Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow

Edit: a co mě štve dost je fakt, že mi připadá, že se japonská vláda chová jako ruská v minulém století.

"nemáme problém, radiace v pohodě, vše pod kontrolou...."

Zajímalo by mne, jak se zachovají dnes. Došlo k dalšími výbuchu, radiace je na velmi vysoké hodnotě v okruhu 30km od elektrárny. Nechci blbnout, ale řekl bych, že je situace nejspíš kritická, reaktor je velmi špatném stavu. Vycházím ze zpráv na Radiu City v 6.00.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu skreslené, ale určite znepokojujúce. A stačilo by, aby každý žil tam, kde mu je to súdené. Nepotrebujem EU, ani žiadne obchodné, či politické zväzky a združenia. Každý štát by si mal zjesť čo si navarí. Pomáhať tým menej šťastným sa dá aj inak, ako podporou imigrácie a azylu. Keby všetci nespokojní odišli tam, kde sa im to páči, nikdy by v ich domovine nenastala zmena. A stačilo by držať odstup od štátov, kde sú bežné zločinné praktiky vládnucej garnitúry, vrátane Číny, či islamských, na ropu bohatých krajín. Slušný človek, ani žiadna demokracia, by sa kôli zisku nemali zapredávať. Žiaľ, je to len utópia.

:thumbsup_anim:
Odkaz ke komentáři

Zajímalo by mne, jak se zachovají dnes. Došlo k dalšími výbuchu, radiace je na velmi vysoké hodnotě v okruhu 30km od elektrárny. Nechci blbnout, ale řekl bych, že je situace nejspíš kritická, reaktor je velmi špatném stavu. Vycházím ze zpráv na Radiu City v 6.00.

Zachovají se tak, jak budou moci. To může někdy znamenat třeba i nijak. :suicide_anim:
Odkaz ke komentáři

Já si zapnul internet až teď a čtu, že dnešní výbuchy už byly dva... Je to hrůza. Rusákům se oprávněně vyčítalo informační embargo při tragédii v Černobylu, na druhou stranu mám pocit, že by se tak chovala asi každá vláda. Asi nechtějí vyvolat paniku, ale fér mi to nepřijde. Když se to tak vezme, tak snad při žádném neštěstí, a to kdekoliv, nikdo ze zodpovědných neprohlásil, že je to průser. Vždy bylo vše v normách, které byly překročeny maximálně o malou a neškodnou hodnotu...

Co ale při současné tragédii v Japonsku obdivuju je jejich disciplinovanost a nepropadání bezradnosti či panice.

Odkaz ke komentáři

Mně se naopak zdá že o tom informujou dosti zodpovědně.. Teď jsem mluvil s kolegou z Tokya a říkal že je firma poslala na odpoledne domů (a dělá to tak prý většina zaměstnavatelů), s tím že se mají zavřít a pokud možno nevycházet. Ikdyž ta šance že by se něco dostalo až do Tokya je čistě teoretická.. a dle rozhovoru s Drábkovou (na Novinkách, myslim), nic jako Černobyl ani zdaleka nehrozí. Každopádně ta jejich disciplína je fakt obdivuhodná.

Odkaz ke komentáři

KFL: Jo, taky jsem to četl..a do tohodle vlákna se to celkem hodí, řekl bych. Možná by to měl Fuka vysvětlit příbuznejm těm deseti tisíců lidí, že se vlastně nic nestalo a že jenom holt stál ve frontě na horskou dráhu o chvilku dýl.

S jeho recenzema většinou celkem souhlasim, ale timhle mě fakt na*ral.

Odkaz ke komentáři

KFL: Jo, taky jsem to četl..a do tohodle vlákna se to celkem hodí, řekl bych. Možná by to měl Fuka vysvětlit příbuznejm těm deseti tisíců lidí, že se vlastně nic nestalo a že jenom holt stál ve frontě na horskou dráhu o chvilku dýl.

S jeho recenzema většinou celkem souhlasim, ale timhle mě fakt na*ral.

mě se nezdá, že píše, že se nic nestalo - spíš dává do kontrastu realitu, kterou v japonsku prožívá se zprávami z médií?
Odkaz ke komentáři

Kubson: Hm teď jsem to četl znova a trochu to opravil.. ráno tam např. o obětech nic nebylo. A ty zprávy z médií, já fakt nikde neviděl že by psali že je celý Japonsko pod vodou..o tý prefektuře která to dostala nejvíc se mluví, v Tokyu to třeba bylo taky celkem dramatický co jsem si psal/mluvil s pár lidma a to že to je katastrofa pro celý Japonsko je taky celkem bez diskuze..

Odkaz ke komentáři

právě jsem viděl kousek zpráv na Nově a byl to mazec. Protiatomový školení civilní obrany z roku 1980 bylo proti tomu pohádkou na dobrou noc. Nevím co to bylo za babu co to popisovala, titulek jsem neviděl ale v podstatě popisovala chování při jaderném bombardování kdy z nebe prší radioaktivní prach a to včetně popisu akutní nemoci z ozáření. Mě to nerozhodí, já se na vojně učil jak se spravuje letiště po jaderném napadení. To je trošku vyšší level, na to ani zvrhlé choutky bulvárních novinářů nestačí, ale běžného konzumenta těch blábolů to musí dostat.

Odkaz ke komentáři

taky bych se FF zastal. Neshazuje pocet obeti ani to, ze se jedna o velkou tragedii ... jen rika, ze ceske zpravodajstvi to vse 3x pribarvuje a hreje si na tom vsem svoji bulvarni polivcicku (a uprimne, koho tohle prekvapuje?)

Odkaz ke komentáři

Asi proto mně připadá posledních pár let většina novinářů (spíš "novinářů") jako neskuteční kreténi. A nejhůř je na tom tzv. seriozní MF Dnes. Příkladně lidí, co čtou a věří Blesku, mně může být tak akorát líto, ale čím dál častější maskování se kryptobulvárních plátků za seriozní novinařinu je opravdu nebezpečný. Protože jediný, co jde současným novinářům dobře, je vyvolávání masový hysterie a paniky za jakýchkoli okolností. A čím větší pocit důvěry ve zdroj, který tuto paniku šíří, tím větší je v konečném důsledku hysterie.

A další věc, která ještě mnohem smutnější, je naprosto servilní, mediálnímu humbuku podléhající chování vlád. Celosvětově a bez výjimky. Proboha nic ve zlém, ale v Japonsku se stane neštěstí, související s obrovským, svou četností ale také velmi nestandardním, neštěstím. A všichni okamžitě začnou volat po redukci JE, v Německu zavíraj reaktory, rusáci kontrolujou ty svoje, Bursík piští v televizi. Já to chápu, protože všechny západoevropské a středoevropské země jsou každoročně týraný sadou devítistupňových, ničivých zemětřesení, při kterejch se přes ty naše Hobitíny valej tsunami jedna přes druhou, padaj baráky a vybuchujou elektrárny.

Nejsem cynik a lidí v Japonsku je mně líto, ale proboha řešme ty skutečné problémy. To znamená ne jestli JE ano nebo ne (nebo třeba pro nás existuje nějaká odpovídající alternativa?), ale jak jaderné elektrárny zabezpečit v tektonicky velmi aktivních oblastech. To má smysl. A ne vylejvat s vaničkou i dítě.

Upraveno uživatelem Kalifx
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...