Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 6. 10. 2024 v 16:04, Bert napsal:

Blíží se zima, mně se nebude chtít čekat, než se nahřeje keramické Kamado, takže na druhé straně terasy se ocitl plynový bráška. Tuning zatím jen 12 kg lávových kamenů pod hořáky....

 

IMG_20241006_130643_828.jpg

IMG_20241006_130629_550.jpg

Ahoj Berte můžeš prosím postnout fotku lávových kamenů pod hořáky? Ty jsou volně nasypané na odkapávací plechy? Díky

Odesláno (upraveno)

Vyuziju toho, ze se tu po sezone jeste nezavrelo.. Nemate nekdo zkusenost s japonskejma stolnima grillama, treba Konro apod.? Pripadne i s tim uhlim binchotan, co se tam vyuziva pro dlouhy horeni?

 

98485__39675.1640098725.1280.1280_585x700.jpg

Upraveno uživatelem busdriver
Odesláno
před 22 hodinami, Bert napsal:

Jj, jsou to ty, které píšeš.

Jakou to má funkci? Jen zachycení mastnoty co kape na plech pod hořáky? Nebo ještě něco?

To je nějaká malá frakce, nebo jsi to tam nasypal shora?

Já mám tu zachytávací plechovou vaničku jen asi 1,5 -2 cm vysokou, tak bych ji pak nevytáhl a musel bych vytahovat kameny přes hořáky.

Odesláno

Pro mne mají lávové kameny 2 funkce. První je jak píšeš, zachytávají mastnotu. Druhá je akumulace tepla a následné vyzáření tepla, když je již gril vypnut, a něco se dodělává.

Co se velikosti kamenů versus hořáky týká, mám to u sebe tak, že se tam v pohodě spodem vejdou.

Odesláno
před 22 hodinami, Bert napsal:

Pro mne mají lávové kameny 2 funkce. První je jak píšeš, zachytávají mastnotu. Druhá je akumulace tepla a následné vyzáření tepla, když je již gril vypnut, a něco se dodělává.

Co se velikosti kamenů versus hořáky týká, mám to u sebe tak, že se tam v pohodě spodem vejdou.

Berte ty kameny se po čase musí nějak nějak vyčistit od mastnoty a zbytků? 

Odesláno (upraveno)
před 13 minutami, Bert napsal:

Jasan. Dvakrát do roka kýbl a vřelá voda 🙂

Díky a ještě dotaz ke grilu. Jelikož pomalu odchází můj RBS gril tak budu muset něco koupit. Tvůj gril by měl byt nerezový. Je to opravdu komplet z nerezu? 

Nebo má někdo doporučení na nerezový gril který pár let vydrží?

Upraveno uživatelem petrrol
Odesláno
V 11. 10. 2024 v 17:27, epominos napsal:

Ahoj, máte někdo prosím doporučení na elektrický gril na balkono-terasu? Nesmím mít plynový, takže čistě elektřina se kterým máte dobré zkušenosti. Je konec grilovací sezóny, tak by mohl být někde zajímavý výprodej. Díky moc :) 

Mám cca 3 roky od Sage tento https://www.sagecz.cz/grily/bgr840

Je to skladný, sonda u toho. Navykl jsem si ho brát i na chalupu, když se mi nechce roztápět gril a běhat kolem toho.

Odesláno
před 10 hodinami, Steke_m napsal:

Mám cca 3 roky od Sage tento https://www.sagecz.cz/grily/bgr840

Je to skladný, sonda u toho. Navykl jsem si ho brát i na chalupu, když se mi nechce roztápět gril a běhat kolem toho.

Děkuji za referenci. Vypadá dobře, ale dívám se po něčem, co vypadá jako grill, ačkoli je to asi zbytečné kritérium. Ta teplotní sonda je zajímavá. Ale za tu cenu to vypadá fajn, dávat 20tis+ za grill na balkon se mi nechce.

Odesláno

Já taky chtěl jen něco na terasu/balkon. A pak jsem hledal, porovnával a Sage ještě mělo slevy, tak nebylo co řešit. Dobré je, že ho klidně rozhodíš do vodorovna a máš dvě plochy, kdy na jedné dělám třeba maso a na druhé zeleninu. 

  • po měsících...
Odesláno

Tvl :-D. Skoro se bojim, co prijde dal. Pristi generace Te zvazi, zmeri BMI a zjisti, ze si tlusty. Takze jak si tam uklohnis steak, tak ho to sezere misto Tebe :-D.

  • po 4 týdnech...
Odesláno

Přiznám se, že mám teď v zimě občas chuť ugrlovat si něco doma v bytě (něco menšího, ne dělat gril party). Řeším jestli nějaký el. gril ("senwičovač" Tefal, nebo jednostranný Rohnson), nicméně vzpomněl jsem, že existujou také grilovací pánve na sporák; děláte na tom někdo?  

Odesláno
před 3 hodinami, odjinud napsal:

Přiznám se, že mám teď v zimě občas chuť ugrlovat si něco doma v bytě (něco menšího, ne dělat gril party). Řeším jestli nějaký el. gril ("senwičovač" Tefal, nebo jednostranný Rohnson), nicméně vzpomněl jsem, že existujou také grilovací pánve na sporák; děláte na tom někdo?  

Navážu na Berta:

1, sous vide neznám

2, vroubkovanou pánev máme, ale většinou na tom připálime, nebo jinak zmršíme kus masa

3, Sage el. gril bych považoval za řešení. Mam h9 i na léto, na rychlé obědy/ večeře ve dvou. Za mě top, ale počítej s bincem na okolo, je to docela divočina v interieru.. ( terasa je řešení)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...