Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

nedávno jsem si pořídil telefónek s Androidem, celkem spokojenost ikdyž pár věcí mělo stařičké palmové Treo lepších. Ale co mě nemile překvapilo je kalkulačka. Potřeboval jsem něco s úhly, funkci sinus a ono mi to házelo strašný kraviny. Nejdřív jsem se na to chtěl vykašlat a nainstalovat si nějakou lepší kalkulačkovou aplikaci ale nedalo mi to a začal jsem zkoušet různé primitivní, snadno kontrolovatelné výpočty. A při tom jsem náhodou zjistil že to počítá správně, jen trochu nezvykle. Ono to totiž kdoví proč nepoužívá stupně ale radiány. Kdyby to šlo přepnout nebo to tam aspoň bylo napsaný tak to pochopím ale ono ne. Ony se ty radiány někde používají tak běžně že to je standardně v androidí kalkulačce? Nebo to je jen výplod nějakého od reality odtrženého ajťáka?

Kdyby jsi na základce propadal z matematiky jako já, tak tyhle problémy dnes nemáš :D Omlouvám se za Offtopic :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. Jeden vlnený oblek nosený denne, sa môže po dvoch mesiacoch vyhodiť. Po mesiaci stratí fazónu a po dvoch je z neho handra.

nuz nie je vlna ako vlna. Ak to je aspon stodvadsiatka a vyssie, je to o niecom inom ako pises.
Odkaz ke komentáři

nedávno jsem si pořídil telefónek s Androidem, celkem spokojenost ikdyž pár věcí mělo stařičké palmové Treo lepších. Ale co mě nemile překvapilo je kalkulačka. Potřeboval jsem něco s úhly, funkci sinus a ono mi to házelo strašný kraviny. Nejdřív jsem se na to chtěl vykašlat a nainstalovat si nějakou lepší kalkulačkovou aplikaci ale nedalo mi to a začal jsem zkoušet různé primitivní, snadno kontrolovatelné výpočty. A při tom jsem náhodou zjistil že to počítá správně, jen trochu nezvykle. Ono to totiž kdoví proč nepoužívá stupně ale radiány. Kdyby to šlo přepnout nebo to tam aspoň bylo napsaný tak to pochopím ale ono ne. Ony se ty radiány někde používají tak běžně že to je standardně v androidí kalkulačce? Nebo to je jen výplod nějakého od reality odtrženého ajťáka?

Protoze se s tim vyrazne lepe pocita. Napri derivace sin(x) je cos(x) ale ve stupnich (180/pi) cos(x)

A taky stupne nejsou cisla, je jednodussi vypocitat 2*pi nez 360 stupnu, ktery ve finale stejne na radiany musime prevest, ale musime si pamatovat jak

Odkaz ke komentáři

U M&S si kupuju košile. Mám jich asi deset. Jelikož nežehlím, hledím i na požadavky mé drahé polovičky, které se jiné kousky blbě žehlí. Nemám kule na objednávku košil přes net od Charles Tyrwitt nebo toho druhýho anglána, co si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje ")

Ja mam jednu Tyrwhittku (kupovali s jednim clenem spolecny balik 4 ks obleceni na zkousku) a musim rict, ze kvalita je jeste o kus dal nez M&S. Maji trochu jiny strih, ale sedi mi dobre a latka je perfektni. Zatim jsem se jeste neodhodlal, ale rikam si, ze dalsi kosile budu kupovat tam.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Rozhodnutí bývalého zaměstnavatele,nesazením mého bývalého kolektivu do podmínek s kterýma nemá zkušenosti tak 90%.Dotýká se mně to osobně,protože tam pracuje brácha a ten je magnet na úrazy a ví o této technologii prd,je mi líto celé bandy,všechny znám osobně a většina ani neví do čeho jdou,já bych tam nasadil ty ,,manažery",podmínky jsou přímo děsivé.Hold s čím si neporadí generál,tam pošle pěšáky.

Odkaz ke komentáři

Protoze se s tim vyrazne lepe pocita. Napri derivace sin(x) je cos(x) ale ve stupnich (180/pi) cos(x)

A taky stupne nejsou cisla, je jednodussi vypocitat 2*pi nez 360 stupnu, ktery ve finale stejne na radiany musime prevest, ale musime si pamatovat jak

já sice věřím že matematikům to tak přijde lepší ale je mi to celkem houby platný. Výkresy se obvykle kótují ve stupních, teda aspoň u nás, v Holandsku a Japonsku. A když pak mám vymyslet jak tu součástku naklonit o nějaký úhel (který stejně konstruktér natáhl myší v počítači podle toho kde mu zrovna stál hrnek od kafe a který navíc nějakým podivným způsobem kombinuje desítkovou soustavu s šedesátkovou jako například 12.7°) tak jsou mi libůstky matematiků celkem ukradený. Já prostě potřebuju sinus úhlu vynásobit délkou aby mi vyšla výška. Strojaři jistě znají, princip sinusového pravítka. No když už vím na čem jsem tak si s tím poradím. Andryáš dostane nějakou jinou kalkulačku co funguje lidským způsobem nebo to budu počítat na logaritmickým pravítku aby byla větší sranda. Každopádně mě to překvapilo, počítání v radiánech v jednoduché kalkulačce v levném telefonu.

Odkaz ke komentáři

Jsem zase chytil na technický idiota" Jsem byl s malým přívěsem a že prej nemůže na rámu najít vyražený VINko :oneeyed02: Říkám, káru mám 10 let a ještě ho nikdo nechtěl, možná tam ani není" No tak, že mi to nedá, tak volám výrobci a že prej tam má štítek, co to je za debila, že na rám to nedávají" No tak mi to nakonec dal, a že si to tam prý mám nechat vyrazit :oneeyed02: No to mě zase někdo po dlouhé době nastartoval"

Odkaz ke komentáři

To by mi taky naběh kladrubák. Hlavně že ti to dal. Mě zas dneska vytočila pošta. Od tý doby co u nás outsourcovali doručovatelky nic nechodí jak má, báby si berou poštu domů nebo nechoděj vůbec, masakr.

Co najela pošta na new systém tak je to špatné.Mraky doručovatelek propustili.Jsou přetížené,makají až 12hod. Něco málo se snad objevilo už na TV Prima. Pošťáci z Ústí a snad z Plzně se nebojí na to poukázat. Jinde panuje strach o práci proto všichni mlčí. Několik příkladů též bylo na TV Prima,když se pošťačka ozvala,dostala výpověď. Odbory samozřejmě nic neřeší. Jediná možnost jsou snad media.

Vím o čem píšu,manželka dělá na poště. Nepřal bych vám vidět jak ty ženský chodí domu strhané,jak fyzicky tak psychicky jsou na tom hodně špatně.

Odkaz ke komentáři

Když jsme u té pošty...nikdo nic neví a co je zajímá, tak jestli to nebylo špatně zabalené...jak asi... :crying_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...