Jarett Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 před 9 hodinami, Duke650 napsal: Tak to asi přestanou vyrábět Camber, že jo? Chvíli (předloni) jsem o něm uvažoval, zaplňoval díru mezi Epicem a Stumpjumperem, teď se tam cpe Epic a Epic Evo... Camber už je mrtvý ... ale něco místo něj určitě bude před 9 hodinami, African napsal: Pěkný kolo a ta řetězovka tedy noblesní To se mi právě líbilo, takovej LSD vzhled před 7 hodinami, Gustaf napsal: Věřím tomu...ale pořád poměr cena výkon na prdel. Ale epica jsem vždycky chtěl... Tady se jednoznačně ukazuje, že výkon je relativní. Kolo v dnešní době už dávno není o dílech, výbavě (jak spousta lidí řeší), ale o tom jak jede. A v tom začíná být sakra rozdíl. Vymyslet to, vyzkoušet na řadě prototypů chce peníze. Já jsem po těch letech došel k tomu, že výbava stačí klidně na úrovni GX Eagle, zbytek je jen váha a hlavně údržba. A za vývoj a váhu se dnes prostě platí nejvíc
moco Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 Je na našem trhu k dostání HT pro dospělé podobného vzezření jako jsou dětská kola Rascal? Tedy čistý design, lehká slitina, řemen jako bonus. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 před 3 hodinami, Jarett napsal: Kolo v dnešní době už dávno není o dílech, výbavě (jak spousta lidí řeší), ale o tom jak jede. Čo presne tým myslíš? Btw, naozaj ten Brain funguje? Čo som na tom jazdil tak 5-7 rokov dozadu, tak to bola dosť zúfalosť. Zmenilo sa to odvtedy alebo to bolo len v naladení?
Jarett Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 (upraveno) před 5 hodinami, wawrik napsal: Čo presne tým myslíš? Btw, naozaj ten Brain funguje? Čo som na tom jazdil tak 5-7 rokov dozadu, tak to bola dosť zúfalosť. Zmenilo sa to odvtedy alebo to bolo len v naladení? Funguje perfektně, i dřív fungoval dobře, teď je to ale lepší. Naladění je základ A co tím ostatním myslím ? No hodně lidí řeší výbavu, co má za přehazovačku a pod. A přitom kolo jede podle konstrukce rámu, geometrie a naladění. To jestli máš XX1 nebo NX Eagle je fakt skoro jedno, základ je geometrie rámu a geometrie a naladění vidlice. Vždy mě pobaví, když někdo suše konstatuje, že "za tyhle prachy můžu mít XY na Xtéčku .. a tohle je sotva na SLX. To že má jinak kolo konstrukčně několik let zastaralý neřeší. Ale to je všude, takový G-Shock mají vlastně poměr výkon/cena o dost lepší než Rolex Před lety jsem dělal pro známou značku kol z Kopřivnice. Vývoj dělali 3 lidi u prkna. Koukalo se co má konkurence a vždy se v asii nechali udělat tři až čtyři prototypy a pak se vidělo. Jeden z nich se vybral a pustilo se to dál. Dobrý ... ale často sázka do loterie, mezi nápadem a realizací často dva až tři měsíce. Specialized má ve vývoji úplně jinou kapacitu, věci se dělají přímo v Morgan Hill a zkouší obratem, často jsou to desítky kusů a vše jede v úplně jiné dimenzi. Ten rozdíl je kosmický. Ale to je i v hodinkách. Lídrů je pár, ostatní jdou v závěsu Upraveno 6. července 2020 uživatelem Jarett Doplnění textu.
rolas Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 před 11 hodinami, Jarett napsal: Tady se jednoznačně ukazuje, že výkon je relativní. Kolo v dnešní době už dávno není o dílech, výbavě (jak spousta lidí řeší), ale o tom jak jede. A v tom začíná být sakra rozdíl. Vymyslet to, vyzkoušet na řadě prototypů chce peníze. Já jsem po těch letech došel k tomu, že výbava stačí klidně na úrovni GX Eagle, zbytek je jen váha a hlavně údržba. A za vývoj a váhu se dnes prostě platí nejvíc Souhlasím, ono obvykle rozdíl mezi výbavou je v hmotnosti, ale samozřejmě některé komponenty mohou mít lepší chod ve vyšší výbavě. Jen pro porovnání sada Dura-ace vs Ultegra rozdíl cca 300g vs 17 000 CZK, pokud budu brát čistě komponenty, obvykle na kole to je cenově ještě o parník jinde. Mno a hlavně obvykle to kurevsky dobře vypadá že :D.
Jarett Odesláno 6. července 2020 Nahlásit Odesláno 6. července 2020 před 8 minutami, rolas napsal: Souhlasím, ono obvykle rozdíl mezi výbavou je v hmotnosti, ale samozřejmě některé komponenty mohou mít lepší chod ve vyšší výbavě. Jen pro porovnání sada Dura-ace vs Ultegra rozdíl cca 300g vs 17 000 CZK, pokud budu brát čistě komponenty, obvykle na kole to je cenově ještě o parník jinde. Mno a hlavně obvykle to kurevsky dobře vypadá že :D. Jojo ... na silnici jsem měl vždycky Duru, tam to fakt poznat je, ale na biku to tak velký rozdíl není. Ale i silnice je hlavně o rámu a výpletech
steel Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 jarett: ted jsi fakt naprdnul, zrovna jsem si koupil to kolo z Koprivnice ... jo, na xt samozrejme
Jarett Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 (upraveno) před 24 minutami, steel napsal: jarett: ted jsi fakt naprdnul, zrovna jsem si koupil to kolo z Koprivnice ... jo, na xt samozrejme Ale já neřekl, že je to špatný jen, že vlastní vývoj je to nejdražší ... a minimalizuje chyby. Upraveno 7. července 2020 uživatelem Jarett oprava
steel Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 (upraveno) ted uz to nespravis , tak mam jeste Canyona ... na ultegre, prijde mi, ze jedou obe, ale ja uz jezdim pomalu Upraveno 7. července 2020 uživatelem steel
xcmaniax Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Jarett: tak souhlas, že mezi GX a vyššími řadami už ve funkci propastný rozdíl není, ale třeba na NX jsem moc chvály neslyšel. Ono spíš naštve, že třeba na kole za 150 je komplet GX, když třeba dát hazku XO by v nákupce velkýho výrobce byl rozdíl pár stovek. Kdyby to bylo i řazení a kazeta tak třeba 5000. Když chceš na stejným rámu lepší osazení musíš jít pak do verze třeba o 60 litrů dražší. Jasně dostaneš lepší kola a i ostatní komponenty, ale dost lidí by třeba ocenilo jen těch pár základních komponentů. Je to prostě obchod jako všude jinde. Jinak novej Spešl pěknej, sám podobným směrem koukám ( i když osazením s limitem někde okolo těch 150) a dneska vybrat mezi Trekem, Spešlem a Cannondalem je docela oříšek. Všude nový nabušený rámy a taky lehce zábavnější verze s vyššími zdvihy a teleskopkami.
Duke650 Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Ta organická směs je fakt nápadně tišší než ty sintrované destičky. Pocitově trošičku tupější, ale brzdí to fest Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
African Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 před 4 hodinami, xcmaniax napsal: Jarett: tak souhlas, že mezi GX a vyššími řadami už ve funkci propastný rozdíl není, ale třeba na NX jsem moc chvály neslyšel. Ono spíš naštve, že třeba na kole za 150 je komplet GX, když třeba dát hazku XO by v nákupce velkýho výrobce byl rozdíl pár stovek. Kdyby to bylo i řazení a kazeta tak třeba 5000. Když chceš na stejným rámu lepší osazení musíš jít pak do verze třeba o 60 litrů dražší. Jasně dostaneš lepší kola a i ostatní komponenty, ale dost lidí by třeba ocenilo jen těch pár základních komponentů. Je to prostě obchod jako všude jinde. To si také furt říkám, že to musí být při té ceně zanedbatelná částka....že by mohli dávat lepší osazení.
African Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Nevím jak ostatní, ale Cannondejl to nedělá, byl by prý problém se zárukou, protože všechno směřuje k výrobci.
rolas Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 před 58 minutami, African napsal: To si také furt říkám, že to musí být při té ceně zanedbatelná částka....že by mohli dávat lepší osazení. Vždyť to je jednoduché, proč by to prodávali za 50 tis, když to lidi kupují za 100 a rozdíl v nákladech na kolo jsou pro výrobce např. 10k., taky by jste to tak dělali :).
Duke650 Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Já si někdy říkám, že nejsme normální, abychom za šlapací kolo platili víc než za motorku která obsahuje mnohonásobně víc součástek https://www.specialized.com/cz/cs/epic-evo-s-works/p/175238?color=281551-175238 https://www.yamaha-motor.eu/cz/cs/products/offroad-motorcycles/competition/YZ450F/ a pak si uvědomím, že kdybych ta kola vyráběl a lidi by je za ty prachy kupovali, tak proč bych je kurwa zlevňoval že ano
African Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 No, mohli by....aspoň maličko, aby bylo na pívo
rolas Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 před 58 minutami, Duke650 napsal: Já si někdy říkám, že nejsme normální, abychom za šlapací kolo platili víc než za motorku která obsahuje mnohonásobně víc součástek https://www.specialized.com/cz/cs/epic-evo-s-works/p/175238?color=281551-175238 https://www.yamaha-motor.eu/cz/cs/products/offroad-motorcycles/competition/YZ450F/ a pak si uvědomím, že kdybych ta kola vyráběl a lidi by je za ty prachy kupovali, tak proč bych je kurwa zlevňoval že ano Já bych to tak moc nehrotil, přeci jen někteří utrácí stovky tisíc za něco co ukazuje čas a ještě k tomu je tam odchylka každý den. Prostě tak jako v každém koníčku jsou top věci za které si člověk připlatí, tak přeci jen u kola má za 3 kila v podstatě to nej co jde sehnat, zatím co u auta na 3 kilech začínáš a pokud chceš něco top, tak za to platíš desítky milionů. Já si kdysi říkal, že kolo za 30 tisíc je dělo, dneska mi přijde, že na této částce začínáš pokud chceš něco použitelného, pak na 60 tis máš lepší výbavu a větší rozdíl je pak u kola za kilo, tam už jsi víceméně v top lize, samozřejmě stále ještě je prostor jít výše a od toho je Dura-ace, XTR, XX1 a podobné srandy kdy rozdíl je v tom, že to vypadá dobře a váží o 15g méně, ale prostě za váhu se platí :).
Jarett Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Tak jsem to počítal a za svůj dosavadní život jsem měl 42 kol ... tvl to by bylo Rolexek
tikzot Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 před 7 minutami, Jarett napsal: Tak jsem to počítal a za svůj dosavadní život jsem měl 42 kol ... tvl to by bylo Rolexek Tak vono ani tech rolexek u Tebe nebude/bylo málo a to by bylo top spešlů, žeeee
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se