecně na lidi z chrmg nasraný ( a za tohle můžeme poděkovat sami sobě tady, nebo spíš teda pár lidem, kteří nasáli nový rolby u AD a obratem ruky je tu pustili dost nad retail.... proč by měl AD takový hodinky pouštět někomu dalšímu z takový skupiny - protože bohužel nás potom hází do jednoho pytle) . Hodinky pak mnohem raději prodají - podle mě teda někomu z ulice, kdo je reálně bude nosit a mít z nich radost..... sám vím o pár případech, kdy BLNR byly za 2-3 měsíce, daytony do roku atd... ty lidi nebyli z chrmg, absolutně netušili, že ty hodinky ,,nejsou"... prostě přišli do butiky s tím, že chtějí rlx, v katalogu s prodejcem vybrali, objednali a bylo..... ty lidi ty hodinky nosí, nemají je zavřené v sejfu (bo resale value) a mají z nich radost.....

Odesláno (upraveno)

Souhlasím s tebou v tom,, že hodinky se maj nosit a ne zavírat do sejfu. Ale tvrzení, že AD raději prodá hodinky mimo Chronomag se mi moc nezdá. Copak máme na čele napsáno "Chronomagor"? Já jsem zkusil několik různých postupů u ruzných AD v různých zemích a vesměs se mi zdá, že přístup AD je konsistentní. Můj domovský AD je v Německu. Jsem s nimi v kontaktu asi 4 roky. Mám od něj troje Rolexy 
(nejen sportovní ocelový) a pár dalších hodinek jiných značek. Ví, že nejsem překupník, protože jim hodinky nosím na kontroly a servisy. Vždycky jsem převzal všechny hodinky, které jsem objednal - platba dopředu na účet v ten den, kdy mi volali. Pravidelně je navštěvuji a pokaždé je to příjemná záležitost - dáme kafe, popovídáme co je nového, dokonce se znají i s moji rodinou. Jasně nedělám jim milionové roční obraty, ale přesto bych si myslel, že si mě jako zákazníka váží a mám pocit, že se mi snaží vyjít vstříc, jak jen to jde.

Také ví moc dobře, které modely bych chtěl. Například BLNR jsem u nich objednával v den představení na Baselu. A přesto čekám jako všichni ostatní. Když jsme se bavili na téma waitlisty, řekl mi, že oni to berou čistě dle pořadí a čas od času to pročistí o ty, kteří se dlouho neozvaly - hlavně cizinci. Prý je to plně ve zodpovědnosti AD, jak si waitlisty řídí. Nemám důvod tomu nevěřit.

Možná, že někteří AD upřednosnují klienty s velkým obratem, jiní třeba přímo šmelí na vyšší ceny překuníkům...nevím. Neznám nikoho, kdo by o něčem podobném měl přímý důkaz a je mi to fuk - stejně s tím případně nic neudělám. Historkám, kdy Ital naběhne do Carollina a vyjde s taškama plnýma Dayton, GMT a SUBů věřím asi tolik, jako když někdo vypráví, že cikánka přijela na sociálku v Mercedesu a vybírala 60k na dávkách.

To nejjednodušší vysvětlení bývá obvykle správné. Poptávka prostě nekolikanásobně převyšuje nabídku. Vždyť dneska se už čeká i na obyčejnou Škodovku třeba rok (určitý typy výbav). Ale chápu, konspirační teorie jsou mnohem zábavnější :-).

Upraveno uživatelem AdaMoss
Odesláno

Dobře, já se tedy znovu zeptám, pokud vyválíme u AD čtvrt mega a více za ocelový časoměřič, tak mě bude AD lustrovat, jestli jsem je neprodal dále? Jinými slovy za ty prachy jsem povinen si je nechat? To si děláte prdel nebo už jim v těch krámech dočista jebe?

Odesláno

Souhlasím s tebou v tom,, že hodinky se maj nosit a ne zavírat do sejfu. Ale tvrzení, že AD raději prodá hodinky mimo Chronomag se mi moc nezdá. Copak máme na čele napsáno "Chronomagor"? Já jsem zkusil několik různých postupů u ruzných AD v různých zemích a vesměs se mi zdá, že přístup AD je konsistentní. Můj domovský AD je v Německu. Jsem s nimi v kontaktu asi 4 roky. Mám od něj troje Rolexy 

(nejen sportovní ocelový) a pár dalších hodinek jiných značek. Ví, že nejsem překupník, protože jim hodinky nosím na kontroly a servisy. Vždycky jsem převzal všechny hodinky, které jsem objednal - platba dopředu na účet v ten den, kdy mi volali. Pravidelně je navštěvuji a pokaždé je to příjemná záležitost - dáme kafe, popovídáme co je nového, dokonce se znají i s moji rodinou. Jasně nedělám jim milionové roční obraty, ale přesto bych si myslel, že si mě jako zákazníka váží a mám pocit, že se mi snaží vyjít vstříc, jak jen to jde.

Také ví moc dobře, které modely bych chtěl. Například BLNR jsem u nich objednával v den představení na Baselu. A přesto čekám jako všichni ostatní. Když jsme se bavili na téma waitlisty, řekl mi, že oni to berou čistě dle pořadí a čas od času to pročistí o ty, kteří se dlouho neozvaly - hlavně cizinci. Prý je to plně ve zodpovědnosti AD, jak si waitlisty řídí. Nemám důvod tomu nevěřit.

Možná, že někteří AD upřednosnují klienty s velkým obratem, jiní třeba přímo šmelí na vyšší ceny překuníkům...nevím. Neznám nikoho, kdo by o něčem podobném měl přímý důkaz a je mi to fuk - stejně s tím případně nic neudělám. Historkám, kdy Ital naběhne do Carollina a vyjde s taškama plnýma Dayton, GMT a SUBů věřím asi tolik, jako když někdo vypráví, že cikánka přijela na sociálku v Mercedesu a vybírala 60k na dávkách.

To nejjednodušší vysvětlení bývá obvykle správné. Poptávka prostě nekolikanásobně převyšuje nabídku. Vždyť dneska se už čeká i na obyčejnou Škodovku třeba rok (určitý typy výbav). Ale chápu, konspirační teorie jsou mnohem zábavnější :-).

Já myslím, že to konečně někdo střízlivě pojmenoval. Děkuju za to.

Odesláno

A co je na tom? :) I kdyby byla pravda to, že pokud s tím někdo šmelí, nechtějí to v Rolexu podporovat a raději to příště prodají někomu z ulice, jak píše Denjl, tak co? Zájemců mají dost... Stejně jako my si pamatujeme Seiko jako dostupnou značku a teď chtějí být cenami jako Swiss produkce, tak třeba se Rolex snaží mít auru jako HH značky, na kterých se nesnažíš vyvařit přeprodejem pár tisíc, protože máš radost, že jsi se dočkal... 

A nebo dojde víc lidem jako tobě trpělivost, nebudou Rolby chtít a ceny půjdou dolů. Ale to je asi míň pravděpodobný :)

Dobře, já se tedy znovu zeptám, pokud vyválíme u AD čtvrt mega a více za ocelový časoměřič, tak mě bude AD lustrovat, jestli jsem je neprodal dále? Jinými slovy za ty prachy jsem povinen si je nechat? To si děláte prdel nebo už jim v těch krámech dočista jebe?

Odesláno (upraveno)

Když už vyvalíš jak říkáš čtvrt mega za ocelový časoměřič, pravděpodobně máš tu koupi nějak romyšlenou. To není jako jít si koupit tričko do C&Ačka a za dva dny ho vrátit, že ti je malý. Samozřejmě nejsi povinen si ty hodinky nadosmrti nechat, ale asi sám cítíš, že je něco jiného když:

a) Vyzvedneš hodinky u AD a ještě cestou domu je nafotíš a postneš na CH24 jako nové s patřičnou přirážkou.

B) Hodinky nějaký čas normálně nosíš, z nějakého důvodu je dál nechceš mít a rozhodneš se je prodat.

K tomu si připočti, jaká je momentálně po těch hodinkách poptávka a AD si může vybírat, komu co prodá...Ve chvíli, kdy se nějakým způsobem domáknou (a těch způsobů je mnoho), že jsi hodinky od nich prodal dál...nemůžeš se přeci divit, když ti nebudou chtít porodat další...a to i případě, že jsi to udělal možností B). Netvrdím, že takové jednání schvaluju, ale chápu to.

Upraveno uživatelem AdaMoss
Odesláno

jojo, to je přesně ono.... to byla i moje původní myšlenka, že AD chce hodinky prodávat skutečným uživatelům.....

Když už vyvalíš jak říkáš čtvrt mega za ocelový časoměřič, pravděpodobně máš tu koupi nějak romyšlenou. To není jako jít si koupit tričko do C&Ačka a za dva dny ho vrátit, že ti je malý. Samozřejmě nejsi povinen si ty hodinky nadosmrti nechat, ale asi sám cítíš, že je něco jiného když:

a) Vyzvedneš hodinky u AD a ještě cestou domu je nafotíš a postneš na CH24 jako nové s patřičnou přirážkou.

B) Hodinky nějaký čas normálně nosíš, z nějakého důvodu je dál nechceš mít a rozhodneš se je prodat.

K tomu si připočti, jaká je momentálně po těch hodinkách poptávka a AD si může vybírat, komu co prodá...Ve chvíli, kdy se nějakým způsobem domáknou (a těch způsobů je mnoho), že jsi hodinky od nich prodal dál...nemůžeš se přeci divit, když ti nebudou chtít porodat další...a to i případě, že jsi to udělal možností B). Netvrdím, že takové jednání schvaluju, ale chápu to.

Odesláno

mi se libi, jak tu nekdo rozumne vysvetli, ze to neni pravda (ruzne kontroly, sledovani, atd) a par prispevku pod tim tu famu zase nekdo ozivi, dalsi se o to vic nastve, jestli si uz delaji p...l :D docela zabava to cist :D

Odesláno

Já vám to neberu pánové, jen teda nechápu ty nesmyslné ceny na Chronu i jinde. Kde se ty šedivky berou, zcela nové a funglové když je AD tak dobrosrdečný, že si vybírá? Já jsem narážel na to, že jsou u AD tak drzí že pokud vyložím dvěpade na stůl, tak mě budou diktovat podmínky? Jako když si koupím CSL od BMW a budu to chtít za pár let prodat s nějakým ziskem, tak mi u Bayera neprodají další auto? Já myslel, že tahle doba je dávno pryč. Tak asi není. Díky za osvětu, zlatý Glashutte nebo JLC tam je aspoň na co koukat.

Odesláno

no ... skutecnym uzivatelum, to zavani skoro alturismem :-), podle me je to nemozne, protoze jak ho poznaji - chtel bych ty stribrny hodinky se zelenym krouzkem co jsem je videl v GQ ? Ne, ne ko si jde pro Submarinery vi pro co jde a je podezrelej, to je cely blbost, skoro paranoia, jak bylo receno - jednoduche vysvetleni je to spravne.

Odesláno

A tím končím na tohle téma, je to zbytečný, stačí se podívat do statusů, evidentně názorově se více lidi dost rozchází. Co člověk to názor, což je ve finále v pořádku.

Odesláno

A tím končím na tohle téma, je to zbytečný, stačí se podívat do statusů, evidentně názorově se více lidi dost rozchází. Co člověk to názor, což je ve finále v pořádku.

Neboj on se tu objevi nekdo asi tak za tejden aby mel uplne stejne otazky :D

Odesláno

Furt stejná komedie dokola ... ale v prodeji se nám roztrh pytel s Rolbami, jak to? Nějaký zprávy nebo oběd s CEO o uvolnění trhu či co? :D

Odesláno

Jako když si koupím CSL od BMW a budu to chtít za pár let prodat s nějakým ziskem, tak mi u Bayera neprodají další auto? Já myslel, že tahle doba je dávno pryč.

Hele, BMW Ti auto asi prodá, protože poctivý auta se zasekly někdy kolem roku 2004/2005, takže každej zákazník je pro ně plus. Vzhledem k tomu, že to sekaj, jak Baťa cvičky, tak než bys počkal deset let na dnes zánovní X7, tak po deseti letech už to bude stará vrána :D . Jediná výhoda oproti Rolexu je v tom, že ta auta furt člověk dokáže rozeznat, u Rolbičů mi to přijde na jedno brdo ...

Odesláno

Známej se kamarádí s jedním týpekm, který má dost solidní kontatky na Rolex top management. Prý spouští výrobu na nových kapacitách a hodlají zaplavit trh všemi aktuálně nedostupnými modely a skoncovat tak s přeprodejem.

Sorry musel jsem :lol2: :lol2: :lol2:

Odesláno

Dneska jsem byl u Bechyně ve Štěpánské ..., skoro všechny nedostupné modely mají vystaveny, skladem nemají vůbec nic a čekačka minimálně rok.....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...