Pavelpu27 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Netlačím tě, jen popisuju realitu. Ostatně - sám přiznáváš, že to není o dobrovolnosti, ale že si jen vybíráš tu méně stresovou variantu.Kdyby se Praha uvilnila, tak méně stresová varianta bude opět to auto.Vůbec nerozumím tomu, co chceš říct. Dobrovolnost znamená, že z volím určité řešení, i když mě k tomu nikdo a nic nenutí. Je jasné, že pokud by mělo dojíždění MHD znamenat překonávání nějakých nepřiměřených překážek, že se na to vyseru a začnu jezdit do centra, čímž tam zhorším dopravní situaci. Což se možná brzy stane, protože zaparkovat na okraji se stává velkým problémem. Závěr je asi jasný - pokud se chce Praha zbavit neúměrné dopravní zátěže, musí nabídnout přijatelnou alternativu lidem, kteří mají možnost volby. A já nevidím jinou alternativu, než parkování u metra. Ono totiž parkování u konečných autobusů a tramvají není o moc lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Pavel: Tím chci říct, že vlastně oba popisujeme to samé - lidi si vždy vybírají co je pro ně jednodušší. A pro většinu lidí je prostě jednodušší dojet autem kam potřebují zácpa nezácpa. Až to bude jednodušší i pro tebe, budeš to dělat taky, bez ohledu na to, že tím přispíváš k ucpání Prahy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 OK, takže se holt všichni mají přestěhovat do Prahy a žít tam šťastně až do smrti? A pak jako bude v Praze konečně blaze? To, cos napsal je ultrahovadina.Ne, nemusí se stěhovat do Prahy, ale nemůžou počítat s tím, že Praha bude řešit jako prioritu jejich problémy s dopravou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Jasně, tady jde jen o to, že ty kontroly můžou chodit domů i tobě. A dnes na kamna, zítra na záchod... V podstatě každá represe vždy semele i ty, kterých se to nijak netýká. Tohle si ti, kteří represím nadšeně tleskají, nikdy neuvědomí.Ale blbost. Dneska měří rychlost, zítra budou střílet židy. Tahle levná, vlastně populistická, argumentace naprosto neobstojí. Pro kontrolu záchodu prostě nebude obecná vůle. A pokud to začne někdo prosazovat, zvol toho, kdo bude proti. Argumentovat, že jedna regulace AUTOMATICKY zapříčiní další není validní argument. Regulace a kontroly tu jsou, budou, vznikají nové, staré zanikají. Hlídat rovnováhu je nutné a jsou na to mechanizmy. Musíme se ale bavit vždy o jednom, konkrétním bodu. Nekontrolovat potraviny, nebo vodu ve vodovodu, protože to samozřejmě znamená, že nám budou kontrolovat ledničky, není podle mě ani cesta, ani argument. Tady je debata, zda ti, co vypouštějí cokoliv do vzduchu, který jiní dýchají mají podléhat regulací a kontrole. Jiná debata, třeba o záchodech, se nevede. Já si myslím, že by znečišťovatelé regulováni a kontrolováni být měli. Jezdím domu z Katowického letiště přes polsky Rybnik a okolí. To je peklo s nulovou regulací, vydupali si u EU výjimky, a já jsem přesvědčen, že všemi demokratickymi prostředky musíme bránit tomu, abychom se dostali tam, kde je Rybník. Do kyselé, žluté mlhy, připomínající staré Vítkovice, nebo Třinec v roce 82. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Ne, nemusí se stěhovat do Prahy, ale nemůžou počítat s tím, že Praha bude řešit jako prioritu jejich problémy s dopravou.Tak to holt zkusím pomaleji, abys to pochopil. Praha zavádí restrikce ve vnitřním městě, aby vytlačila dopravu z centra, což je oficiální postoj. Ale vzhledem k tomu, že ta vytlačená vozidla začínají dělat problémy na okrajích, kam je Praha vytlačila, začínáme se točit v kruhu. Pokud chce Praha ta vytlačená vozidla mimo centrum udržet, musí nějak řešit, co s nimi. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) No a Praha to řeší tím, že to neřeší. To je princip represe - něco omezíš a tím to považuješ za vyřešené, i když jsi ve skutečnosti nevyřešil nic. Jenže je to nejlevnější a nejrychlejší řešení, použitelné univerzálně na cokoliv.Ale na druhou stranu, už jsem to mnohokrát psal, jednoduché a příjemné řešení neexistuje. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Ale blbost. Dneska měří rychlost, zítra budou střílet židy. Tahle levná, vlastně populistická, argumentace naprosto neobstojí. Pro kontrolu záchodu prostě nebude obecná vůle. A pokud to začne někdo prosazovat, zvol toho, kdo bude proti. Argumentovat, že jedna regulace AUTOMATICKY zapříčiní další není validní argument. Regulace a kontroly tu jsou, budou, vznikají nové, staré zanikají. Hlídat rovnováhu je nutné a jsou na to mechanizmy. Musíme se ale bavit vždy o jednom, konkrétním bodu. Nekontrolovat potraviny, nebo vodu ve vodovodu, protože to samozřejmě znamená, že nám budou kontrolovat ledničky, není podle mě ani cesta, ani argument. Tady je debata, zda ti, co vypouštějí cokoliv do vzduchu, který jiní dýchají mají podléhat regulací a kontrole. Jiná debata, třeba o záchodech, se nevede. Já si myslím, že by znečišťovatelé regulováni a kontrolováni být měli.Já souhlasím, zároveň ale nevěřím, že v našem systému demokracie a v naší současné morálce to bude fungovat tak jak to je zamýšleno. Ale přeju si, aby to fungovalo spravedlivě a ku prospěchu všech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Tak to holt zkusím pomaleji, abys to pochopil. Praha zavádí restrikce ve vnitřním městě, aby vytlačila dopravu z centra, což je oficiální postoj. Ale vzhledem k tomu, že ta vytlačená vozidla začínají dělat problémy na okrajích, kam je Praha vytlačila, začínáme se točit v kruhu. Pokud chce Praha ta vytlačená vozidla mimo centrum udržet, musí nějak řešit, co s nimi.Hele, já mám dojem, že tak trošku skáčeš od tématu k tématu. Souhlasím, že se dopravní situace musí řešit, ale jako prioritu nevidím problémy mimopražských řidičů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 BTW, koukněte se sem http://www.dpp.cz/parkoviste/, nevypadá to, že by všechna P+R praskala ve švech. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Já souhlasím, zároveň ale nevěřím, že v našem systému demokracie a v naší současné morálce to bude fungovat tak jak to je zamýšleno. Ale přeju si, aby to fungovalo spravedlivě a ku prospěchu všech.Tak to vis, ze se objevi problemy a excesy na obou stranach. Tak se to upravi no. Ale je lepsi, v tomhle pripade, delat neco, nez nic. Obecna vule po takove regulaci na vesnicich proste obecne existuje. Cmoudi jsou u nas, nastesti, uz v mensine. Ale i ta mensina je velmi citit. Vetsina, a to je potesitelna zprava o stavu zeme, prestala cmoudit dobrovolne. Nekdo s vlastni vule, nekdo diky dotacim. Ale je tu jeste mala skupinka, na kterou neplati nic jineho, nez prikaz a trest, a ktera terorizuje sve blizke i vzdalenejsi okoli. Kdyby to byla mala skupinka oddavajici se orgiim s rostlinama, tak pohoda, zatukam si na celo, ale celkem nikoho tim neomezuji a tech par polamanych keru prezijem. Ale ve veci zlutohnedeho koure staci dva baraky a cele Beskydske udoli je pod poklickou smogu. Stovky lidi a nekolik obecnich uradu, co nemuzou nic delat, ale za to musi trpne snaset omezeni ve svem dome, na sve zahrade ve svych plicich. A to se mi nelibi, proto tohle, ne kontrolu zachodu, nebo lednic, ale tuto jednu predmetnou zakonnou upravu vitam. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Ja som volil siet, akurat vtedy som bol v SR. Vedel som ze sa nikdy nevratim tak to je ako prdnut si vo vytahu tesne pred vystupenim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Hasňa: Já moc nevěřím, že už dnes by se s tím nedalo něco dělat. Možnosti podle mě jsou, jen na takové vesnici, kde se všichni navzájem znají a každý od každého někdy něco potřeboval, nebo potřebovat bude, to není snadné nějak řešit. Tohle mi přijde jako snaha umýt si nad tím ruce. Mě neustále překvapuje, že úplně na všechno a na každou jednotlivost, na každý lidský krok potřebujeme speciální a zvláštní zákon a represi. To přece moc dobromady s tvojí představou o demokratickém světe nejde. To víc vypadá jako že nechceme nic řešit a o nic se starat, tak to uděláme tak, že se nic nesmí. A kdo nic nesmí, ten nemůže dělat problémy, tudíž jsme vlastně vše vyřešili a svět už bude jen krásný. Jen aby v takovém světě ještě vůbec šlo žít. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 BTW, koukněte se sem http://www.dpp.cz/parkoviste/, nevypadá to, že by všechna P+R praskala ve švech.Možná některá P+R nejsou na místech, kde by mela smysl. Od západu nezaparkuješ v 7 hodin ráno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Taky mate pocit, ze co otevreli Blanku, tak je doprava horsi? Alespon u nas na severu tomu tak je. Nikdy jsem nemel takovy problem dostat se do mesta jako nyni. D8 permanentne ucpana, dnes jsem jel 4,5km 50minut. Kdyz jsem po skoro 60 minutach dotazil k mostu Barikadniku, vse se rozjelo a na Smichove (centrem po nabrezi!) jsem byl coby dup. Regulace Blanky ma jediny cil. Dostat auta z mesta na prijezdove silnice a dalnice.Já nenávidím regulační semafor před tunelama od Barrandovskýho mostu směrem na Smíchov a dál. Tři vteřiny zelená, dvě minuty červená. Jak já tam v tý zácpě rostu vždycky!Zařknul jsem se že už na automobilismus peču a budu jezdit na kole, protože autem mám průměr na cestu z práce 18 km/h, na kole 22 km/h. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Hasňa: Já moc nevěřím, že už dnes by se s tím nedalo něco dělat. Možnosti podle mě jsou, jen na takové vesnici, kde se všichni navzájem znají a každý od každého někdy něco potřeboval, nebo potřebovat bude, to není snadné nějak řešit. Tohle mi přijde jako snaha umýt si nad tím ruce. Neveris, ale mylis se. Kdyz ze nejaky stary bolsevicky dozorce nekde z Hermanic zabejci, tak s nim nic nehne. Nikdo. Proste to dneska je strasne tezke az nemozne. Snaha umyt si ruce? Kdo? Nad cim? Je to snaha vytvorit zakonny podklad k razantnejsi akci, nez je proseni a zle pohledy. Navic vim, ze ti necmoudici lide na vesnici chteji po statu aktivnejsi pristup a reseni v tehle veci. Vcetne me. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Možná některá P+R nejsou na místech, kde by mela smysl. Od západu nezaparkuješ v 7 hodin ráno.Musíš si přivstat:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 (upraveno) Neveris, ale mylis se. Kdyz ze nejaky stary bolsevicky dozorce nekde z Hermanic zabejci, tak s nim nic nehne. Nikdo. Proste to dneska je strasne tezke az nemozne. Snaha umyt si ruce? Kdo? Nad cim? Je to snaha vytvorit zakonny podklad k razantnejsi akci, nez je proseni a zle pohledy. Navic vim, ze ti necmoudici lide na vesnici chteji po statu aktivnejsi pristup a reseni v tehle veci. Vcetne me. Jako že když se teď někdo zabejčí, tak s novým zákonem už se nezabejčí? Tak ještě teda zakázat zabejčení Je to jak píšeš - lidi se nechtějí o nic starat, chtějí, aby se o vše postaral někdo za ně, někdo anonymní. To je ta snaha umýt si ruce. My za to nemůžeme, to zákon Na všechno zákon.Já se bojím, že se jednoho dne probudím a budu smět jen jedno - platit daně. Všechno ostatní bude zakázané. Upraveno 7. září 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Kiedis nema nikdy svuj den,von totiz neumi zpivat.No jo no, neumí... důkaz se dá koupit zde:http://www.livedownloads.com/live-music/3,647/Red-Hot-Chili-Peppers-mp3-flac-downloads.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Vždycky po koncertu mi píská tak 2-3 dny v uších. Vyřešil jsem to ucpávkama pro muzikanty (Music City). Vypadá to jako návleky "stromeček" na špunty. Funguje to skvěle. Slyšíš všechno, nahlas a druhej den v pohodě...Jo to funguje, akorát člověk nesmí mít sklerózu a nechat je doma :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Já rozhodne netvrdím, že záchytná parkoviště nemají smysl, mě pouze udivuje to kategorické vyžadování metra.Tak mi to prijde jako to nejrozumnejsi. Tot vse. Taky ostatne nejcasteji jezdi a je schopno pojmout ty lidi. Ty autobusy to kapacitne asi tezko poberou, tak v tom nechapu logiku. Taky jde o naklady, kdy je metro od nejakeho poctu prepravenych mnohem levnejsi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky