EpsteinBarr Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Spring drive je slepa vyvojova vetva... Kostrovi to moze byt jedno, nebudu to hodinky naveky zrejme a s SD bude plne spokony. Pohyb sekundovky, presnost, proste nadhera. Ale... Pisem to ako majitel GS s SD aj "klasickym" kalibrom.
Kostra Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Spring drive je slepa vyvojova vetva... Kostrovi to moze byt jedno, nebudu to hodinky naveky zrejme a s SD bude plne spokony. Pohyb sekundovky, presnost, proste nadhera. Ale... Pisem to ako majitel GS s SD aj "klasickym" kalibrom. Mě se ta větev docela líbí;-)
Kostra Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Též jsem se bál titanu, ale po několika měsících použití mám jedině dobré zkušenosti. Nelepí se, nikde jsem ho nezvládl škrábnout a na ruce je skvěle pohodlný. Původně jsem bažil po SBGA211, ale na ruce mi přišly už zbytečně bachraté. Nakonec se mi podařilo získat SBGA415 a jsem velmi spokojen. 62GS pouzdro (reintepretace prvního pouzdra pro Grand Seiko automaty z roku 1967) má super fazetky, především na nožkách je to vidět asi nejvíce. Oproti Snowflake mají vertikálně rýhované indexy, které tvoří nádherně duhové odlesky. Jo, přiznávám, že jsem trochu ovlivněn. Tak snad už jen pár mých amatérských fotek: Jsou nádherné, to zase jo. Mě na tom titanu prostě nesedí váha, mám rád, když o hodinkách vím. Jinak předností to má spoustu, méně se to poškrábe, nestudí to, .... ale už jsem měl v titanu Zenith Defy a prostě jsme si s tím materiálem nesedli:-(
AdaMoss Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Ad Springdrive: Z mého pohledu něco tak přelomového, že pokud je v možnostech chronomagora si hodinky s tímto strojem dovolit, měl by je mít. Hi Beat nebo quartz, superquartz megaquartz dělá kde kdo...ale Spring drive je jen jeden a pokud se nepletu, tak ani nic podobného nikdo nemá. Ad Ciferník: Rozhodně vyber nějaký strukturovaný. V tom je GS prostě top a plochým ciferníkem by ses obral o hodně. Netvrdím, že ciferník bez struktury je špatný, ba naopak - v jednoduchosti je síla. Ale klasický cifr, ať už sunburst nebo nějaký jednobarevný lak, opět dělá spousta výrobců - určitě už něco takového v krabici máš. Ad Titan: Když si zadáš do youtube (nebo jinam) dotaz na TOPx hodinek s nejhezčím ciferníkem, SnowFlake budou figurovat ve většině z nich. V mnohých dokonce na předních místech, ne-li vubec nejlepší. Já s tím nemůžu než souhlasit. A ano, titan mi taky vadil - byl to důvod, proč jsem jim dlouho odolával. Pak přestaly dělat SBGA011 a já myslel, že se podělám. Naštěstí vyšly SBGA211 a ty už jsem stihl. Titan jsem ze začátku toleroval, prostě jsem se smířil s tím, že hodinky s nejkrásnějším ciferníkem na světě jsou hold titanový. Dnes po čase to beru jako plus - větší diverzifikace sbírky. Ocel je klasika, mám tam bronz, plast, proč ne titan. Další kovy v pořadníku :-). Ad SBGA407: Dlouho jsem nad nimi přemýšlel jako nad ocelovou variantou (právě kvůli nechuti k titanu), jenže mi to prostě nehrálo. SnowFlake jsou jen jedny - bílý, a já potřeboval bílý hodinky. Navíc bez tahu...no zkrátka příliš mnoho kompromisů. No nic, přeju dobrou volbu :-). Má rada je prostě go for titan a nauč se s tím žít :-).
Liqid Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Co je za problém se Spring drive? Servis? Mně to přijde jako velká výhoda oproti konkurenci ve stejné cenové rovině.
Diablo1st Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 před 7 hodinami, EpsteinBarr napsal: Spring drive je slepa vyvojova vetva... Kostrovi to moze byt jedno, nebudu to hodinky naveky zrejme a s SD bude plne spokony. Pohyb sekundovky, presnost, proste nadhera. Ale... Pisem to ako majitel GS s SD aj "klasickym" kalibrom. Prečo slepá vetva? Vieš to nejako rozviesť?
Kostra Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2020 Kucí, nenechejme se zlákat na vánoční flame;-)
EpsteinBarr Odesláno 24. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 před 17 hodinami, dr.sphinx napsal: Sorry ale flejm je jinde Vycibreny vkus a zmysel pre humor som vzdy ocenoval, pane doktore před 11 hodinami, Liqid napsal: Co je za problém se Spring drive? Servis? Mně to přijde jako velká výhoda oproti konkurenci ve stejné cenové rovině. Ziadny. Moje SBGA031 boli prve v CR/SR. Teda prvy, kto na ne siahol, bol Instant. Po tomto dotyku si isiel kupit svoje. Kvalita spracovania, presnost, proste vsetky nalezitosti, ktore GS splna na viac ako 100%. před 10 hodinami, Diablo1st napsal: Prečo slepá vetva? Vieš to nejako rozviesť? Zial, neviem. Ja sa hodinkam nerozumiem. Viem pomenovat niektore sucasti, a to je tak vsetko. Napriek tomu, nebrani mi to mat nazor. Podobne ako auto - viem ze ma nejake stovky koni, ale preco a ako je riesena hlava valca, vstrekovanie a otvaranie klapky vo vyfuku, to ja netusim. Ale ano, blbost...suhlasim. Nezaujem...asi nie, ale nemozem vediet vsetko. Pre pana Kostru: flejm nie, to nie je moj styl. Asi to tak vyzeralo, ale nemyslel som to tak. Za to sa ospravedlnujem. SD by som si kupil kedykolvek a asi si aj kupim dalsie. Cesta je ciel a na konci tunela SD nevidim. Nic viac, len nazor.
Kostra Odesláno 24. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 před 4 hodinami, EpsteinBarr napsal: Vycibreny vkus a zmysel pre humor som vzdy ocenoval, pane doktore Ziadny. Moje SBGA031 boli prve v CR/SR. Teda prvy, kto na ne siahol, bol Instant. Po tomto dotyku si isiel kupit svoje. Kvalita spracovania, presnost, proste vsetky nalezitosti, ktore GS splna na viac ako 100%. Zial, neviem. Ja sa hodinkam nerozumiem. Viem pomenovat niektore sucasti, a to je tak vsetko. Napriek tomu, nebrani mi to mat nazor. Podobne ako auto - viem ze ma nejake stovky koni, ale preco a ako je riesena hlava valca, vstrekovanie a otvaranie klapky vo vyfuku, to ja netusim. Ale ano, blbost...suhlasim. Nezaujem...asi nie, ale nemozem vediet vsetko. Pre pana Kostru: flejm nie, to nie je moj styl. Asi to tak vyzeralo, ale nemyslel som to tak. Za to sa ospravedlnujem. SD by som si kupil kedykolvek a asi si aj kupim dalsie. Cesta je ciel a na konci tunela SD nevidim. Nic viac, len nazor. V pohodě;-)
Kostra Odesláno 24. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 Kucí, jak je to s výpalným při nákupu z Japonska? 20% DPH a nějaké clo?
LovecK Odesláno 24. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 DPH z hodinek a přepravy - a to i když je shipping free, clo je vcelku prdlajs... dlouho už jsem nic nebral, ale pamatuju si to takhle.
Kostra Odesláno 24. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2020 před 5 minutami, LovecK napsal: DPH z hodinek a přepravy - a to i když je shipping free, clo je vcelku prdlajs... dlouho už jsem nic nebral, ale pamatuju si to takhle. Díky Karle, takže od oka 80k Japonsko je kilo se vším všudy. To není zase tak špatné.
Liqid Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 No, ale za tu cenu by se ti skoro zaplatil i výlet tam.
Kostra Odesláno 25. prosince 2020 Autor Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 Představa šestnácti hodin v letadle mě dostatečně děsí na to, abych o tom ani neuvažoval. Ikdyž je mi jasné, ze by jim to dodalo nádherný příběh.Včera jsem na netu našel skyflake s tahem, prý se dá dokoupit z jiného modelu. Netuší někdo, na kolik ta sranda orientačně vyjde?
villain83 Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 V 23. 12. 2020 v 22:07, Liqid napsal: Co je za problém se Spring drive? Servis? Mně to přijde jako velká výhoda oproti konkurenci ve stejné cenové rovině. Problem bych mozna videl malinko v servisu, neb tady v CR to nikdo neumi, nebo minimalne donedavna neumel. Posilaj to do Nemecka, pripadne Japonska. Co jsem tak cetl, tak beznej servis je okolo 500€. AdaMoss- ja se urcite nechci hadat, ale pises, ze treba Hi-beat kalibry dela kde kdo. Opravdu? Kolik takovejch vyrobcu dneska je, bavime-li se o tech, kteri to umej ve vlastni rezii?
EpsteinBarr Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 Ked uz sa otvorila otazka servisu... Co je to bezny sevis? Pri GS za otvorenie, renovaciu/vymenu tesneni a tlakovku zaplatis v neautorizovanom servise tak 150-200 eur. Ok, moje SBDX009, ale pri obycajnom 8L35 chcu hodinky servisovat jedine priamo v Japonsku a odhad je 900 eur. Tak nech si to kazdy preberie sam. SD za 500 rozborka a vsetko suvisiace nebude ani len nahodu. Domnievam sa, mozem sa mylit. Ale spät. Toho servisu by som sa nebal. Raz za 10 rokov zaplatit za spickovy model par sto eur nie je nic strasne. Pri klasickych kalibroch aj menej casto. Pri potapkach, tesnenia raz za 5 rokov aj ked su v slanej vode s tlakovkou je zanedbatelna suma.
villain83 Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 No, nejde ani tak o cenu, jako spíš o to, že tady u nás to nikdo nedělá, nevím, jak kluci z Onyxu, ale SD prostě není běžnej strojek, takže pokud se to bude posílat do JP, myslím, že se budeme bavit ještě o jiný částce, nehledě na to, že to potrvá x měsíců...
shewcza Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 To je možný, ale v mém okolí (kamarád) má 12 let starý SD a jede pořád stejně jako za mlada. Jasně, potom si budeš muset počkat a pravděpodobně i dobře zaplatit, na druhou stranu bude to třeba za 15 let kdy při běžných pohonech ten servis proběhl už 3x. Já spring drive žeru a do GS podle mě neodmyslitelně patří.
shewcza Odesláno 25. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2020 Omlouvám se že to tady plevelím, ale zajímaly by mě praktické zkušenosti s přesností SD. Mám 2x osobní zkušenost + ty kamarádovi a všechny ty hodinky jdou do +1vteriny za 24h. Zajímalo by mě, jestli někdo někdy zaznamenal i větší odchylku?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se