jacob Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 No ja nevim. Nove auto stoji, obecne receno, celorocni plat. Vetsina lidi je ma nekolik, az mnoho, let. Mne osobne to jako spotrebni zbozi neprijde. Ale je mozne, ze zdejsi milionari maji jine mineni. To není o milionářích a žebrácích, ale o účelu, za kterým je automobil používán. Já najedu ročně 60 000 kilometrů, auto potřebuji abych mohl vydělávat a je to daňový náklad. Proto je to pro mě spotřební věc. Pokud bych jezdil do práce metrem, za rok najel 10 000 kilometrů a měl na sebe napsané auto v hodnotě ročního platu jako FO, pak bych to celé vnímal jinak a rozhodně by se nejednalo o spotřební věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Na autě je pro mne spotřebák jen olej, filtry, destičky, pneu, čepy, tlumiče... Celek určitě ne. Bráno touhle optikou by byl spotřebák i žena a dům. Jo, použil jsem záměrně absurdní přirovnání. Auto jako spotřebák beru jen u profi dopravců. Zbytek je pomýlenej a dokladuje jen hloupost a rozežranost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) A co když to není o autě, ale o chování lidí? Nevím, proč by měl někdo svým spotřebákem ničit můj spotřebák. A je jedno jakej. A tahle debata tu taky probíhá periodicky. Edit: To platí i o věcech, který poskytuje firma zaměstnanci k výkonu povolání. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Zbytek je pomýlenej a dokladuje jen hloupost a rozežranost. Je nesmysl to takto škatulkovat. I když své auto považuji za spotřební věc, servis řeším po 20tis. namísto 30tis, každý rok měním olej v převodovce, na dílech nešetřím atd. Je jisté, že bude existovat nemalá skupina lidí, kteří jsou na své auto mnohem háklivější, ale nepostarají se o něj tak dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Auto je spotřební zboží, o tom žádná, ale zbytečně se fakt omlacovat nemusí. Mám to podobně- mají u mě své jméno, mluvím na ně a když se s ním loučím, tak je to dost těžký. Snažím se o něj starat jak to jde a cizí bezohlednost mi dost vadí ( u mě by to totiž mohlo být naopak, mám ho za pár šupů a když to do mě někdo bouchne, škodu má spíš on ). Ale i tak prožívám stále každej škrábaneček ( obzvláště teď ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Dnes mě sere tak nějak všechno. Momentálně datastudio. Ráno jsem zapomněl na schůzku abych pak běžel z metra a šel bez snídaně, abych zjistil, že pro mě byla silně dobrovolná. Teď mi nejdou vyexportovat data... a do toho jsem včera na sparingu zapomněl chránič na zuby, tak jsme se domluvili, že mi kamarád nepůjde na bradu a hádejte co ? Mám pocit, že se mi kýve zub Česká pošta mi ztratila balík a budu to muset řešit. Na družstvu mi zapomněli oznámit, že už je termín pro splacení zbytku anuity a teď mi ta kráva co to tam dělá tvrdí, že jsem to nechtěl. A když jsem jí přeposlal těch 5 emailu co jsem jí posílal a ona souhlasně odpovídala. Tak řekla: hmm měl jste si to zjistit. Ale není to moje chyba, protože vy to stejně žádat nemůžete. -Byt je psán na naše z nějakých historických daňových důvodu. Chtěl jsem doplatit anuitu, převést do OSV už na sebe. Hlavně, že mám plnou moc na úplně vše... tu prý taky nemám :-) zase poslaný email a ona: tak ale originál jsem nedodal- dával jsem jí ho před 3 lety:-D já ji fakt zabiju, jak je blbá, tak je arogantní a to je pořád něco... Celkem bych se ožral, ale to zase nemůžu na prášky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Pondělí, no. Nejhorší den. Držím palce, ať zub drží a pondělí ve zdraví přežiješ. Když si vzpomenu, jak jsme před lety převáděli byt, kterej jsme koupili jako družstevní do osobního... To byla jízda, úřednice družstva borec, družstevní právník borec, smlouva tak parádní, že jsem si ji nakonec napsal radši sám (tenkrát jsme se barákům dost věnovali profesně), no lahůdka, naštěstí jsme nikam nepospíchali a převést nám to ze zákona museli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Nevím, jestli mám být naštvaný, ale přesto to dám sem. Nevíte někdo, co v řeči České pošty znamená tohle?: Výstřižek.JPG Mám být nas?, že se mě celníci chystají podojit, nebo požádat o přesunutí do vlákna "do mě dnes potěšilo", že už to celnicí prošlo a nic nebrání tomu, aby to šlo dál?Myslím že tohle znamená clo. Kdyby to prošlo tak je tam "výstup z výměňovací pošty" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Pondělí, no. Nejhorší den. Držím palce, ať zub drží a pondělí ve zdraví přežiješ. Když si vzpomenu, jak jsme před lety převáděli byt, kterej jsme koupili jako družstevní do osobního... To byla jízda, úřednice družstva borec, družstevní právník borec, smlouva tak parádní, že jsem si ji nakonec napsal radši sám (tenkrát jsme se barákům dost věnovali profesně), no lahůdka, naštěstí jsme nikam nepospíchali a převést nám to ze zákona museli.Jj prevodbyl dobrý, já na místě přepisoval ještě věci. Krom chyb nesedělo například číslo účtu atd :-) Teď je to družstvo o 22 členech a tahle ženská za to dokonce bere plat... ještě chvíli a jdu dělat předsedu, ale strašně se mi nechce :-) ona má problém se vším. Teď se mění např. výtah a schinder dodal nabídku 2 dny po datu co stanovila ona, ale byl o 350k levnější. A ona, že to nejde a vyřadila je. Tak jsem se ptal kde tam jsou veřejné zdroje ? A že když si to odhlasujeme, tak .... no nemám na to nervy. Minule mi řekla, že se se mnou vůbec nebude bavit, protože nechodím na schůze družstva. Je to nějaká 40 letá tlustá ženská na mateřské, co má osobní problém úplně s každým. Protože je nejchytřejší a nejzkušenější pač, už je dva roky předsedkyně a já jsem mladej a vím hovno. Doktor co na ní řval na minulé schůzi co jsem byl, tak je zas starý a už tomu nerozumí. Vyučená prodavačka tvl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 No tak tak nějak podobně to vypadalo taky, taky placení lidé to byli. Ta hláška, ať to tady podepíšem, to co nám předložila, že diskutovat o tom nebudou, proběhla taky. Jenže to by hned v prvním článku smlouvy nesměl být blbě název katastrálního území. No jak píšu byla to jízda. Jinak připravit lidi o 350k... to je slušný. No záleží jaké jsou stanovy, ale tohle mi jako sranda nepřijde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Ale sama sa ta matrona do tej funkcie asi nezvolila ci? U nasich doma to bolo vzdy to iste,.... ked sa dvaja susedia stretli, tak mali vsetci plne huby toho, ako to ti v druzstve vedu spatne a ako by sa malo to a tamto,.... samozrejme na schodzach vzdy max 20% clenov,..... a potom ked bol pruser a vedenie nahle odstupilo, hladali sa novi "dobrovolnici" viac nez rok. Hlavna kvalifikacia noveho vedenia nakoniec bola, ze to bol dochodca co nemal co na praci a jeho dvaja kamarati, tak to aj dopadlo,.... Proste na to stare zle vedenie sa nakoniec este s laskou asi 5 rokov spominalo, nez to po velkom uprosovani vzala jedna holka co sice nebola na materskej ani dochodca a ako kazdy iny clen mala svojich starosti dost, ale nema v hlave uplne nasrane. A od vtedy vsetci stastni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Já nevím...Každé moje auto vždy dostalo jméno. Pozdravil jsem ho, když jsem k němu přišel, mluvil jsem s ním...Ženu jsem naučil to samé. Je to člen rodiny. Momentálně mám 3 auta, ale ke každému mám vztah. Na druhou stranu žádný šrám jsem nikdy neřešil. Patří to k životu stejně, jako jizvy na mých kolenou... Auto je spotřební zboží, o tom žádná, ale zbytečně se fakt omlacovat nemusí. Mám to podobně- mají u mě své jméno, mluvím na ně a když se s ním loučím, tak je to dost těžký. Snažím se o něj starat jak to jde a cizí bezohlednost mi dost vadí ( u mě by to totiž mohlo být naopak, mám ho za pár šupů a když to do mě někdo bouchne, škodu má spíš on ). Ale i tak prožívám stále každej škrábaneček ( obzvláště teď ).Kluci, bacha na fázi, kdy vám auto začne odpovídat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Ale no tak, to není o diagnóze, to je o přístupu a vztahu ke svým věcem. Prostě si jich vážím a mám je rád... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Kluci, bacha na fázi, kdy vám auto začne odpovídat. U mě se bát nemusíš . Má auta umí max. jezdit ( a to nijak zvláštně dobře ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) Má auta umí max. jezdit ( a to nijak zvláštně dobře ).Na tvou obranu, kdo by čekal že bába v zatáčce bude mít tak vostrý lokty. Ale no tak, to není o diagnóze, to je o přístupu a vztahu ke svým věcem. Prostě si jich vážím a mám je rád...Ale dyť jo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) tak jsme se domluvili, že mi kamarád nepůjde na bradu a hádejte co ? Mám pocit, že se mi kýve zub Kamarád dostal na vojně přes hubu hasičákem a hejbaly se mu všecky přední zuby jak gumový. Doktor mu řekl, že si má matlat dásně citronovou šťávou a fakt mu to pomohlo, má ty zuby ještě dneska. Ale v době incidentu mu teda bylo 18, žejo... Ale za zkoušku nic nedáš. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) Ale sama sa ta matrona do tej funkcie asi nezvolila ci? U nasich doma to bolo vzdy to iste,.... ked sa dvaja susedia stretli, tak mali vsetci plne huby toho, ako to ti v druzstve vedu spatne a ako by sa malo to a tamto,.... samozrejme na schodzach vzdy max 20% clenov,..... a potom ked bol pruser a vedenie nahle odstupilo, hladali sa novi "dobrovolnici" viac nez rok. Hlavna kvalifikacia noveho vedenia nakoniec bola, ze to bol dochodca co nemal co na praci a jeho dvaja kamarati, tak to aj dopadlo,.... Proste na to stare zle vedenie sa nakoniec este s laskou asi 5 rokov spominalo, nez to po velkom uprosovani vzala jedna holka co sice nebola na materskej ani dochodca a ako kazdy iny clen mala svojich starosti dost, ale nema v hlave uplne nasrane. A od vtedy vsetci stastni.Vzniklo to historicky když se to privatizovalo, asi to převezmu, protože tohle nedávám. Na druhou stranu za to dnes bere 6k, což mojí hodinovku asi v průměru nezaplatí, ale té práce tam fakt moc není. Jednou jsem předseda byl... nejhorší je ta její arogance a apriori přístup, že jsi úplný kretén.. Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem vojta1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Kamarád dostal na vojně přes hubu hasičákem a hejbaly se mu všecky přední zuby jak gumový. Doktor mu řekl, že si má matlat dásně citronovou šťávou a fakt mu to pomohlo, má ty zuby ještě dneska. Ale v době incidentu mu teda bylo 18, žejo... Ale za zkoušku nic nedáš.Díky zkusím :-) já su též ještě mladý synek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 Hasičák nebo citron? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2019 (upraveno) Hasičák nebo citron?Hasičák a pak citrón, nejsem blbý to zkoušet naopak, že jo... Jinak Klotzmane poslední dobou dělám hodně často old fashioned, tam se dává citrónová kůra, myslíš, že to může taky pomoct ? Já myslím, že jo :-) Upraveno 7. ledna 2019 uživatelem vojta1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky