Lamiczka Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března před 1 hodinou, ivan_989 napsal: K téme. Co by se stalo, kdybych si řekl o nápovědu 50:50?
nickolas Odesláno 7. března Nahlásit Odesláno 7. března (upraveno) Já bych držel hubu (k tomu zastřelení/oběšení) Upraveno 7. března uživatelem nickolas 1
orol Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna Taková kratochvíle - jaký čas ukazují hodiny/hodinky na obrázku? 1
maama Odesláno pátek v 20:56 Nahlásit Odesláno pátek v 20:56 @nazdarhodiny neni resenim toho s tim soudcem (chce vetu, ne vyrok) veta tazaci? Treba: “nejste, pane soudce, tak trochu blbej?” Za to me nemuze ani obesit, ani zastrelit, leda tak pokutu za pohrdani mi da, ale furt lepsi nez natahnout brka.
nazdarhodiny Odesláno pátek v 21:34 Nahlásit Odesláno pátek v 21:34 @maama nj, nenapsal jsem to poradne. Pravnik ze me asi nikdy nebude . Dalsi “vetou” se tady mysli vyrok, tj neco, kde ma smysl posuzovat pravdivost/nepravdivost. Cele to smeruje k tomu vymyslet vyrok, ktery je v dane situaci “naveky nerozhodnutelny”. Pokud nevidime ze soudni sine ven, bude nerozhodnutelny i vyrok “Venku prsi”. Bohuzel o pravdivosti/nepravdivosti takoveho vyroku lze snadno rozhodnou, kdyz nekdo pujde ven a podiva se. @Lamiczka jeden takovy “naveky” nerozhodnutelny vyrok uvedl, ale reseni je cela spousta. Vyrok,”trest smrti bude zastrelenim” je nerozhodnutelny pouze v kontextu hadanky. Jsou ale i univerzalne nerozhodnutelne vyroky. Treba slavny vyrok “Tento vyrok je nepravdivy”. Ten nemuze byt pravdivy, ani nepravdivy, a pritom se jedna o vyrok. Takovy universalni naveky nerozhodnutelny vyrok by vezne take zachranil. Ale ten Lamiczkuv je samozrejme v kontextu “hry” hezci
Josef01 Odesláno sobota v 04:53 Nahlásit Odesláno sobota v 04:53 V 24. 4. 2025 v 21:05, orol napsal: Taková kratochvíle - jaký čas ukazují hodiny/hodinky na obrázku? Co třeba 9:48?
Milan156 Odesláno sobota v 05:21 Nahlásit Odesláno sobota v 05:21 před 21 minutami, Josef01 napsal: Co třeba 9:48? Ale je to 10:48 ... Nevěřící si snadno mohou přetočit hodinky pro ověření (kolegové s digitálním časem se tohoto testu zdrží) Pozor řešení: Matematicky je klíč v hodinové ručičce, která ukazuje přesně na dílek před celou (což je 1:5 hodiny a to je 12 minut, ergo chybí 12 minut do celé, tím určíme kde je celá a vyjde 10:48) 1
orol Odesláno sobota v 05:31 Nahlásit Odesláno sobota v 05:31 před 7 minutami, Milan156 napsal: Pozor řešení: Matematicky je klíč v hodinové ručičce, která ukazuje přesně na dílek před celou (což je 1:5 hodiny a to je 12 minut, ergo chybí 12 minut do celé, tím určíme kde je celá a vyjde 10:48) To je ta pravá matematika
Josef01 Odesláno sobota v 05:34 Nahlásit Odesláno sobota v 05:34 (upraveno) Ano, to jsem pochopil, že to musí být 1/5 před celou hodinou, ale pak je to opravdu 12 minut. Upraveno sobota v 05:35 uživatelem Josef01
Milan156 Odesláno sobota v 05:57 Nahlásit Odesláno sobota v 05:57 před 25 minutami, orol napsal: To je ta pravá matematika To je to ranní vstávání. Než se člověk rozkouká plácne leccos...
Josef01 Odesláno sobota v 06:07 Nahlásit Odesláno sobota v 06:07 Hlavně na hodinách to běžný člověk neřeší matematicky, malá mi ukazuje celou a velká třičtvrtě
mato57 Odesláno sobota v 19:17 Nahlásit Odesláno sobota v 19:17 (upraveno) Ten je pěknej ... Já myslel, že jsme v sekci HUMOR a ona je to zatím hádanka Je to správně, přepočítal jsem to ... Upraveno sobota v 19:28 uživatelem mato57 ... uveden v textu 1
orol Odesláno neděle v 15:36 Nahlásit Odesláno neděle v 15:36 Opravdu pěknej Spoiler - vtip vyzní pouze v psané podobě ... 1
KFL Odesláno neděle v 20:19 Nahlásit Odesláno neděle v 20:19 Najdi prsten, cigaretu, tužku, pistoli, kladivo, knihu, kus dortu, filmovej pás, deštník (s trochou fantazie teda), balónek a loď .
orol Odesláno pondělí v 05:36 Nahlásit Odesláno pondělí v 05:36 (upraveno) Jsem bez fantazie, tudíž mi ten deštník chybí ... ale nevzdávam to Edit: Rozhodl jsem se, že mám i ten deštník. Upraveno pondělí v 05:40 uživatelem orol
Klotzman Odesláno pondělí v 09:27 Nahlásit Odesláno pondělí v 09:27 Ať si lámu jak si lámu, 10 seconds fakt nedám...
ivan_989 Odesláno pondělí v 09:29 Nahlásit Odesláno pondělí v 09:29 Pomôcka: nie je ich 10, ale 10! 2 1
nickolas Odesláno pondělí v 09:50 Nahlásit Odesláno pondělí v 09:50 V 24. 4. 2025 v 21:05, orol napsal: Taková kratochvíle - jaký čas ukazují hodiny/hodinky na obrázku? Nebyla ta otázka původně, kolik hodin je na obrázku? A odpověď je, jedny...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se