geometr Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2018 (upraveno) Měl jsem to stejně jako stenly. Rodičové mi do toho nikdy nemluvili. Nemluvili mi ani do střední. A hlavně se na nic blbě neptali. Viděli samozřejmě, že jsem se třeba učil na zkoušky a věděli - poznali, že na nějakou jdu, tak se třeba táta zeptal, co to je za předmět (máme oba stejnou VŠ) a pak, když jsem se nepochlubil sám, za kolik? Ale nic nucenýho, žádná přehnaná péče. Prostě jednou přišli na maturitní ples, o pár let později na promoci. Taky jsem si VŠ o rok natáhl, vedle chodil do práce, v oboru, který jsem studoval. Doma to bylo postavený tak: Pokud budeš studovat, budeme tě živit, máš kde bydlet. Pokud studovat přestaneš, začneš se starat sám o sebe. A tak to taky bylo. A teď to hlavní: Já ten obor studovat a vystudovat chtěl a chtěl se mu do budoucna věnovat a živit se jím a zatím to tak je. Bavilo mě to a začalo bavit už na střední. Sám jsem si to vybral, ač jsem nemohl vědět, že mě to chytne a přes to, že táta mi tenkrát říkal vyber si něco jinýho a vybral jiné obory. Dnes jsem hrdý na to, že mám papíry na hlavu z těch vzdělávacích ústavů, ze kterých je mám. A titul? Dostat se k němu nebylo rozhodně samo sebou, stálo to čas, úsilí, někdy přemáhání i sebezapření, ale rozhodně to nejsou jen nějaká tři písmenka. Hodně lidí nebo spíš většina v mém oboru, co ho nemá, ho nemá proto, protože na něj prostě neměli (vědomostmi, schopnostmi se sám dál vzdělávat, vůlí studovat, ...), nic víc, nic míň. V civilním životě jej pak nepoužívám, neuvádím, nemám ani v občance, proč taky. V odborném, ale ano, tam opravdu nejsem na stejné úrovni, jako ti, co jej nemají, nebo dokonce na úrovni těch, kteří v oboru pracují a nemají ani střední vzdělání. A na závěr: Vzdělání (titul) není záruka inteligence, slušného chování, vystupování. A věk není žádná zásluha. Upraveno 30. prosince 2018 uživatelem geometr
cali Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2018 Spolocnost je dnes tak nastavena, ze nuti ludi studovat... a ten kto na to aspon trochu ma, tak nakoniec nieco vystuduje....netvrdim ze je to dobre, ale je to tak. Proste skor dnes natrafis na inziniera, ktory sa dal z nejakeho dovodu nakoniec na murarcinu, nez na vyuceneho murara, ktory by nemal v hlave nasrate. To vsetko plati u ludi pod 30 (rokov, aby nedoslo k omylom)
elloco Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2018 Musím říct, že nemalou motivací k dokončení VŠ byla jen roční vojna. Dokonce jsem měl za jedna z vojenské přípravy, abych šel na vojnu jako důstojník...
Tittus Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2018 No jo, já dostal modrou, takže jsem se na vejšku vykašlal, už se mi fakt nechtělo studovat, měl jsem totální nechuť. Musím říct, že jsem toho nikdy nelitoval a nikdy mi to v životě nechybělo...
Radek124 Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Sorry pánové, ale co reálně potkávám tak úplně nejvíc své nešťastné pitomky studiem na vysoké dusí a stresují rodiče, kteří svého času zvolený obor sami nezvládli - protože přes veškeré silácké řeči ("o kominících a zednících chytřejších inženýrů") Vás to v hloubi užírá jak rakovina, jinak byste o debatu na toto téma ani nezavadili... Co se prodlužování VŠ studia týče, je dost rozdíl mezi případy kdy se "jen" nezvládnou některé zkoušky, takže kvůli chybějícím kreditům není jiné cesty než "rozvolnit" (stane se - nicméně pokud v nastaveném čase dotyčný aspoň něco studuje dál, většinou to i nějak doklepe) a úplnými "přerušeními studia", ze kterých se (až na vzácné výjimky) běžně vracejí jen lidi po vážném úrazu/nemoci. U ostatních/zdravých jde o jasnou indikaci "ztráty motivace", která může být jak "společensky pozitivní" (vytížení v souběžné práci/rodině), tak "na zabití". I tahle varianta by se měla respektovat jako "osobní rozhodnutí dospělého člověka", průšvih je že typická anamnéza začíná zjevně nedospělou kolonkou "mama-hotel" a pokračuje argumenty jako "prodloužení mládí" (kvůli chlastu nestíhám), "potřeba cestovat" (za fetem, all-inclusive hradí platí rodiče) a "životní láska" (aneb hormonům a následným dluhům/závislosti/alimentům neporučíš). Samozřejmě i s nezodpovědným přístupem a opakovanými bankroty lze v životě uspět, nicméně to vesměs bývá za cenu přehazování problémů na ostatní - nejdřív na rodiče, pak na partnery, no a "na stáří" si to vyžerou i vlastní studující potomci a jejich "neempatičtí" učitelé...
JAJA Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 V noci mi doma odešel kotel do věcných lovišť. Kua
montemar Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 ucpal se mi v praci zachod.. do pr...
straspol Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 ucpal se mi v praci zachod.. do pr...Cítím s Tebou :-)
montemar Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Cítím s Tebou :-)diky! jen kdo to nezazil si neumi predstavit
Dokusan Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Budu muset výrazně zredukovat a přehodnotit své hodinkove portfolio... Což mě štve. Na druhou stranu, ta nehodinkova akvizice za to snad bude stát.
Tobi Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Ještš není půl sedmý a hovada už začínaj bouchat,pes už je z toho vyjukanej,aby jim to pracky utrhalo!
cali Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Nasho staci pustit na chodbu a zvlada to dobre, ale mam znamych to to udajne k spokojnosti riesia praskami.
Prochy68 Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Nas byl ted venku lehce priposranej, driv to tak nemel
Dokusan Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Nasho staci pustit na chodbu a zvlada to dobre, ale mam znamych to to udajne k spokojnosti riesia praskami.My to musíme taky řešit praskama. Mě ten ohňostroj nevadí, ale sere mě, že je to fakt dva dny. Ten pes by hodinu po půlnoci zvládl, ale dva dny v kuse to je hnus
geometr Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Hlavně není co slavit, že jo... Akorát jsme o rok starší.
Tittus Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Našemu čoklovi je to naštěstí úplně jedno, venku to bouchá a on chrápe na kanapi. Před chvílí jsme byli venku a rachejtle ho nevyvedly z míry. A to jsme ho na to nijak netrénovali. A hluchej není.
Prochy68 Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Tak to mas stesti, muj predchozi pes z delobuchu silel, soucasneho jsem od stenete pomalu navykal a myslel jsem ze dobry, ale najednou (je mu 6) se venku zasekl a jako ze dal nejde, pritom nikde uplne blizko nic nebouchlo, jen nekde na pozadi.
cali Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 Tak u nas je to mesiac pred a mesiac po, prakticky co to zacnu v lidli predavat, az kym to nevypredaju + este to o dva tyzdne prizivia ruski bratia.
railmaster Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2018 U nás to búcha v kuse už od večere, ale to čo príde po polnoci... u susedov majú naládované vyše metrové rúry, najväčší priemer asi 15 cm. Minule strieľali takmer polhodinu v kuse. Zvieratá som zavrel do kotolne, hrejú sa na rúrach, snáď ten hluk vydržia.
mondeo2 Odesláno 1. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2019 Žumpa, ale to je jedno. zase půjdu a někdy nakouknu.......... Bylo mi s vámi tady dobře kamarádi......
Doporučené příspěvky