Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavle, já nejsem žádný ovčánek, ale tady je to asi jasný ... chytli ho bez pásu, tak je měl poslat někam? Vždyť dostal dvě kila :D ... A i kdyby dostal litr, neměl pás, uznal chybu, přijal, zaplatil. Podle mě chlapskej přístup, ale asi stárnu nebo co :D ...

Když už se nechám naměřit a podobně, tak nepičuju a holt zaplatím. Navíc správko je plus litr.

Odesláno

Spíš mne zajímá půlhodinová jízda Ostrava - Kotěhůlky na palubě příměstského autobusu Arriva.

Tak tam asi moc ne, resp. vůbec...
Odesláno

Tak, ochotnej...?

Beru to tak že měl jsem bejt připoutanej - nebyl, chtli mě - chytli. Mohl jsem říct že mu ty 2 stovky nedám a jít do přestupkovýho řízení. Zkušenosti s tím nemam a ztráta času by byla asi větší než 200 kč. Platit někomu abych nemusel zaplatit jim mi přijde trochu zcestný. Prostě jsem po pěti letech přispěl fešákům do pokladničky. Překvapily mě body, myslel jsem že to má být za závažný přestupky, což teda pásy podle mě nejsou. Tak včera ráno jsem měl ještě nulový konto, dneska už ne.

Odesláno

Tak tam asi moc ne, resp. vůbec...

Řekl bych že pokud tam pás je tak máš povinnost ho použít akorát silně pochybuju, že by někdy zastavili autobus a kontrolovali resp. pokutovali použití pásů. S busem tehdy ještě student agency jsem pravidleně jezdíval hodinovou cestu Kotěhůlky - Brno a tam na pásy upozorňovala stewardka a co si tak pamatuju, tak cestující byli celkem vycvičení a poutali se i bez upozornění. 

Odesláno

Řekl bych že pokud tam pás je tak máš povinnost ho použít akorát silně pochybuju, že by někdy zastavili autobus a kontrolovali resp. pokutovali použití pásů. S busem tehdy ještě student agency jsem pravidleně jezdíval hodinovou cestu Kotěhůlky - Brno a tam na pásy upozorňovala stewardka a co si tak pamatuju, tak cestující byli celkem vycvičení a poutali se i bez upozornění. 

JJ, také mám podobnou zkušenost a mám to i tak zažité.

Odesláno (upraveno)

Paní ukradli peněženku, co jsem ji nadělil k Vánocům. Tak jsem ji koupil znovu, zaplatil, nechal poslat - a oni ji poslali na dobírku, i když je zaplacená. Ta šrajtofle je snad prokletá nebo co.

Jo a do kšeftu se nemůžu dovolat, neberou founy.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Jeste k tem pasum. Pokud jde o auta, tak ve vyhlasce je, ze jsi povinen pouzit pas pokud je jim sedadlo vybaveno. To se vztahuje na auta a zaroven tim omilostnuje stara auta, kde pasy vzadu nebyly. Teoreticky bych tedy rekl, ze pokud te policajti chytnou v nove oktavce a babicka vzadu neni pripoutana, tak ti taky muzou dat pokutu, ne?

Co se tyka pouziti pasu v buse, tak ja to treba pouzivam. Zdravi a zuby mam jen jedny. V aute to beru jako automatiku. Jet bez pasu mi uz prijde takove divne.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Andy, ano, pokud babca vzadu neni pripoutana a pas tam je, tak ti pokutu dat samozrejme muzou.

Ja si to myslel. Dik za potvrzeni ;)

To bych neřekl, pokutu by měla dostat babička.

Odesláno

Babicka ma malej duchod. Na te si toho moc nevezmou ;)

A ještě k tomu jsi lidská hyena  :lol2:

Odesláno

Pánové, pokud jsem si všimnul tak původní "naštvání" nebylo kvůli (ne)užitečnosti pásů, směšné pokutě a nebo kvůli tomu že fízli místo užitečnější činnosti radši šmírují ve městě po interiérech pomalu jedoucích aut, jestli někdo nedrží v ruce mobil a nebo si nezapomněl při výjezdu z parkingu zapnout pás. K naštvání je, že jejich šéfstvo je do této konkrétní buzerace motivováno zvráceným 3-bodovým "bonusem" (v porovnání s tím jsou i nejtěžší přestupky "jen" za 6!), bez ohledu na to že tahle trapárna může pro "pachatele" znamenat ztrátu řidičáku/zaměstnání.

PS: poslední "flastr" jsem dostal někdy předloni - taky 2 kila za pásy při přeparkovávání auta u nádraží. A mladej policajt se mi v podstatě omlouval, že jim jejich slavný načálnik tímto způsobem dělává několikrát denně "kontrolu bdělosti", protože za body jsou prémie a pásy/mobily (a tehdy tuším ještě světla) jsou jejich nejjednodušší zdroj...

Odesláno

Je to proti vší logice za vážný přestupek kde ohrozím jiné 6 bodu pokud vlastní chybou ohrozím jen sám sebe 3 body.  :frusty:

Odesláno

Je to proti vší logice za vážný přestupek kde ohrozím jiné 6 bodu pokud vlastní chybou ohrozím jen sám sebe 3 body.  :frusty:

A ty jsi někdy viděl u VB nebo policie logiku? To je trochu vzácný úkaz

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...