Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

před 19 hodinami, Pozorovatel napsal:

No ale na tom videu ten rodilý Němec právě vysvětluje, že ten pevný, co má nevím kolik (je velký), nosit nemůže, ale když je zavírací, tak ho nosit může, což je ten paradox. Je to na konci videa.

Jo už to vidim, no on jako zavírák prezentuje zavírací mačetu a mačeta je legální protože je to nástroj (jako sekyra), no a mačetu nelze nosit za opaskem jako EDC, ale zavírák jo, ale to je taková specialita no. :D

Jinak si teď nejsem tedy jistý jestli zavírák dvouruč otevíratelný s délkou čepele nad 12cm je legální nebo ne. Většina má stejně čepel do 12cm (to je spíš limitující u pevných nožů). Ale nadruhou stranu pokud by měl zámek, je z toho prakticky pevnej nůž, takže bych to asi radši neriskoval. S tim zavírákem a délkou čepele nad 12cm se zkusím někde pozeptat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já to právě radši neriskuji a nosím postaru. Zavírák do 8,5 (v autě něco na způsob Buck) a pevný s velkou rezervou do 12 a mám jakž takž jistotu, že to bude všude OK. Výjimka je Slovensko, tam nosím to co u nás, kromě palné pochopitelně.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem apgrejdnul baterku na klíčích. Nejlepší kapesní mini svítilna. Jednoduchý ovládání, schovaný a utěsněný nabíjení, žádný gumový zátky, který se stejně jednou urvou. Dva svítící režimy, víc nepotřebuješ. Sice se mi nestalo, že bych tu menší vybil v průběhu používání, takže bohatě stačí i ta menší, ale co vám tady budu vyprávět. Chcete prostě novej "lepší" model. :default_smile:

WhatsApp Image 2023-09-09 at 10.45.05.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Strocek napsal:

Tak jsem apgrejdnul baterku na klíčích. Nejlepší kapesní mini svítilna. Jednoduchý ovládání, schovaný a utěsněný nabíjení, žádný gumový zátky, který se stejně jednou urvou. Dva svítící režimy, víc nepotřebuješ. Sice se mi nestalo, že bych tu menší vybil v průběhu používání, takže bohatě stačí i ta menší, ale co vám tady budu vyprávět. Chcete prostě novej "lepší" model. :default_smile:

WhatsApp Image 2023-09-09 at 10.45.05.jpeg

jaké to má prosím označení, nedaří se mi to najít? díky

Odkaz ke komentáři

Koukám, že i můj nejmenší Fenix RC09 je proti ní obr. Ale mám ji rád a slouží už mnoho let..

https://www.svitilny-fenix.cz/produkt/nabijeci-led-svitilna-fenix-rc09/

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Uplně EDC to není, ale řešily se tu podobné věci, potřebuju na zahradu větší kleště na silnější větve a Fiskars nabízí asi tak 10 typů, jedno a dvou čepelové, plastové a hliníkové a x daších variant. myslím si, že mi stačej kleště tak na větve do 3cm, zbytek už asi vezmu pilkou, máte nějaký doporučení?

Dík

Odkaz ke komentáři

Též jsem to nedávno řešil. Dvoučepelové jsou na "živý" větve, jednočepelové na suché (stříhají proti kovadlině). V základu mají dvě řady, jednu plastovou, druhá má hliníkové díly. Tři velikosti SML kleští, ty nejmenší pro větve do 3cm, prostřední do 5 a velké též 5cm, jen větší ručky, + pak nějakou řadu s teleskopickýma ručkama. Vzal jsem ty hliníkové prostřední (LX94?) a max spokojenost :)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Když mám ten zákaz kupovat si hodinky, tak jsem si koupil nožík.

Jako EDC najf, jsem dlouho nosil Climbera, kvůli nůžtičkám. Pak, protože mě trochu tlačil v kapse, jsem přešel na minimalistickýho Cadeta, ale dnes mi přišel Compact, který mě mile překvapil počtem funkcí pouze ve 2 vrstvách.

Klame tělem, když se zvenčí tváří jako základní Spartan, ale umí mnohem víc.

Nyní ho budu testovat, jak mi bude vyhovovat na EDC

IMG_0824.thumb.jpeg.eefe72fa616a1fdeae8c55a6002f1820.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...