instant Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Instant: jestli se nepletu tak když chci předjíždět tak včas dám znamení (u nás se tomu řiká blinkr-lidově řečeno) tak nevím kdo tu má řidičák půl roku...a kdo je puberták. Ten "chudák" jak píšeš si to uvědomil a proto se omluvil.Nechápu jak se ho můžeš zastávat ale sto lidi sto názorů... neber ma doslovne, nic zle ti nezelam, ale az ta nedajboze taky "chudak" naozaj odstreli a das luskáčika do stromu pri ceste, ako velmi ti pomoze, ze mal dat blinker a nedal ho? pritom je jasne ze chcel predbiehat - clovek neplanuje stravit weekend vo vleku za cisternou. takze aj sa ti ospravedlni, aj to olutuje, aj sud vyhras, ale ani kamera ani prednost v jazde ta nebudu tlacit na vozicku, ani ta prebalovat a utierat ti pusu ked dochlipes obed. lebo to sa cloveku realne moze pri takejto nehode prihodit. nebudem tu rozoberat nieco o predvidavosti, mrtvych uhloch a o tom, ze vacsina vodicov je pomala v reakciach, nepozera do spätnych zrkadiel, a ma vyslovene zly odhad rychlosti. Proste never tomu, ze sedis v plechovej krabici ktora ta naozaj ochrani, to je totalny bullsh.t - asi tolko k teme. Drz sa svojho nicku a nekazme si nedelu - LASKA JE FAJN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 azeppelin: palubní kamerku mám neustále na čelnim skle a proč to natáčim? Zkus trošku přemýšlet...třeba Tě to napadne i bez nápovědy.Je tam 8G kartička a natáčí to ve smyčce jestli víš co to je a jak to funguje... instant: v podstatě s Tebou souhlasím,máš pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 "Já jsem si říkala, že byl tak jako vysunutej, aby nechtěl taky začít předjíždět. Chtěl." Alespoň někdo to trochu předvídal a četl provoz... A tomu se říká řidičská předvídavost a ohleduplnost, když někdo udělá chybu . Když jsem to video viděl poprvé aniž jsem věděl jak to dopadne mě bylo jasný, že ta Oktávka jde na předjíždění a nevidí auto za sebou. V takovém případě mám nohu na brzdě ještě než se přiblížím, bliknu mu a nechám ji předjet. To, že zapoměl na blinkr je chyba, ale na našich silnicích vcelku běžná. Proto je dobré na to vždy za volantem myslet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 kamerka, kartička, fotečky, lidičky............. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 A tomu se říká řidičská předvídavost a ohleduplnost, když někdo udělá chybu . Když jsem to video viděl poprvé aniž jsem věděl jak to dopadne mě bylo jasný, že ta Oktávka jde na předjíždění a nevidí auto za sebou. V takovém případě mám nohu na brzdě ještě než se přiblížím, bliknu mu a nechám ji předjet. To, že zapoměl na blinkr je chyba, ale na našich silnicích vcelku běžná. Proto je dobré na to vždy za volantem myslet. mě se jednou stalo na trase Litomyšl-Mohelnice, že jsem předjížděl kamion a když jsem byl na úrovni kabiny řidiče, tak se fabka, (která jela před tím kamionem a kterou jsem přes kamion neviděl) rozhodla, že odbočí na odpočívadlo po levé straně cesty... tenkrát jsem brzdil i očima, ale dopadlo to dobře... a teď dotaz - kdybychom se nabourali, je to má chyba, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) mě se jednou stalo na trase Litomyšl-Mohelnice, že jsem předjížděl kamion a když jsem byl na úrovni kabiny řidiče, tak se fabka, (která jela před tím kamionem a kterou jsem přes kamion neviděl) rozhodla, že odbočí na odpočívadlo po levé straně cesty... tenkrát jsem brzdil i očima, ale dopadlo to dobře... a teď dotaz - kdybychom se nabourali, je to má chyba, že? Obávám se, že ano. Takhle ale končí spousta motorkářů, mimochodem. Edit: Kamion brzdil? Škoda dávala znamení? Nejspíś by záleželo na sv?dectví řidiče kamionu. Upraveno 26. února 2012 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 laskajefajn> speciálně pro tebe... spíš než proč a jak se to točilo mě zaráží proč se to ocitlo tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 mě se jednou stalo na trase Litomyšl-Mohelnice, že jsem předjížděl kamion a když jsem byl na úrovni kabiny řidiče, tak se fabka, (která jela před tím kamionem a kterou jsem přes kamion neviděl) rozhodla, že odbočí na odpočívadlo po levé straně cesty... tenkrát jsem brzdil i očima, ale dopadlo to dobře... a teď dotaz - kdybychom se nabourali, je to má chyba, že? Najdeš to v odstavci 4 a 5, paragrafu 17 silničního zákona. Jednoznačně se nedá odpovědět, protože se to posuzuje v případě nehody vždy individuálně. Předpokládám porušení odstavce 4 ze strany řidiče Fabie: " (4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění." Z tvé strany odstavce 5: (5) Řidič nesmí předjíždět a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí, b ) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet. Kolik % by dala dopravka tobě a kolik jemu neumím odhadnout. Ale jednoznačné by to nebylo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 azeppelin: palubní kamerku mám neustále na čelnim skle a proč to natáčim? Zkus trošku přemýšlet...třeba Tě to napadne i bez nápovědy.Je tam 8G kartička a natáčí to ve smyčce jestli víš co to je a jak to funguje... instant: v podstatě s Tebou souhlasím,máš pravdu. Mohl by jsi hodit odkázeček co je to za kamerčičku? Docela by mě taková hračička zajímala do autíčka a v létě na motorčičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Jedno z témat o kamerách on board. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Mohl by jsi hodit odkázeček co je to za kamerčičku? Docela by mě taková hračička zajímala do autíčka a v létě na motorčičku. http://autokelly.ecpaper.cz/leden-2012-letak/#page=4-5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 (upraveno) pro Rudykopalsson - já bych se spíš přiklonil a myslím si, že i policie k tomuto: Řidič nesmí předjíždět a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí, b ) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet. A to proto, že policie to bere tak (lidově řečeno) nevjíždět tam, kam nevidím. To je něco podobného jako předjíždění před vrcholem stoupání. Upraveno 26. února 2012 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 pro Rudykopalsson - já bych se spíš přiklonil a myslím si, že i policie k tomuto: Řidič nesmí předjíždět a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí, b ) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet. A to proto, že policie to bere tak (lidově řečeno) nevjíždět tam, kam nevidím. To je něco podobného jako předjíždění před vrcholem stoupání. jo já si to taky myslím, srandovní je, že já viděl dostatečně daleko, ale ne tu fabii před kamionem.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Podle mého by se to posuzovalo podle toho, kdo má jaké kamarády na PČR. Fábka taky nemá co odbočovat když je předjížděna. Tak proto si myslím, že by víc než kdy jindy platila moje první věta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 http://autokelly.ecpaper.cz/leden-2012-letak/#page=4-5 Diky za odkazy, ona by na blbnutí stačila i takováhle mrška jenom je problém že nenatáčí do smyčky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Podle mého by se to posuzovalo podle toho, kdo má jaké kamarády na PČR. Fábka taky nemá co odbočovat když je předjížděna. Tak proto si myslím, že by víc než kdy jindy platila moje první věta. Chybka Fabia nevěděla, že je předjížděna kvůli kamionu a z jejího pohledu, pokud nejelo něco v protisměru mohla vlevo odbočovat. Porušení předpisů se tak dopustilo pouze předjíždějící auto. Porušením pravidel předjížděného by bylo, kdyby začal odbočovat kamion. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Tak dneska jsem měl namále :-( Teplická dálnice, těsně za Prahou, za McD, kopec k Lukoilu. Pršelo, předjíždím si kamion, nikde nikdo..Najednou mi kamion hodí kolama do auta moře vody, nevidím ani metr. Aquaplaning, vodfouklo mě to na svodidla. Už jsem se bál, že začínám slyšet plechy, ale zase mě to hodilo zpátky, přes oba pruhy, přes odstavnej pruh do strouhy, drobet to bouchlo a už jsem se chytil a najel zpátky.V zrcátku jsem viděl kamion (tak 50-100m - vůbec mi v těch 3 vteřinách nedošlo, že tam je :-(No domů jsem dojel snad dvacítkou :-( Tak mám zase před sebou zase rok šoférské pokory, třeba i dýl..Tak nějak (možná naivně) si říkám, že nemít X5 a drobet štěstí, možná píšu ze špitálu :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Chybka Fabia nevěděla, že je předjížděna kvůli kamionu a z jejího pohledu, pokud nejelo něco v protisměru mohla vlevo odbočovat. Porušení předpisů se tak dopustilo pouze předjíždějící auto. Porušením pravidel předjížděného by bylo, kdyby začal odbočovat kamion. Stalo se to kolegovi v práci - 2 Tatry za sebou, první začala odobočovat v době, kdy byli předjížděni - §21 odbočování .....při odbočování nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním a musí dbát zvýšené opatrnosti. Viníkem byl řidič Tatry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Chybka Fabia nevěděla, že je předjížděna kvůli kamionu a z jejího pohledu, pokud nejelo něco v protisměru mohla vlevo odbočovat. Porušení předpisů se tak dopustilo pouze předjíždějící auto. Porušením pravidel předjížděného by bylo, kdyby začal odbočovat kamion. Neznám přesně danou situaci,ale když si odbočuju doleva, tak si najedu doleva do svého pruhu a částečně přece vidím za mě do druhého pruhu. Ale tady od stolu se nám dělají machry, je to zkrátka vteřina a už to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 26. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2012 Neznám přesně danou situaci,ale když si odbočuju doleva, tak si najedu doleva do svého pruhu a částečně přece vidím za mě do druhého pruhu. Ale tady od stolu se nám dělají machry, je to zkrátka vteřina a už to je. To je fakt . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky