Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ja mel chut v dobe covidu na Bianchi Aria, jenze potrebuju velikost 61, kdyz nebyla cely rok, tak jsem to pustil k vode. Ono ty velikosti nejsou stale 😞  Nakonec jsem rad, protoze predtim bych si koupil normalni brzdy, dneska uz vidim, ze nove kolo musi mit kotoucovky, protoze urcite chces karbonovy kola a nechces resit probrzdene rafky. Jeste musim chvilku pockat, abych dospel k elektricke sade 😄 Jako technicky se mi libi bezdratovy sram red, ale na predchozi 11 slysim dost stiznosti na presnost a hlucnost. Ono jako ultegra je super, 105 byva defacto jako starsi model ultegry a dura byva zase lehci ultegra... nebo takova je moje predstava, ale v praxi s rybarema problemy nebyvaji. V soucasnosti jezdim na starym (10) Recordu a defacto s tim take nejsou problemy, ale trochu campe ujel vlak. Ono ja vzdycky rikal, ze na italskem kole by mela byt italska sada, ale dneska uz na campe neni vyber a clovek si prilis zuzuje vyber.

Ten predstavec je trochu divny, jak jde vzhuru, ale to je jen o zvyku, jinak moc pekne kolo, v realu musi byt jeste hezci! Tak at nepraskaji riditka a hodne najetych kilometru!

(jsem se zase trochu rozkecal...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, úhel představce je nezvyklý, mám pouze "základní" model s Al řídítky – nepraskají a s "cockpitem" se dá pracovat při bike fittingu (až budu mít kolo nastaveno na sebe a budu vědět moje parametry ideálního cockpitu, tak to možná vyměním), navíc v celeste je jen tento model, vyšší modely RS a RC už mají netradiční barvy. Baterii mám našroubovanou v sedlové trubce a tento systém znemožňuje úplnou demontáž sedlovky (např. nelze ji při převozu sundat skrze dráty) – to je lehce limitující a musím opět řešit prostor pro pumpičku, doteď jsem ji vozil namontovanou právě v sedlové trubce. 

Další nezvyk je aplikace Shimano, jsem čerství uživatel, tak to raději nechám, tak jak to je, než se rozkoukám 🙂, jen jsem zaregistroval kolo a udělal update komponent. Je tam velký prostor pro nastavení řazení a musím se o tom v klidu pobavit se servisákem. Di2 je tichá, subtilní a měla by být spolehlivá/bezúdržbová. 

Na dostupnost jsem měl asi z pekla štěstí, všechny dodávky normálních velikostí na Shimanu jsou plánovány až na konec léta. 

Odkaz ke komentáři

Panove zacinam premyslet jestli nekoupit novyho bika, nejaky lehci xc/trail full. Ale jak jsem ted udelal maly research tak se priznam ze jsem trochu rozpacity z toho jak neskutecne vsichni vyrobci podlehli trendu downcountry, s hlavnim durazem na down. Clovek kouka na 110/120 mm fulla a jsou to pomalu enduro biky obuty na sjezdovych plastich.... 

Trek Top Fuel coz byla XC raketa ma hlavovy uhel 65.5 a geometrii endura, Canyon Lux Trail ma tak dlouhej ram ze 190 cm vysokej clovek muze jezdit M-ko.

Jen me tak napada jestli to nezaslo uz trochu daleko... Uz jsem nasel i clanek z US magazinu kde pisou presne to same, ze kvuli tomuhle trendu spousta lidi jezdi ted na o velikost vetsim ramu nez by mela, a ze cekaji ze behem par let bude navrat ke kratsim ramum. 

Jak to vidite... jezdite tu nekdo tyhle novejsi dlouhe ramy?  Musim zajit si neco pujcit. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, kloubik napsal:

Panove zacinam premyslet jestli nekoupit novyho bika, nejaky lehci xc/trail full. Ale jak jsem ted udelal maly research tak se priznam ze jsem trochu rozpacity z toho jak neskutecne vsichni vyrobci podlehli trendu downcountry, s hlavnim durazem na down. Clovek kouka na 110/120 mm fulla a jsou to pomalu enduro biky obuty na sjezdovych plastich.... 

Trek Top Fuel coz byla XC raketa ma hlavovy uhel 65.5 a geometrii endura, Canyon Lux Trail ma tak dlouhej ram ze 190 cm vysokej clovek muze jezdit M-ko.

Jen me tak napada jestli to nezaslo uz trochu daleko... Uz jsem nasel i clanek z US magazinu kde pisou presne to same, ze kvuli tomuhle trendu spousta lidi jezdi ted na o velikost vetsim ramu nez by mela, a ze cekaji ze behem par let bude navrat ke kratsim ramum. 

Jak to vidite... jezdite tu nekdo tyhle novejsi dlouhe ramy?  Musim zajit si neco pujcit. 

Já mám teď aktuálně nový Epic a přes počáteční obavy můžu jen spokojeně mlaskat :) Geometrie vidlice vypadá dost položeně, ale v reálu je to skvěle živý kolo :) Myslím, že se není čeho bát, svět se mění a my s ním ...

https://mtbs.cz/clanek/test-specialized-s-works-epic-world-cup-70381?page=2#.ZINa4i9XruQ

Odkaz ke komentáři

Klasický Epic už je moc, ale přiznám se že Epic Evo se mi líbí víc a víc, přestože jsem dřív S moc jako značku nemusel. Běží teď zajímavý slevy na loňský modely a změny tam víceméně nejsou.
Akorát do kopce podle recenzí to prostě pořád nejde srovnat třeba s DW linkem. Na klasickém Epicu asi trochu pomůže brain, Evo ho nemá. Na druhou stranu bych ho stejně nechtěl. Právě to že Evo brain nemá je pro mě plus.

Kéž by šlo někde porovnat naživo Exie vs Ripley od Ibisu.

Odkaz ke komentáři

Doba železná :D

Po všech těch karbonových raketách, které jsem úspěšně prodal, mi nakonec ve stáji zbyl jen tento železný oř :) I tak má krásných 7,5kg, ke kterým se dnešní moderní aero stroje přibližují jen velmi, velmi těžko. Jízda je to lahodná, taková klidná, tichá, nikde nic tupě nedrnčí, prostě klasika. No a těch 30km/h v průměru to dá s prstem v nose :D 

IMG_8456.thumb.jpg.11d7881cbeaa6b273d50c11015cf9721.jpgIMG_84522.thumb.jpg.b4368636e199f47c4657ecdea8bbe775.jpg

Odkaz ke komentáři

Prosim o radu zkušenější. Přemýšlím, že pořídím nějakej lepší cyklo počítač. V současnosti mam už asi 3 roky Xoss G, stál asi 26$, je to GPS jednotka co umi zaznamenat trasu a ukazovat rychlost a ujetou vzdálenost a pak jízdu exportovat do Stravy. Jenže neumí ANT+ a navigovat.

Chtěl bych začít víc cíleně trénovat a tak bych chtěl něco s možností hrudního pásu a v budoucnu třeba i radaru. Jako jasná volba mě napadl Garmin. Jenže ten novej EDGE 540 stojí strašnou raketu (9500kč), a tak si říkám jestli je velká blbost vzít starej model EDGE 530 (5300kč), kterej vychází skoro na půlku.... + Samo sebou ještě hrudní pás a čidlo na kadenci.

Popřípadě jakou jinou alternativu bych měl zvážit. Děkuju za každou radu.

Odkaz ke komentáři

V 9. 6. 2023 v 19:02, Jarett napsal:

Já mám teď aktuálně nový Epic a přes počáteční obavy můžu jen spokojeně mlaskat :) Geometrie vidlice vypadá dost položeně, ale v reálu je to skvěle živý kolo :) Myslím, že se není čeho bát, svět se mění a my s ním ...

https://mtbs.cz/clanek/test-specialized-s-works-epic-world-cup-70381?page=2#.ZINa4i9XruQ

Jj, pár chytrých hlav se ve Speslu sešlo a vymysleli Trek Supercaliber :D

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, lassie napsal:

Jenže ten novej EDGE 540 stojí strašnou raketu (9500kč), a tak si říkám jestli je velká blbost vzít starej model EDGE 530 (5300kč), kterej vychází skoro na půlku.... + Samo sebou ještě hrudní pás a čidlo na kadenci.

Mrkni spíš na 830, dotykovej displej mně přijde na kolo o chlup lepší (měl jsem dotykovej i nedotykovej. O co za něj dáš víc peněz, o to ušetříš na čidlech rychlosti/kadence. Nekupuj je od Garminu, ale vezmi to z Číny od značky Magene. Jsou ověřený, funkčně stejný, cena třetinová. S pásem neporadím.

EDIT: starší generace bych se nebál, i ta umí spoustu věcí.

Upraveno uživatelem Paw
Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, Paw napsal:

Mrkni spíš na 830, dotykovej displej mně přijde na kolo o chlup lepší (měl jsem dotykovej i nedotykovej. O co za něj dáš víc peněz, o to ušetříš na čidlech rychlosti/kadence. Nekupuj je od Garminu, ale vezmi to z Číny od značky Magene. Jsou ověřený, funkčně stejný, cena třetinová. S pásem neporadím.

EDIT: starší generace bych se nebál, i ta umí spoustu věcí.

Chalani s tym dotykacom na cyklo kompjutroch pri Garmine opatrne. Ja pouzivam fenix 7X SS. Mam to na drziaku na riadidlách a na Mallorke pri jazde na cestaku do kopca som siel zo sedla a pot z tvare mi kvapkal rovno na display hore na kopci som zistil, že mam datove polia uplne poprehadzovane.....hned som dotykovy display pre cyklistiku vypol

Odkaz ke komentáři

Teď z víkendu mám čerstvou zkušenost s 830 a deštěm a bylo to v pohodě, žádný náhodný dotyky od kapek. Je to ale jak píšeš, může to dělat neplechu. Každopádně i 830 má možnost zamknutí dotyku displeje, všechno je vidět, jen nefunguje dotyk, ruší se to tlačíkem.

Odkaz ke komentáři

Hmmm, takže flame ... jdu si pro popcorn :)

Je fakt, že když člověk pořizuje něco novýho, tak je toho k dispozici víc, v rámci férovýho boje je potřeba zmínit i Bryton, případně Hammerhead.

Já už jsem u Garminu zaháčkovanej, mám tam spoustu dat, pro mý potřeby to stačí :).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...