Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Z. Paul Vzal bych ten Abus Gamechanger... Je univerzální a i větrá. Já mám Airbreaker. Když jsem ještě jezdil dlouhý triatlon, měl jsem MET Codatronca. Krátký triatlony jsou stejně hákový, takže tam to nemá takovej efekt. A na dlouhym jde taky o pohodlí, větrání atd... protože zas nejedeš takový bomby... Já bych bral Abus právě kvůli univerzálnosti (můžeš vzít na silničku, bajk i kozu). Aby aero helma fakt fungovala, musíš držet super pozici a taky rychlost... a to málo kdo umí

• Dát hlas 1
Odesláno

Ja používam GIRO Aerohead a spoko. Vyzera menej odvetraná, ale kupodivu v nej teplo nie je. To predne sklo ma magneticky uchop a da sa dat aj hore na prilbu.....akurat je velke a horšie sa s nim manipuluje, ked si ho chceš pred depom z bajku na beh dat dolu.....dokonca som si vsimol, že sa mi v tom najtenšom mieste okolo nosa zacalo praskat :(

Odesláno
před 19 hodinami, Hasňa napsal:

Podle typu sedla je mi jasné, které je od přítelkyně..

:):):)....ide si dat bajk hned "ofitovat"tak si dá sedlo vlasné......ale možno aj nie, ked zistí, že sa jej dobre ide aj bez.... :):):)

Odesláno
před 2 hodinami, stando napsal:

Ja používam GIRO Aerohead a spoko. Vyzera menej odvetraná, ale kupodivu v nej teplo nie je. To predne sklo ma magneticky uchop a da sa dat aj hore na prilbu.....akurat je velke a horšie sa s nim manipuluje, ked si ho chceš pred depom z bajku na beh dat dolu.....dokonca som si vsimol, že sa mi v tom najtenšom mieste okolo nosa zacalo praskat :(

Jo tak to už je hodně aero 😀 nemam bohužel (zatim) kozu jak Ty 😀

Odesláno
V 8. 7. 2025 v 19:36, Z. Paul napsal:

Vybírám novou helmu na silničku. Aktuálně mám od POC model Omne Air, ale chtěl bych něco víc aero a abych to na hlavě neměl jak kýbl. 

Měl jsem favorit EKOI Aero 16 - Ekoi měl akci, bohužel jsem prováhal a už je nemají.

Další co mne  zaujala je Giro Vanquish

aktuálně je ve finále i Abus Gamechanger 2.0.

Všechny mají + - stejný tvar, který se mi líbí. Je to víc do aera než POC co mám. Budu je brát i na triatlony (sprint, olymp, možná 70.3), nepočítám že mi přidají výkon, ale aero se hodí. Podmínka je, že chci bílou :D 

Vozíte někdo nějakou z těchto (nejspíš tedy Giro nebo Abus, protože Ekoi nevím jestli naskladní)? Popř. jiný tip na ověřenou značku a podobný typ helmy? Díky moc za rady :) Z.

https://www.decathlon.cz/p/helma-na-silnicni-cyklistiku-odvetrana-rcr-f/_/R-p-304962?mc=8552279&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=cz_t-perf_ct-pmax_n-3-pla-pmax-heroes_ts-gen_f-cv_o-reve_pnl-mkt_xx-attract&gad_source=1&gad_campaignid=22365289383&gbraid=0AAAAADoQNS63aFYtaiLYT-CVpAqwdpzrb&gclid=CjwKCAjw1dLDBhBoEiwAQNRiQWV-a7q4DQoBJL25QFR-_r3U8x-hzwEn9ALjXJ4ybtj8kxJ-p7__nBoCauoQAvD_BwE

Já zkoušel v pátek tuto a byl jsem fakt překvapenej, že dobře sedí,  navíc maš slevu, když tam vezmeš i brejle

Odesláno
V 27. 6. 2025 v 9:16, brownwld napsal:

Vsem moc dekuju za podnety, pripominky i rady!

Ne ze bych ted presne vedel co a jak, ale zacatek to je, pujdu zkusit na par kol sednout a uvidim :) 

Tak jeste jednou diky za rady a tipy. Nakonec jsem se rozhodl ozivit sveho stareho horaka. Zkusim neco najezdit a uvidim, jestli me to vubec bude bavit, kdyz jo, tak prikoupim neco lepsiho. Pritelkyne na to prohlasila jen: "No a nohy si zacnes holit kdy? :D"

Taky me potesil ucet za servis kola, na vesnici holt ceny jinaci :D

image0.thumb.jpeg.3691147b44d1abc2a4bc8ab10f84e639.jpeg

Odesláno

Mimo bajk. Koketuju s během a chtěl bych nějaký Garmin hodinky na měření aktivity, abych kvůli záznamu nemusel pořad běhat s mobilem v kapse. Něco do 5k. Doporučili byste něco? Dík 

Odesláno
před 42 minutami, Gustaf napsal:

Mimo bajk. Koketuju s během a chtěl bych nějaký Garmin hodinky na měření aktivity, abych kvůli záznamu nemusel pořad běhat s mobilem v kapse. Něco do 5k. Doporučili byste něco? Dík 

S timhle budgetem jedine nejake zakladni Forerunner nebo Vivoactive

• Like 1
Odesláno
před 14 minutami, Prochy68 napsal:

S timhle budgetem jedine nejake zakladni Forerunner nebo Vivoactive

Jo, já nepotřebuju nic extra. Na bajka mám garmina. Takže na nějaký pochozí výlety a občasné běhání. Hlavně aby to dělalo záznam bez mobilu a šlo to pak do Stravy....

Odesláno (upraveno)

Pokud to má vypadat jako digitálky a být čitelný i na slunku, tak Garmin Instinct. Koupil jsem kvůli běhání zánovní Instinct 2 Solar za 3,5k a spokojenost. Takový géčka se Stravou a můžeš s nima zaplatit pivko na koupališti.

Oproti Forerunner 255 mají instincty metriku Připravenost k tréninku. Takže když se ti nechce běhat, mrkneš na hodinky a je tam Připravenost: Nízká. A máš odborně podloženo, že se na to dnes můžeš vys*at.

20250602_101203.thumb.jpg.3d13c95732d500c8916b629e9f530199.jpg

Upraveno uživatelem Zlý vlk
  • Haha 2
Odesláno

Tak po 20-tich rokoch som si urobil radosť s bicyklom…

…dúfam, že som vybral dobre…

IMG_8713.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...