Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ondoni-CEZ jsou zm.di jak nikdo jinej.Já potřeboval silnější jističe,tak přijela výjezdní speciální jednotka a čtyři hodiny měřili jestli to neohrozí elektriku v ulici:-).Neohrozilo,naúčtovali si desítku a odjeli.Samozřejmě pak se platí ještě za ten jistič-co ampér to pětikilo.

o tom mi povídej. mě zjistili rozdílnou hodnotu jistice (o čemž sem nevedel) , tak za přihlášení vyšší hodnoty mě lupli hned o 4,5k jooo, ČEZ....:/

Odesláno (upraveno)

Jako řidič - začátečník jsem od svého tatíka často slyšel, nehov si na té spojce hovádko. :lol2: P.S. Ona to prostě hrozně nemá ráda.. a km proběh, tady celkem nic neznamená.

To tam budou dávat spojku z okruhového speciálu ne? Spojková sada Valeo stojí dle E-Cat cca 6500,- s DPH

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno

Myslel jsem, že do tohoto vlákna nebudu přispívat, ALE... Silně mě ovšem irituje následující skutečnost. Partnerka pronajímala byt asijské rodině, která způsobila dluh v podobě nedoplatku cca 17tis. CZK, z toho 14tis. pouze na vodě. Jedná se o událost starou 3/4 roku, doposud se nám případ nepodařilo konstruktivně vyřešit. Aktuálně prý rodina funguje v Děčíně, na danou adresu bylo samozřejmě zasláno několik dopisů - asi čtyři. Rady, tipy, triky? Díky!

Odesláno

Ondoni, moc držím palce. Já už jsem absolvoval velký kus tvé cesty, za 3 týdny bych měl přebírat hotovou stavbu. Ale zešedivěl jsem z toho, doma atmosféra startovací (bych nevěřil, že můžu uvažovat o ukončení 12-letého vztahu kvůli hádce o dekoru skleněné stěny sprchového koutu). A jen pro zajímavost, poté co jsem vrátil projekt 3x k přepracování, stavební firma ukončila spolupráci s projektantskou firmou. 3 dny před převzetím pozemku připraveného na vrchní stavbu (já ještě k tomu boural původní stavbu, mazal v katastru..atd) se rozhodl ukončit spolupráci chlap co organizoval zemní práce s jednatelem, se kterým jsem měl smlouvu. Desítky zpoždění a Jobových zvěstí už mě hodily do flegmatické letargie. Mám zatím asi 2 měsíce zpoždění. Ale stejně, začal jsem 1.5. a 10.12. by mělo být hotovo, když bude do Vánoc, budu happy.

PS: Nemysli si že to půjde hladce.

Odesláno

uz neco mam. ale dik.

"Součástí termografického měření je také analýza vnitřního prostředí s identifikací možných rizik a doporučením možných opatření.

Výstupem je termografický protokol s návrhem řešení případných nedostatků.

Cena měření RD je 1.500,-Kč. Nezbytná součinnost ze strany zákazníka je dostatečné natemperování měřeného objektu s určitým předstihem před vlastním měřením a těsné uzavření okenních a dveřních výplní.

Minimální teplotní rozdíl mezi teplotami v interiéru a exteriéru pro přirozený teplotní spád je 15°C. V tomto období ne nejvhodnější diagnostika v ranních hodinách."

.. radsi u toho snad ani nechci bejt. mam strach, ze me smejkne, az uvidim vic modra nez cervena...

Odesláno

Já byl na nervy i když to šlo jak po másle.Ale zase potom,když jsme se nastěhovali do novýho,tak to je dobrej pocit.Všechno nový,čistý...luxus.Ještě teď po roce,co bydlíme v novým,si v tom libuju a těším se odevšad domů.

Odesláno

no, ony starosti nekonci ani prevzetim stavby.. ja prave ted shanim termokameru. pac se mi nejak nezda, ze se i nadchazejici treti zimu porad srazi vlhkost na oknech.. :(

A kde jako?? vnitřní/vnější straně nebo uvnitř?

Odesláno

Myslel jsem, že do tohoto vlákna nebudu přispívat, ALE... Silně mě ovšem irituje následující skutečnost. Partnerka pronajímala byt asijské rodině, která způsobila dluh v podobě nedoplatku cca 17tis. CZK, z toho 14tis. pouze na vodě. Jedná se o událost starou 3/4 roku, doposud se nám případ nepodařilo konstruktivně vyřešit. Aktuálně prý rodina funguje v Děčíně, na danou adresu bylo samozřejmě zasláno několik dopisů - asi čtyři. Rady, tipy, triky? Díky!

Můžeš sice podat sám, ale zastavil bych se za advokátem se žádostí, aby ti sepsal návrh na vydání platebního rozkazu, což je zkrácené řízení v rámci civilního soudu. Bez slyšení žalovaného může soud vydat rozhodnutí a přikázat mu uhrazení pohledávky + úroků + nákladů na advokáta. Teprve pokud žalovaný podá odpor, je nařízeno klasické jednání. Musí být ale samozřejmě znám pobyt žalovaného, takže bych si nejprve ověřil, zda adresa opravdu souhlasí. Po dobrým se, bohužel, se šmejdy asi nedomluvíš.

Odesláno

Jako řidič - začátečník jsem od svého tatíka často slyšel, nehov si na té spojce hovádko. :lol2: P.S. Ona to prostě hrozně nemá ráda.. a km proběh, tady celkem nic neznamená.

Asi to tak bude (říkám sebkriticky), nicméně dopadlo nad očekávání. Oprava nebude za 30, ale 42 tis. :frusty:

Odesláno

no, ony starosti nekonci ani prevzetim stavby.. ja prave ted shanim termokameru. pac se mi nejak nezda, ze se i nadchazejici treti zimu porad srazi vlhkost na oknech.. :(

nám se taky sráží každou zimu pravidelně vlkost na oknech. Taky jsme to měřili termokamerou.  A stejně se sráží dál, protože na střeše je parotěs, který tu vlkost nikam nepustí.

Odesláno

No s tím parotěsem je to v pořádku, buď mu vděčný! Ta vlhkost by byla jinak někde ve střeše a prznila by tepelnou izolaci nebo dřevo. Kup si vlhkoměr a větrej nárazově. Snaž se držet RV do 50%. Pokud se bude rosit dál, máš asi podlahovku nebo blbě umístěná topná tělesa, nebo blbé parapety, nebo problém se vzduchotěsností... nebo je ještě hafo...

nám se taky sráží každou zimu pravidelně vlkost na oknech. Taky jsme to měřili termokamerou.  A stejně se sráží dál, protože na střeše je parotěs, který tu vlkost nikam nepustí.

Odesláno

jasně, ten tam musí být. Vlkoměry máme. A nárazové větráni funguje, protože ten studený vzduch v zimě v sobě nemá skoro vlhkost, takže přes zimu se barák vysušuje. Ale stejně jsou okna ráno plný vody.

Odesláno

No ale to je upe jednoduchý problém související s útlumem teploty přes noc a nižší teplotou v exteriéru v noci. Pokud snížíš teplotu vzduchu, konstrukce se ochladí. Ranní topení ohřeje nejdřív vzduch, který je následně teplejší a má dost vlhkosti schopné kondenzovat na nejchladněších plochách, a ten teplý vzduch ti až začne ohřívat ty studené konstrukce... Pokud nemáš kondenzát přes den tak je to ve zkratce nějak takhle...

Odesláno

Asi to tak bude (říkám sebkriticky), nicméně dopadlo nad očekávání. Oprava nebude za 30, ale 42 tis. :frusty:

Veselé Vánoce..

Odesláno

pvcokna.cz/novinky/rosení-oken-proč-vzniká..  zajímavé počtení.

uvnitr. venku -1 a na oknech 3 centaky rosy..

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...