Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

@Americkej

To jsem nikde nepsal.

Jednoduše to zcela znemožnit (žádný podomní prodej, předváděčky atd.).

Vyhláška města toto třeba řeší, ale když si je člověk pozve sám.... smůla ☹️

Prostě takovou zlodějinu vůbec neumožnit. 

Je to jasná manipulace a těžko se proti tomu bránit (myšleno jako ochrana starých lidí).

Upraveno uživatelem Pozorovatel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To byl určitě ionizační filtr a čistič čaker v jednom 😁

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Pozorovatel napsal:

To ani nevíme, nasrali se na nás, protože kvůli nám nedostali zdarma dárek za dvacet tisíc 🤦🏻‍♂️

Moje tchyne sveho casu asi pred 20 lety jako pres kopirak, vysavac za kilo, vodni postel, lednici s vodotryskem apod. (a tchan kroutil stalou nocni 360 dni v roce a dovolenou si nechaval proplacet) Skoda ze jsem nebyl prodejcem, k dobrymu zivobiti by mi stacila jen ona 😅

Odkaz ke komentáři

Přesně, tchán je pokrývač a kvůli vrtochům jeho ženy z té střechy nesleze chudák ani o víkendu a to má za sebou rakovinu a dva infarkty. Jenom aby vydělal na ty kraviny, co ona prostě musí mít 🙄

O špercích z Luxsstore ani nemluvím, to je další pro mě nepochopitelná kapitola.....

Já dělám celý život obchodního manažera v docela velkých společnostech, ale na tohle bych neměl žaludek 🤮

Odkaz ke komentáři

Koukám, že to tady vzalo obrat, z role stařenky/oběti se vyklubal predátor. A tady ovšem stát zcela selhává! Kdo tedy ochrání staříka před vrtochy jeho Nemesis se ptám? Než ho dočista utejrá? Jak praví klasik: "Starý báby by se měly střílet už zamlada".

Odkaz ke komentáři

Aneb blbost kvete v každém věku. Je možné, že stejnou cypovinu by udělala i před třiceti léty 🤔

To ovšem nemění nic na tom, že tyhle praktiky (manipulace, extrémně předražený šmejd atd.) by nemělo být možné beztrestně provádět.

Stejně jako lichva je nezákonná, tak tohle by mělo být taky....

Nebudeme to tedy vztahovat čistě na věk (i když ten hraje také svou roli), ale obecně na ochranu spotřebitele (i toho s IQ houpacího koně).

Odkaz ke komentáři

@PozorovatelAd legislativa - nevím co zdejší právní přeborníci, ale nevznikla náhodou právě pro ochranu podobně nesvéprávných příbuzných před šmejdama povinná "14-denní lhůta pro odstoupení od kupní smlouvy, uzavřené mimo kamenné prodejny"? I když předpokládám že babka byla dostatečně pitomá na to aby si ty dva týdny počkala, nebo než zjistila že na ten doručený zázrak nemá prachy...

PS: Ať nemachruju, před 20 rokama si moje bábi taky nechala od podomního obchodníka nakukat že už za 25 tisíc (5 prý dá ona a zbytek že jí rádi přispějeme my) bude žít věčně, díky čemusi co až podezřele připomínalo sebevražednou sovětskou igrušku "Vyděržaj Pioněr!" z Pelíšků. Naštěstí kápla božskou v poslední den splatnosti, takže se nám to ještě podařilo vypovědět - no a za týden to bude 10 let co už tu s námi není :skull:

image.thumb.png.6f6a0e31e59e1b9e38e082e0df921156.png

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, Pozorovatel napsal:

Nebudeme to tedy vztahovat čistě na věk (i když ten hraje také svou roli), ale obecně na ochranu spotřebitele (i toho s IQ houpacího koně).

Věk ani IQ v tom nehrají tak důležitou roli. Velká spousta lidí okolo nás má finanční gramotnost horší než dnešní dítě na základce, byli vychovávání v systému tvrdě pracuj, ať máš kde bydlet, dovolená v jugošce a v 55 do důchodu. A hlavně měj něco, co ti můžou sousedi závidět.

Moje máma, který nebylo ani 60 a hloupá myslím není, je schopná každej měsíc většinu výplaty utratit za značkový hadry a zbytek měsíce žrát rohlíky. Našetřeno nemá nic, byt vlastní taky ne, lítačku kupuje zásadně po měsíci (za 500) místo roční (za 3650) protože přece nedá tolik peněz naráz. Ale chodí v Gucci tričku s Pinko kabelkou a Tiffany náušnicema, většina z toho za moje prachy - každej rok na Vánoce/Narozeniny a pod. jí dávám možnost užitečnýho dárku typu notebook, ipad, investice, kurz a každej rok přijde s nějakou píčovinou co chce raději, naposled kožená značková bunda a kabát. Rezignoval jsem a smířil se s tím, že ji budu mít do konce života na krku (otec umřel když mi bylo 11 a chlapa nemá už dlouho). Její máma je mimochodem něco podobnýho, nepracuje už tak od 50, její táta každej rok střídal práci, vždycky celkem dobrá pozice dokud se nezjistilo, že nic neumí a letěl. Rodinu si člověk nevybere.

Upraveno uživatelem ragu
Odkaz ke komentáři

@Radek124

Tak babka je přesvědčena, že udělala nejlepší kšeft svého života, čili tady nějaké vrácení nehrozí.

Prostě nesmí být ani prostor, aby k tomu vůbec mohlo dojít.

Viděl jsem v přímém přenosu své vlastní babičky a dědy, jak se v průběhu let měnilo jejich myšlení a chápání světa kolem sebe.

Prostě po 70 jim naprosto ujel vlak.

Proto se taky šmejdi zaměřují hlavně na seniory....

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, Pozorovatel napsal:

@Radek124

Tak babka je přesvědčena, že udělala nejlepší kšeft svého života, čili tady nějaké vrácení nehrozí.

Prostě nesmí být ani prostor, aby k tomu vůbec mohlo dojít.

Viděl jsem v přímém přenosu své vlastní babičky a dědy, jak se v průběhu let měnilo jejich myšlení a chápání světa kolem sebe.

Prostě po 70 jim naprosto ujel vlak.

Proto se taky šmejdi zaměřují hlavně na seniory....

Pozoroval jsem 30 i 40 cátníky jejichž myšlení i chápání světa svědčilo o tom, že jim sice neujel vlak, ale že do něj ani nenastoupili :cheers:

Odkaz ke komentáři

Tak pochopitelně i to se stane, ale jde o to, že i lidé, kterým to v produktivním věku normálně myslelo, se s přibývajícím věkem můžou (a taky nemusí, protože znám jednoho přes 70, kterému to pálí víc než mě 😁) stát lehce oklamatelnými (a statisticky se to asi děje spíš, než aby tomu bylo obráceně).

Odkaz ke komentáři

@PozorovatelNedělej unáhlené závěry jenom na základě "mladého dynamického a časově flexibilního kolektivu" ve kterém se pohybuješ. Ano, pravděpodobnost stařecké demence s věkem po sedmdesátce strmě roste, ale blbost a afinita ke šmejdským praktikám statisticky kvete v každém věku, u bab i u chlapů. Příbuzná drahé polovičky se v tomhle "oboru" pár let pohybovala a divil by ses kolik dušiček dacani uloví u "mladých a perspektivních" novomanželů a svobodných matek, kteří sice sotva stíhají splácet hypotéky a úvěr vytloukají úvěrem, ale nákupem podobné ptákoviny  si třeba dokazují že "už na to mají" - dtto drahé dovolené "aby byly selfíčka", plecháč "aby sousedi záviděli", nebo jako mnozí zdejší pacienti v honbě za "machrindexem" u svých prvních drahých hodinek 🤑

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Rainbow ... Je to už asi 20 let, kdy k nám rainbow panáček dorazil poslán kamarádkou. Je vcelku příčetná, takže to samozřejmě nekoupila a předem nás varovala. Ti sráči se totiž odmítali hnout z baráku, dokud jim člověk nedal kontakt na další oběť. I přišel panáček s kravatkou, vynesl k nám do druhého poschodí na několikrát hromadu krámů a předvedl svou show. Bohuže nám přitom poničil koberec v obýváku, protože jak pořád intenzívně čistil jedno místo, udělal na starším koberci světlejší flek. No a když skončil své představení a neuspěl, začal se chytat za hlavu a vykřikovat "Co jsem udělal špatně ?!?!" A než odtáhl, vymámil z nás kontakt na další oběť. A pointa příběhu: když jsem dotyčnému Pepovi volal, co ho čeká, vesele se do telefonu usmál a pravil, že už jej dávno mají ...🤡

Upraveno uživatelem JHonza
oprava překlepů
Odkaz ke komentáři

@Radek124

Čoveče, odhadl jsi to poměrně dobře 👍

Ačkoli mě samotnému bylo 40 už před nějakým časem, tak kolektiv v nadnárodním korporátu je vskutku mladý, když se nad tím tak zamýšlím 🤔

No nic, seru na to. Z mého neubylo a jim se můžu v duchu jenom smát.

Protože jak se říká: "Komu není rady, tomu není pomoci." 😉

Odkaz ke komentáři

A k předváděcím akcím vůbec: byly doby, kdy nám ve schránce přistála málem každý týden jedna pozvánka. Takže pokud to bylo na dojití, šli jsme se podívat (většinou jsme tam byli s manželkou tehdy jako cca čtyřicátníci nejmladší), vyslechli něco plků o hrncích/dekách/zázračných přístrojích, zkonzumovali večeři různé kvality, dostali nějaký obvykle nesmyslný "dárek" a šli po svých. Obvykle přitom má drahá polovice jevila o zboží zájem, měla nějaké naivní dotazy (vypadala přitom velice přesvědčivě) a zmrda tím navnadila - myslel si, že nás má na lopatě a řádně nás oškube. O to pak byl otrávenější, když nahlédl svůj omyl. Při přístí akci jsme si pak dávali pozor, jestli už jsme u přslušného výtečníka nebyli. Bohužel při každé takové akci byla celá řada důvěřivců, kteří kupovali, podepisovali a pak patrně litovali.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...