Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 31. 5. 2025 v 14:50, FantasticFabio napsal:

Ty komenty jsou opravdu……k zblití! 

Snad bys nečekal něco jiného? Však tady je každej expert na to co mají dělat ti ostatní.

• Dát hlas 2
Odesláno

Pracuju na univerzitě, výuka tvoří tak 30 % mé pracovní náplně, takže u zkoušek fakt nemám potřebu nikoho vyhazovat. Jiných starostí mám dost. Dneska mě naštvalo, že se dva studenti se mnou handrkovali o známku, přitom nevěděli základní věci (př. co jsou to vrstevnice, v jakých jednotkách jsou zeměpisné a rovinné souřadnice)…jak na trhu. 
Vím, že s tímhle bych se měl popasovat, jenže vedení fakulty jde studentům v případě stížností na ruku, tak radši dám éčko, než abych musel vysvětlovat, proč jsem vyhodil a ztrácel tak svůj čas. 
Nejlepší pak bylo, když jsem přes zavřené dveře slyšel, jak jsem byl č….

Odesláno
před 40 minutami, Greenhornik napsal:

Pracuju na univerzitě, výuka tvoří tak 30 % mé pracovní náplně, takže u zkoušek fakt nemám potřebu nikoho vyhazovat. Jiných starostí mám dost. Dneska mě naštvalo, že se dva studenti se mnou handrkovali o známku, přitom nevěděli základní věci (př. co jsou to vrstevnice, v jakých jednotkách jsou zeměpisné a rovinné souřadnice)…jak na trhu. 
Vím, že s tímhle bych se měl popasovat, jenže vedení fakulty jde studentům v případě stížností na ruku, tak radši dám éčko, než abych musel vysvětlovat, proč jsem vyhodil a ztrácel tak svůj čas. 

No tak, ještě že Ti nezměnili pohlaví.

Odesláno
před 14 minutami, revue gt napsal:

No tak, ještě že Ti nezměnili pohlaví.

Za to já jim jo, v hlavě jsem si říkal hlášku Nico Leonarda: This is not a man, this is p**sy. Naopak když to někdo vzdá a řekne, že přijde příště, tak to kvituju a říkám si: to je aspoň borec. 

Odesláno
před 9 hodinami, Greenhornik napsal:

Co ti dárečci studují za obor?

Odesláno
před 18 minutami, geometr napsal:

Na univerzitě neví, co jsou vrstevnice a v jakých jednotkách jsou zeměpisné a rovinné souřadnice? A takové věci se dnes učí na univerzitě?

Já s nima musím opakovat i sinovou větu a podobný věci. Co jsou vrstevnice je neučím, ale přišla na to řeč, když jsme se bavili o digitálních modelech terénu. A pak byla otázka na souřadnicové systémy používané v ČR, tak jsem to chtěl od začátku, jaké máme souřadnicové soustavy, co je to kartografické zobrazení. No a když jsme byli u geografických souřadnic, tak jsem se zeptal na jednotky…a to jsem neměl dělat. 

Odesláno
před 13 minutami, vzduch napsal:

Co ti dárečci studují za obor?

Máme na fakultě relativně nový obor Myslivost, byly dotace na tvorbu nových studijních programů, tak se vymyslelo toto. Dlouhá léta to byl jen předmět v rámci Lesnictví a Lesního inženýrství.

Já je učím Základy GIS, geodézie a pozemkové evidence, což třeba u Lesnictví jsou dva předměty. 

Neříkám, že jsou všichni špatní, ale nemělo by těch studentů být tolik a hlavně bych vůbec neotvíral kombinované studium. 

Odesláno
před 5 minutami, geometr napsal:

Úplně se bojím, co napíšeš, že studují za obor. Hodně smutný.

Neboj, jak píšu výše, nemají to jako profilový předmět, nestudují geodezii ani GIS. Ale aspoň nějaké základy by mít měli. Např. z každého cvičení chci, aby mi v ArcGIS exportovali mapový výstup s legendou, měřítkem, směrovkou atd. Stejně se na konci semestru vždycky našel někdo, kdo ani tohle neuměl. Přitom téměř ve všech bakalářkách je pak nějaká mapa. A pak ti do evaluací napíšou, že jim předmět k ničemu nebude. Vždyť úplně všichni mají nějakou mapovou aplikaci, 80% všech pořízených dat jsou data prostorová. Drony, družice, neuronové sítě, vždyť to je budoucnost všude. 

• Like 1
Odesláno (upraveno)

@Greenhornik Hmm. Tohle by bylo asi na delší povídání. Ovšem podle mne, pokud to má být lesník s VŠ, tak znalost pozemkových evidencí je bez debaty (zatím pořád ještě), GIS dnes také (včetně toho, jak se např. "chovají" kartografická zobrazení), o geodézii by měl vědět, že existuje a k čemu jí (geodeta) potřebuje. A jako vrstevnice, zeměpisné a rovinné souřadnice (ne teda konkrétní systémy), to jsme se snad učili na základce...

A máš pravdu o všech těch moderních věcech. Jen musíš vědět, jak je používat, no 🙂

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno
před 10 hodinami, Greenhornik napsal:

Švagrová učí na nejmenované lékařské fakultě a řeší stejný problém. Vedení stojí za studenty, hlavně nevyhazovat. Studenti toho samozřejmě zneužívají. 

Mám trochu obavu, kdo nás bude za pár let léčit.

Odesláno
před 28 minutami, geometr napsal:

@Greenhornik Hmm. Tohle by bylo asi na delší povídání. Ovšem podle mne, pokud to má být lesník s VŠ, tak znalost pozemkových evidencí je bez debaty (zatím pořád ještě), GIS dnes také (včetně toho, jak se např. "chovají" kartografická zobrazení), o geodézii by měl vědět, že existuje a k čemu jí (geodeta) potřebuje. A jako vrstevnice, zeměpisné a rovinné souřadnice (ne teda konkrétní systémy), to jsme se snad učili na základce...

A máš pravdu o všech těch moderních věcech. Jen musíš vědět, jak je používat, no 🙂

My je učíme i práci s totálkou, lesní cesty dneska už stavět sice nebudou, ale furt se polární metoda používá v Národní inventarizaci lesů. Na oboru Lesnictví i Krajinářství dokonce i počítají polygon. Ale trochu ta geodézie ustupuje, za to o to víc jde dopředu DPZ a AI. My jsme třeba teď podávali projekt na hodnocení obnovy lesa pomocí strojového učení (vývoj automatizovaných nástrojů v TensorFlow).

Odesláno
před 8 minutami, Kotlick napsal:

Švagrová učí na nejmenované lékařské fakultě a řeší stejný problém. Vedení stojí za studenty, hlavně nevyhazovat. Studenti toho samozřejmě zneužívají. 

Mám trochu obavu, kdo nás bude za pár let léčit.

Ono to už dneska je tak, že samotnej titul bez znalostí nemá váhu. Ne, že by VŠ byla k ničemu, furt je tam myslíme učíme dost, ale proleze to každej, když je trochu drzej. A já cítím, že na tom mám taky podíl. 

Odesláno
před 1 minutou, Greenhornik napsal:

Ono to už dneska je tak, že samotnej titul bez znalostí nemá váhu. Ne, že by VŠ byla k ničemu, furt je tam myslíme učíme dost, ale proleze to každej, když je trochu drzej. A já cítím, že na tom mám taky podíl. 

No já mám konkrétně u těch lékařů spíš strach, že ti co budou umět půjdou ven a ti co to prolezli s odřenýma ušima nám tu zůstanou, popř. to budou řídit z min. zdravotnictví....

Odesláno
před 25 minutami, Greenhornik napsal:

Bohužel, vypadá to, že to tak dneska je. Jdu občas na pivo s docentem, který přednáší matiku na mé alma mater. Krom toho, že u toho piva samozřejmě řešíme všechny problémy světa 🙂 , přijde řeč i na školu a studenty. Tak mu pak vždycky říkám, že degradujou můj diplom.

• Like 1
Odesláno

nevim, vzpomínám na státnice z Aj před 20 lety a kolegyni položili dotaz na literaturu a konkrétně pak na E. Hemingwaye...věděla prd a za dveřma si nám stěžovala, že nemůže znát všechny č*ráky, co kdy žili 🙄

Odesláno
před 4 minutami, vanderB. napsal:

nevim, vzpomínám na státnice z Aj před 20 lety a kolegyni položili dotaz na literaturu a konkrétně pak na E. Hemingwaye...věděla prd a za dveřma si nám stěžovala, že nemůže znát všechny č*ráky, co kdy žili 🙄

Já....teda ještě víc kdysi ... dělal jen běžnou VŠ zkoušku z AJ a borec, když už byl ve dveřích, tak se na mě otočil a s vytřeštěnejma vočima se zeptal: jak se anglicky řekne "byl jsem v Londýně"?

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...