dawe009 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 1 minutou, kuncák7 napsal: Nerad se zapojuju ( docela mě debata zaujala ), ale označení Z či dítě v autě nemá dle mého žádnou hodnotu, pouze informativní ( abys dával většího majzla ). Jinak o ničem nevypovídá, nic ti neukládá, tedy mimo použití zdravé ostražitosti a rozumu. Pokud bych se pletl, tak se rád nechám opravit. Děkuji ti náčelníku. Já si teda nějak myslím, že o Z je určitě i něco v zákoně..ale pochybuju že něco, co by šlo nějak reálně vymáhat. Možná se mýlím. Ale o dítě v autě tam podle mě není nic a má to stejnou (právní) hodnotu jako to Martínek na palubě nebo Zeman je pussy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 5 minutami, geometr napsal: A asi i šikovná, měla papíry i na jeřáb. Byla taková doba, když byla mladá jojo, babča taky jezdila s traktorem s vlekem jako fík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 5 minutami, kuncák7 napsal: Nerad se zapojuju ( docela mě debata zaujala ), ale označení Z či dítě v autě nemá dle mého žádnou hodnotu, pouze informativní ( abys dával většího majzla ). Jinak o ničem nevypovídá, nic ti neukládá, tedy mimo použití zdravé ostražitosti a rozumu. Pokud bych se pletl, tak se rád nechám opravit. Ona je vůbec otázka, jestli to k něčemu je v dnešním provozu - čumění do displejů od mobilu až po tablet v autě, kde se hledá v menu, jak zapnu vnitřní cirkulaci (příklad, neberte mě za slovo). A nálepka s dětma mi podle toho, co na ní kolikrát je, přijde spíš jako "upozornění" to jsme frajeři, že máme Kubíčka na tříkolce a Kačenka nám čumí z kočárku. Jestli se to někoho dotkne, předem se hluboce omlouvám! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 5 minutami, geometr napsal: Ona je vůbec otázka, jestli to k něčemu je v dnešním provozu - čumění do displejů od mobilu až po tablet v autě, kde se hledá v menu, jak zapnu vnitřní cirkulaci (příklad, neberte mě za slovo). A nálepka s dětma mi podle toho, co na ní kolikrát je, přijde spíš jako "upozornění" to jsme frajeři, že máme Kubíčka na tříkolce a Kačenka nám čumí z kočárku. Jestli se to někoho dotkne, předem se hluboce omlouvám! Tablet v aute, to mi povidej, prave mam na par dnu XC90 jako nahradni auto, celou cestu pres Prahu me to rozptylovalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 7 minutami, dawe009 napsal: Děkuji ti náčelníku. Já si teda nějak myslím, že o Z je určitě i něco v zákoně..ale pochybuju že něco, co by šlo nějak reálně vymáhat. Možná se mýlím. Ale o dítě v autě tam podle mě není nic a má to stejnou (právní) hodnotu jako to Martínek na palubě nebo Zeman je pussy. Budu hledat, protože ted jsem si sám "opravil" prasklej nárazník ( od jelita co neumí parkovat a mě se nevyplatí to měnit ) samolepkou 80. Téma zaujalo, odpovídat na zony mě už nebaví ( kurňa, jak někdo myslící může vyznačit jízdní pruh v ulici širokej 2,35m, když má v projektu 3 m ) a tohle je též k problematice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 (upraveno) před 30 minutami, Milan59 napsal: O tom žádná. Pamatujete na případ policisty mimo službu, co se otočil za dítětem, údajně kvůli nějakýmu divnýmu zvuku? To se mi stalo nekolikrat, kdyz ma clovek pocit ze se dite muze dusit nebo neco, tak se proste otoci. No pokud kvuli tomu vjede do protismeru, je problem jinde nez v diteti. Upraveno 16. října 2020 uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan59 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 "Pokud totiž měla být žalobkyně sankcionována za porušení povinnosti, spočívající v tom, že neponechala dostatečnou bezpečnostní vzdálenost , aby se mohla vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení vozidla, které jelo před ní, je zjevné že se jedná o neurčitý právní pojem, který je třeba naplnit konkrétním obsahem, tedy úvahou správního orgánu a aplikovat jej vždy na ten který případ. Přitom je zřejmé, že za situace, kdy právní úprava nepředepisuje přesnou metrickou vzdálenost mezi za sebou jedoucími vozidly a ponechává ji na řešení v konkrétním případě podle okolností věci (viditelnost, povětrnostní situace, stav vozovky, zkušenost řidiče, technický stav vozu, označení vpředu jedoucího vozidla jako autoškola či začátečník apod.), je nutno právě tyto konkrétní okolnosti vyhodnotit při rozhodování v každém přestukovém řízení." Rozsudek NSS č. j. 2 As 38/2009-64. Podle tý argumentace si myslím, že "nálepka Z" může být ve stylu "bylo to tam nalepený, měl jste se zachovat XY" při právní argumentaci použita. Víc jsem nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 17 minutami, dawe009 napsal: Děkuji ti náčelníku. Já si teda nějak myslím, že o Z je určitě i něco v zákoně..ale pochybuju že něco, co by šlo nějak reálně vymáhat. Možná se mýlím. Ale o dítě v autě tam podle mě není nic a má to stejnou (právní) hodnotu jako to Martínek na palubě nebo Zeman je pussy. Dejve a vidíš, trochu se pleteš - dítě v autě má být upozornění pro IZS ohledně zvýšené opatrnosti ( nikoli přednosti při zásahu ). Takže trochu to má upozornit. Z jsem tak nějak nenašel ( prostě jen upozornění, nic víc ), specifikum neslyšícího v autě ( je jen v několika zemích ) či "invalidy" ( nechci přesnou citaci vypisovat, snad mě omluvíte ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Tu značku "neslyšící" jsem už neviděl ani nepamatuju. Existuje to ještě? Nebo nedávám taky bacha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 7 minutami, Milan59 napsal: "Pokud totiž měla být žalobkyně sankcionována za porušení povinnosti, spočívající v tom, že neponechala dostatečnou bezpečnostní vzdálenost , aby se mohla vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení vozidla, které jelo před ní, je zjevné že se jedná o neurčitý právní pojem, který je třeba naplnit konkrétním obsahem, tedy úvahou správního orgánu a aplikovat jej vždy na ten který případ. Přitom je zřejmé, že za situace, kdy právní úprava nepředepisuje přesnou metrickou vzdálenost mezi za sebou jedoucími vozidly a ponechává ji na řešení v konkrétním případě podle okolností věci (viditelnost, povětrnostní situace, stav vozovky, zkušenost řidiče, technický stav vozu, označení vpředu jedoucího vozidla jako autoškola či začátečník apod.), je nutno právě tyto konkrétní okolnosti vyhodnotit při rozhodování v každém přestukovém řízení." Rozsudek NSS č. j. 2 As 38/2009-64. Podle tý argumentace si myslím, že "nálepka Z" může být ve stylu "bylo to tam nalepený, měl jste se zachovat XY" při právní argumentaci použita. Víc jsem nenašel. Posuzováno bude kus od kusu, ale jdu to prostudovat celé. Zajímavé, hm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Právě teď, geometr napsal: Tu značku "neslyšící" jsem už neviděl ani nepamatuju. Existuje to ještě? Nebo nedávám taky bacha existuje, ale netrub na ně :-))), já to onehdá zkoušel a fakt to nefunguje, pán se nenechal vykolejit :-))) ( a já se málem pomočil po tom jeho manévru ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 3 minutami, kuncák7 napsal: Dejve a vidíš, trochu se pleteš - dítě v autě má být upozornění pro IZS ohledně zvýšené opatrnosti ( nikoli přednosti při zásahu ). Takže trochu to má upozornit. Z jsem tak nějak nenašel ( prostě jen upozornění, nic víc ), specifikum neslyšícího v autě ( je jen v několika zemích ) či "invalidy" ( nechci přesnou citaci vypisovat, snad mě omluvíte ). No vidíš, to mě nenapadlo..díky za koment. Sice teda trochu pochybuju o tom, že by IZS zjišťovala přítomnost dítěte v autě podle nálepky na kufru, ale jako nějaký smysl to asi má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Takže technicky, když vezmu benefit / cost, tak je nejlepší tam mít Z i dítě v autě, protože se to u soudu může někdy hodit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 10 minutami, kuncák7 napsal: existuje, ale netrub na ně :-))), já to onehdá zkoušel a fakt to nefunguje, pán se nenechal vykolejit :-))) ( a já se málem pomočil po tom jeho manévru ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 3 minutami, zceyee napsal: Takže technicky, když vezmu benefit / cost, tak je nejlepší tam mít Z i dítě v autě, protože se to u soudu může někdy hodit. Buď Tobě nebo protistraně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 (upraveno) Ja myslim ze vetsina lidi to ma jako dawe, na me se taky nikdo nelepi pac cekaji pruser i bez Zetka. A kdyz si ty Zetka vylepim na kapotu, treba budou lidi vic uhejbat. Upraveno 16. října 2020 uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 Tvl, chlapi, já už jdu něco dělat. Se mi do tý kancelářský geodézie dneska nechtělo a nechce, ale žena a děti chtěj bydlet a jíst, dovolená asi odpadne letos, jak to tak v týhle zemi vidim A se.e mě to počasí hnusný, radši bych si jel ven něco změřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 (upraveno) před 7 minutami, geometr napsal: Tvl, chlapi, já už jdu něco dělat. Se mi do tý kancelářský geodézie dneska nechtělo a nechce, ale žena a děti chtěj bydlet a jíst, dovolená asi odpadne letos, jak to tak v týhle zemi vidim A se.e mě to počasí hnusný, radši bych si jel ven něco změřit. Já už v terénu jsem a přiznám se, že se mi chce brečet. Upraveno 16. října 2020 uživatelem kuncák7 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 před 8 minutami, geometr napsal: Tvl, chlapi, já už jdu něco dělat. Se mi do tý kancelářský geodézie dneska nechtělo a nechce, ale žena a děti chtěj bydlet a jíst, dovolená asi odpadne letos, jak to tak v týhle zemi vidim A se.e mě to počasí hnusný, radši bych si jel ven něco změřit. Buď rád, že seš v práci. Doma bys poslouchal kecy a vyučoval prvouku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2020 (upraveno) @kuncák7 Evidentně tam ty auta stály už když to tam uměleckej malíř lajnoval - a potom co od Tebe minule dostal dostal pojeb za namodřenou trávu, tak si tentokrát "inteligentně" nechal odstup, abys mu třeba nenafackoval až Ti začnou chodit stížnosti na odolnou modrou barvou vytuněné pneumatiky a prahy, však víš jakou už máš pověst... Každopádně mi to připomnělo někdejší YPOvy lamentace a návrhy na Tvou defenestraci, když ho do podobně vytuněné ulice poslala objížďka s plným autobusem důchodců PS: A normálně Ti závidím že se můžeš jít takhle služebně vyvětrat ven, mě čeká ještě přes půl hodiny sezení na pérdeli + dozor nad dětičkama... Upraveno 16. října 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se