Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Na úřady stačí, aby ti podepsala plnou moc. Takže stačí dva podpisy ve dveřích a je z toho venku. Respektive ty máš klid.

EDIT: teď si s tou plnou mocí nejsem jistý, zkusil bych to ověřit na úřadě, ale je taky možné, že budou chtít notářsky ověřenou :(

Díky za tip. Zkusím to nějak pořešit. Jen toho naštvání se ne a ne zbavit. Už jen proto že kolem takové hlouposti trávím tolik času a zařizování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď mě pěkně naštvalo,že jsem si chtěl vydražit jedny letecký prim.Čekal jsem s příhozem až na poslední chvíli a po příhozu jsem byl nejvýš no a po aktualizaci jsem si všiml, že mě 3 vteřiny před koncem někdo přehodil.To už jsou druhý co mě utekly.Asi si to pujdu hodit,:suicide_anim: protože po nich pasu už několik měsíců a když nějaký jsou tak jsou to buď fejky nebo předražený a nebo to dopadne jako dnes . :crying_anim: Prostě zase nebudu spát.Dobrou noc :wallbash:

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři

Prostě se vrátíme k počátkům tohoto důchodového systému. Když to ten pán s jménem začínajícím na B zaváděl, tak průběžné financování nechávalo na důchodových účtech dokonce tučné přebytky. Bylo to tím, že se většina lidí důchodu nedožila, nebo jen krátce.. Teď to bude stejný... Prostě "kde nic není, ani čert nebere" :)

Odkaz ke komentáři

... Prostě "kde nic není, ani čert nebere" :)

imho jeden z úspěšně rozšířených bludů, že nic není (žádný vyšší důvod pro to nebyl a není).. a druhý podobný blud, že se prodlužuje a bude stále prodlužovat věk dožití.. :smile_anim: (statistická kouzla a japonská bublina.. ;)

Odkaz ke komentáři

imho jeden z úspěšně rozšířených bludů, že nic není (žádný vyšší důvod pro to nebyl a není).. a druhý podobný blud, že se prodlužuje a bude stále prodlužovat věk dožití.. :smile_anim: (statistická kouzla a japonská bublina.. ;)

No trošičku se mýlíš, hovořím "ze života", je mi už dost let a pamatuji se, že jako kluk, jsem se často díval na parte zemřelých, protože kamarád bydlel v domě, kde v přízemí byla Pohřební služba, no a když jsem na něj před barákem čekal, tak jsem si z nudy četl, kdo zemřel. A pamautji se, že nejčastější věk byl tak 63 až 67 let (vím to proto, že jsem si říkal, že asi tak je to normální a že asi také v takovém věku skončím - zdálo se mi to nekonečně daleko). Podívej se na věky úmrtí lidí v současné době. Jsou podstatně vyšší!

Takže se s tím, logicky, musí posouvat o ostatní paramerty vázané na délku lidského života. To, co píšeš zní jako nějaké stanovisko zavilého odboráře, ale ekonomika musí na společenskou realitu reagovat.

Odkaz ke komentáři

No trošičku se mýlíš, hovořím "ze života", je mi už dost let a pamatuji se, že jako kluk, jsem se často díval na parte zemřelých, protože kamarád bydlel v domě, kde v přízemí byla Pohřební služba, no a když jsem na něj před barákem čekal, tak jsem si z nudy četl, kdo zemřel. A pamautji se, že nejčastější věk byl tak 63 až 67 let (vím to proto, že jsem si říkal, že asi tak je to normální a že asi také v takovém věku skončím - zdálo se mi to nekonečně daleko). Podívej se na věky úmrtí lidí v současné době. Jsou podstatně vyšší!

Takže se s tím, logicky, musí posouvat o ostatní paramerty vázané na délku lidského života. To, co píšeš zní jako nějaké stanovisko zavilého odboráře, ale ekonomika musí na společenskou realitu reagovat.

Ano taková parta 70 letých kopáčů hasičů nebo kamioňáku je ta správná reakce. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Asi nemá cenu zde rozebírat přesná čísla, nadpis vlákna je "Co mě právě (!) naštvalo" a to není tak úplně "právě teď".

Je to tak v přírodě zařízeno, pokud se vytvoří podmínky, průměrný věk ve kterém člověk zemře se prodlouží. To ovšem nejde donekonečna. Jenže (!) pak je tu statistika. Pokud se snížila úmrtnost kojenců dejme tomu ze 2% na pětinu, zvýší se tak průměrný věk dožití v celé populaci. Taky proto je tzv. "naděje dožití" větší, pokud už se člověk dožil třeba 40. Nechci to tady raději moc řešit a skončím, myslím, okřídleným, údajně Churchillovým, možná Goebbelsovým "nevěřím statistice, kterou si sám nezfalšuji".

(btw: ročníky lidí narozených po roce 1950 patří již k poměrně často umírajícím přirozenou smrtí - řidič autobusu ve Zličíně, co sjel do propasti, zemřel myslím v necelých 60, lidí 100+ letých poměrně ubylo)

Ekonomika musí samozřejmě reagovat. Jenomže lépe svým rozvojem, rozvojem školství, efektivitou výroby, nové patenty apod. a ne jen škrty a vývozem dřeva nastojato a hnědého uhlí po drátech... to tady za pár let opravdu neutáhnem. :smile_anim: (odborář nejsem a nebudu!)

To všechno mě štve právě teď!! ;)

Odkaz ke komentáři

ešte k dôchodkom: predlžovanie veku...ok...ale aj natalita je oveľa slabšia v porovnaní s inými rokmi. Neviem ako v ČR, ale u nás je to prudko klesajúca tendencia. Napr. v porovnaní s rokom 1954 alebo 70 tymi rokmi je to o polovicu menej narodených (živých) detí (cca 100 000 vs 50 000). Počet starších ale stúpa, lebo sa žije dlhšie....na dôchodcov teda nebude mať kto robiť, alebo sa toľko neodvedie z odvodov.

Takže narovinu bolo povedané, o dôchodky sa postarajte hlavne sami, v opačnom prípade je to nezodpovedné :) ...ja sa smejem, ale mám strach. Tie dôchodkové piliere, sú raz užitočné, raz v prdeli...

Odkaz ke komentáři

..Podívej se na věky úmrtí lidí v současné době. Jsou podstatně vyšší! ..

Odpusťte ještě obrázek:

post-14361-029772400 1308747090.jpg

nalezeno zde

i když se maximum úmrtí lehce posouvá (co asi media a lidi nejvíc zajímá), tak dle grafu např. 95letých lidí co ročně umřou je asi tak stejně jako 50letých.. atp. křivka stoupá od 40 let nezadržitelně nahoru.. :smile_anim:

Upraveno uživatelem josuk
Odkaz ke komentáři

Pro občany II. kategorie, kterými pro ně bez pochyby jsme dobrý..

Ale vzdyt je uplne jedno, jestli EU nebo ne EU... Podivejte se, podle jakeho parametru vetsina ceske populace nakupuje. Je to cena a na kvalitu se moc nekouka! Tomu se vyrobci prizpusobi. Takze zrovna tohle bych na "slavnou" EU nehazel a spis hledal pricinu na vlastnim hristi.
Odkaz ke komentáři

Ale vzdyt je uplne jedno, jestli EU nebo ne EU... Podivejte se, podle jakeho parametru vetsina ceske populace nakupuje. Je to cena a na kvalitu se moc nekouka! Tomu se vyrobci prizpusobi. Takze zrovna tohle bych na "slavnou" EU nehazel a spis hledal pricinu na vlastnim hristi.

Pokud se bláhově domníváš , že výrobky mezinárodních koncernů jsou na východě levnější jsi pro ně ideální spotřebitel.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...