Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Otázka je, koľko majiteľov AW predtým nosilo mechaniky a tie hodilo do smetí. Väčšinou v okolí vidím quartz, prípadene digi.

U mňa takýto krám nemá šancu. Dosť ma otravuje mobil a nie ešte aby som si podobnú hovadinu dával na ruku, musel ju nabíjať updatovať, pripojovať a rôzne inak utešovať. Ono mi to za odmenu bude bzúkať a oznamovať rôzne dôležité veci, bez ktorých by som nevydržal ani päť sekúnd. Okrem toho mi bude kontrolovať tlak, aby mi včas oznámilo, či ma z toho nekleplo.

• Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No ono se stačí před vánocemi podívat do inzerce, občas je až sranda kolik "pravověrných rolexáků" tu každoročně zoufale řeší a kdoví kde přes germánii shání "poslední model eplwoč", pak se v "co máte právě na ruce" hrdě chlubí úspěšnou koupí - a po svátcích s velkorysou přirážkou nabízejí dál, extra charakterní jedinci už tu zkoušeli (zjevně po vzoru Rolexu) nabízet i "místo v pořadníku" u zelenýho zmrda. Takže ta nákaza už evidentně bují i mezi pacienty s Chronobundusem, jen se tu do toho zatím moc nerýpe...  :shit:

Odesláno

Mě přijde, že se opomíná ještě jedna věc a to je nastupující generace. U té je vidět, že spousta digi hovadin mají tendence spíš vytěsňovat. Např viz

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/499595-hloupe-mobily-se-vraceji.html

Nedávno frčely retro primky, teď bych řekl, že víc fičí digitálky...takže ani tak ne smart watch. Bude to ale i penězích, což ale úplně stejně limituje kvalitnější hodinky, který jsou z principu cenově jinde než casio za pětičento.

Já sám si spousta věcí nechci pořizovat právě kvůli tomu, že mě stačí jak mě šikanují už ty stávající - věčné notifikace, ... Vidím to u kolegy, že se v zájmu produktivity a aby mu nic neuteklo ani v klidu nenají, protože mu na hodinkách během půl hodiny vyskočí 2 notifikace na nový mail a někdo mu volá. Navíc se starat o nabíjení atd. nakašlat!

Pořád se řeší produktivita a jak to usnadňuje život. Třeba u toho placení mě osobně stačí bezkontaktní karta, zas tak moc neplatím, spíš utratím víc na netu. Možná je to v hodinkách fajn, na druhou stranu ten RFID čip je imho tak malý, že nevidím důvod, proč by nešel dostat na ruku jakkoliv jinak...

Odesláno

No pánové, nestíhám zírat! Ten příspěvek jsem napsal odpoledne v práci, vyřídil ještě pár pracovnbích věcí a v klidu odešel domů, na poštu, na procházku se psem... Teď jsem si na to vzpomněl a říkám si, kdo ví, zda na to někdo náhodou nezareagoval. A jsem opravdu překvapen množstvím reakcí, zdá se mi, že jsem opravdu trefil hřebíček na hlavičku.

Rád bych zde řekl, že mechanické hodinky mám nesmírně rád, sám občas trochu hodinařím, což může být vidět třeba z mých příspěvků ve vlákně: ?Pochlubte se s renovací vašich vintážních hodinek?, ale nejsem typ, který by se snažil před realitou strkat hlavu do písku a dělal, že se nic neděje. Počet reakcí tady jasně dokazuje, že děje.

Takže ještě jednou. Já sám jsem ve prospěch AW4 po dlouhém váhání odložil moje několik let opečovávané Rolex GMT Master, na které jsem byl vždycky hodně hrdý, měl jsem dokonce za to, že ke mě patří, protože, byť jako hobbista, létám, ale praktičnost AW4 mě fakt dostala.

Kecy o baterce jsou nesmysl, bál jsem se toho taky, ale prostě večer spolu s telefonem dám nabíjet i hodinky, opravdu to není problém a navíc se automaticky přepnou do režimu noční stolek a nenásilně v noci (inverzně ukazují čas) a tak vidím kolik je, když se náhodou v noci vzbudím.

Velký bratr? Ano, ten tady je a nezbavíme se ho, pro eliminaci sledování bychom ovšem všichni museli odložit mobily a počítače, což, ruku na srdce, asi málokdo udělá. A pak by bylo potřeba učinit ještě spoustu dalších opatření, po ulici se pohybovat v masce a na vozíku, protože dnes lze osoby snadno identifikovat i podle chůze a pohybů.

Takže vám všem děkuji za příspěvky a názory, už se těším až si ráno u kávy přečtu další!

No a nakonec, abych byl superupřímný, tenhle post jsem mimo jiné založil pro to, abych konečně dosáhl limitu padesáti příspěvků na fóru a získal přístup do sekce prodej, kde nabídnu své GMT Master na prodej, dokud je ještě čas a mám šanci za ně dostat víc než deset nebo dvacet tisíc, což je suma, za kterou se podle mého předpokladu budou za pár let prodávat...

P.S., pro Admina. Pokud je tento příspěvek ve špatné kategorii, nemám problém s tím, aby jej přesunul kam patří, jen doufám, že to nebude do koše, připadá mi to být fakt zajímavá diskuze.

Odesláno

Mechanické hodinky zažívají skvele období, v podstatě celou dekadu, možná dvě. A možná i lepší než v minulosti, vzhledem k prachum, za jaké se prodávají. A jistě se to jen tak nezlomi. Smart Watche a Apple watche a jiné watche jsou jen náramky a módní výstřelek. Mechaniky, nebo obecně náramkove hodinky, budou vzdy o neco vic a o trochu něčem jiném.

Odesláno

Já bych si chytré hodinky klidně pořídil, ale když ono to neumí nic, co bych využil. Placení je super, ale stejně u sebe musím mít mobil + peněženku s doklady. 

Sledování neřeším, koho bych asi tak zajímal. Vyřizovat emaily na hodinkách? :D pro mě je to opruz i na mobilu. Volat bych se z toho styděl a sportovec nejsem, tak není co měřit.

Odesláno

Rozhodně si nemyslím že by mechanické hodinky byly odsouzené k zániku... Smartwatch budou pořád jen elektronika a gadget... Nikdy nebudou šperkem, nebudou mít žádnou sběratelskou hodnotu a nikdy se nebudou dědit v rodinných kruzích... Apple je se svým kapitálem jediná firma na světě která si mohla dovolit se o tohle v rámci smartwatch pokusit. První generace ve verzi Edition - pouzdro z růžového nebo 18K zlata, safírové sklo... Po první generaci to chcíplo... Koho taky zajímají tyhle materiály když tak jako tak je za 3 roky baterka bez kapacity a systém pomalý a nebo už bez možnosti aktualizace... Můžete je leda vypnout a hodit do šupliku... Další generace přišly s náhradou zlatého pouzdra keramikou... To vydrželo generace dvě... Nyní už je to pouze klasická hliníková varianta (jediná která dává u takové kategorie produktu smysl) a ocelová.

Já sám jsem velkou ?iOfcí?, měl jsem jak první generaci, tak 3. a nyní Series 4. Nicméně celé to nadšení časem vyprchalo natolik, že jsem Watch nedal už 3 měsíce na ruku... Hlavní důvody jsou tři...

Jednak je to výše zmíněné nabíjení.. Osobně s hodinkami na ruce nespím. Někdo by tak mohl namítnout že je můžu každý večer položit na nabíječku, stejně jako ostatní hodinky na stůl... Nicméně i přesto je to opruz na to obden myslet... Nehledě na to že už ku*va nevím co mám nabíjet dřive... Jestli mobil, iPad, MacBook, sluchátka, ovladač, druhý služební mobil... A ještě do toho hodinky...

Druhá věc je že kamkoliv jdu, potkávám další mraky lidí s Apple Watch... Někomu je tohle asi jedno, ostatně u iPhonu mi to také nevadí... Ale hodinky by pořád měli být tím šperkem, součástí osobního vzhledu... A když to potom vidím, přijde mi to jako by všichni kolem měli stejné boty, nebo stejné triko...

A třetí věcí, nevím zda jste si toho také všimli, já ano, a bohužel i u sebe... Vedete debatu s klientem, bavíte se s přáteli, obědváte s kolegy, a v tom Vám cinknou nebo zavibrují smartwatch na ruce notifikující přijatou zprávu, mail, hovor, cokoliv... V tu chvíli KAŽDÝ i uprostřed debaty Vás prěstane vnímat a reflexivně zvedne zápěstí aby se podíval o co jde... Vypadá to v tu chvíli jako by Vám protistrana řekla ?Už mě to tady s Tebou nudí?...

Velcí hodináři mají svojí jedinečnou historii spojenou s mnoha příběhy, mechanické hodinky přežily 2 světové války... Nějaké smartwatch je rozhodně nezabijí. Toť můj pohled na tuhle záležitost.

Odesláno

@Lamiczka: Tu "studentku sociologie" bych bral s hodně velkou rezervou - retro hipsteři a jednodušší pipiny z "Fakulty smažených sýrů" udávají trend stěží pro účastníky Horáčkových dýchánků, tj. nějaká 2-4% populace. Kvůli chabé kupní síle se tuzemský trh Smartwatch liší od USA/GB/GE/JP hlavně ve větším zastoupení čínských mobilních pádel s Androidem (ke kterému by byly AW k prdu) - takže pro těch pár procent "obyčejných lidí" co se odhodlají pořídit nové hodinky dávají smysl jen "multiplatformní" digitálky od Garminu, Suunto, Samsungu a Číňanů (Xiaomi, Hulahej...). K iPhonu (a ekosystému Apple) je volba AW jasná a logická, jejich ceny a "poločas rozpadu" nejsou o moc horší než u cenově srovnatelných Swiss baterkáčů s Rondou, o čínských/módních cetkách (Dýzl, Fízl, Hilfígr...) nemluvě.

Jak naznačuje Frantík, mechaniky jsou v tomhle ohledu spíš "specifický módní/tržní výklenek" ( ~ milión prodaných kusů v 10-miliardové populaci, tj. 0.1 ? ?), kterému se už třetí dekádu poměrně daří. Některé trendy jsou u nich k nasrání víc než u Apple - viz aktuální "investiční" hype kolem křápů od Rolexu - nicméně při pohledu dvě dekády zpět lze odhadnout, že po "ořezání zmrdího sádla" by většina stávajících manufaktur v pohodě přežila i s desetinou stávajících příjmů.

Odesláno

Omlouvam se za skepsi, ale mam pocit, ze si tak trochu lzeme do kapsy. Prani otcem nazoru.

Mechanicke hodinky samozrejme preziji, tak jak prezili digitalky, i quarz. Ale jak je po dobe quarzove uz nenosi vsichni, ale procento, v jednotkach, tak podle me se zmensi i ten soucasny podil, na marginalni. Srovnal bych to s manzetovyma knoflikama. Nic Ti to neda, proste to musis chtit. Znam to, mam je.

Navic se i podcenuje vyvoj, ficury a kvalita se bude porad zlepsovat, to se nezabrzdi. Kdo z nas pouzival appky v Nokii, a pritom tam nejake byli. Kdo pouziva nejakou appku na soucasnych mobilech?

Je take trend rozvoje zdravotni elektroniky. Zatim mame ve smartwatchich tep a ekg (a uz i to se vyuziva, jak jsem psal niz). Az tam bude monitoring cukru, cholesterolu, bazalni teploty, aktivity bilych krvinek, aktivity spermii, ... bude to zajimat stale vetsi mnozstvi lidi (nebo jejich lekaru ci pojistoven) a to uz nebude kram, pouzitelny pro bezce a po dobu vykonu, ale bude to na ruce porad.

Kam pak s tema krasnyma tikatkama, kdyz nebudu chtit vypadat jako Diego, nebo jako debil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Libi se mi, jak to popsal Radek, preziji. Pro nejake promile populace, pro fandy, chronomagory, prip fosily.

Specializovanych firem pro marginalni trhy se uzivi kvanta. Pro hobiky jako jsou sberatele, modelari, umelci, ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Za svůj život jsem od dětství vystřídal mnoho hodinek.

Mé první byly mechanické Primky od mého otce - dárek pro malého žáčka do první třídy.

Následovala era digitalek všeho druhu, které mou generaci husakovych děti zcela okouzlily podobne jako dnešní mladé a nejen mladé chytré hodinky.

Pak jsem měl různá digitální Casia s různými funkcemi i předpovědi počasí...Dále různé quartzové chronografy...

A současně prisel čas návratu k mechanickym hodinkám.

Vyzkoušel jsem i chytré hodinky...neuchvatily mě, bohužel..nebo bohudík???

A proc to všechno píši?

Protože jediné hodinky, které jsem souvisle a průběžně nosil dvacet let, byly mechanické automaty a se zhruba dvěma opravami mě provázely celých dvacet let a pokud bych si měl vzít něco na opuštěný ostrov, tak ze všech těch hodinek, co pořád potřebuji něco někde sosat ze sítě nebo měnit baterie a pretesnovat...., jsou tyhle automaty jedine, co nic nepotřebují. Jen nosit. Je to perpetum mobile na mé ruce a pro mě proste nesmrtelný stroj.

A proto považuji pro běžného pozemšťana žijícího na této planetě s gravitaci mechanické hodinky za nesmrtelné. Ty hodinky tu budou tikat tik-tak-tik-tak ještě za miliony let, kdy my tu už možná dávno nebudeme...Protože nic nepotřebují, jen tikat a měřit čas. Důvod, proč byly vynalezeny a proč se vyrábějí a budou vyrábět vždy. Jako jediné totiž naplňují beze zbytku primární účel, pro něž byly stvořeny - měří čas!

Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk

Odesláno

Já beru mechanické hodinky jako jediný "šperk", co by měl a mohl chlap nosit. Smart "hodinky" ukazují čas jen jako jeden z mnoha údajů, proto to nejsou hodinky (mikrovlnka taky ukazuje čas). A nesouhlasím, že na všechno stačí mobil. Já s Apple watch často plavu, počítají bazény, záběry, intervaly a spousty dalších údajů. Mobil do plavek nenacpu. Stejně tak od doby, co je mám, nepoužívám cyklocomputer. Mobil jsem na řidítkách měl jen párkrát, a když jsem přes ně hodil salto na asfalt, bylo po něm. Je to wearable gadget, mechaniky krásou zpracování nenahradí, ale funkci plní na 150%. Alespoň při mém životním stylu. Kdyby tomu tak nebylo, nenosím to jen kvůli póze. A když jsem na štaflích v zahradě s nůžkama na plot a volá mi chlápek, co s ním potřebuju mluvit, ocením, že si hovor vyřídím na žebříku a nemusím běhat do baráku pro mobil. Ale je mi jasné, že na hodinkovém fóru bude řada puristů. To je jak debata o elektronické muzice s jazzovým kontrabasistou ;)

Odesláno

Souhlasím s YPEm, každý nežije tak, aby je plně využil. Většina údajů, které poskytují je mi naprosto šumák.

A navíc na ně už bez brejlí stejně nevidím.

Odesláno (upraveno)

nech idu do zadnice s tymi smart pixlovinami :D mam tlacidlovy tlf a mechanicke hodinky (pardox aj jedny quartz chrono) a nemam net v mobile :D

edit: je to presne ako s tymi asist pixlovinami v autach. nema to poriadny motor, ale milion pixlovin, ktore su k hovnu....

Upraveno uživatelem Roman-ZA

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...