Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Steke_m Jak to myslíš, "mám trochu divný pocit vozit jí na fullu"? Jezdíš na nějakém "downhill" speciálu? 😀

P. S. Za mě je Kask Protone Icon jedna z nejhezčích přileb na trhu a spousta lidí si ji pochvaluje kvůli komfortu. Mně na ní ale vadil vertikální stabilizátor, který při pohybu hlavy vpřed či vzad hlasitě cvakal. Radit konkrétní přilbu je ale ošemetné – tu si fakt musí každý vyzkoušet sám. Nedávno jsem pořídil Rudy Project Egos, ale ani ta není bez chyb. Je u ní velký rozdíl, zda použijete polstrování se síťkou, nebo to dvoudílné bez ní. V druhém případě totiž není fixován plastový díl v čelní části (tzv. Airframe Band), který pak při každém pozvednutí obočí klepe o skořepinu.

• Odpovědi 10,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já už přes rok jezdím fulla v tomhle. Neumím porovnat s POCem, ale od původní Giro Source Mips mně to přijde fajn odlehčení a provzdušnění. Utahování přes BOA a ten magnet na přezc epod bradou mně taky přijde moc fajn.

https://www.n1shop.cz/all-mountain-prilba-fox-crossframe-pro-ashr-ce?id_lang=2&id_currency=4

• Dát hlas 1
Odesláno
před 48 minutami, walter10 napsal:

@Steke_m Jak to myslíš, "mám trochu divný pocit vozit jí na fullu"? Jezdíš na nějakém "downhill" speciálu? 😀

P. S. Za mě je Kask Protone Icon jedna z nejhezčích přileb na trhu a spousta lidí si ji pochvaluje kvůli komfortu. Mně na ní ale vadil vertikální stabilizátor, který při pohybu hlavy vpřed či vzad hlasitě cvakal. Radit konkrétní přilbu je ale ošemetné – tu si fakt musí každý vyzkoušet sám. Nedávno jsem pořídil Rudy Project Egos, ale ani ta není bez chyb. Je u ní velký rozdíl, zda použijete polstrování se síťkou, nebo to dvoudílné bez ní. V druhém případě totiž není fixován plastový díl v čelní části (tzv. Airframe Band), který pak při každém pozvednutí obočí klepe o skořepinu.

Nee, klasika XC Orbea Oiz. Probíhá postupná obměna vybavení. :)

Jen mi přijde taková moc “silniční aero”. Jinak teda za mě je to pecka naprostá. Design zpředu se mi strašně líbí a pohodlná je jak lehká čepice, prostě nádhera. Valegro je ale taky super. 
Zatím stále ještě hledám varianty např. Met, Lazer K1, apod., tak jsem si říkal, třeba ještě někdo dá nějaký tip co zkusit. 

Odesláno

@Steke_m Orbea Oiz... Šmankote, proč bys k takovému krásnému kolesu neměl mít stejně hezkou přilbu?! 😃 Já jezdím dlouhá léta převážně na XC hardtailu, oblečení nosím obdobné jako ryzí silničáři. A v profi sféře neuvidíš nic moc jiného. Takže v klidu. 😉

• Dát hlas 1
Odesláno

Bianchi má větší machrindex, menší prostupnost plášťů a největší pastorek 45, čili víc na rovinu. KTM nepatrně horší osazení, ale zas dáš širší pláště a má lehčí převody do kopce. Pokud chceš jezdit kolem Komárna, tak bych vzal to Bianchi.

• Like 1
Odesláno
před 30 minutami, Maro napsal:

taky hlasuju pro Bianchi, ale je nejaky duvod proc za 40 uz nevzit aspon karbon?

abych jenom neplacal, tak co jsem rychle nasel, ze by se dalo sehnat: https://jonito.com/fahrraeder/bianchi-impulso-comp-grx-610-m-49-ck16-graphite-751901

s kodem winter10 za 1800€ tedy cca 45t CZK?

vdaka za odkaz, impulso v zlave 2000 eur + doprava, tie moje dva mám možnosť porovnať a vyskúšať v Bratislave ...

Odesláno

Konečně se mně po letech podařilo nasadit bezduše tak, že i bez tmelu držej třetí den bez ztráty tlaku. Pro spoustu lidi to bude samozrejmost, ale me to dneska hodne potesilo.
Nakonec byl problem ve ventilku a uniku kolem gumy, ktera je zevnitr rafku. Ani tmel to nezatahnul.

Takze kdyz to mam takhle povedeny, tak ocekavam, ze nejdyl na druhy vyjizdce pichnu (daval jsem i novy plaste).

• Dát hlas 2
Odesláno

Tak po necelých 2.000km (viz. screen) mohu ohodnotit sedlo od Posedla, model Joyseat 2.0?? (nevim jestli to bylo 2.0 nebo už aktuální 3.0), verze s hliníkovými lyžinami, pro časovku (údajně lépe měkčená přední část). 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Začalo to koupí kola na kterém bylo sedlo Fyzik tempo argo. Stejné sedlo jsem měl na předchozím kole a byla to lahoda, bohužel jsem kolo prodal i se sedlem protože na novém kole bylo stejné. Jenže zadek měl opačný názor - hlavou dolu jsem totiž špatně přečetl rozměr (160mm vs. 150mm). Ten půlcenťál na každý straně prostě chyběl :( rozteč kostí mam totiž 162mm.

Chtěl jsem teda zkusit Posedla. Změřil jsem si zadek podle jejich podložky s pěnou, vysolil 8 tisíc kč (po slevě 10% od Petra Vabrouška), 4 týdny čekal a nahodil na kolo.

Tím, že jsem měl konečně správný rozměr tak to bylo hned znát. Jenže to bylo vše - Joyseat byl tvrdý od začátku a pak ještě tvrdnul, přední část údajně lépe měkčená mi teda vůbec měkčená nepřijde, prostřední kanál na úlevu choulostivých partií nic moc. S kolem jsem byl na fittingu takže jsem myslel, že si sedlo musim osedět, ale jak jsem už psal, sedlo spíš tvrdlo a bylo víc nepříjemné než na začátku.

Už jsem se na to vykašlal, Zásilkovnou mi jede ověřený milovaný Fizik Argo ve správném rozměru 160mm (od 160 do 169mm rozměru sedacích kostí). Nemůžu se dočkat.

Za mne Posedla prostě doporučit nemůžu.

Odesláno

Wow, to je jak někde v Austrálii.. čekám kdy po mě vyjede Aligátor 😆 Vody hafo, jedu vyzkoušet new light....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 4
Odesláno (upraveno)

Mám v plánu pořídit ze zdravotních důvodů celopéro. Doteď jsem měl HT Trek.

Výška 188cm, vnitřní šev 88-89cm, hmotnost 86kg. Jsem spíš výletní cyklista.

Pokud byste někdo posílal na jaře do světa zachovalý 29" XC bike aspoň 110/ 120mm zdvyhy, aktuální GEO, velikost L 19-20, budget do 50 000,- Shimano osazení,tak se to rád dozvím.

Cyklobazar a Bikeforum sleduji.

Za případné nabídky, nápady a upozornění předem děkuji.

Upraveno uživatelem horal
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Ahoj vsem , konecne pocasi slusne i unas v Jeseniku , tak konecne provetrat “pinaka”. Zitra hlasi jeste lepe ,tak snad padne prvni kilenko venku (doma uz padlo na trenazeru/zwift ) . At to slape 😁👍🏻💪🏻

Upraveno uživatelem Kulda17
  • Like 3
Odesláno
před 21 hodinami, horal napsal:

Mám v plánu pořídit ze zdravotních důvodů celopéro. Doteď jsem měl HT Trek.

Výška 188cm, vnitřní šev 88-89cm, hmotnost 86kg. Jsem spíš výletní cyklista.

Pokud byste někdo posílal na jaře do světa zachovalý 29" XC bike aspoň 110/ 120mm zdvyhy, aktuální GEO, velikost L 19-20, budget do 50 000,- Shimano osazení,tak se to rád dozvím.

Cyklobazar a Bikeforum sleduji.

Za případné nabídky, nápady a upozornění předem děkuji.

Vim, ze cyklobazar sledujes, prubezne jsem nejak prochazel i shopy vc. zahranici a myslim ze ted je vazne dobra nabidka tohle: https://www.cyklobazar.cz/inzerat/Xq12xoK0GjKgY/novy-trek-supercaliber-9-6-gen-2-2025

Pokud Ti TREK vyhovoval, Supercaliber by mohl byt idealni prestup z HTčka…

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Ten bazar je předprodej z Německa, nedávno tam byl za 2000e, ale je pravda, ze uz bude asi vyprodané

Edit nasel jsem a je porad skladem, jenom tam byl jeste nejaky slevovy kod, ktery uz nenajdu. Ja bych asi furt spis bral ten top fuel na elektrice, ten supercaliber by přece jenom chtel trochu upgrade za me.

https://www.mount7.com/trek-supercaliber-sl-9-6-gen-2-2025-dark-prismatic-ml.html?utm_source=webgains&utm_medium=affiliate&utm_campaign=MTB-News.de&siteid=1443075&wgu=304768_1443075_17670308170744_5b7494ebf3&wgexpiry=1798566817

Upraveno uživatelem Maro
  • Díky 1
Odesláno

Osazeni je samozrejme jinde, ale @horal vylozene chtel shimano a taky je to karbon XC vs hlinik plnotucnej full, to uz pak je o preferencich kupujiciho. A cena v D super, jen tam casto maj zakaz posilat Trek do CZ(brand policy), takze to byva lehce slozitejsi s dopravou…

Odesláno

Jo určitě, ten supercaliber je hodne fajn základ v podstate za cenu rámu, ja jsem ho pro otce taky zvažoval, protoze v mem vnimani je to v podstate ideální kolo pro přechod z HT, kdyz chce člověk jenom odlehčit zadum a obětovat co nejmíň z rychlosti a vahy. Jenom to chce se v tom trochu pohrabat, protože na takovémhle kole by me prostě fakt sralo to osazení. minimalne vymenit vidlici, řazení, kliky a brzdy, ale to se při troše snahy vejde do 10, ale bude to stát nejake úsilí a sledovani slevovych vláken v Německu a prodavani sundanych komponent. Každopádně špatná volba to rozhodne není, naopak.

Ten top fuel je v podstate hotový, elektrický sram bude dycky lepsi, nez jakékoliv shimano a na americké kolo to za me tak nějak patří, shimano mi na tom přijde jako svatokrádež. Za ty trochu větší zdvihy a celkové osazení bych ten karbon asi obětoval, kdybych vybíral mezi těma dvěma, ale uznávám, že by to pro me taky byla těžká volba, mi se ten supercaliber vlastně taky strasne líbí. Ideální by byl supercaliber + fuel ex obojí na axs 😀

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...