thubalek Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 U mě taky rádiem řízená Casia a NTP v okem nepostřehnutelné odchylce. Máš na to CASIO příznak, že došlo ke správné synchronizaci? Mě se dneska synchronizovaly až na po několikáté. Asi moc mraků nebo tak něco, bydlím v dolíku. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 Jaká je šance, že Watch accuracy nebo WatchCheck mi bude na mobilu pokaždé měřit stejně? (případně stejně s konstantní chybou) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 Teletext ČT1 :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blues Odesláno 29. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 S tou synchronizací hodinek to může být. Teď jsem si zkontroloval, že poslední synchronizace proběhla 8.1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thubalek Odesláno 29. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 V 29. 1. 2020 v 19:13, sodekcz napsal: Jaká je šance, že Watch accuracy nebo WatchCheck mi bude na mobilu pokaždé měřit stejně?U Atomic Clock &Watch Accuracy Toolkit Ti dám osobní záruku, že chyba bude v řádu desítek, maximálně malých srovek milisekund. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blues Odesláno 29. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2020 Tak, casia jsou synchronizována. Udělal jsem to ručně. Akorát jsem musel kvůli tomu vyběhnout z baráku na ulici. V bytě se to nechytalo.A ano, teď už jdou shodně s aplikacemi i s time.is. Díky za postřeh a radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 Opravdu hovoříme o nastavení mechanických hodinek a jde nám o plus mínus dvě vteřiny? Ó jakých forem může chronobundus nabývat ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 Tak pokud si chceš změřit denní odchylku, přesný čas potřebuješ. Resp. potřebuješ zdroj přesného času, který sám proměnnou odchylku nemá. Takže zbývá jen RC nebo analogové rozhlasové vysílání. Odchylka času v internetu se mění s každým znovunačtením stránky, ikdyž je pravdou, že nijak dramaticky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 Jasan. Počítám že jeden zdroj bude mít stabilní odchylku, alespoň řádově stabilnější než mechanický strojek, a jako referenční postačí. Respektive by se dalo sledovat víc takových zdrojů, kolísání některého by bylo znát. Absolutní přesnost je relativní, vzhledem k tomu, že se často pohybuji mimo poledník. A jestli se odsouhlasí letní čas na celý rok, tak ani na sluneční hodiny nebude spoleh (bude ještě menší spoleh...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thubalek Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 Zkus tu moji appku. Pro jedny hodinky je úplně zdarma a bez reklam. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 V 30. 1. 2020 v 15:24, Datel napsal: ... Absolutní přesnost je relativní, ... To je pravda. Ale tady máme na mysli jinou přesnost. Pro sledování přesnosti chodu hodinkového strojku není podstatná odchylka referenčního zdroje přesného času (rádio, internet) vůči času absolutnímu (vzájemná poloha vesmírných těles). Důležité je, aby taková případná odchylka byla vždy stejná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 30. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2020 Siwi - to jsem měl na mysli. Až poté rozumuju o tom, jak je to s přesností složité. Ale uznávám, že to už není na toto vlákno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JMK Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 starý dobrý telefon 14112 ale asi to taky bude s odchylkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nooski Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Stránky time.gov mi vždy ukazují to stejné, co synchronizovaná Géčka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goran02 Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2020 Time.is i time.gov bez viditelné odchylky s Citizen promaster. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2020 Chlapi, troje automaty a žádný winder - jsem rád, když se synchronizuju s kalendářem ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2020 Tak bacha, letos je přestupnej rok! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2020 Zkusil jsem porovnat přesnost svých přesýpacích hodin, ale vždycky je zapomenu otočit ....a teď vážně... Kromě toho, že budeš stát přímo u atomových hodin v Braunschweigu, tak rádiem řízené hodinky jsou nejpřesnější. Vzhledem k rychlosti šíření rádiové vlny můžeš odchylku brát jako "nulovou". A přesnost zdroje je taky v podstatě "atomová"... https://cs.wikipedia.org/wiki/DCF77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shane001 Odesláno 8. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2020 Mám nový telefon a chtěl jsem si nainstalovat Watch Accuracy, který jsem měl na starém telefonu, ale v Google Play ji nemůžu najít. Špatně hledám nebo tam není?Případně co mi doporučíte místo toho? Děkuji Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shane001 Odesláno 8. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2020 Tedy pokud máte odzkoušeno ještě něco jiného, kromě výše uvedených. Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se