Přejít na obsah

Hodinky ORIENT - zkušenosti?

babaq

Doporučené příspěvky

Tak dnes mam trosku pokazenu naladu. Prisli mi moje prve orientky , ray raven, kupene na orientuhren.de. Su to paradne hodinky, ktore na pvd nato budu skvele, lenze maju chybku krasy. Uplne v nahodnych intervaloch sa dokazu zastavit kedich nosim na ruke. Ked s nimi trosku potrasem, alebo ich prevratim tak sa zase rozbehnu. Ked ich necham na stole lezat v klude a idu, tak sa nezastavia. Inak na nich funguje bezproblemov aj preklapanie day/date. Mam dilemu-je to banalita, ktoru zvladne opravit dobry hodinar, alebo to radsej poslat Wilfriedovi ako reklamacku. :(

nejsem hodinář, ale viděl bych to na slepený vlásek, magnetizaci nebo nějaký bordel pod dýnkem... Zkus hodináře, reklamace by se mohla, ale také nemusela projevit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze dal som ich do opravy, zmagnetizovanie hodinar vylucil, vo vnutri nic podozrive nezbadal pri letmom pohlade a povedal, ze strojcek rozoberie, premaze a posklada a urobi tlakovku...budem platit 30eur. Tak uvidime.

A to je jako výhodnější, než poslat nové hodinky zpět do Německa na reklamaci? Mně to totiž početně nějak nevychází.

Odkaz ke komentáři

....zacinam sa pohravat s myslienkou, ze tym rayravenom este darujem do vienka safir. Su to fakt pohladne hodinky nazivo, na ciernom pvd nato obvzlast. A hrozne pohodlne. Naviac zvyknuty na seiko luminiscenciu som cakal na oriente podstatne horsie vysledky. Som spokojny. Nie som si ale isty ci na klasicke ray-e ide taka ista lumi ako na cierne rayraven.

Odkaz ke komentáři

Chcem. Mam aj dalsie kusky kt. by som rad tam dal, ale akosi nestiham ;). Co sa tyka rayravenov....mam ich necely mesiac, pociatocneproblemi som popisal a co sa tyka pvd ...tak na puzdre ani tahu s tymto nevidim problem. Tazko to mozno po takto kratkej dobe hodnotit, obvzlast ked clovek toci na ruke dalsie dvoje-troje. Naviac som tah mal na ruke tak 4-5x a vymenil ho za cierne pvd nato. Natom nate to vypada coolovo a clovek nemusi pocuvat hrkotanie nie moc kvalitneho tahu. Takze zatial zhrnem to tak, ze pvd neniproblem, ale problemom je kvalita spracovania po mechanickej stranke a neda sa to porovnat napr. s kvalitou tahu u niekt.seiko 5 sport modelov, alebo monstier. Obvzlast spona je des.

Odkaz ke komentáři

Moje zkušenost s Orienty je celkem negativní a pokud to srovnám se Seiko, kde mám na 7mi kusech 100% pozitivní zkušenost, tak bych řekl, že Orient je celkem shit, ale asi jsem měl smůlu:

Vintage Orient AAA star - aukro - jdou zrychleně, asi zmagentizaovaný vlásek + blbne překlápění data, ale stály hubičku, takže jsem to neřešil

Vintage Orient SK - aukro - blblo překlápění data, vypadl čudlík na překlápění data a upadl rotor samonátahu. Vráceno prodejci, velmi slušné jednání - zaplatil i poštovné. Škoda, jinak velmi pěkný stav.

Orient Diver v bazaru - špatný samonátah, zjištěno na místě, nekoupeno

zánovní Orient eternal calendar - koupeno zde na fóru - rezerva nátahu je někdy < 24h, volná vnitřní luneta, ale neřeším to. Každopádně na nové hodniky nic moc.

Vintage Orient automaty - jediné jsou ok.

Tj. na orient začínám mít fóbii...

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to ale zareaguju. Nechápu proč hned fóbii, když podle toho co píšeš, jsi vlastně neměl zkušenost s novými hodinkami ale pouze s vintage kusy, které někdo asi z nějakého důvodu prodával. Spíš bych řekl, že podle tvé první věty jsi měl spíš opravdu jen smůlu... Obecně tohle je jedna z věcí co mě tu na fóru celkem vadí, že tu jsou lidi kteří se snaží házet špínu (kolikrát nepodloženě) na jiného výrobce než kterého mají v oblibě. Asi je to takový celonárodní sport pomlouvat, ať už na webech o PC hardwaru, mobilech a podobně. Zbytečně tím upadá úroveň tématu či celého fóra.

Odkaz ke komentáři

chtěl jsem reagovat podobně, i když méně útočně.... Rozhodně mi to nepřijde jako "házení špíny" a obzvlášť ne jako nějaké stereotypní negativní chování.

taky ale mám pocit, že je v tom víc smůly, než objektivní nekvality hodinek... Ale dobré vědět, že starší kousky radši důkladněji prohlédnout. Takže jsem za tuto zprostředkovanou zkušenost celkem vděčný.

Mám 3 Orienty, dvoje nové, jedny vintážní... všechny mají excelentní přesnost, vše funguje jak má, takže dokud se nespálím, tak budu Orienty vždy propagovat... Navíc musím ocenit poměr cena/výkon... což je bohužel možná i důvod, proč se k nim člověk mnohdy nechová s takovou opatrností jako k "lepším" hodinkám... z čehož pak může pramenit zhoršený stav starších kusů....

Odkaz ke komentáři

Faktem je 4 z 5 Orientů, co jsem testoval nestálo za moc. Dvoje z toho je současná produkce.

Pokud to mám srovnávat se Seiko, tak s nimi nemám jediný problém.

Závěr je, že už fakt mám strach nějaké další Orienty koupit, i když bych nějaké jejich vintage diversky chtěl.

Za mě jsou Orient nejhorší (nejnespolehlivější) značka na světě, pak je Vostkok Europe a pak obecně ruské hodinky. Sorry ale nemůžu jinak.

Odkaz ke komentáři

Hodinky, auta a baráky jsou věci které si člověk nekupuje obden (i když chápu že právě na tomto fóru jsou i pravidlo potvrzující výjimky), aby jedním vadným kouskem se sta mohl mávnout rukou jako nad broukem zapečeným v rohlíku. Proto je snad v tomhle oboru tak důležitá nejen neojebaná konstrukce, ale i výstupní kontrola a schopný servis (přičemž ani jedno IMHO Orient poslední dobou nezvládá), aby zákazník na základě "byť jen jednoho nepodarku za pár peněz" neodešel navždy ke konkurenci - a svou špatnou zkušenost ochotně neventiloval dál na fórech jako je toto. 

Však kdo by chtěl podruhé (potřetí, počtvrté?) riskovat že další "nové, hezké a levné mechaniky" budou mít znovu pochybnou rezervu chodu (bez možnosti ručního nátahu?), během několika týdnů velmi lehkého provozu v nich hned 2× něco chcípne, značkovému záručnímu servisu nepostačí na opravu ani 2 měsíce - a jediný kdo na celém tom byznysu vydělá bude pošta? <_<

vikio.82 bych doporučil ať ty své Ray Raveny za extra ?30 v klidu vynosí bez tuningu - a do té doby ať si tu (klidně i v inzerci) vybere nějaké solidní hodinky, které ten safír budou mít už z výroby...  :cool02:

Odkaz ke komentáři

Já neměl se sklem u Orient Mako sebemenší problém. Nosil jsem je denně více jak dva roky a jak sklo, tak pouzdro bylo pořád ve výborném stavu. Za tu cenu nabídne Orient i velice dobrou přesnost i kvalitu zpracování, tudíž moje zkušenost s Orient je výborná.

Odkaz ke komentáři

... tak ja s Orientem naprosta spokojenost od Star rady az po vintage ... Orient Starseekr srovnatelne se Seiko a mozna i lepsi ... new reedice KD naprosto super ... a vintazni KD v porvnani napr se Seiko 6309 7040 srovnatele ... doted lituji, ze jsem je vsechny prodal :-) ... (hodinky viz. muj podpis)

post-11168-0-95005500-1392829940_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...