Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 hodinou, atim napsal:

Koza v divadle? Nebyl, bohužel 

No, v řadě přede mnou byl týpek s Monacama, tak jsem si říkal, že by to mohl bejt někdo místní. Na kozu jsem s ohledem na ženu nešel 😉

• Haha 1
Odesláno
před 15 hodinami, warann napsal:

No, v řadě přede mnou byl týpek s Monacama, tak jsem si říkal, že by to mohl bejt někdo místní. Na kozu jsem s ohledem na ženu nešel 😉

Tag bys ženě vysvětlil, že seš ve skutečnosti děsně tajnej agent 0,007  a v noci spící buňka! A že s vostatníma se takhle poznáš! Protože, jsou mezi námi! Pak bys jí šeptnul : Víš že tu nejsme sami! 👍 určitě by tě pochopila! 

• Haha 2
Odesláno

Mě dneska potěšil Ch-fórum,páč sem našel pár sqělých recenzí,bai vzkazů,taky postřehů, rad či připomýneg,  kerý sem přečet jednim dechem….. závidím všem recenzujícím písmákům, jejich uměni popisu !!!!! Tagže díky vám fšem vy chronomagoři, zatože ste!!!!

Nosit hodinky je děsně zdravá věc! Tik-tak má jen dvě kalórije✌️

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, FantasticFabio napsal:

Mě dneska potěšil Ch-fórum,páč sem našel pár sqělých recenzí,bai vzkazů,taky postřehů, rad či připomýneg,  kerý sem přečet jednim dechem….. závidím všem recenzujícím písmákům, jejich uměni popisu !!!!! Tagže díky vám fšem vy chronomagoři, zatože ste!!!!

Nosit hodinky je děsně zdravá věc! Tik-tak má jen dvě kalórije✌️

Zdravím, neleješ už trošku, jako já? :) :angel:. Já tedy jen tak předsvátečně, na chuť, po dobrém pozdním obědě a tvůj příspěvek mě tak nějak potěšil. Je fakt, že v Chronomagu je pořád co číst a dozvídat se.

Upraveno uživatelem milomac
Odesláno
před 7 minutami, milomac napsal:

Zdravím, neleješ už trošku, jako já? :) :angel:. Já tedy jen tak předsvátečně, na chuť, po dobrém pozdním obědě a tvůj příspěvek mě tak nějak potěšil. Je fakt, že v Chronomagu je pořád co číst a dozvídat se.

Neleju, jen sem si dal trochu rumu z flašky, páč mě bolí fkrku, pak ještě jednou , páč to hnet nepřešlo, pak sem se zakuckal, tak sem to musel zapít trochu pivem a když uš sem ho votevřel , tag semho domlask. Ale bylo dost studený, na krk nic moc, musim šahnout po něčem f pokojové teplotě, takže asi rum….. 🤪😁🥳😅🤟👍✌️🙈neleju! Léčím se✌️

• Like 1
  • Haha 3
  • Dát hlas 1
Odesláno

Už věřím, že možné je opravdu všechno. Dnes mi poprvé co bydlím na této adrese zavolal pošťák, že mi veze balík. Trvalo to pouhých 15 (slovy: PATNÁCT) let. A ještě k tomu to byly nové řemeny. Teď už můžu v klidu umřít. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Potěšila mne osvěta v médiích na téma - pozor na podvody na Whastapp, kdy vám od kamaráda s kompromitovaným účtem dorazí prosba o peníze.

Díky tomu jsem včera nepřišel o 32 000 CZK. 

• Haha 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Dneska konflikt na kole v ranní dopravě, ale nakonec jsme se rozcházeli jako staří přátelé - přiznám se, jel jsem po přechodu, ale protože byla Prokopova zarvaná - jinak bych jel po silnici těch 100 m, než bych zajel do tunelu směr Karlín...ale najíždět do mě taky hned nemusel. Jak jsem ale předestřel, tak po hrubém začátku jsme si popřáli i šťastnou cestu!

• Like 1
Odesláno
před 23 hodinami, vanderB. napsal:

Dneska konflikt na kole v ranní dopravě, ale nakonec jsme se rozcházeli jako staří přátelé - přiznám se, jel jsem po přechodu, ale protože byla Prokopova zarvaná - jinak bych jel po silnici těch 100 m, než bych zajel do tunelu směr Karlín...ale najíždět do mě taky hned nemusel. Jak jsem ale předestřel, tak po hrubém začátku jsme si popřáli i šťastnou cestu!

Taky jsem měl kdysi tendenci pumpičky co delaj, že neznají předpisy, vychovávat, ale je lepší mavnout rukou. Myslím, že na tebe nenajizdel, jen tě prostě chtěl ignorovat, protože nemáš přednost jako chodec.

Potěšila me Barcelona a fotbalovej titul ve španělské lize :-))

Odesláno

Nevim jestli je to potěšující, nebo smutnící? 
Nemci neznaj “ Kozu”  Zkusil sem to na jednoho, odpověd byla jen : Bitte?  Já jako že nic, jen sem mu chtěl oznámit , že má pěkny Traumuhr - Bundeschrono! On jakože jaja , že jsou od Onkela kerej byl v Bundeswehru, Tak mu je pak věnoval , že jsou friš general überholt, a žetobylo extrateuer. Teď že je jako gern nosí.atak dále…. Tak sem mu popřál hezkej den. Jo a byl to Arctos s 5100.na bundpásku.Tak sem to i říkal doma manželce, sem se chlubil a tak…. Vona na to:  sis je měl vyfotit! Já jí řek:no to mi říkáš až teď?! Vona zase: nojo vám mladejm aby čovek furt radil! 

Poučení zní: šířit kozu za hranice všedních dní! 

• Haha 1
Odesláno

Sice mě to nepotěšilo tak úplně dneska, ale až dneska jsem měl čas si to trochu přebrat a „potěšit“ se tím. Konkrétně jde o zážitky spojené s přijímačkami na víceletý gympl, které jsme letos s dcerou absolvovali. Ne ani tak samotný úspěšný výsledek, který je samozřejmě fajn a důležitý, ale spíš průběh přípravy.
Naprostá většina „normálních“ rodičů má svoje děti rámcově ráda, protože tak jsme nastavení od přírody. Opět každý normální rodič pochválí předškoláka za zelenofialový améboid, prezentovaný coby pejsek, slovy „jé, ten pejsek se ti ale povedl“. Když ale dítě postupně roste a začne být potřeba, aby tu a tam podávalo skutečné výkony, ne každému se to vede a zdaleka ne každý rodič dostane možnost své dítě opravdu objektivně obdivovat. Takže jsem vděčný za to, jaké dítě nám sudičky nalosovaly. Kromě toho, jak příjemné je pro nás chodit na třídní schůzky a poslouchat veskrze pozitivní zpětnou vazbu od pedagogů na obě děti, nejen ohledně studijní výkonnosti, tak fungování v rámci třídy, neměli jsme moc možností posoudit, nakolik ty (základkové holčičí v podstatě standardní) samé jedničky odráží nějaké studijní předpoklady. Takže když juniorka přišla s myšlenkou, že by ráda s kamarádkou na osmiletý gympl, měl jsem k tomu řadu výhrad a otazníků. Řadu z nich jsme si ještě na podzim rozklíčovali a došli společně k tomu, že to zkusíme. Neměl jsem vyloženě pochybnosti o tom, že by to mělo být nad její síly, ale přeci jen tu byly nějaké neznámé a různá „genetická břemena“ – konkrétně moje matematická debilita. Už zkraje průběhu přípravy jsem ale ke své radosti zjistil, že dcera antimatematické geny po mně ani po ženě nepodědila a je už teď lepší matematička, než my dva dohromady. Obecná inteligence různých typů je z velké části dána do vínku a jde rozvíjet, ale taky dusit, ovšem jen do jisté míry. Za to můžeme být vděční, ale nelze to nikomu přisuzovat coby zásluhu.
Za co ovšem má naše juniorka můj skutečný a upřímný obdiv, je přístup. Protože ten si dělá sama a je opravdu obdivu-hodné, jak dokázala v páté třídě, čtvrt roku, týden co týden, dvě až tři odpoledne, na dvě až tři hodiny, cílevědomě, důsledně a ochotně zasedat se mnou nebo se ženou k práci na češtině, matice (a zeměpisu, dějepisu a dalším věcem), které potřebovala na testy, a pracovat svědomitě a inteligentně. Klobouk dolů.
Nesmírně mě potěšilo taky to, že dostala tu pro malé dítě (jejího povahového typu) přeci jen více motivující z oněch dvou základních životních lekcí:
1. Vložím značné úsilí do něčeho skutečně důležitého a díky tomu se dostaví úspěch.
2. Vložím značné úsilí do něčeho skutečně důležitého a přesto se nedostaví úspěch.
Naštěstí jí bylo za vložené úsilí a píli odměnou nejen přijetí na školu, kam si přála jít, ale kromě toho ještě skutečně vynikající výsledek, který jí, doufejme, pomůže, aby na sebe v budoucnu nebyla tak přísná.
Spolu se vzpomínkou na to, jak jsme si spolu za covidu vyloženě vychutnali prvňáčkovské domácí učení (a to bez sarkasmu, bylo to náročné, ale zvládali jsme to skvěle a já už tehdy zíral, jak dokáže makat), je to, co jsme společně absolvovali letos v zimě, pro mě zdrojem skutečné hrdosti na její zápal zkombinovaný s píli, kterými jsem já neoplýval nejen v jejím věku, ale objektivně vzato dosud asi nikdy.
Děkuju všehomíru za skvělou a obdivu-hodnou dceru. Co víc si člověk může přát, než že se může podílet na vyprodukování něčeho, co má potenciál být ještě mnohem lepší, než je on sám.

• Like 10
  • Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...