Tobi Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října před 7 minutami, Bert napsal: Někde jsem četl, že stroje od společnosti PROMA jsou české, mají tady perfektní a rychlý servis, podpru hyper super, a kdesi cosi. Inu, koupil jsem si za dobré peníze z druhé (možná třetí) ruky soustruh. Funkční, ale věděl jsem, co chci jinak. A v rámci vylepšování jsem zavolal do PROMY Bert: dobrý den, mám Váš soustruh DSL 1100 V. Potřeboval bych díly 1,2,3,4. Technik: Jó pane, díly 3 a 4 nejsou standardní servisní díly, to bude trvat tak 2 až 3 měsíce. Bert: Proč tak dlouho? Technik: No, oni je musí pro nás vyrobit. Bert: Kdo? Technik: To my nesmíme říkat .... Takže nasrat na "tradiční českou" značku Firma je česká ale komponenty China.
gunman Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Švagr na Promě začínal, ale to je možná 20 let zpátky, firma česká, ale výrobky Čína. Na hobby do garáže to bylo OK, ale v té době třeba soustruhy měly křivý lože, nožové hlavy se musely taky přerovnávat. Tehdy bylo lepší koupit nějakou starou klasiku Tos třeba. Po téhle kategorii strojů jsem se dlouho nedíval, netušil jsem, že ještě fungujou.
Bert Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Právě, že já mám jejich nejpevnější a nejpodařenější soustruh na dřevo. Litinový lože, jako když střelí. Opakovaně zkoušená souosost s odchylkou do 0,2mm před laděním. Ladit budu až po definitivním ustavení, bo ještě nevím, jestli přivrtat do železného ponku, nebo nechat na origo nohách, ke kterým příliš důvěry nechovám. Takže cajk, ale chci si udělat specielní boční support pro práci mimo lože. Ten stávající není špatný, ale nechal bych ho kde je, tedy na loži. Taky mi chybí jedna drobnost na kopírce .... No, a to bude trvat (viz výše). Peklo.
rayethon Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Uzasne JLC Master Ultra Thin Moon se prodavaji za 45% retailu. To proste nechapu jak je mozne, tak uzasne hodinky.
STRKKT Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října před 6 hodinami, Bert napsal: Bert: dobrý den, mám Váš soustruh DSL 1100 V. Potřeboval bych díly 1,2,3,4. Technik: Jó pane, díly 3 a 4 nejsou standardní servisní díly, to bude trvat tak 2 až 3 měsíce. Bert: Proč tak dlouho? Technik: No, oni je musí pro nás vyrobit. Bert: Kdo? Technik: To my nesmíme říkat .... Poohlédl bych se na Alixpresu: https://www.aliexpress.com/item/1005003270178949.html 1
Bert Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října před 2 minutami, STRKKT napsal: Poohlédl bych se na Alixpresu: https://www.aliexpress.com/item/1005003270178949.html Jo jo, borcovi, kterej píše o soustruhu na dřevo, poslat odkaz na soustruh na železo ..... Hm, to chce mit fakt pod čepicí.
zceyee Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Někde jsem četl, že stroje od společnosti PROMA jsou české, mají tady perfektní a rychlý servis, podpru hyper super, a kdesi cosi. Inu, koupil jsem si za dobré peníze z druhé (možná třetí) ruky soustruh. Funkční, ale věděl jsem, co chci jinak. A v rámci vylepšování jsem zavolal do PROMY Bert: dobrý den, mám Váš soustruh DSL 1100 V. Potřeboval bych díly 1,2,3,4. Technik: Jó pane, díly 3 a 4 nejsou standardní servisní díly, to bude trvat tak 2 až 3 měsíce. Bert: Proč tak dlouho? Technik: No, oni je musí pro nás vyrobit. Bert: Kdo? Technik: To my nesmíme říkat .... Takže nasrat na "tradiční českou" značku Proma je dobrej shit, nikdy vic.
Bert Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Ta 1100 je z roku 2008. Fakt shitová není, ale co chceš za 9000,- když je k tomu i kopírka. Chvíli jsem na ni dělal, než jsem si ji odvezl, a na klasiku talíře, mísy, vázy etc je v poho. Dal jsem si motivační závazek, že až za těch 9000 prodám výrobků, tak si koupím pořádný dělo https://www.recordpower.cz/tezky-litinovy-soustruh-maxi-1-220v-s-variatorem-rychlosti_z1860/
maama Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října Coze? Bert soustruzi? Hezky pekne. Naposledy jsem soustruzil ve 12ti letech, kdy si tatik soustruh vyrobil. Vytocil jsem na tom svicen (stydim se, ze byl jenom 3ramennej:) Loni me napadlo se vratit a vysoustruzit shroud na tunaky. Napad me zaujal jen na par hodin, takze jsem ani nevesel do dilny.
zceyee Odesláno 17. října Nahlásit Odesláno 17. října před 2 hodinami, Bert napsal: Ta 1100 je z roku 2008. Fakt shitová není, ale co chceš za 9000,- když je k tomu i kopírka. Nevim no, ja mel par veci od promy, naposled asi pilu na kov pasovou .. rikal jsem si "hobby" dobry .. furt neco spatne s tim, na co sem sahl to se posralo, driv nebo pozdeji se snad kazdej jeden dil znicil. Bylo k vzteku na tom rezat cokoliv pac sem vic casu stravil zprovoznovanim, opravovanim, nekonecnym znovunasazovanim pasu, byt komponenty litinove. Nikdy vic, vzdycky me to akorat demotivavlo neco delat. Za me tedy, zbav se toho nez prijdes o prsty. 1
misso Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října Jako proč? Vlevo za blbem samozřejmě nic nestojí, dvakrát se tam vejde, ale musí to opřít o mě. 1
milomac Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října (upraveno) před 34 minutami, misso napsal: Jako proč? Vlevo za blbem samozřejmě nic nestojí, dvakrát se tam vejde, ale musí to opřít o mě. To víš, to je ta kategorie blb Upraveno 20. října uživatelem milomac
Pepino777 Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října To jeste neni takovy drama. U nas je v kurzu analogovy parkovaci asistent. 1
misso Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října Před hodinou, Pepino777 napsal: To jeste neni takovy drama. U nas je v kurzu analogovy parkovaci asistent. Jo, kdybych mel kulu, tak by ostatni asi trochu usmernilo, jak moc se maji lepit
zceyee Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října před 5 hodinami, Pepino777 napsal: To jeste neni takovy drama. U nas je v kurzu analogovy parkovaci asistent. Zrovna vcera sem si rikal kde se da koupit nejaka kovova krytka na kouli
kuncák7 Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října Tak už týden jsem zase jako Bedřich Smetana, neslyším. V úterý na ušním peklo ( nejhorší byla překvapivě prohlídka nosu, můj kdysi zlomenej nosík, narovnávanej ručně v nemocnici v Jeseníku, nemá moc rád cokoliv uvnitř ) a diagnoza- zánět v obou uších. Bohužel netuším jakej, paní doktorka při vyšetření a výplachu šeptala a já na ni neviděl, takže jsem to neodezrel. Kontrola za týden, nějaká antb vodička v uchu ( vypadám jako kdybych si tam nalil inkoust ) a nosní kapky ( ale aplikovat do uší ). Manželka si dělá srandu, že ji neslyším schválně a v práci je debata po telefonu docela sranda. No, snad bude líp. 1
kuncák7 Odesláno 23. října Nahlásit Odesláno 23. října před 20 minutami, zceyee napsal: A s tim chodis do prace ? Jo, ono je to snad i lepší.
FantasticFabio Odesláno 24. října Nahlásit Odesláno 24. října Toto vlákno je fajn , ač slovo “ naštvalo” je dost slabej výraz….. už sem se vypsal v jiném vlákně ….
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se